monika.kowalczykk 30.11.05, 14:03 Błagam! podpowiedźcie mi. Nie znam sie na tych wszystkich przesądach ślubnych. Czy moją świadkową może być wdowa ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: świadkowa 30.11.05, 14:15 Wg przesadow swiadkowac moga tylko osoby stanu wolnego (panna, kawaler) i to najwyzej 2 razy, bo inaczej sami nigdy nie zawrza zwiazku malz. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: świadkowa 30.11.05, 15:57 Ha ha, ja świadkowałam 4 razy u koleżanek i sama wychodzę niedługo za mąż Odpowiedz Link Zgłoś
m.j26 Re: świadkowa 30.11.05, 16:08 nie wierz w przesądy ... jeśli odpowiada Ci ta osoba ... to jej zaproponuj świadkowanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: świadkowa 30.11.05, 16:13 Bo to bzdury sa, te przesady... Ale skoro autorka watku zapytala, to odpowiedzialam, co slyszalam... Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
vinea Re: świadkowa 30.11.05, 14:15 Jeśli nie wierzysz w przesądy, to świadkiem może być każda, pełnoletnia osoba. Jeśli wierzysz, to chyba prawie nikt Odpowiedz Link Zgłoś
nie.migotka Re: świadkowa 30.11.05, 14:25 Zastanów się czy wierzysz w przygłupie przesądy i potem wybieraj świadkową. Moim zdaniem może być każda bliska nam osoba, ale ja nie wierzę w przesądy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
vittoria.vetra Re: świadkowa 30.11.05, 15:55 a co to znowu za głupota?!!!! kazdy może byc świadkie, jeżeli wy tylko tego chcecie albo jesteście poważni i oboje wierzycie w to, że małżeństwo będzie udane i wam obojgu na tym zależy albo najlepiej nie wychodzić z domu, bo czarny kot przbiegnie ci drogę przed kościołem. nie dajmy się zwariować, plizz, i tak chyba jest wystarczająco dużo stresu przed ślubem, chyba że go ktoś nie ma i lubi sobie wymyślać problemy Odpowiedz Link Zgłoś
agacciam Re: świadkowa 30.11.05, 16:22 pewnie, że świadkiem może być kogo sobie zażyczycie. ja byłam świadkiem na ślubie mojej siostry a drugim świadkiem była siostra pana młodego. i też wszyscy nam mówili, że nie mogą być dwie kobiety, a oni mają naprawdę udane małżeństwo teraz ) Odpowiedz Link Zgłoś