nieztejbajki 07.02.06, 09:49 Szukałam pomysłu na tort weselny i co znalazłam? -> www.freedsbakery.com/weddings-frameset.html Zwariować można - ciekwe czy "nasza" polska cukiernia zrobi nam jakieś takie cudo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daisy761 Re: Tort weselny :) wow!!! 07.02.06, 09:54 myślę, ze dobry cukiernik zrobi))....dzięki za wklejenie linka, może też sobie coś znajdę, pozdrawiam, daisy Odpowiedz Link Zgłoś
ann_jazon Re: Tort weselny :) wow!!! 07.02.06, 09:56 ale cudeńka... niektóre wyglądają naprawdę smacznie Odpowiedz Link Zgłoś
ann_jazon Re: Tort weselny :) wow!!! 07.02.06, 10:11 Szkoda, że nie są w zasięgu naszych możliwości jeżeli nawet ktoś robi coś takiego u nas w Polsce, to pewnie za niebagatelną sumę... ale te wszystkie ciacha - oj, pojadłabym sobie Tymczasem po moim ślubie musze zadowolić się czymś bardziej standardowym, co serwują trójmiejskie cukiernie.. ja zamawiam w Heveliuszu Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: Tort weselny :) wow!!! 07.02.06, 10:17 oj chyba nie doceniacie Polskich cukierników .. no no no. My zamawiamy tort w cukierni na Nowogrockiej w W-wie, robią przepiękne torty, najsmaczniejsze jakie jadłam do tej pory, mają duży katalog wyboru, niczym nie ustępują tym ze zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_jazon Re: Tort weselny :) wow!!! 07.02.06, 10:19 Kati, tu nie chodzi o niedocenianie cukierników (napewno potrafią), a raczej o koszty Nie sądzę, aby mnie było stać na takie cudo, więc zadowolę się czymś bardziej klasycznym, za to z cukierni z radycjami Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: Tort weselny :) wow!!! 07.02.06, 10:24 ann, ale ceny nie są wcale tak bardzo wygórowane, niestety nawet w tych cukierniach z tradycjami dopłaca się za samo słowo "weselny", ale tu chyba ameryki nie odkryłam Najwazniejsze aby tort był smaczny Odpowiedz Link Zgłoś
ann_jazon Re: Tort weselny :) wow!!! 07.02.06, 10:31 A to normalka, że za "weselny" się dopłaca, bo to niby że na piętrowej tacy podany (za którą się płaci ze 200 zł kaucji), bo w białej polewie, bo napisy, kwiatki i inne "duperele". No i z tortu "nieweselnego" za 27-29 zł/kg robi się "weselny" za 40-42 zł/kg (przynajmniej tak mają w tym moim Heveliuszu) Odpowiedz Link Zgłoś
nieztejbajki Re: Tort weselny :) wow!!! 07.02.06, 11:18 A tutaj trochę "polskich" wyrobów... www.korona.infowm.pl/main.php?fid=34&pg=5 A na tej stronie mój "wymarzony" - w pierwszym rzędzie środkowy - "prezenty": www.tortyweselne.pl/torty.php?torty_weselne Uzdolniony cukiernik "ulepi" takie cóś z masy marcepanowej Odpowiedz Link Zgłoś
nieztejbajki Re: Tort weselny :) wow!!! 07.02.06, 11:28 I jeszcze sa tutaj - oglądajcie i przełykajcie slinkę : www.cukierniakarpicko.pl/toppage96.htm www.cukierniakarpicko.pl/toppage95.htm www.cukierniakarpicko.pl/toppage99.htm www.cukierniakarpicko.pl/toppage101.htm www.cukierniakarpicko.pl/toppage104.htm www.cukierniakarpicko.pl/toppage105.htm www.cukierniakarpicko.pl/toppage102.htm Jednak te z firurkami pary młodej na górze itp. w ogóle mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
olkao Re: Tort weselny :) wow!!! 07.02.06, 15:32 A ja byłam na weselu, na którym podano zamiast tortu weselnego... weselny placek kruchy z owocami! Pycha! Był ogromniasty - bo wesele duże - taki mniej więcej hektar ciasta pyszny kruchutki spód z truskawkami...)) Nie było na nim wymyslnych ozdóbek, a wszyscy byli ZACHWYCENI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: Tort weselny :) wow!!! 07.02.06, 17:27 Akurat te torty są bardzo, powiedziałabym, klasyczne. Nie powinno być problemów ze zrobieniem takiego w Polsce. Jak byłam w Wiedniu to w jednej z klawiarni/cukierni można było podglądać pracę cukierników nad tortami najróżniejszej maści, w tym weselnymi. Wtedy akurat kończyli tort w kształcie fortepianu. Jeśli trafisz na mistrza w swoim fachu, to zrobi Ci tort w dowolnym kolorze, kształcie i smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha111 Re: Tort weselny :) wow!!! 07.02.06, 20:21 TO LEPIEJ OBEJRZYJ TE TORTY: www.modernbride.com/food/?wd_s_cakesmbl0802.htmlPOZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agatha111 POPRAWKA 07.02.06, 20:28 www.modernbride.com/food/?wd_s_cakesmbl0802.html Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: POPRAWKA 07.02.06, 23:06 Na mój wysublimowany gust i smak te amerykańskie wynalazki troszkę sztucznie wyglądają... Nie ma to jak rozjeżdzająca się bita śmietana i lukrowane różyczki. Chociaż nasze jesienne wesele nasuwa mi skojarzenia z jesiennymi owocami. Zawsze powtarzam, że najlepszym owocem na świecie jest jabłko, wychowałam się koło ogromnego sadu, z tym sadem mamy związane piękne wspomnienia, może na torcie będzie motyw jabłkowy Odpowiedz Link Zgłoś