Dodaj do ulubionych

obiad zamiast wesela

15.03.06, 13:05
jak wygląda kwestia dań? ma być tylko przystawka, danie główne i deser czy to
mało? ile płacicie za osobę? i ile godzin trwać ma cała impreza?
Obserwuj wątek
    • heather4 Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 13:08
      i proszę mi nie radzić żebym zajrzała do wyszukiwarki wink
    • agnrek Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 13:11
      Ile dań? Tyle, na ile Cię stać. Ile ma trwać? Tyle ile chcesz.
      • heather4 Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 13:16
        o kurcze...poważnie?
        • agnrek Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 13:18
          Tak samo poważnie, jak zapytałaś. A w czym masz problem, bo widzę, że z
          uprzejmością to na pewno.
          • heather4 Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 13:24
            wiem, mój błąd, powinnam dodać w mojej pierwszej wypowiedzi: proszę się
            podzielić własnymi doświadczeniami. Wówczas zapewne uniknęłabym odpowiedzi w
            stylu dobre rady nie od parady. Co do uprzejmości, to zarówno Twoja odpowiedź
            jak i moja uwaga są w podobnym stylu. po prostu odpowiedziałam w tym samym
            tonie co Ty, bez urazy wink
            • agnrek Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 13:25
              Na forum tysiąc postów jest na ten temat. Jeden podaje 3 dania, drugi 5 -
              wszystko zależy od zasobności portfela. Każdy gość wie, że po deserze i kawce
              się wychodzi.
    • agacciam Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 15:43
      ja nie będę miała wesela, ale małe przyjęcie na 20 osób. po ślubie udamy się do
      domumoich rodziców i tam kucharka przyotuje nam obiad, tradycyjnie rosół,
      ciasta też będą i inne takie. będzie to trwało aż do nocy jak zwyczajne wesele.
    • mizz Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 19:38
      My będziemy mieć przyjęcie dla najbliższej rodziny, więc po ślubie jedziemy
      do "restauracji", która mieści się w starej willi, prowadzona jest przez panią,
      która jest Artystką (jakby to mariszka napisałasmile). Mamy już ustalone wstępne
      menu: przystawki - kilka, zupa - dwie do wyboru, danie główne - dwa rodzaje
      mięsa i ryba do wyboru, deser - szarlotka na ciepło z lodami i tort. WSzystkie
      napoje, kawa, herbata są w cenie. My organizujemy alkohol sami. Bawimy się od
      16:30 dokąd chcemy. Nikt nas nie będzie wypraszałsmile ALe! Ponieważ ślubujemy w
      niedzielę, to na pewno nie będziemy bawić się do białego rana, bo niektórzy idą
      w poniedziałek do pracy.smileHa ha ha...
      Pozdrawiam.
      • twitti Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 19:52
        My bysmy chcieli (a jak wyjdzie to zobaczymy) najpierw obiadek tak dwu daniowy
        z przystawkami przed. Pozniej jesli bedzie mozliwosc na godzinke wymknac sie na
        zdjecia a po powrocie rozpoczac impreze grillowa na dworzu! tylko tak zeby
        znalezc sale z ogrodem i miec jeszcze pogode 9 wrzesniasmile marzeniasmile
      • heather4 Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 19:58
        willa cud, gdzie taką znalazłaś..?
        • toptangram Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 20:06
          Nasz obiad w rezultacie bedzie bardziej obiadokolacja. Mamy mozliwosc wymyslenia
          menu, co w praktyce okazalo sie dla mnie wcale nie takie proste. Poki co szukam
          pomyslu na konwencje obiadu - staropolska?, srodziemnomorska?, dla mnie
          najbardziej odpowiadalaby rybna. Cale szczescie mam jeszcze troche czasu.
        • mizz Re: obiad zamiast wesela 15.03.06, 22:42
          Willę znaleźliśmy na Boernerowie, Stare Bemowo w Warszawie. Polecam.
          • monikakum Re: obiad zamiast wesela 20.03.06, 17:03
            Czy mogłabyś podać dokładny adres tego miejsca? Dziękuję z góry
    • roymiro1 Re: obiad zamiast wesela 21.03.06, 10:03
      my mamy obiad w pałacu w Jabłonnie dla rodziny ok 30 osób. Będzie trwał ok2,30
      h od 15 do 17-17:30 bo o 20.00 mamy wynajeta restauracje na przyjecie ale juz
      tylko dla znajomych.Menu u mnie to przystawka zimna ciepla danie glowne i deser
      a do tego wino czerwone . Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka