Dodaj do ulubionych

Hotel Lord

04.02.06, 23:27
Hej! Czy może ktoś robił wesele w hotelu Lord lub był na weselu w sali
Witrażowej. Dzięki za wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • nadobrypoczatek Re: Hotel Lord 05.02.06, 00:36
      ja byłam w sali witrażowej jako foto - jedzenie, przynajmniej dla obsługi -
      takie sobie; Mi się raczej średnio podobało, szczególnie brak ogrodu;
      • polkap2006 Re: Hotel Lord 06.02.06, 21:47
        Witam
        Co prawda nie byłem tam na weselu, ale robiliśmy tam imprezę dla jednej z firm.
        Jedzonko naprawdę dobre, a i zabawa była niezła.
        Pozdrawiam
        Paweł
        www.forum.spa-prestige.pl
    • fotodj Re: Hotel Lord 05.02.06, 10:27
      Prowadziłem w Hotelu Lord wesele w zeszłym roku (sala Kryształowa)
      W moim przypadku:
      - jedzonko było naprawdę dobre
      - dobrze też współpracowało się z obsługą
      Miło też wspominam efektywną klimatyzację, a to nie jest bez znaczenia dla
      przebiegu zabawy na parkiecie w letnie dni.
      Niestety na sali Witrażowej poprowadzę wesele w tym roku dopiero we wrześniu
      więc chyba będzie za późno na podzielenie się wrażeniami smile
      fotodj
      fotodj@fotodj.pl
      • iwona147 Re: Hotel Lord 06.02.06, 21:39
        Wesele planujemy 25.08.07 a juz zapłaciliśmy zaliczke bo bardzo nam sie
        podobało. Chętnie bym obejżała tę salę na zdjęciach z czyjegos wesela i chętnie
        wysłucham wszelkich rad. Może ktoś robił tam wesele i wie na co mam zwrócić
        szczególną uwagę. Pozdrawiam
        • fotodj Re: Hotel Lord 06.02.06, 21:54
          Wysłałem info na gazetowego
          • iwona147 Re: Hotel Lord 06.02.06, 22:00
            dziekiwink
        • oskarkowy Re: Hotel Lord 07.02.06, 07:13
          Problemy są dwa, oba dotyczą kuchni.
          Ktoś już wyżej pisał, że jedzenie nie jest najsmaczniejsze (i nie sposób się z
          tym nie zgodzić).
          Do tego dochodzi problem zgrania posiłków w czasie, gdy jedna kuchnia ogsługuje
          dwa wesela. Byłem świadkiem, gdy orkiestranci zapowiadali posiłek (takie
          dostawali info z kuchni), a jedzenie pojawiało się zimne i to po 20 minutach (w
          tym samym czasie podawali posiłki na drugiej sali. Mimo wszystko nie byłem tam
          od roku, więc może przemyśleli sprawę i teraz jest lepiej.
          Pomieszczenia bardzo ładne, choć dla mnie trochę za niskie.. wink
    • agab28 Re: Hotel Lord 07.02.06, 08:28
      Moi Rodzice byli tam na weselu u syna znajomych. Bardzo im sie podobało. A
      wesele było własnie w sali witrażowej. Mowią ze było to najlepsze wesele na
      jakim byli.
    • mstoj Re: Hotel Lord 07.02.06, 13:40
      KOlega z pracy mial tam wesele 2 lata temu. Niestety zdarzylo sie tak ze
      obsluga ukradla alkohol. Krotko po polnocy okazalo sie ze nie ma juz wodki a
      bylo kupionych 180 butelek 0,75 na 140 osob. Po malej awanturze znalazlo sie
      jednak troche butelek ale i tak nie wszystko
    • agulasek Re: Hotel Lord 07.02.06, 13:56
      Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Z tego co mi mówiła pani przy podpisywaniu
      umowy, rozliczają się nie tylko z butelek ale nawet z ilości korków. Ale może
      dwa lata temu było inaczej. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że nie
      uskuteczniają juz praktyk sprzed dwóch lat.
      • iwona147 Re: Hotel Lord 07.02.06, 15:41
        Mi też powiedziała że oddają nam butelki i korki. Powiedziała ze są na to
        bardzo wyczuleni. Wydaje mi się ze te osoby juz pewnie tam nie pracują
        • mstoj Re: Hotel Lord 07.02.06, 16:26
          No tez mam taką nadzieje, ale teraz dla mnie juz za pozno na sprawdzenie. Ten
          hotel rozpatrywalismy z narzeczoną jako jedno z nielicznych miejsc na wesele,
          ale po tym co uslyszalem wykreslilem go z listy i znalazlem cos innego.
      • wonted77 Re: Hotel Lord 07.02.06, 22:46
        Bedę tam mieć wesele 22 kwietnia to po wszystkim podzielę sie wrażeniami
        • iwona147 Re: Hotel Lord 08.02.06, 19:09
          Byłabym bardzo wdzieczna
          pozdrawiam
    • marcellia Re: Hotel Lord 07.02.06, 17:50
      Moja znajoma miala wesele w Lordzie, wlasnie w sali Witrazowej. Juz o tym
      pisalam na forum, przekopiuje Ci z tamtego watku:

"Moja znajoma tam robila wesele, w Sali Witrazowej. Bylo jakies 100 osob,
      miejsca do tanczenia duzo. Jedzenie pyszne i strasznie duzo, nie sposob bylo
      wszystko to zjesc. Obsluga na medal, kelnerzy tak dyskretni, ze nawet nie
      wiadomo kiedy sprzatali po zakonczonych posilkach! Sala jest elegancka (to ta
      na dole po schodach), stoliki okragle, tylko mlodzi siedzieli przy podluznym
      (jak na konferencji prasowej wink) twarza do gosci. Oprocz tego stoliki dla
      palaczy ustawione przy wejsciu tak, ze dym nie lecial na sale, toalet dla
      kobiet 4 albo 5 kabin (zapewne podobnie dla panow), czysciutkie i eleganckie.
      To tyle, co poki co pamietam smile Mlodzi zachwyceni, goscie tez smile)"

I dopisze zwlaszcza, zebys wziela sobie zupe grzybowa z lazankami, naprawde
      dobra!!!! wink

A, i jedna rzecz: oni powiedzieli mojej kolezance, ze to co zostaje z jedzenia -
      zanosza do jadlodajni dla bezdomnych, czy cos takiego. Nie wiem na ile to
      prawda, bo czytalam tu, ze innym dziewczynom pakowali i dawali do domu, hmm.
      • agulasek Re: Hotel Lord 07.02.06, 18:00
        Jezeli chodzi o jedzenie to na pewno nie pakują do domu. Przed podpisaniem
        umowy poinformowali nas, że nie ma takiej mozliwości. No chyba, że troche
        ciasta. Ale w trakcie wesela, jak np. zobaczą, że czegos nie ma na stole, to
        donoszą i tak do 5.00, czyli generalnie jedzenie bez limitu. Nie tam jakieś
        ustalone 150 gram na osobę i ani porcji więcej.
        Tak przynajmniej mamy spisana umowę.
        • iwona147 Re: Hotel Lord 07.02.06, 18:28
          Nam powiedzieli ze pakuja do domu za wyjątkiem sałatek bo są z majonezem i moga
          sie szybciej zepsuc.
    • agulasek Re: Hotel Lord 07.02.06, 18:42
      No to w takim razie nie wiem, jak to tam jest z tym jedzeniem. My
      podpisywaliśmy umowę w listopadzie i wówczas na pewno nie było takiej
      możliwości, aby dostać jedzenie po weselu. Widocznie cos się zmieniło. Ale to
      chyba akurat na plus. W kazdym bądź razie sugeruję, aby takie rzeczy wcześniej
      uzgadniać i najlepiej umieszczać w umowie, żeby później nie było niemiłych
      niespodzianek.
      • iwona147 Re: Hotel Lord 07.02.06, 18:45
        A wy macie umieszczone w umowie? bo my nie i zaczynam sie obawiac bo moga nas
        wyrolowac. Moze jak bedziemy placic juz za calosc to powiemy ze chcemy zabrac.
        • agulasek Re: Hotel Lord 07.02.06, 19:08
          Nam z góry powiedziano, że po weselu jedzenia nie dostaniemy, więc nie było
          nawet czego umieszczać w umowie. Jeżeli powiedzieliby, że dostaniemy to
          jedzenie, to na pewno spisalibyśmy to w umowie. Lepiej dmuchać na zimne. Ale
          nie martw się. Tak jak napisałam wcześniej, może coś się zmieniło od czasu,
          kiedy my podpisywaliśmy umowę i teraz dają "na wynos".
    • agulasek Re: Hotel Lord 07.02.06, 19:20
      Aha i jeszcze jedna rzecz, ja bym tam zadzwoniła i po prostu zapytała się jak
      to faktycznie z tym jedzeniem jest. Co tam będziesz się głowić do wesela. A jak
      Ci powiedza po weselu, że nie dadzą tego jedzenia? Popsujesz sobie tylko koniec
      wesela. Ja w każdym bądź razie wolałaby wiedziec od razu.
      • iwona147 Re: Hotel Lord 08.02.06, 19:09
        Dzwoniłam i powiedzieli ze to zależy od kucharza ale za zwyczaj nie pakuja.
        Ewentualnie ciasta i owoce. Ale mozna dogadac sie z kucharzem. Wszystko okarze
        sie pewnie po weselu
      • iwona147 Re: Hotel Lord 09.02.06, 16:39
        Dzwoniłam i powiedzieli ze nie pakuja jedzenia ewentualnie ciasta i owoce. Ale
        babka powiedziała ze to jest sprawa do dogadania z szefem kuchni.
    • muszka1979 Re: Hotel Lord 08.02.06, 19:34
      Witam,
      bylam w tym hotelu na weselu kolezanki i bylo bardzo fajnie - jedno z
      najbardziej udanych wesel! Jedzenie bylo smaczne, obsluga ok i duzo miejsca do
      tanca. I wcale nie brakowalo mi ogrodu - przynajmniej goscie sie
      nie "rozpierzchli" smile
    • robert791 Re: Hotel Lord 08.02.06, 19:36
      troche zmieniam temat, za co przepraszam, ale czy znacie moze jakies opinie o
      hotelu Hrabski w Falentach?
      • iwona147 Re: Hotel Lord 08.02.06, 19:41
        Nie powinienes zmieniac tematu ale zalozyc swójwink
        Byłam tam sala bardzo ładna i bardzo duzo miejsca wesele powinno byc na co
        najmniej 150 osób bo bedzie pusto na sali. Własciciel niezbyt przyjemny.
        Podobno zalatuje z pobliskich pól.
    • robert791 Re: Hotel Lord 08.02.06, 19:37
      troche zmieniam temat, za co przepraszam, ale czy znacie moze jakies opinie o
      hotelu Hrabski w Falentach?
    • ab_music_entertainment Re: Hotel Lord 15.09.16, 22:27
      Hej,

Prowadziliśmy kilka wesel w tym hotelu. Bez zastrzeżeń, jedną wadą może być fakt że równolegle może tam być ok 4-5 wesel. Więc jeśli będziecie na miejscu wcześnie to może Wam na wejściu do hotelu towarzyszyć ekipa rozstawiająca się na inne wesele wink
      Ogólnie polecam.
      DJ na wesele Warszawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka