zytka111 09.01.06, 12:39 Czy może któraś z Was była na weselu w Hotelu Sheraton w Warszawie lub na jakiejś imprezie? Czekam na jakieś info? jak tam jest, czy jedzenie jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morskafala1 Re: SHERATON - Warszawa 09.01.06, 12:46 Ja byłam, aczkolwiek nie na weselu, a przyjęciu organizowanym przez pewną ambasadę, które odbywało się w sali bankietowej. Był stół szwedzki. Potrawy - bardzo smaczne oraz fachowa obsługa kelnerska. Tylko tyle mogę Ci podpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zytka111 Re: SHERATON - Warszawa 09.01.06, 13:15 może ktoś jeszcze coś może mi powiedzieć - proszę Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 Re: SHERATON - Warszawa 09.01.06, 15:33 Nie byłam na weselu, ale byłam na balu. Mają wyśmienite jedzenie, idealnie podane, bardzo ładny wystrój. A w której sali planujecie? Na parterze w restauracji czy na pietrze? Na parterze jest ten minus, ze mają bar z boku, w którym jest bardzo głośna muzyka na żywo i sporo osób się kręci zawsze. Generalnie jak na Warszawskie hotele, to chyba lepszy jest tylko Bristol, ale to oczywiście moje zdanie. A poza tym? No bardzo w "amerykańskim" stylu z wszystkimi tego plusami i minusami. Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: SHERATON - Warszawa 09.01.06, 14:33 buźka dzięxx za maila, a odpowiadam tutaj. W sheratonie grałem - a i owszem, ale nie na przyjęciu weselnym a na mikołajowej imprezie dla dzieci w grudniu 2005. Wcześniej - na początku 2004 w Sheratonie robiłem (event manager) konferencję prasową i premierę samochodu Suzuki Ignis. Obie imprezy były na dolnej sali, więc nie powiem nic na termat wystroju itp. Jednak z moich obserwacji: - catering - smaczny, urozmaicony, ogólnier na plus (byłem w hotelach, gdzie jedzenie wprost odpychało nijakością - wierz mi) - obsługa - młoda, sprawna, jak coś, to można pogonić i wchodzą na obroty - technicznie - też bez zarzutu, choć na każdej z imprez zdarzały się im małe wtopy. Ogólnie nie mam negatywnych uczuć pozdrawiam, Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
zytka111 Re: SHERATON - Warszawa 09.01.06, 14:43 dzięki za info. a jakieg9o rodzaju wtopy im się zdarzały? Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: SHERATON - Warszawa 09.01.06, 16:22 wtopy: na konferencji miał być "mały" show - dymy, laasery, tańczące dziewczyny... gdybym nie pomyślał i jeszcze raz nie spytał, to zapomnieliby wyłączyć czujek dymu. Dobrze, że coś mnie tkło, bo inaczej...... No to sobie teraz wyobraź - show pełnej krasie, idzie dym, włączają się czujki, a na sali 200 mokrych i wkur***nych dziennikarzy, prezes Suzuki - japończyk i cały sprzęt oświetleniowo- nagłośnieniowy, który diabli wzięli podczas imprezy mikołajkowej w tajemniczych okolicznościach zginęła osoba z kluczami, skutkiem czego zamiast wygodnie przez rampę, cały sprzęt trzeba było znosić do samochodu naokoło. ale to nie są jakieś wielkie wtopy Odpowiedz Link Zgłoś
kabatka2 Re: SHERATON - Warszawa 11.01.06, 12:14 Hej, Bylam na dwoch weselach w Sheratonie i na kilku przyjeciach. Co do obslugi i jedzenia oczywiscie nie mozna miec zadnych zastrzezen. Tu mozesz calkowicie zdac sie na nich (uwazaj tylko na tort, maja tendencje do robienia zbyt slodkich). Zastanow sie natomiast czy na pewno chcesz tam robic wesele. Nie bedzie sie ono niczym roznilo od bardzo eleganckiego przyjecia - sala jest rzeczywiscie sliczna, ale jakos brakuje tam klimatu wesela (i nie mam na mysli biesiadno swojskiego charakteru, bo pewnie od tego jestes jak najdalej). Po prostu klimat jak na zwyklym przyjeciu. Po drugie rozwaz ilosc gosci. Na pierwszym weselu na ktorym tam bylam bylo ok. 200 osob i bylo super. Na drugim bylo zaledwie 100 i mimo czesciowego zmniejszenia sali mialo sie wrazenie pustego hangaru - za duze odleglosci miedzy stolami, za duzo miejsca ogolnie - po prostu pusto. Trzecia rzecz - pomysl o gosciach. Niektorzy w takim miejscu moga nie czuc sie swobodnie. Moga byc spieci i nieco przytloczeni otoczeniem, - moze byc problem ze swobodna atmosfera. Co do szczegolow technicznych: na stolach stawiaja takie wysokie dekoracjne bukiety w wazonach wraz z numerem stolu. Przez to goscie siedzacy na przeciw siebie sie nie widza - popros o zwykle stojace podstawki na numery - bedzie o wiele wygodniej. Sheraton ma ta zalete, ze na drugi dzien po slubie mlodzi i rodzice i swadkowie moga sie na przyklad wybrac na wspolny niedzielny brunch, co jest fajnym rozwiazaniem po przebalowanej nocy. Ja jednak na Sheraton sie nie zdecydowalam - m.in z wyzej opisanych powodów Pozdrawiam, Kabatka2 Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Re: SHERATON - Warszawa 11.01.06, 12:47 ja ich rozwazalam. wkleje Ci meila z ich oferta, ktora dostalam 2 miesiace temu - wyglada niezle. Zreszta daj znac, to Ci podesle calego meila od nich jak chcesz. Ja szukalam miejsca na 50 osob i znalazlam lepsze. Chociaz ich ceny sa zupelnie w porzadku. Jesli chodzi o atmosfere weselna, ja tez robie w hotelu i na stoly zamowilam w kwiaciarni kwiaty. Weselne kompozycje w kolorach mojej sukni i wiazanki. Propozycja Weselna I Hors d’Oeuvre Wybór 3 tartinek z załączonej oferty Menu Wybór 3 preferowanych przez Państwa dań z naszej oferty Bufet Prosimy o dokonanie wyboru jednego z proponowanych bufetów wieczornych Tort Weselny Specjalnie dla Państwa przygotujemy trzypoziomowy tort weselny 175.00 PLN od osoby Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl II i III zestaw 11.01.06, 12:47 Propozycja Weselna II Hors d’Oeuvre Wybór 3 tartinek z załączonej oferty Menu Wybór 4 preferowanych przez Państwa dań z naszej oferty Bufet Prosimy o dokonanie wyboru jednego z proponowanych bufetów wieczornych Tort Weselny Specjalnie dla Państwa przygotujemy trzypoziomowy tort weselny 185.00 PLN od osoby Hotel zapewni Państwu przy wyborze powyższej Propozycji Weselnej I i II: * Kolację z okazji Pierwszej Rocznicy Ślubu * Bezpłatny parking dla Młodej Pary oraz rodziców Propozycja Weselna III Hors d’Oeuvre Wybór 3 tartinek z załączonej oferty Przystawki Wybór 5 zakąsek z załączonej oferty Menu Zupa podana do stołu Bufet Prosimy o dokonanie wyboru jednego z proponowanych bufetów wieczornych Tort Weselny Specjalnie dla Państwa przygotujemy trzypoziomowy tort weselny 155.00 PLN od osoby Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl napoje 11.01.06, 12:48 Napoje Proponujemy Państwu napoje bezalkoholowe w formie pakietu: Wybór soków, napojów gazowanych oraz wodę mineralną 70.00 PLN od osoby Czas konsumpcji do 8 godzin. Proponujemy również pakiet zawierający, zarówno napoje alkoholowe jak i bezalkoholowe: Wino musujące na powitanie gości Wino białe Wino czerwone Wódkę Wybór soków Napoje gazowane Wodę mineralną 100.00 PLN od osoby Czas konsumpcji do 8 godzin. Hotel zapewni Państwu przy wyborze powyższej Propozycji Weselnej III: wKolację z okazji Pierwszej Rocznicy Ślubu wBezpłatny parking dla Młodej Pary oraz rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
zytka111 Re: SHERATON - Warszawa 11.01.06, 13:35 ja też mam to menu ale jedzenie jest tylko na 8 godz. a ja mam długie wesele i alkohol też jak liczyłam to ogólna cena wyjdzie ok. 280zł i ja rezygnuje bo to jest bardzo drogo Odpowiedz Link Zgłoś