ann_maz 22.11.05, 16:25 rozpatruję to miejsce na wesele. zdjęcia na stronie www są boskie, oferta cenowa raczej droższa niz tańsza, ale może warto? czy znacie to miejsce? to że jest pieknie, to widzę ale co z jedzeniem i obsługą? z góry dziekuję za opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady_of_avalon Re: dwór pod kasztanami w józefowie 22.11.05, 21:39 Ładny dworek z początku XX wieku, miło urządzony w srodku, dookoła ogródek. Minusy: miesci się max. 80 osób, sala do tańczenia jest osobno i raczej mała. Brak miejsc nocelgowych. cena= 200 zł/os. Właścicielka sympatyczna - nalezy sie z nia umówic na konkretna godzine na ogladanie Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: dwór pod kasztanami w józefowie 22.11.05, 21:42 a tak w ogóle jak takie ceny cie nie przerażają to sprawdź "jaworowy Dwór" - tam dopiero jest bosko . Z kolei jak chcesz tani dwór to polecam Pecice. Zajrzyj może do mojego wątku z poszukiwań: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=28800346&a=28800346 Odpowiedz Link Zgłoś
ann_maz Re: dwór pod kasztanami w józefowie 22.11.05, 22:17 dzięki za info. jestem w józefowie umówiona w sobotę, dostałam wstepnie cenę 180zł. co do kwoty - oczwyiście wolałabym cos tańszego, ale narazie nic nie wpadło mi w oko Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: dwór pod kasztanami w józefowie 24.11.05, 15:05 taniej w okolicy: Delfin Wellness - na wale na wysokości Józefowa ośrodek P.A.N. w Mądralinie / Mlądzu sala na Wale Miedzeszyńskim (za Falenicą po prawej w stronę wawy) sale na początku Traktu Lubelskiego (po prawej, zaraz za rondem na Wale Miedzeszyńskim). Osobiście polecam pierwszą lokalizację pozdrawiam, Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_zd Re: dwór pod kasztanami w józefowie 28.12.05, 11:41 a ile placiliscie od osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
dorcik_wk Jaworowy Dwór 25.11.05, 15:55 Nie przerażaj się cenami w Jaworowym Dworze. Klimat miejsca i atmosfera, jaką potrafili stworzyć właścielka i niestety nieżyjący już jej mąż, jest wyjątkowy. Z Panią Bożenką zawszze można ponegocjować. Polecam gorąco, bo naprawdę warto. Jedzenie jak z bajki podane, smakuje wyśmienicie. Dekoracja stołów, o którą dba właścicielka, wyśmienita. I jescze raz ta atmosfera.... Pojedź i zobacz. Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: Jaworowy Dwór 26.11.05, 15:14 A ja byłam. Miejsce faktycznie piękne, ale... 1. mało miejsca w środku, na raczej małe wesele. 2. na zewnątrz jest duży spadek. Podobno jest wypoziomowane, ale znajoma, która bawiła się tam na weselu mówiła, ze i tak było krzywo, wszyscy się ślizgali i zabawa padła. 3. właścicielka mnie osobiście potraktowała bardzo niemiło. Na moje pytanie o własną dekoratorkę oburzyła się i powiedziała, że nie, bo ona sobie nie może pozwolić na kicz, bo potem goście będą myśleli, że to ona ma taki kiepski gust (nie wiedząc CO chcę zrobić!). Poprosiła o wysłanie maila i dalszą rozmowę w ten sposób. Niestety na 2 kolejne maile nie raczyła odpowiedzieć, więc dałam sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
druhroman Re: dwór pod kasztanami w józefowie 24.11.05, 15:55 a może zalesin w otwocku zalesin.pl tylko moim zdaniem maximum 70 osób sala oddzielna do tańczenia alę jedzenie i obsługa super!!! na prawde polecam cena nam wyszło coś koło 170 złociszy Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: dwór pod kasztanami w józefowie 24.11.05, 18:23 Byliśmy tam poszukując miejsca na przyjęcie. Spodobało nam się i zarazem nie spodobało. + okolica leśna + wnetrza - bardzo ładne + część ogrodowa od frontu + można wynająć sam lokal, decydując się na własny catering - lokalizacja (na skrzyżowaniu dróg, co prawda wewnętrznych,leśnych, lecz samochody przejeżdżające mogą popsuć zabawę) - tylna część ogrodu, a raczej jego brak. Jest zaledwie pas kilku metrowy, a za nim siatka i kolejny budynek. Niestety sale poprzez taras wychodzą właśnie na tą część z widokiem na duży dom. Gdy byliśmy, właśnie go budowali. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszpiotrek Re: dwór pod kasztanami w józefowie 24.11.05, 22:51 byłem tam, co do ruchu z ulicy to nieporozumienie jakieś zwróć uwagę że tam jest ogrodzenie przez które nic nie widać a ruch samochodowy tam jest żaden; co do domu budowanego to nic nie wiem bo byłem tam na weselu jak go jeszcze nie budowano ale miejsce klimatyczne myslę że warto Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: dwór pod kasztanami w józefowie 24.11.05, 23:17 Może Ty miałes szczęście. My jak pojechaliśmy zobaczyć to miejsce, co jakiś czas słyszeliśmy i widzieliśmy samochód jadący drogą przy dworze. Biorąc pod uwagę fakt, że droga nie jest całkowiecie wyrównana hałas był dość donośny. Nie wyobrażam sobie, bym się bawiąc na własnym przyjęciu była zmuszona oglądać i słyszeć przejeżdżający samochód. Nam ten fakt o tyle bardziej przeszkadzał oraz fakt położenia na rogu skrzyżowania, że robiąc przyjęcie również w części ogrodowej mielibyśmy "super" urozmaicenie. Co innego, gdyby przyjęcie miało się odbywać tylko w wewnętrznej części, ale przecież latem siłą rzeczy odbywa się również na dworzu. Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: dwór pod kasztanami w józefowie 24.11.05, 23:19 Może Ty miałes szczęście. My jak pojechaliśmy zobaczyć to miejsce, co jakiś czas słyszeliśmy i widzieliśmy samochód jadący drogą przy dworze. Biorąc pod uwagę fakt, że droga nie jest całkowiecie wyrównana hałas był dość donośny. Nie wyobrażam sobie, bym się bawiąc na własnym przyjęciu była zmuszona oglądać i słyszeć przejeżdżający samochód. Nam ten fakt o tyle bardziej przeszkadzał oraz fakt położenia na rogu skrzyżowania, że robiąc przyjęcie również w części ogrodowej mielibyśmy "super" urozmaicenie. Co innego, gdyby przyjęcie miało się odbywać tylko w wewnętrznej części, ale przecież latem siłą rzeczy odbywa się również na dworzu. Co do ogrodzenia, dziwne, skoro całkowicie i wyraźnie widziałam owe samochody, ja i mój narzeczony. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszpiotrek Re: dwór pod kasztanami w józefowie 25.11.05, 10:08 mi to nie przeszkadzało bo ptrzyjęcie odbywało sie tylko w środku to był października tak więc pewnie tu jest pies pogrzebany Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: dwór pod kasztanami w józefowie 25.11.05, 13:44 Jeżeli tylko wewnątrz, to przychylam się, że miejsce jest bardzo fajne i idealne na niewielkie wesele i wówczas z pewnością jest udane . Odpowiedz Link Zgłoś
adzik27 Re: dwór pod kasztanami w józefowie 25.11.05, 15:39 hej tu jest kilka opinii na ten temat www.gimbla.pl/forum/pokoje/viewtopic.php?t=29029 Odpowiedz Link Zgłoś
ann_maz Re: dwór pod kasztanami w józefowie 28.11.05, 13:32 dzięki wszystkim za opinie. byłam tam w weekend i niestety nie wygląda to za dobrze. przede wszystkim podłogi są strasznie zniszczone, jest tylko jedna toaleta (dosłownie jedna!), nie ma szatni, nie ma pokoju dla młodej pary, no raczej nie jest to wymarzone miejsce... a jesli chodzi o hałas, to raczej cichutko i spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś