dzieciak2103 02.12.05, 15:57 chcielibysmy podziekowac rodzicom i gosciom za przybycie na slub. i nie wiem jaki tekst. moze wy cos doradzicie albo moze jakies strony na internecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wawka1980 Re: podziekowania 03.12.05, 08:43 Jezeli mogę coś doradzić to nie puszczajcie piosenki "Cudownych rodziców mam". Owszem,jest to piekny tekst i muzyka ale zawsze przy tej robi sie sentymentalnie i w efekcie wszscy płaczą i rozmazują się. Robi sie smutno ze wzruszenia. Przyznam,ze zawsze na weselach ta piosenka wyciska łzy,nawet innym gosciom,nie tylko młodym i ich rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciak2103 Re: podziekowania 03.12.05, 13:26 tego chyba nie bedziemy mogli zrobic bo podziekowania bedziemy skladali w kosciele Odpowiedz Link Zgłoś
basialek Re: podziekowania 03.12.05, 14:13 moja koleżanka ma troche takich wierszy jak chcesz to to napisz na gazetowego to ci wyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
juliada Re: podziekowania 03.12.05, 15:47 W ktorym momencie w kosciele? zaciekawil mnie ten pomysl, bo tez wolelibysmy nie dziekowac na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Czy konieczne są wierszyki? 03.12.05, 22:18 Takie teksty na ogół są dość infantylne, a częstochowskich rymów w nich więcej jak sensu. Czy nie można po prostu i po ludzku powiedzieć "Kochani, dziękujemy wam bardzo, że przyszliście i jesteście tu z nami"? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciak2103 Re: Czy konieczne są wierszyki? 04.12.05, 13:55 to wlasnie ksiadz nam doradzil. jak juz wszyscy goscie wejda do kosciola, po nich my i przed rozpoczeciem mszy bedziemy skladac podziekowania, potem on bedzie wital wszystkich i wtedy dopiero wszystko sie zacznie. znalazlam juz cos i chialabym wasze opinie i moze jakies dodatki: WITAMY WSZYSTKICH, RODZINE I PRZYJACIOL. TYCH ,KTORZY SA TUTAJ I TYCH KTORZY SA DALEKO ALE W NASZYCH SERCACH. DZIEKUJEMY WAM(nasze imiona) ZA PRZYBYCIE I DZIELENIE Z NAMI TYCH SZESLIWYCH CHWIL. DZIEKUJEMY SZCZEGOLNIE RODZICOM KTORZY PRZEZ ICH MILOSC CIERPLIWOSC I WYROZUMIALOSC STWORZYLI NAM MOZLIWOSC BYC TAKIMI JACY JESTESMY.KTORZY DALI NAM PRZYKLAD SZCZESCIA I WSPOMOGLI NAS W NASZEJ MILOSCI. JESTESMY DZISIAJ TUTAJ GDYZ WIERZYMY ZE NASZA MILOSC ZAISTNIALA NA JEDNEJ MALEJ GWIAZDCE STWORZONEJ PRZEZ BOGA.CHCEMY MU PODZIEKOWAC I ZARWAC ZWIAZEK MALZENSKI (nie wiem jak zakonczyc) co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
figa_11 Re: Czy konieczne są wierszyki? 04.12.05, 14:20 Mi się łza zakręciła i nie wiem czy bym wydobyła z siebie ten tekst bez łez. Moim zdaniem pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
krysiulka Konia z rzędem temu, kto... 04.12.05, 14:37 ..przed samym ślubem spamięta taki tekst i go ze siebie wykrztusi. Mam bardzo często okazję mówić do wielu ludzi stojąc na środku i zasada jest jedna - mów z głowy. Jak się nauczysz na pamięć, zapomnisz jednego słowa i wpadka gotowa. Poza tym chcesz chyba zawrzeć związek, a nie zarwać go Pozdrówka Krysia PS. My sprawę "podziekowań" załatwimy z każdym osobno podczas składania życzeń - tak będzie chyba najmniej pretensjonalnie, a najbardziej od serca Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciak2103 Re: dzieki krysiulka 04.12.05, 15:05 tak jak mowisz wole zawrzec ))nawet sie nie kapnelam ze strzelilam taka gafe. na pamiec tekstu nie bedziemy sie uczyc bo robimy specjalne ksiazeczki,ktore malutka dziewczynka honoru rozda przed msza. Odpowiedz Link Zgłoś
ra81 dziewczynka honoru 04.12.05, 16:01 to honor ma dziewczynke? to okropna kalka jezykowa z francuskiego (a moze takze innego jezyka, tego nie wiem) po polsku to druhna, nawet jesli jest mala dziewczynka z porad praktycznych: przemysl wczesniej, co chcesz powiedziec, ale potem mow z glowy, jak juz to slusznie zostalo zauwazone! czytanie jest bardzo malo efektowne i nudne, a uczenie sie na pamiec niesie ryzyko fatalnej pomylki Odpowiedz Link Zgłoś