Dodaj do ulubionych

Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w gorset?

27.09.05, 15:03
Zauwazyłam,ze kobiety ubieraja sie bezkrytycznie.Te o pulchniejszych
kształatach sciskaja sie opietymi gorsetami,w których widac wszystkie fałdy
tłuszczu,biust im sie wylewa ,z tyłu wychodzi nadmiar ciała a z rak zwisaja
fałdy skóry i tłuszczu...Czy naprawde wierzą,ze kupujac sukienke ,którą
zobaczyły na zgrabnej,wysokiej modelce,tez będa tak wygladały? Przeciez
suknie powinno się dostosować do figury a nie odwrotnie.
Obserwuj wątek
    • nie.migotka Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 27.09.05, 15:12
      Nawet jeśli nie wyglądają jak super top modelki to... może tak się czują.
      A w sumie to jest najważniejsze.

KWESTIA GUSTU (o którym się nie dyskutuje smile.
      • lila4 Re: Dzieki za zdjecia 28.09.05, 19:41
        te suknienki sa sliczne,eleganckie,ale bez przepychu.Piekne te rekawki z
        koronki.Bede miala podobne.
    • joasia.sadowska Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 27.09.05, 15:26
      ja mysle, ze to raczej kwestia utartego pogladu, ze jak ktos ma za duzo ciala
      to zestaw gorset+spodnica jest jedynym wyjsciem:].
    • kasialoska Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 27.09.05, 15:28
      Tez to zauważyłam. A tyle czasu kobiety spedzają w salonach i przed internetem
      w poszukiwaniu tej wymarzonej sukni a potem same wystawiaja sie na śmieszność.
      Dlaczego nikt im nie powie prawdy,ze w takich gorsetach źle wygladają?
      Rozumiem jeszcze sprzedawczynie w salonach,ze wciskają towar klientce.Ale co na
      to rodzice,siostry,kolezanki i przyjaciółki?
      • najeli_1980 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 27.09.05, 16:10
        Z tego co czytalam, dla pan "o rozmiarach od XXL" gorset + spodnica jest
        najkorzystniejszym modelem. Ale w tych wskazowkach nie bylo nic o tym, ze
        gorset ma sciskac cialo, wrzynac sie aby ujac cm....... Po prostu calosc
        wyglada lepiej niz w jednoczesciowej sukience - wtedy czesto powstaje jedna
        szeroka kolumna.....

pozdr
        Najeli
        • byhanya w ktorym salonie mozna..... 27.09.05, 19:04
          .... przymiezyc suknie w rozmiarze np 44 albo 52???
          przewaznie salony maja do przymiarek rozmiar 38 i wszystkie panie zapewniaja,
          ze jak przyjdzie w odpowiednim rozmiarze bedzie lezec tak, jak na modelce.
          jednym slowem, kupuja kota w worku.

dodam jeszcze, ze dobrze uszyty gorset bedzie IDEALNIE lezal nawet na pani,
          ktora nosi rozmiar 60.
    • deczko Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 27.09.05, 19:38
      Moim zdaniem, nawet nie kazda szczupla kobieta powinna nosic taki model.

Taki trend...
    • mysiek-pysiek Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 00:43
      Wiara w to,ze suknia bedzie wygladała tak samo jak na modelce w katalogu
      przysłania kobietom zdrowy rozsadek i samokrytycyzm.
    • ulka_babulka Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 07:33
      Odpowiedz jest prosta, nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
      • siwy_83 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 09:19
        moje drogie panie....
        sama jestem niedawną panną młodą w rozmiarze 44, miałam równiez gorset i
        spódnicę i mam do Was prośbę...
        dajcie sobie spokój z tą krytyką...pomimo tego ze tu i ówdzie tłuszczyk mi
        wystawał, czułam sie świetnie i na znajomych zrobiłam niesamowite
        wrażenie...jestem pewna że nie byli nieszczerzy...a i ja czułam sie
        fantastycznie, raz w życiu wyskoczyłam z wielkich swetrów itp.
        Pozostawcie decyzje tego typu właśnie tym grubaskom które bedą się ubierać, a
        zajmijcie się sobą.
        Taka mała prośba...
        A poza tym stare przysłowie mówi:
        NIECH SIĘ WSTYDZI TEN CO WIDZIsmile
        Pozdrawiam wszystkie grubaski które będą stawać na ślubnym kobiercu!!!
        • nie.migotka Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 10:19
          I o to właśnie chodzi smile
          Ubrać się tak by czuć się w tym dniu WSPANIALE smile

Pozdr. ciepło

nie.migotka (typ wieszak)
        • civi1 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 10:21
          siwy prosze prosze o jakies zdjecie!! ja jestem 42/44 i nie mam pojecia xo
          wybrac sukienke czy komplecik i chce zobaczyc jak co wyglada na kims takim jak
          ja (dół tyo ok ale ja mam duuuzy biust)
          • siwy_83 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 10:55
            gdzie mam wysłać zdjęcie, na jaki adres??
            • civi1 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 12:40
              moze isc na gazetowy: civi1@gazeta.pl
              przepraszam nie zaglądąłam tu od rana
              • lila4 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 14:55
                Czy ja równiez moge prosic o zdjecia, na gazetowego .Bedee wdzieczna.
            • jaga112 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 13:29
              Mogę również prosic o fotkę bo szukam inspiracji dla ciut większej
              przyjaciółki. Z góry dzięki!
          • akinom29 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 11:44
            Tez mialam suknie w rozmiarze 44, tez mialam gorset i wygladalo to super.Dobrze
            sie czulam,nie bylo widac zadnych faldek.Mialam okazje mierzyc suknie
            jednoczesciowa i wygladalam w niej jak w zgrzebnym worze.Dziewczyny nie
            przejmujcie sie za bardzo swoim rozmiarem. Takie jak my chodza po swiecie i nie
            oznacza to ze mozna nas szykanowac i psy wieszac za to ze nie ma sie figury
            wieszakowatej modelki tylko kobiece, pelne wdzieku ksztalty.Niech zyja gorsety!!
            • civi1 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 10.10.05, 11:48
              czy moge prosic cie o jakies zdjecie?
          • hanka2501 DO CIVI1 ORAZ SIWY83 28.09.05, 14:42
            Wysłałam Wam moje zdjęcia "w gorsecie" na gazetowego maila.
            • civi1 Re: DO CIVI1 ORAZ SIWY83 28.09.05, 14:48
              mnie tam sie baaaardzo podobasmile
              • hanka2501 Re: DO CIVI1 ORAZ SIWY83 28.09.05, 14:53
                Dziekismile
        • popaga Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 10:25
          siwy- masz zupełą rację- popieramwink)
          Życzę miłego dnia!!!
          • giwera123 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 14:57
            ja mam rozmiar 42 i też będę w gorsecie.Wyglądam super, nawet nie spodziewałam
            się że tak fajnie to wyjdzie.To że ktoś ma więcej ciałka nie oznacza że jest
            ono obrzydliwe i nie zadbane.Jakieś wiszące skóry itp.to już przesada.
        • jaga112 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 15:01
          Bardzo dziękuję za fotki, ślicznie wyglądałaś!! Teza autora postu w tym
          momencie upadła! Ciut większe babaeczki tez slicznie wam w gorsetach!
          • akinom29 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 15:09
            Wyslalam Wam kilka swoich fotek wink
        • giwera123 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 15:04
          moge też dostać fotki na gazetowego?smile
          • hanka2501 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 15:26
            I ja też poproszę!
    • atyde80 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 15:28
      Witam wszyskie kobietki które maja "troszke" wiecej ciałka.Ja juz sie martwie
      jak bede musiala pójść do salonu i mierzyć sukienki.Wszyscy mi mówia że
      ogolnodostepny rozmiar to 38 a ja mam 42-44 wiec czy to oznacza ze nie oge
      zmierzyc sukienki???? Dzieki za ten temat bo tez planowalam cos takiego
      zaczac.Aha i bardzo prosze tez o fotki dziewczyn mojego ozmiaru w sukni
      slubnej, bo ja kompletnie nie wiem w jakiej bede dobrze wygladala.Prosze bardzo
      na maila gazetowego.Plizzzzzzz...
      • hanka2501 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 15:48
        Już Ci wysyłam na gazetowego mailasmile
        • emib3 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 15:49
          Ja też poproszę o fotkismile Emi-roz.42 !!! I dobrze mi z tymsmile
          • hanka2501 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 16:07
            wysyłam smile
            • kaska_1982 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 29.09.05, 07:49
              Witam wszystkie przyszłe i juz młode męzatki i sedecznie pozdrawiam, jestem tu
              nowa, slub w kwietniu 2006r a ja noszę rozmiar 46 i w co ja mam się ubrać?
              Jeżeli mogę prosić o zdjęcia na gazetowego będę wdzięczna.
              no to co ze gruba
              • byhanya Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 29.09.05, 10:22
                a jaki wzrost? mam suknie do sprzedania na 46 rozmiar. sama jej nie uzylam, bo
                przed slubem spadlam z 44/46 na 42/44
                • kaska_1982 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 29.09.05, 11:20
                  Wysoka też nie jestem 164cm.
                  no to co ze gruba
          • ika183 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 16:08
            Ja tez poproszę na maila gazetowego! Mój rozmiar to 42-44, strasznie rzykro mi
            się zrobiło, że ludzie są tacy nietolerancyjni...
            • byhanya Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 28.09.05, 17:59
              nosze tez rozmiar 44 (od 5 lat) co chwile rodzinka i sasiedzi uraczaja mnie
              tekstami typu :ale przytylas, ale ci sie duza pupa zrobila, ale z ciebie BABA,
              postaraj sie te kilogramy zrzucic do 40..... TRAGEDIA i plakac mi sie chcialo
              na walasnym slubie....

coz moze to wyrazy ubolewania na demna i wspolczucia.
              • civi1 no to załozyłyśmy klub 42 i w zwyz :D 28.09.05, 19:55
                dostałam sukienki Hanki i Siwy. Dziewczyny jestem zachwycona..... ja tam
                kompleksów na swoje mieszane 42/44 nie mam ale pomysłu na sukienke tez nie, do
                tego niestety chyba w Koninie nie znajde krawcowej, która mi uszyje coś na mój
                gust a suknie elizabeth mnie jakoś nie ciągną....
                • hanka2501 Re: no to załozyłyśmy klub 42 i w zwyz :D 28.09.05, 19:57
                  smile
                  • byhanya Re: no to załozyłyśmy klub 42 i w zwyz :D 29.09.05, 10:26
                    Haniu
                    Swietnie wygladalas!!!!
                • atyde80 Re: no to załozyłyśmy klub 42 i w zwyz :D 28.09.05, 20:04
                  A co to za suknie elizabeth?
                  Ja tez dostałam sukienki hanki i Akinom i też jestem pod wrazeniem jak
                  dziewczyny super wygladałysmile
                  • civi1 elizabeth 29.09.05, 07:52
                    to firtma która w koninie szyje sukienki slubne, kilka razy na tym forum była o
                    nich mowa <http://www.elizabeth.com.pl/>. tu mozesz obejrzec czesc kolekcji.
                    Ceny maja dośc dość, ale mnie jakos nie bawią
    • emiliag Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 29.09.05, 09:28
      Dobrze uszyty gorset, w odpowiednim rozmiarze dla "większej" panny młodej jest
      lepszy od sukienki! Poza tym forum chyba ma na celu pomóc nam w przygotowaniach
      a nie zdołować. Ja też noszę duże rozmiary: 44 lub 46, mam 174 cm wzrostu i
      szyję suknię z gorsetem. Wszyscy mi to nawet doradzali - od przyjaciółek
      poprzez panie w salonach po krawcową.
      Poza tym chciałabym zobaczyć makumbala, jak Ty wyglądasz.
      • hanka2501 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 29.09.05, 09:32
        O właśnie, jestem za.
    • viinga Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 29.09.05, 09:45
      Sukienki z gorsetem są bardzo uniwersalne, pasują do chudziutkiej, jak i
      grubszej dziewczyny. W pierwszym przypadku ukrywaja wystające kości ( ja np mam
      rozmiar 36-38 i w całych sukienkach widac było moje kości biodrowe smile), a
      grubszym dziewczynom wysmuklają talie. Cała suknia moze zrobić z figury
      wyciosaną kolumnę, z resztą wszystko zależy od figury, bo nie każda grubsza
      dziewczyna ma taka sama budowe.
      • ika183 Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 29.09.05, 10:41
        Dzięki za zdjęcia! Wyglądałaś pięknie! Dzięki tym zdjęciom nabrałam nadziei, że
        i ja nie będę wyglądać źle na właśnym ślubie, nawet jak nie uda mi sie zrzucić
        10 kg!
    • makumbala Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 29.09.05, 10:40
      Ja tez nie jestem najszczuplejsza ,nie mam rozmiarów modelki i własnie dlatego
      nie chce miec sukni z samym tylko gorsetem,który obnaży moją nadwagę
      (wylewajace sie z gorsetu ciałko) Ramiona będe miała zakryte przyszytym na
      stałe tiulem.Dzieki temu moje otłuszczone ramionka nie będą wystawione na widok
      publiczny. Jak na początku próbowałam sie wciskać w odkryte gorsety,wpadałam w
      depresję,jak ogladałam sie w lustrze.Dlatego wybrałam suknie z doszytym
      tiulem,który zatuszuje kragłosci.
      • emiliag Re: Dlaczego panie "przy kości" ściskają sie w go 29.09.05, 10:45
        No, to mi ulżyło, bo myślałam, że znowu (za przeproszeniem) jakaś Barbie
        próbuje "ustawić do pionu" dziewczyny z ciałkiem wink
      • hanka2501 Makumbala-sprawdź proszę pocztę 29.09.05, 11:18
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka