azanna 16.02.06, 14:35 Mam takie pytanie - czy się kierujecie wybierając kamerzystę? Bo o ile zdjęcia można łatwo porównać to nie wiem jak to zrobić w przypadku filmu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady_of_avalon Re: filmowanie 16.02.06, 14:42 Njalepiej z polecenia. Ja ogladałam film kuzynki i biore jej kamerzyste ) Nie wyobrażam sobie siedzenia i ogladania iluś tam filmów z wesel, każdy po 3 godziny ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: filmowanie 16.02.06, 14:46 Dokładnie tak samo. Byłylismy na weselu, potem obejrzelismy płytkę i tym sposobem padło na tego a nie innego. Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: filmowanie 16.02.06, 14:49 Ale ja nie mam nikogo z polecenia. A filmów mi się oglądac nie chce. Mój narzeczony kazał mi obejrzeć tylko próbki i porównać jakość. Czy on za dużo ode mnie nie wymaga? Pozostaje chyba tylko wziąć "pierwszego lepszego" i mieć nadzieję, że będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
atka123 Re: filmowanie 16.02.06, 14:58 Sprawdź tylko, czy "jeździ po stołach", czy potrafisz policzyć plomby gościom weselnym podczas jedzenia i czy są jakieś cyfrowe efekty. Jeśli na któreś z tych pytań odpowiesz sobie "tak", to szukaj innego Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: filmowanie 16.02.06, 15:04 Plomby u gości? Hmmm...)) Dzięki za rady Właśnie mi mój luby zrobił korepetycje z tego co to jest dobra a co zła jakość i zaczynam rozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: filmowanie 17.02.06, 00:59 tu jest garść informacji na temat wyboru filmowca: www.media.slask.pl/pliki/wybor.htm najmniej chyba pary pytają o "sprzęt filmujący" a to jest naprawdę ważne, dobra kamera eliminuje często konieczność doświetlania sali czy świecenia gościom po oczach halogenem. ale jak ktoś filmuje "profesjonalną" kamerką wielkości większego pudełka od zapałek to nie ma co oczekiwać wielkich cudów choćby montaż był najwyższych lotów, to obraz będzie słaby, a kolory beznadziejne. a jeśli chodzi o efekty wrzucane na montażu to - zależy co kto lubi, niektórzy godzą się na animowane pieski a la para młoda (widziałam takie coś naprawdę!!! szok!!! szok!!!) może ludzie po prostu nie zdają sobie sprawy z tego że można zmontować film ze ślubu inaczej - prosto i bez efektów, ale za to sympatycznie? nie wiem dużo na ten temat można by napisać. i życzę wszystkim trafnych wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: filmowanie 17.02.06, 06:34 Tak najlepiej poogladac czyjsc filmik z wesela poza tym teraz kamerzysta i fotograf to 2 w 1! atka123 ma racje!!tym sie kieruj! Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: filmowanie 17.02.06, 08:59 A czy jest może tutaj ktoś z Górnego śląska, kto może polecić jakiegoś kamerzystę? Odpowiedz Link Zgłoś