Dodaj do ulubionych

ślub 17sto latki

29.12.05, 15:46
hej mam 17 lat i chciałabym wyjść za mąż...zakochałam się
Obserwuj wątek
    • ewcia1980 Re: ślub 17sto latki 29.12.05, 16:43
      no to super, ze sie zakochałas, ale czy jestes pewna, ze 17 lat, to odpowiedni
      wiek na wychodzenie za mąż????????????
      głównie chodzi mi o kwestie finansowa i prawdziwość twojego uczucia bo:
      a) jesteś jeszcze bardzo młoda i nie jestem pewna, czy finansowo jesteś w
      stanie sobie poradzic (bo złym pomysłem jest bycie na utrzymaniu meza, który
      zawsze, w kłótni, może wypomniec to)
      b) myśle, ze czasami mozna pomylić zauroczenie z prawdziwym uczuciem (co nie
      znaczy, ze twierdze, ze 17-sto latka nie moze sie zakochac smile
      daj wam troche czasu, jesli uczucie okaże sie naprawde silne, to i tak
      wezmiecie slub ale jak prawo ci na to pozwoli
      pozdrawiam i zycze madrych i przemyslanych decyzji
      • agnrek Re: ślub 17sto latki 29.12.05, 19:15
        O rety, a ja mam 30 lat i wychodzę za mąż smile dzisiaj mierzyłam sukienkę w
        salonie, a zaraz za mną mierzyła dziewczyna na oko 18-19-letnia. Rety, mogłabym
        już być 10 lat po slubie smile smile smile
        • ozana1 Re: ślub 17sto latki 29.12.05, 23:26
          rety ja bede miała 26 wychodzac za maz i ciagle mam wrazenie ze moze za bardzo
          sie spiesze wink ze jestem za młoda na takie imprezy wink z drugiej strony kocham
          go do szalenstwa wiec po co czekac tobie mimo wszystko odradzam, przespij sie z
          tym smile Zastanow powaznie ,zrob bilans zyskow i strat , doroslij, zmadrzej
          poczekaj 6-10 lat i dopiero zadecyduj
          pozdrawiam ozana
          • a1ma Re: ślub 17sto latki 30.12.05, 13:14
            Ja będę mieć 27 w dniu ślubu, a nasz związek 6 lat - a wrażenie mam
            identyczne wink
          • lizbon Re: ślub 17sto latki 30.12.05, 21:16
            ja bede miała 28 ale wygladam na góra 22.
            Mi też sie wydaje ze mam jeszcze czas a z drugiej strony ze juz go nie mam

A czy ty sobie tego niewymysliłaś po obejrzeniu kilku romansówsmile
    • caysee Re: ślub 17sto latki 29.12.05, 23:51
      No to zdobadz faceta, w ktorym sie zakochalas, pobadzcie ze soba jakis rok, zeby
      stwierdzic czy z tego zakochania rozwinela sie milosc, jesli tak to
      pomieszkajcie razem nastepne dwa latka i jak stwierdzicie, ze chcecie tak do
      konca zycia, to bierzcie slub smile
    • efdurka Re: ślub 17sto latki 29.12.05, 23:51
      a on też chce?
    • circness Re: ślub 17sto latki 30.12.05, 00:35
      hej! ja mam 22 lata i za pół roczku wychodzę za mąż. O tym, że mój ukochany
      jest tym jedynym wiedziałam już jak miałam 16 lat, a on wtedy 18. Gdybyśmy byli
      wówczas samodzielni finansowo nie zastanawialibyśmy się czy brać ślub czy nie.
      A tak musieliśmy jeszcze poczekać kilka latsad Nie ma na co czekać!!! Wiek nie
      mam znaczenia. Miłośc zawsze jest wielkasmile
      • ozana1 Re: ślub 17sto latki 30.12.05, 23:43
        Ja poznalam swojego przyszlego meza majac lat 16 smile strasznie go wtedy nie
        lubilamsmilemajac prawie 19 zakochalam sie w nim teraz majac 25 wiem ze to ten
        jedyny wiem ze moge mu ufac wiem ze mnie naprawde kocha ze mnie nie zawiedzie i
        ze moge na nim polegac a najbardziej na swiecie ,chce byc z nim do konca zycia
        potrzeba czasu zeby wiedziec takie rzeczy i troche sie musi wydarzyc w zyciu
        zeby to wiedziec .
        pozdrawiam ozanasmile
    • ciocia_ala Re: ślub 17sto latki 30.12.05, 06:00
      Moim zdanie, jezeli:
      1. kochasz Go
      2. on Ciebie
      3. jestescie samodzielni finansowo (ja majac 17 lat nie bylam...)
      4. jestescie na tyle odpowiedzialni zeby zamieszkac razem (mam namysli szkole,
      studia, prace, ew. dzieciaczki)

to nie widze nic przeciwko. Ale gdy pomysle o moim chlopaku, kotrego mialam maja
      lat 17 to ciarki mnie przechodza. Starszy 9 lat (o czym myslalam, nie wiemsmile i
      zdecydowanie ustabilizoany finansowo. Ja natomiast panna z liceum. Nawet przez
      mysl by mi nie przeszlo wychodzic za maz... Ale czasy widac sie zmieniaja. Jedno
      jest pewne. Warto bylo czekac na mojego Mezusia smile

ps. mam nadzieje, ze to nie jest jakis wyglup ani dowcip
    • misiaczyca1 Re: ślub 17sto latki 30.12.05, 13:12
      Gdy miałam 17 lat spotykałam sie z starszym odemnie męzczyzna.Był
      ustabilizowany zyciowo,opiekunczy bardzo zakochany i wpatrzony wemnie.Byłam
      przekonana,ze to własnie ten bo"gdzie ja znajde lepszego".Były dalekosiężne
      plany...i przygotowania.Po 2,5 roku obudziłam sie rano i jakby zahipnotyznowana
      ustaliłam,ze z nim zerwe.Zrobiłam to(miałam wrażenie jakby zrobił to ktos
      inny,siedzacy wemnie).Rozpacz,łzy,złamane serce.Dzis uwazam,ze była to
      najlepsza decyzja co do tego zwiazku.Mimo,ze byłam szczesliwa z nim,było
      wspaniale.Teraz jestem z męzczyzna,który jest jego przeciwieństwem jezeli
      chodzi o charakter i sposób życia.
      Teraz tak naprawde dojrzałam do powaznego zwiazku.Wiem czego chce.Wiem jaki
      męzczyzna ma być moim męzem,ojcem moich dzieci i partnerem.
      Zauwazyłam,ze wśród naszych znajmomys nikt nie bierze ślubu z osoba z
      która "chodził" np.w liceum.
      Kazdy jest po jakims zwiazku i mówią,ze teraz tak naprawde wiedzą czego chca.
      pozdrawiam.
    • lilly82 Re: ślub 17sto latki 31.12.05, 11:39
      hej. powiem ci tak - nie spiesz się z tym. oboje potrzebujecie czasu zeby dobrze
      sie poznać - a to wymaga kilku lat bycia razem. jak poznasz wszystkie wady i
      zalety faceta, jego przyzwyczajenia, opinie na najważniejsze tematy i nie będzie
      ci to przeszkadzać to zdecyduj sie na ślub. zwiazek przechodzi wiele faz- po
      etapie pierwszego zauroczenia przychodzi szara rzeczywistośc i jesli bedzie ci
      sie ona podobać to ślub bedzie wspaniałym pomysłem. ale masz jeszcze czas. to
      decyzja na całe życie !!!!! pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka