heather4 15.03.06, 13:05 jak wygląda kwestia dań? ma być tylko przystawka, danie główne i deser czy to mało? ile płacicie za osobę? i ile godzin trwać ma cała impreza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heather4 Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 13:08 i proszę mi nie radzić żebym zajrzała do wyszukiwarki Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 13:11 Ile dań? Tyle, na ile Cię stać. Ile ma trwać? Tyle ile chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 13:18 Tak samo poważnie, jak zapytałaś. A w czym masz problem, bo widzę, że z uprzejmością to na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 13:24 wiem, mój błąd, powinnam dodać w mojej pierwszej wypowiedzi: proszę się podzielić własnymi doświadczeniami. Wówczas zapewne uniknęłabym odpowiedzi w stylu dobre rady nie od parady. Co do uprzejmości, to zarówno Twoja odpowiedź jak i moja uwaga są w podobnym stylu. po prostu odpowiedziałam w tym samym tonie co Ty, bez urazy Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 13:25 Na forum tysiąc postów jest na ten temat. Jeden podaje 3 dania, drugi 5 - wszystko zależy od zasobności portfela. Każdy gość wie, że po deserze i kawce się wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
agacciam Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 15:43 ja nie będę miała wesela, ale małe przyjęcie na 20 osób. po ślubie udamy się do domumoich rodziców i tam kucharka przyotuje nam obiad, tradycyjnie rosół, ciasta też będą i inne takie. będzie to trwało aż do nocy jak zwyczajne wesele. Odpowiedz Link Zgłoś
mizz Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 19:38 My będziemy mieć przyjęcie dla najbliższej rodziny, więc po ślubie jedziemy do "restauracji", która mieści się w starej willi, prowadzona jest przez panią, która jest Artystką (jakby to mariszka napisała). Mamy już ustalone wstępne menu: przystawki - kilka, zupa - dwie do wyboru, danie główne - dwa rodzaje mięsa i ryba do wyboru, deser - szarlotka na ciepło z lodami i tort. WSzystkie napoje, kawa, herbata są w cenie. My organizujemy alkohol sami. Bawimy się od 16:30 dokąd chcemy. Nikt nas nie będzie wypraszał ALe! Ponieważ ślubujemy w niedzielę, to na pewno nie będziemy bawić się do białego rana, bo niektórzy idą w poniedziałek do pracy.Ha ha ha... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 19:52 My bysmy chcieli (a jak wyjdzie to zobaczymy) najpierw obiadek tak dwu daniowy z przystawkami przed. Pozniej jesli bedzie mozliwosc na godzinke wymknac sie na zdjecia a po powrocie rozpoczac impreze grillowa na dworzu! tylko tak zeby znalezc sale z ogrodem i miec jeszcze pogode 9 wrzesnia marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 19:58 willa cud, gdzie taką znalazłaś..? Odpowiedz Link Zgłoś
toptangram Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 20:06 Nasz obiad w rezultacie bedzie bardziej obiadokolacja. Mamy mozliwosc wymyslenia menu, co w praktyce okazalo sie dla mnie wcale nie takie proste. Poki co szukam pomyslu na konwencje obiadu - staropolska?, srodziemnomorska?, dla mnie najbardziej odpowiadalaby rybna. Cale szczescie mam jeszcze troche czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mizz Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 22:42 Willę znaleźliśmy na Boernerowie, Stare Bemowo w Warszawie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikakum Re: obiad zamiast wesela 20.03.06, 17:03 Czy mogłabyś podać dokładny adres tego miejsca? Dziękuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś
roymiro1 Re: obiad zamiast wesela 21.03.06, 10:03 my mamy obiad w pałacu w Jabłonnie dla rodziny ok 30 osób. Będzie trwał ok2,30 h od 15 do 17-17:30 bo o 20.00 mamy wynajeta restauracje na przyjecie ale juz tylko dla znajomych.Menu u mnie to przystawka zimna ciepla danie glowne i deser a do tego wino czerwone . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś