Dodaj do ulubionych

Matowe obrączki

01.03.06, 10:11
Która z Was ma matowe obrączki i jak sie noszą?Marzą mi sie właśnie takie ale
wszyscy odradzają bo się ścieraja.Podzielcie się swoimi doświadczeniami na
ten temat.Co ile dajecie do zmatowienia i czy można je jakoś zabezpieczyć?
Obserwuj wątek
    • kajaja2 Re: Matowe obrączki 01.03.06, 10:13
      czesc.ja mam z matowego bialego zlota polaczone z normalnym zlotem.mamy je juz
      1,5 roku wszytko w nich robimy i nic sie nie dzieje.polecam
      • agab28 Re: Matowe obrączki 01.03.06, 10:17
        Ja mam pierscionek z matowego złota. Odswiezałam juz go raz. Wyciera sie ten
        mat wiadomo ale i tak jest super.
        My tez kupujemy obraczki z matowego złota, połączone z cienkim paskiem z
        białego błyszczącego
        • gruba_lola Re: Matowe obrączki 01.03.06, 10:31
          Ile kosztuje takie odświeżenie?Czy wtedy obrączka nie staje się coraz bardziej
          cienka?
          • agab28 Re: Matowe obrączki 01.03.06, 19:10
            Ja za odświeżanie nie płaciłam nic. I myśle ze tak jest praktycznie w każdym
            salonie. Oczywiście ze przy kazdym odświeżaniu jest złota coraz mniej, ale
            przeciez nie bedziesz robiła tego co tydzień. ja miałam pierscionek poprawiany
            juz dwa razy ( w ciągu 2 lat) i ubytek jest zupełnie niewidoczny.
    • kpopialo Re: Matowe obrączki 01.03.06, 11:08
      Witam,
      ja mam takie:
      www.mokume-sklep.fr.pl/product_info.php?products_id=21
      sa matowe, lecz z tytanu, niezniszczalne. Na pewno sie nie porysuja!
      Pozdrawiam,
      Karolka
      • kajaja2 Re: Matowe obrączki 01.03.06, 12:18
        ja za swoje dalam 1000zl wiec mam nadzieje ze nie beda sie scierac i wytrzymaja
        do 30lat-tak jak gwarancje mi dali
        • evelisia Re: Matowe obrączki 01.03.06, 12:50
          My kupiliśmy matowe obrączki, bardzo mi się podobają. Rzeczywiście pani
          powiedziała, że ten mat się wyciera i co kilka miesięcy można bezpłatnie je
          zmatowić ( tak jest w salonie Red Rubin, dożywotnia gwarancja).
          • kasia_na_102 Re: Matowe obrączki 01.03.06, 13:24
            My mamy z Aren Jubiler i też jest dożywotnia gwarancja na matowienie. Jeszcze
            nie wiem, jak się moszą i czy mat się ściera... ale takie najbardziej nam się
            podobały smile
            • marti_ka82 Re: Matowe obrączki 01.03.06, 14:31
              ja mam motowe, scieraja sie smile no chyba, ze ktos ma zamiar nic nie robic wink
              albo zawsze pamietac o sciagnieciu boraczki to moze uda sie ten mat zachowac,
              bez zadnych dodatkowych matowien wink no ja niestety zapominam wink no i mat znika
              powoli wink no ale na slub koscielny beda nowe obaczki smile wiec sie nie
              martwie big_grin wink
    • agniecha_rmf Re: Matowe obrączki 01.03.06, 16:32
      My tezkupilismy matowe, zlote obraczki. Moja po trzech latach jest gladka jak
      pupa niemowlaka. Mojego meza jescze jakos sie trzyma, nie nosi jej do pracy, bo
      nie moze , a jak przyjdzie do domu to nie zakłada, bo nie musi przede mną
      paradować. Ja swojej nie ściśgam wcale i taki efekt. Pytałam o odnawianie, ale
      jubiler powiedział, że efekt tej odnowy i tak nie bedzię taki jak w orginale i
      też z czasem sie ten mat zatraci.
      • sylwia_sylwia Re: Matowe obrączki 01.03.06, 19:39
        dlaczego Twoj maz nie moze nosic obraczki do pracy?
        • kajaja2 Re: Matowe obrączki 02.03.06, 11:33
          ja wszystko robie po prace w ogrodzie przez sprzatanie w domu i palenie w
          kominku i nic sie z nimi nie dzieje
        • agniecha_rmf Re: Matowe obrączki 03.03.06, 09:28
          Moj mąż pracuje jako automatyk utrzymania ruchu w jednej ze spółek Huty
          Katowice. Jest tam tyle sprzętu i różnego rodzaju maszyn, że o wypadek przy
          pracy nie trudno. Kiedyś np.chłopak zachaczyl obrączką o coś tam i urwało mu
          palec. Jest kilka takich opowiadań naszych i jego znajomych o tych obrączkowych
          wypadkach. Lepiej nie ryzykować.
    • ewellinaa re 02.03.06, 14:09
      Dokładnie tak jak piszez ścierają się, Pięknie wyglądają tylko u jubilerasad w
      rzeczywistości po roku nie możesz na nie patrzeć są starte i matowe-brzydkie.
      Moja koleżanka z pracy ma takiesad(( odradzam!

gruba_lola napisał:

> Która z Was ma matowe obrączki i jak sie noszą?Marzą mi sie właśnie takie ale
      > wszyscy odradzają bo się ścieraja.Podzielcie się swoimi doświadczeniami na
      > ten temat.Co ile dajecie do zmatowienia i czy można je jakoś zabezpieczyć?
    • iza3108 Re: Matowe obrączki 04.03.06, 16:51
      Ja mam dwukolorowe, zolte mam matowe i cieniutki paseczek z bialego zlota
      swieciacy i nic mie sie nie sciera ani zdziera a wszystko w nich robie. Własie
      moim zdaniem matowe złoto sie nie rysuje i dlatego takie wybrałam bo są
      praktyczniejsze.
      • evelisia Re: Matowe obrączki 04.03.06, 18:25
        A jaki to problem przejsc sie do jubilera 2 razy w roku i je zmatowic?? I znowu
        sa jak nowe. Ja nie widze w tym problemu
        • agniecha_rmf Re: Matowe obrączki 21.03.06, 19:19
          A ja widzę, bo to, co oni nazywają renowacją, to nic innego jak nakrapianie,
          niestety, po odnowie to już nie jest ten sam mat, co w orginale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka