Dodaj do ulubionych

Kobieca rywalizacja

23.06.25, 17:10
Nic mnie tak nie męczy jak kobieca rywalizacja która obecnie i tak sprowadza się głównie do ścigania się na wygląd. Zawsze miałam pecha do takich kobiet, apogeum nastąpiło gdy oglądały mnie laski które miały matki w moim wieku ale okazało się, że wystarczyło przestać farbować włosy żeby zajarzyły że nie jestem z ich bajki bo stara/siwa więc dały mi spokój. Widziałam w życiu wiele takich absurdów też w miejscach pracy gdzie panie zamiast tworzyć wspólny front wolały zawiązywać sojusze z wyżej postawionymi facetami przeciw innym kobietom. Nie jest tajemnicą, ze dziewczynki są socjalizowane do rywalizacji.Czy wy się z tym spotykacie? I na wypadek gdyby ktoś przyszedł napisać że to są urojenia bo tak naprawdę traktujemy się normalnie ,temat jest zbadany. Szczegóły tutaj
www.youtube.com/watch?v=TTpywn9-_60
Obserwuj wątek
    • ritual2019 Re: Kobieca rywalizacja 23.06.25, 17:14
      Tak, to sa urojenia.
      • kamkaklamka Re: Kobieca rywalizacja 23.06.25, 17:17
        W Twoim świecie/ignorancji ale nie szerzej. Wystarczy, że poświęcisz godzinę żeby o tym posłuchać, przytaczane są tam badania.
        • ritual2019 Re: Kobieca rywalizacja 23.06.25, 17:27
          Nie bede tego nawet otwierac, o poswiecaniu godziny ma smieci nie wspominajac.
        • mocca25 Re: Kobieca rywalizacja 23.06.25, 18:18
          godzinę mówisz???? rany
    • aqua48 Re: Kobieca rywalizacja 23.06.25, 17:17
      Kto chce ten się ściga, kto nie chce, nie bierze w takim cyrku udziału. Tyle w tym temacie.
      • milva24 Re: Kobieca rywalizacja 23.06.25, 17:57
        Otóż to.
    • pffpffpff Re: Kobieca rywalizacja 23.06.25, 18:34
      Mniej więcej do 40tki miewałam takie przemyślenia.
      Później odkryłam kobiecą solidarność, a im starsza jestem tym bardziej ją doceniam.
      Tak, zdarzyło mi się niestety spotkać z paskudnymi zagraniami ze strony kobiet, ale mogę je policzyć na palcach jednej ręki i po czasie wiem, że to osoby głęboko zaburzone i nieszczęśliwe. I podobne jednostki i zachowania spotkałam ze strony kilku facetów. Więc sprowadzanie tego do kontekstu płci jest niezbyt sensowne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka