Dodaj do ulubionych

PROSZĘ O OPINIĘ!!!!!! B. PILNE

31.12.05, 11:28
Czy może słyszeliście opinie na temat organizacji wesela w Centrum
Szkoleniowym ALICJA w Konstancinie k/W-wy, Hotelu MRÓWKA w Wilanowie i Rest.
U PAWELCA???? Muszę szybko podjąć decyzję a jestem skołowana. Na pierwszy
rzut ok wszystko ok, ale... Może ktoś coś wie na temat tych miejsc.
Obserwuj wątek
    • fotodj Re: PROSZĘ O OPINIĘ!!!!!! B. PILNE 31.12.05, 12:51
      wysłałem post na maila gazetowego
      • monisia333 Re: PROSZĘ O OPINIĘ!!!!!! B. PILNE 31.12.05, 13:07
        Fotodj - Bardzo serdecznie dziękuję za cenną uwagę smile
    • morskafala1 Re: PROSZĘ O OPINIĘ!!!!!! B. PILNE 31.12.05, 13:52
      Mogę Ci powiedzieć kilka słów na temat Alicji w Konstancinie, ale dopiero po
      Nowym Roku. Mamy mieć tam przyjęcie. Pawelec natomiast już nie prowadzi tej
      restauracji. Oddał ją.
      • monisia333 Re: PROSZĘ O OPINIĘ!!!!!! B. PILNE 31.12.05, 14:25
        Czekam w takim razie na wrażenia i informacje o Alicji smile
    • magdaliena1 Re: PROSZĘ O OPINIĘ!!!!!! B. PILNE 01.01.06, 18:19
      Ja już kiedyś o tym pisałam, ale niech tam, powtórzę się.

Oglądaliśmy z narzeczonym i Alicję i Mrówkę. Oba obiekty w miarę mi się
      podobały, wybrałam jeszcze inny, ale napiszę Ci na co możesz zwrócić uwagę.

Alicja jest ładna, choć wnętrza są aż za bardzo wytworne (wg mnie), ja nazywam
      to stylem zasobno-mieszczańskim. Ale o gustach się nie dyskutuje i nie mam
      zamiaru obrazić nikogo, komu się tam podobało. Minusy Alicji:
      - cena (chyba 190zł), w której niewiele się zawiera. Każda restauracja podaje
      cenę bez alkoholu, ale czasem w cenie jest ciasto, czasem owoce, czasem ileś tam
      napojów, a tu nic...
      - dodatkowo (chyba 150 zł) płatna obsługa kelnerska. Dla każdego kelnera. Nam
      powiedziano, że na 80 osób wystarczy 3 - 4 kelnerów (600 zł więcej, dzięki)
      - bardzo wyniosła i niemiła pani z obsługi

Wiem, że Alicja to b.modny lokal i wiele osób sobie go chwali, mnie odrzuciła
      ich wyniosłość i wizja, że do momentu wesela i w trakcie niego będę musiała
      dziękować obsłudze za łaskę goszczenia mnie.

Mrówka jest fajna. Ma strasznie wielką i wysoką salę (mi się to podobało, ale
      lubemu - nie). Jedzonko też dobre. Jedyne dwa istotne minusy, których się
      dopatrzyłam (ależ upierdliwa jestem) to:
      - bliskość ruchliwej ulicy (po którejś tam godzinie ruch zamiera) i brak ogródka
      (nie to co w Alicji)
      - knajpka-restauracja w tym samym budynku co sala, dokładnie vis-a-vis przez
      hall. Juz kiedyś pisałam na forum, że dla mnie straszną była wizja, że ja tu w
      ślubnej sukience, a w barze siedzą spoceni rowerzyści (jak sama wiesz Mrówka
      mieści się przy ścieżce rowerowej do Powsina i latem przetaczają się tam tabuny
      rowerzystów)

Ale obie restauracje (mimo swych wad) były w czołówce mojego rankingu.

Mam nadzieję tylko, że się nikt na mnie nie obrazi za moje krytyczne uwagi.
      Kiedyś niezbyt pochlebnie, choc w tonie pojednawczym, wypowiedziałam się na
      temat jednego z hoteli i dostałam straszny ochrzan od jednego z forumowiczów,
      który miał tam wesele.
      • monisia333 Re: PROSZĘ O OPINIĘ!!!!!! B. PILNE 02.01.06, 08:39
        Bardzo dziękuje za opinie i dziwie się, jeśli ktoś kogoś "ochrzania" za
        wydawanie opinii - jakby nie patrzeć własnych. Info o Alcji się zgadza - ceny
        troszę ... wysokie i nikt nie udziela info bez wcześniejszej rozmowy z szefową.
        Dziwnie to wygląda. Gdybyście mięli namiary na jakies fajne miejsce w okolicy -
        Konstancin, Pisaeczno, Magdalenka itp. i orkiestre dobrą to byłabym wdzięczna.
        Wiem, że większośc terminów pozajmowana, ale może coś sie uda załatwić.
        Pozdrawiam serdecznie w Nowym Roku smile
        • fuczka Re: PROSZĘ O OPINIĘ!!!!!! B. PILNE 03.01.06, 12:15
          My zdecydowaliśmy się właśnie na hotel "Mrówka", a przedtem obejrzeliśmy około
          20 miejsc w Warszawie i okolicach. Naszym zdaniem Mrówka ma najkorzystniejszy
          stosunek wartości do ceny. Sala jest duża (co dla nas było decydujące), a
          udekorowana wygląda naprawdę pięknie. Poza tym bardzo fajna właścicielka, a
          konkretnie córka właścicieli, z którą załatwialiśmy wszystkie formalności.
          Jedzenie też ok, ładnie podane, ciekawe menu, z którego można sobie wybrać
          konkretne dania.
          Alicję też odwiedziliśmy, ale poza zbyt małą salą, nie odpowiadała nam cena -
          zbyt wysoka w stosunku do tego co za nią oferowano.
          • monisia333 Re: PROSZĘ O OPINIĘ!!!!!! B. PILNE 03.01.06, 12:24
            Tylko o Mrówce słyszałam, że w tej sali wiekszej (na prawo) nie ma klimatyzacji
            i goście nie mają gdzie wychodzić na "Papieroska". Czy cos Ci (Fuczka) wiadomo
            na ten temat??? Bo może to tylko plotki. Jeśli masz jeszcze jakieś pozytywne
            opinie na temat tego hotelu to proszę o info, bo jeszcze mam chwilke na
            podjęcie decyzji.
            • fuczka Re: PROSZĘ O OPINIĘ!!!!!! B. PILNE 03.01.06, 14:13
              To prawda, w sali nie ma klimatyzacji, jest tylko wentylowana, dla mnie to też
              był z początku duży problem, ale w końcu doszłam do wniosku, że po pierwsze
              sala jest bardzo wysoka, więc nie będzie w niej tak duszno jak w innych
              salach,a po drugie my mamy wesele 30 września, więc myślę, że wtedy nie będzie
              już takich wysokich temperatur i wentylacja w zupełności wystarczy.
              Nie wiem, kiedy Wy planujecie wesele (coś mi się kojarzy, że w kwietniu?),
              jeżeli nie w lipcu lub sierpniu, to powinno być ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka