Dodaj do ulubionych

Porada modowa

10.08.16, 10:23
W październiku będę świadkową na ślubie cywilnym. Po ślubie będzie obiad w restauracji, bez tańców.
Kupiłam sukienkę:
m.zalando.pl/tfnc-charlotte-sukienka-koktajlowa-navy-tf121c09o-k11.html?wmc=AFF48_ZX_PL.2171452_2164051..&amc=aff.znd.48880.56672.54742
Pomóżcie mi dobrać buty i żakiet (a może szal?). Jaki kolor do takiego granatu?
Obserwuj wątek
    • kouda Re: Porada modowa 10.08.16, 10:38
      do granatu kazdy - jaki ty lubisz
      i żółty i różowy i srebrny i czerwony i trukusowy i biały i beżowy
      i letni żakiecik pasuje w jasnym kolorze i mały sweterek, szal chyba niekoniecznie
      www.google.pl/search?q=navy+dress+outfit&biw=1366&bih=677&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjS_M7LuLbOAhVGiiwKHRt0D2UQ_AUIBigB#tbm=isch&q=navy+dress+accessories
      • eve-lynn Re: Porada modowa 10.08.16, 10:40
        tez od razu pomyslalam o żółtym i dlatego odradzam bo jest zbyt oczywisty.

• kouda Re: Porada modowa 10.08.16, 10:52
          ja bym poszla w srebrne albo popiel (raczej popiel jak przyjecie skromne)
          ale to osobista preferencja, bo mozliwosci jest duzo i kazda dobra
          zestawienia z zolcia nie lubie, w ogole zoltego w ubraniu nie bardzo
          • gama2003 Re: Porada modowa 10.08.16, 11:02
            Też bym poszła w popiel, albo szarość pereł smile
            Jakoś tak szlachetnie mi się kojarzy i na kameralne przyjęcie w żadną stronę ,, wagi modowej,, smile nie przegnie.
            A sukienka do wykorzystania z milionem wariacji na - potem . Fajna.
            • landora Re: Porada modowa 10.08.16, 11:08
              O, szarość pereł! Podoba mi się.
              A nie za smutno? Jestem typową zimą (ciemne włosy, jasna cera).
              • gama2003 Re: Porada modowa 10.08.16, 11:13
                To pazury i usta zrób na wampa !
                Albo torebkę jakąś czerrrrrrrwoną ( ale przepiękną ) wyszukaj smile
                • gama2003 Re: Porada modowa 10.08.16, 11:16
                  Na wampa klasycznego oczywiście, czyli krwista czerwień, ciemna raczej.
                  Bo pomyślałam o obecnych wampach ze szpiczastymi kolorowymi pazurami i mnie otrzepało wink
                  • shell.erka Re: Porada modowa 10.08.16, 12:49
                    To nie wampy tylko zdziry wink
                • kira02 Re: Porada modowa 10.08.16, 11:35
                  O, torebka w kolorze fuksji.
              • chlodne_dlonie Re: Porada modowa 10.08.16, 11:22
                Perłowy, grafitowy - ładnie byłoby, ale.. też myślę, że jako Pani Zima powinnaś pójść w ciemną czerwień/burgund albo np. może fuksję..?
                Pomyśl w czym lepiej się czujesz, także jeśli chodzi o makijaż i w tym kierunku bym poszła.
                A sukienka, nie dość, że ładna (jak z jakością zapytam przy okazji, bo już parę razy oglądałam rzeczy tej firmy na Zalando, ale nic jeszcze nie kupiłam..?), to jeszcze całkiem uniwersalna - b. dobry wybór smile
                • landora Re: Porada modowa 10.08.16, 12:04
                  A dziękuję bardzo. Jakościowo też fajna. Dość gruby materiał, lekko mechaty. Porządny zamek z tyłu.
                  Fuksja... Może i fuksja.
            • aniela_petronela Re: Porada modowa 10.08.16, 11:16
              O tak, szarość , popiel pięknie by współgrały. Widzę delikatny sweterek w takim kolorze, buty mogą wtedy być np. szare lakierki do tego.
              • kouda Re: Porada modowa 10.08.16, 11:27
                tak, szare szpilki fajnie miec
                takiej urody mi ostatnio wpadly w oko, ale i tak nie moj rozmiar wink
                answear.com/574325-carinii-szpilki.html?b=/p/wyszukiwanie/q-carinii/p-1/r-60/o-sr
                • aniela_petronela Re: Porada modowa 10.08.16, 11:34
                  Piekne!! Rozmiar za to mój, ale w tym miesiącu już jedna buty zakupiłam, wiec byłaby to przeginka :]
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Porada modowa 10.08.16, 10:51
      Amarantowy! Uwielbiam takie zestawienie smile
    • kura17 Re: Porada modowa 10.08.16, 10:54
      ja tez mam na wesele (we wrzesniu) granatowa sukienke (w zupelnie innym stylu) i planuje do niej dodatki w kolorze burgund/bordo. wedlug mnie wyglada fajnie i niezbyt "krzykliwie". ja nosze ciemne i stonowane kolory i takie zestawienie mi pasuje. nie mam nic zoltego, ani amarantowego, huh (no tak lubie)
      • niu13 Re: Porada modowa 10.08.16, 11:39
        Sukienka świetna, gratuluję wyboru.
        Ja najbardziej lubię zestawienie granatu ze szmaragdową zielenią, ale nie jestem zimą,bo mam niebieskie oczy i oliwkowy odcień cery. Poza tym zielone buty to lekkie przegięcie, więc podtrzymuję zdanie o popielu lub szarości perły. Na pewno będzie to zestaw bardzo elegancki. Buty bym wzięła zamszowe, np takie:
        www.renee.pl/obuwie_damskie/szpilki/szpilki_wonderland_5005_szary?gclid=Cj0KEQjwoau9BRDMvsnv5MCh24UBEiQAKOqcfUm3jQNhIE08I9zOcgTmFYUobSNFHk1ZHpTS3Ijq04YaAjlx8P8HAQ
        • landora Re: Porada modowa 10.08.16, 12:06
          Buty fajne, ale takie szpile to niestety nie dla mnie. Zabiłabym się w nich natychmiast.
          • niu13 Re: Porada modowa 10.08.16, 12:15
            Ja też bym się zabiła☺chodziło mi o kolor i materiał☺
        • kotek.mruczek1 Re: Porada modowa 10.08.16, 16:20
          Tak, z zielenią też może być fajnie, mniej oklepane połączenie, ale w tym kolorze widzialabym tylko buty
      • kotek.mruczek1 Re: Porada modowa 10.08.16, 16:21
        burgund to tez dobry pomysł
    • shell.erka Re: Porada modowa 10.08.16, 12:48
      Bardzo ładna.
      Z mojej szafy dobrałabym srebrne sandałki lub cieliste szpilki w zależności od pogody.
      Na górę mini żakiet skórzany, żeby nie było panciowato. Albo szal, jeśli ma się taki styl.
      Torebkę noszę ostatnio jedna do wlasciwie wszystkiego, więc nie doradze.
    • wisniowy_sad Re: Porada modowa 10.08.16, 15:22
      Mi do granatu najbardziej pasuje żółty - neonowy lub musztardowy smile
    • crea.tura Re: Porada modowa 10.08.16, 16:01
      Kolczyki szare perły, czerwona szminka, rozświetlacz na policzkach, perłowe szpilki, szary, kaszmirowy delikatny sweterek, kok smile
      • landora Re: Porada modowa 10.08.16, 19:19
        Podoba mi się, zwłaszcza sweterek smile
        Tylko kolczyki odpadają, nie mam przekłutych uszu. I kok, bo mam krótkie włosy.
    • kotek.mruczek1 Re: Porada modowa 10.08.16, 16:12
      ładna sukienka. do granatu może być róż, srebrny, szary, kremowy...najładniej chyba wyglada z bladym różem jednak. tylko nie szal, jak ciotka-klotka
      • nuta15 Re: Porada modowa 10.08.16, 19:12
        Buty w kolorze "szarość pereł" i mały żakiecik pudełko w ożywiającym kolorze , może jeden z "zimowych" odcieni niebieskiego chaber, kobalt , turkus ?
      • landora Re: Porada modowa 10.08.16, 19:17
        Róż mógłby też być, dzięki.
        Krem odpada, we wszelkich kremach i zlamanych bielach wyglądam jak ekshumowana nieboszczka.
        • lilyrush Re: Porada modowa 10.08.16, 20:59
          jeśli jestem Zimą to pewnie. Z różem pudrowym tez będzie źle bo to moje najlepsze połączenia, a ja jestem klasycznym latem. Idz zdecydowanie w czerwień/ bordo!!!
          ja tez sobie właśnie kpuiłam na wesele granatowa i połączę jak własnie z perłowym różem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka