art76 08.09.05, 14:09 Witam Ślub mam w niedziele a mnie wczoraj przeziębienie dopadlo - pech.Macie jakies metodu żeby szybko dojść do siebie(katar). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mija4walles Re: Pech!!!!! 08.09.05, 14:18 uwazaj na krople do nosa bo ja kiedys sobie wstrzyknęłąm t o owszem przeszlo ale zatoki mialam zawalone i potworny ból glowy najlepiej pedz do apteki pani magister doradzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
art76 Re: Pech!!!!! 08.09.05, 14:20 dzieki za rade mam juz witaminki scorbolamid gripex upsarin c sudafed ale boje sie ze nie przejdzie do niedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
dorota9620 Re: Pech!!!!! 08.09.05, 14:41 Absolutna rewelacja ( jak dla mnie!) tabletki Cirrus-2 x dziennie i krople do nosa Otrivin. Po 2 dniach max przechodzi. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: Pech!!!!! 08.09.05, 15:10 Jeśli masz katar to polecam krople Hilla. Lek homeopatyczny, bardzo delikatny a przy tym skuteczny. Uratował mnie, bo na kilka dni przed swoim ślubem dostałam straszliwego kataru. Poza tym zaopatrz się koniecznie w lipę i pij na wieczór napar. Odpowiedz Link Zgłoś
ka1311 Re: Pech!!!!! 08.09.05, 17:14 Inhalacje z rumianku. Naparz 10 torebek rumianku w litrze wody i wdychaj napar nakrywając się ręcznikiem. Najpierw ustami, bo nos jest zatkany, ale po kilku chwilach nos się odetka. Potem już nosem i tak do momentu, aż poczujesz, że już ani chwili nie wytrzymasz Rumianek jest niby delikatnym ziółkiem dla niemowląt, a mimo tego ma bardzo silne działanie odkażające i właśnie ono pomaga przy usuwaniu kataru. Stary sposób Bonifratrów i wielokrotnie uratował mi nos. Odpowiedz Link Zgłoś
agwinna Re: Pech!!!!! 09.09.05, 11:05 Ja polecam lek o nazwie RHINOPRONT. Jest na receptę, ale lekarz domowy na pewno ci prZepisze. Katar przechodzi PO GODZINIE !!!! lek dział w ten sposób, że zawiązuje lecące gile z nosa i po godzinie wystarczy smarknąć. Nie masz czerwonego noska od ciągłego wycierania, nie boli cię głowa ani zatoki. Do niedzieli zapomnisz że miałaś katar. Rok temu w podobnej sytuacji była koleżanka. w Sobotę rano (w dniu ślubu) obudziła się z katarem. Obdzwaniała wszystkich znajomych żeby pomogli a mi został ten lek po ostatnim przeziębieniu. Na ślubie nie miała już kataru !! Odpowiedz Link Zgłoś
art76 Re: Pech!!!!! 09.09.05, 14:27 Dzieki ale obdzwonilem pare aptek i powiedziano mi ze lek wycofano.Szkoda ale dzięki Odpowiedz Link Zgłoś