Dodaj do ulubionych

Malowanie samemu - kosmetyki

01.03.06, 16:50
Zastanawiałam się nad opcja malowania przez kosmetyczkę ale przeraża mnie i
cena i niepewność co do końcowego efektu. W związku z tym postanowiłam
malować się sama, no ale mam jeden problem, na co dzień używam niezbyt
trwałych kosmetyków i w związku z tym prośba do Was, czy możecie mi polecić
wypróbowane przez Was kosmetyki, bedę bardzo wdzięczna smile
Do wesela jeszcze trochę czasu więc pomału chciałabym zapełniać kosmetyczkę.

Z góry wielkie dzięki smile
Obserwuj wątek
    • monia76 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 01.03.06, 16:59
      polecam baze pod cienie lumene i blyszczyk juicy tubes lancome. rozejrzyj sie
      tez za utrwalaczem makijazu w sprayu, slyszalam, ze art deco ma dobry i
      niedrogi.
      • nickaaa1 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 09:06
        Dzięki za informacje.
        A jakie możecie polecić bazy pod podkłady oraz same podkłady??
        A może ktoś dokonał odkrycia jakiegoś super kosmetyku i mógłby podzielić się tą
        informacjąsmile
        PS. Dodam, ze mam skóre mieszaną, ze skłonnością do błyszczenia
        • anulka80 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 09:13
          hejsmile
          tez mam ten problem wlasnie probuje pudry na codzien uzywam loreala ideal
          ballance i jest ok ale nie jst zbyt trwaly. sprobowalam jakis loreala
          liftingujacy ale tez nie zachwycil zostawaly plamy. teraz chce sprobowac
          rimmela ten nowy. tez mam troche czasu jeszcze wiec spokojnie a bedzie goraco i
          nie chcialabym sie swiecic smile kosmetyczka odpada bo boje sie ze jak mnie
          wymarze to bede sie zle czula i nienaturalnie wygladala wole sama sie malowac smile
          pozdro
        • monia76 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 09:14
          mnie najlepiej sluzy superfit clinique, ale nie ukrywajmy - nie ma podkladu
          idealnego, ktory zapewni nieblyszczenie sie przez 20 godz. to ma zrobic
          utrwalacz makijazu. polecam tez wziecie bibulek matujacych do torebki.
          • silgna Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 10:27
            A ja z całą pewnością kupię na ślub podkład Lancome. Nie pamiętam dokładnej
            nazwy, ale moogę sprawdzić i podać jutro. Przetestowałam go na imprezie, gdzie
            było duszno, tłoczno i gorąco. Po powrocie do domu twarz wyglądała tak jak w
            chwilę po nałożeniu podkładu. Dla mnie rewelacja! Zero błysku i grudek.
            Ja się dogadałam z kosmetyczką, która mnie będzie malować, że użyjemy przeze
            mnie kupionych kosmetyków za to ona weźmie ode mnie tylko parę groszy.
            Nie wiem czy malowanie się sameu w tak ważnym dniu to dobry pomysł. Mi zawsze
            gdy zależy aby "oko" wyszło perfekcyjnie coś nie wyjdzie. Zresztą na pewno będę
            się denerwować i raczej nie zaryzykuję.
        • mydlo_w_plynie Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 09:16
          mogę polecic podkład maybelline - "ever fresh makeup"
          - podkład długotrwały (ok 25zł)
          przetestowałam w noc sylwestrową i było ok
          dobrze kryje, matuje i jest w miarę niewidoczny, tzn nie robi sie z
          niego "proszek" na twarzy
          kupiłam go przez przypadek i jestem zadowolona. Nie używam takich specyfików na
          codziennie, więc się trochę nie znam smile ale ten pasuje mi najbardziej
          (wcześniej używałam od święta AA albo erisa)
          ZDROWIE KOBIETY - Częstochowa

KOBIETY - Częstochowa
          • monias11 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 09:28
            na taka jedyna okazje radze nie odzalwac i kupic dobry podklad np. do twojej
            cery jest b. dobry podklad z firmy Lancome, dobre podklady ma tez Chanel, Dior,
            Estee Lauder. Najlepiej jak poprosisz w perfumerii np. w Sephorze o probke,
            abys mogla przed zakupem przetestowac. Na pewno radze kupic baze pod cienie
            Lumene lub ArtDeco. Poza tym zainwestowalabym w dobry korektor pod oczy, tusz
            do rzes (np. YSL ktory daje super efekt), cienie (b. dobre sa Bourjois i o
            wiele tansze od Chanel ktore sa b. podobnej jakosci - stwierdzam to na wlasnej
            skorze), kredka do oczu - jakas sredniomiekka np. Isadory, Bourjois,
            MaxFactora, puder w kamieniu lub sypki, roz na policzki aby lekko podkreslic
            policzki, no i blyszczyk lub pomadke np. bardzo dobre ma Chanel, Dior, Lancome.
            Generalnie moim zdaniem warto zainwestowac w drozszy utrwalacz pod makijaz,
            podklad, korektor pod oczy, roz na policzki, pomadke i ew. puder i tusz do rzes
            (ja stawiam na YSL, choc tusz 2000 kalorie MF tez jest b. dobry). Reszta czyli
            cienie (bedziesz miala baze) i olowki do brwi czy oczu z tanszych firm np.
            Bourjois.
            • nickaaa1 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 09:35
              Dzięki za rady smile Teraz czeka mnie rundka po sklepach smile
              • karusia28 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 10:07
                jesli chodzi o bazy pod podklad to jest kilka,dax cosmetics,art
                deco,lumene,avon,i wyzsza polka.ja z czystym sumieniem moge polecic ci baze
                daxcosmetics-jest rewelacyjna i efekt rowniez.kosztuje ok 36zl za 30ml,ale jest
                dosc wydajna,fajnie matuje na dlugo.z podkladow polecam lancome(ale faktycznie
                najlepiej poprosic o probki w perfumeri i samemu przetestowac)jesli chodzi o
                cienie to bardzo dlugo trzymaja sie z diora i z gosha.tusz do rzes najlepiej
                wyprobowac samemu indywidualnie tak samo jak podklad.uwaga!!!pollecam
                blyszczyki z rival de loop jest to produkt z rossmana ale jeszcze nigdy nie
                spotkalam sie z taka dluga zywotnoscia na ustach!!!!te z lancoma sie kryja przy
                tym,pomijam kwestie ze kosztuje on ok.11zl a gama kolorow jest duza,ja mam juz
                4 opakowanie i nie namowi mnie nikt na zaden inny,polecam jak najbardziej
                zblizony do naturalnego kolor to 006 albo 900 zalezy jak obrociszsmilemysle ze za
                ta cene mozesz kupic nawet na probe.z utralaczy polecam artdeco.pozdrawiam.
    • sandraa3 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 11:01
      Wizazystka mówila, że najlepsza baza pod cienie to art deco. Akurat ta mam i
      faktycznie jest super.
      Pod podkład mam baze sephory i dax cosmetics, ale wole tą pierwszą.
      Najtrwalsza szmnka IMHO to lipfinity, ale nie kazda ja lubi, a poza tym po ok 8
      godzinach zaczyna brzydko schodzić. No i trzeba do zmywania jej kupić oliwke
      albo specjalny zmywacz max factor.
    • mariszka72 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 11:24
      Na natychmiastowe odświeżenie makijażu i wyeliminowanie efektu "błyszczącego
      noska" (szczególnie tuż przed robieniem zdjęć) polecam bibułki matujące
      (absorbentki) - Shiseido Pureness lub Johnson&Jojnson Clean&Clear. Używałam,
      wiem, że się sprawdzają rewelacyjnie. Są zbawieniem dla osoby która nie lubi na
      twarzy grubej warstwy podkładu czy pudru.
    • madzialenak Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 15:06
      Dziewczyny a ile kosztuje podkład Lancome czy baza pod cienie ArtDeco? Nigdy
      nie kupowałam takich kosmetyków więc nie mam pojecia ile moga
      kosztować...cienie i kredke Bourjois moge też polecić bo sama mam takie i są
      suupersmile
      • monias11 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 15:17
        baza pod cienie ArtDeco - 34 zl. Podklad Lancome - 160 zl.
      • monia76 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 15:18
        baze pod cienie lepiej kup lumene. ta z art deco jest super, ale dosc szybko
        wysycha, twardnieje i nie nadaje sie do uzytku.
    • azanna Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 15:22
      A jaki korektor pod oczy polecacie?
      • monias11 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 15:42
        wlasnie to bedzie moj najblizszy zakup. Najwazniejsze dla mnie aby korektor
        ladnie kryl, rozswietlal i nawilzal i co najwazniejsze nie wysuszal i nie
        podkreslal ewentualnych zmarszczek. Biore pod uwage: korektor Dior w pisaku,
        EsteeLauder w pisaku i YSL w pisaku. Jedyny minus to cena - ok. 130 zeta.
        • monia76 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 15:45
          najwiecej dobrych opinii slyszalam o YSL touch eclate, ale osobiscie go nie
          sprawdzilam.
          • monias11 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 15:49
            no to wlasnie ten w pisaku. Bardzo wychwalany ale sstatnio coraz mniej dobrych
            opinii o nim - patrz www.wizaz.pl "Kosmetyk wszechczasow".
            • azanna Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 15:55
              Cena faktycznie dobijająca. Hmm...i jak tu być pewnym, że okaże się taki
              rewelacyjny?
              • monias11 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 16:14
                trzeba przetestowac w perfumerii - np. w Sephorze. Dadza ci probke podkladu a
                korektor mozna wyprobowac na miejscu.
              • monia76 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 16:21
                w sephorze mozna sie tez umowic na probny makijaz i poprosic o umalowanie
                kosmetykami wybranymi przez ciebie. potem pobiegac w tym makijazu i zobaczyc
                jak sie sprawuja poszczegolne kosmetyki.
                • monias11 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 16:28
                  Monia to bardzo dobry pomysl! tylko trzeba trafic na jakas dobra wizazystke. Sa
                  tez takie ktore sie uwazaja za super wizazystki a tak naprawde to niewiele
                  wiedza o sztuce malowania. Nawiasem mowiac nie wiem kto takie dziewczyny
                  zatrudnia do takiej perfumerii.
                • azanna Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 16:31
                  Monia76 -chyba właśnie tak spróbuje zrobić - dzięki za radę.
                  • monia76 Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 16:33
                    powodzenia dziewczyny.
                    • cudownekraje Re: Malowanie samemu - kosmetyki 02.03.06, 16:58
                      Polecam LANCOME -rewelacyjny!!!
                      www.lancome-usa.com/_us/_en/catalog/ProductMakeup.aspx?prdcode=990368&categorycode=AXEMakeup^F1_Foundations^F2_Fou_Foundations^F3_Fou_F
                      ou_NormalSkin&vname=name&
                      ADOPTIVE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka