Dodaj do ulubionych

podziekowania

02.12.05, 15:57
chcielibysmy podziekowac rodzicom i gosciom za przybycie na slub. i nie wiem
jaki tekst. moze wy cos doradzicie albo moze jakies strony na internecie.
Obserwuj wątek
    • wawka1980 Re: podziekowania 03.12.05, 08:43
      Jezeli mogę coś doradzić to nie puszczajcie piosenki "Cudownych rodziców mam".
      Owszem,jest to piekny tekst i muzyka ale zawsze przy tej robi sie
      sentymentalnie i w efekcie wszscy płaczą i rozmazują się. Robi sie smutno ze
      wzruszenia. Przyznam,ze zawsze na weselach ta piosenka wyciska łzy,nawet innym
      gosciom,nie tylko młodym i ich rodzicom.
      • dzieciak2103 Re: podziekowania 03.12.05, 13:26
        tego chyba nie bedziemy mogli zrobic bo podziekowania bedziemy skladali w
        kosciele
        • basialek Re: podziekowania 03.12.05, 14:13
          moja koleżanka ma troche takich wierszy jak chcesz to to napisz na gazetowego
          to ci wyśle.
        • juliada Re: podziekowania 03.12.05, 15:47
          W ktorym momencie w kosciele? zaciekawil mnie ten pomysl, bo tez wolelibysmy
          nie dziekowac na sali.
    • minerwamcg Czy konieczne są wierszyki? 03.12.05, 22:18
      Takie teksty na ogół są dość infantylne, a częstochowskich rymów w nich więcej
      jak sensu. Czy nie można po prostu i po ludzku powiedzieć "Kochani, dziękujemy
      wam bardzo, że przyszliście i jesteście tu z nami"?
      • dzieciak2103 Re: Czy konieczne są wierszyki? 04.12.05, 13:55
        to wlasnie ksiadz nam doradzil. jak juz wszyscy goscie wejda do kosciola, po
        nich my i przed rozpoczeciem mszy bedziemy skladac podziekowania, potem on
        bedzie wital wszystkich i wtedy dopiero wszystko sie zacznie. znalazlam juz cos
        i chialabym wasze opinie i moze jakies dodatki:
        WITAMY WSZYSTKICH, RODZINE I PRZYJACIOL.
        TYCH ,KTORZY SA TUTAJ I TYCH KTORZY SA DALEKO ALE W NASZYCH SERCACH.
        DZIEKUJEMY WAM(nasze imiona) ZA PRZYBYCIE I DZIELENIE Z NAMI TYCH SZESLIWYCH
        CHWIL.
        DZIEKUJEMY SZCZEGOLNIE RODZICOM KTORZY PRZEZ ICH MILOSC CIERPLIWOSC I
        WYROZUMIALOSC STWORZYLI NAM MOZLIWOSC BYC TAKIMI JACY JESTESMY.KTORZY DALI NAM
        PRZYKLAD SZCZESCIA I WSPOMOGLI NAS W NASZEJ MILOSCI.
        JESTESMY DZISIAJ TUTAJ GDYZ WIERZYMY ZE NASZA MILOSC ZAISTNIALA NA JEDNEJ MALEJ
        GWIAZDCE STWORZONEJ PRZEZ BOGA.CHCEMY MU PODZIEKOWAC I ZARWAC ZWIAZEK MALZENSKI
        (nie wiem jak zakonczyc) co o tym myslicie?
        • figa_11 Re: Czy konieczne są wierszyki? 04.12.05, 14:20
          Mi się łza zakręciła i nie wiem czy bym wydobyła z siebie ten tekst bez łez.
          Moim zdaniem pięknie smile
        • krysiulka Konia z rzędem temu, kto... 04.12.05, 14:37
          ..przed samym ślubem spamięta taki tekst i go ze siebie wykrztusi.
          Mam bardzo często okazję mówić do wielu ludzi stojąc na środku i zasada jest
          jedna - mów z głowy. Jak się nauczysz na pamięć, zapomnisz jednego słowa i
          wpadka gotowa.
          Poza tym chcesz chyba zawrzeć związek, a nie zarwać go wink
          Pozdrówka
          Krysia
          PS. My sprawę "podziekowań" załatwimy z każdym osobno podczas składania życzeń -
          tak będzie chyba najmniej pretensjonalnie, a najbardziej od serca smile
          • dzieciak2103 Re: dzieki krysiulka 04.12.05, 15:05
            tak jak mowisz wole zawrzec smile))nawet sie nie kapnelam ze strzelilam taka gafe.
            na pamiec tekstu nie bedziemy sie uczyc bo robimy specjalne ksiazeczki,ktore
            malutka dziewczynka honoru rozda przed msza.
            • ra81 dziewczynka honoru 04.12.05, 16:01
              to honor ma dziewczynke?wink
              to okropna kalka jezykowa z francuskiego (a moze takze innego jezyka, tego nie
              wiem)
              po polsku to druhna, nawet jesli jest mala dziewczynka

z porad praktycznych: przemysl wczesniej, co chcesz powiedziec, ale potem mow z
              glowy, jak juz to slusznie zostalo zauwazone! czytanie jest bardzo malo
              efektowne i nudne, a uczenie sie na pamiec niesie ryzyko fatalnej pomylki

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka