Dodaj do ulubionych

Slub cywilny- sukienka

04.05.06, 20:31
hej,
szukam sukienki na slub ale cywilny. nie chce zeby to byla klasyczna biala
suknia, ale napewno muis byc jasna.
chodzi mi o sukienke ktora rowniez moze byc ubrana na inne okazje.
a moze macie inny pomysl co mozna ubrac na slub cywilny?
Obserwuj wątek
    • ilekobietamalat Re: Slub cywilny- sukienka 04.05.06, 20:34
      sukienek wieczorowych jest pod dostatkiem,roznych eleganckich komplecikow tez..
      tylko musisz sie okreslic co lubiszsmile chibasmile
    • trusia29 Re: Slub cywilny- sukienka 04.05.06, 21:47
      ja też ma ślub cywilny i wybrałam suknię-rybke w kolorze ecru, ale to razczej
      jest typowa suknia slubna smile moze po prostu odwiedz sklepy z sukniami
      wieczorowymi i popatrz co ci sie podoba smile
    • bleir1 Re: Slub cywilny- sukienka 04.05.06, 22:45
      ja tez bire tylko cywilny a mam normalna suknie slubna.)))) mam nadzije ze to
      moj jedyny slub w zyciu i nie chce przegapic okazji bycia ksiezniczka na
      wlasnym balusmile)))) A jak bal to oczywiscie sukniasmile))))) Ale bedzie w kolorze
      szampanasmile)))
    • ardzuna Re: Slub cywilny- sukienka 04.05.06, 22:47
      pelczarski napisał:

> chodzi mi o sukienke ktora rowniez moze byc ubrana na inne okazje.

A w co ją będziesz ubierać na te okazje?
      MSPANC
    • ewelinad4 Re: Slub cywilny- sukienka 05.05.06, 09:35
      witam, też mialam ten sam problem, ale po długim zastanowieniu wybrałam taki
      komplecik w którym mam nadzieje gdzieś jeszcze sie wybiorę zaznaczam ze slub
      koscielny bedzie za rok i wtedy bedzie suknia ślubna chetnym przesle na priva
      pozdrawiam
    • orangewhatever Re: Slub cywilny- sukienka 05.05.06, 09:47
      mnie osobiście nie podobają się balowe suknie na ślubie cywilnym, no ale to
      moja sprawa.
      dlatego polecam jakiś kostium, garnitur...
    • caysee Re: Slub cywilny- sukienka 05.05.06, 09:51
      Ja mialam slub cywilny niecale 2 tygodnie temu i mialam na sobie ladna kobieca
      garsonke w kolorze liliowym. Poczatkowo rzeczywiscie szukalam jakichs sukni
      balowych, myslalam o zalozeniu jej na poprawiny po koscielnym, ale w koncu
      doszlam do wniosku, ze mimo wszystko na cywilny chyba lepiej pasuje wlasnie
      garsonka. U mnie jednak po slubie bylo jedynie dosc dlugie przyjecie bez tancow.
      Jezeli ty planujesz wesele, to oczywiscie sukienka jest jak najbardziej na miejscu.
    • marvel_maid Re: Slub cywilny- sukienka 05.05.06, 10:03
      Na przykład:
      www.hbo.com/city/img/look/carrie/season02/ep30_carrie_plazahotel_whitedress.jpg

www.hbo.com/city/img/look/carrie/season03/ep47_carrie_cavalliwrap.jpg
      www.hbo.com/city/img/look/carrie/season03/ep48_carrie_pinkchiffondress.jpg

• pelczarski Re: Slub cywilny- sukienka 06.05.06, 00:30
        hej
        wlasnie mi o cos takiego chodzi. gdzie mozna szukac takich kiecek?
        nie chce balowej sukni. wszedzie we wszystkich salonach maja suknie wieczorowe
        typu gorsecik i spodnica. ta moda to juz od dobrych paru lat uncertain
    • marvel_maid Re: Slub cywilny- sukienka 05.05.06, 10:18
      Jeszcze coś:
      www.gapafashion.pl/wl2006/photos/008.jpg
    • arieska Re: Slub cywilny- sukienka 05.05.06, 11:32
      Moze jakas koktailowa w pastelowych kolorkach? Albo po prostu slubna w kolorze
      innym niz bialy, o skromnym kroju, cos delikatnego i zwiewnego. Choc w tym
      wypadku chyba i tak nie przydalaby sie pozniej, wiec moze jednak pierwsza wersja
      smileGarsonka jaka by nie byla kojarzy mi sie biurowo i sztywno. A to w koncu slub
      smileSukienka bedzie idealna i do fotek i na przyjecie. W sumie moze tez byc gorset
      plus spodnica-wprawdzie zestaw bardzo popularny, ale jesli w miare skromny i
      bez zbednych ozdobnikow to rowniez przyda sie w przyszlosci na wieksze wyjscia.
      • arieska Re: Slub cywilny- sukienka 05.05.06, 12:07
        Z gorsetowych ta mi sie widzi, ale nie wiem, czy pozniej sie przyda, w sumie
        przypomina typowa slubna:
        img99.imageshack.us/img99/7840/120si1.jpg
        A z pasteli ta jasnofioletowa po prawej:
        img51.imageshack.us/img51/8040/049kv.jpg
    • mariolkka Re: Slub cywilny- sukienka 05.05.06, 12:23
      Moze tu cos znajdziesz smile
      www.dessy.com/index.cfm?go=list
      www.edenbridals.com/index.php?cPath=29_37&osCsid=ed1a552774d2f74f0fce50a41a83f03f
      • pelczarski Re: Slub cywilny- sukienka 06.05.06, 00:34
        Dzięki za strone
        naprawdę świetna
        smile
    • maya28 Re: Slub cywilny- sukienka 05.05.06, 12:27
      Byłam na takim ślubie cywilnym, gdzie wlasne jakoś panna mloda wyglądała tak
      zwyczajnie, sukienka za kolano plus żakiet. Cała uroczystość chyba miała odbyć
      sie szybko i na koniec był cichy obiad w domu. Generalnie wyszło szaro i
      smutno. Moim zdaniem panna młoda, to panna młoda, i nawet jeżeli nie ma później
      wesela, tylko przyjęcie małe, czy nawet rzuci bukietem i pojada młodzi w podróż
      poślubną, to powinno to mieć charakter świętowania, radości i przede wszystkim
      ślubu, a nie podpisania aktu, niczym notarialnego. No chyba,ze ktoś z przymusu
      wychodzi i nawet nie chce jak panna młoda wyglądać.
    • azova Re: Slub cywilny- sukienka 05.05.06, 12:29
      Ja na cywilny zakładam prawie ślubną, ale kremową... a jeśli chcesz sukienkę
      bardziej praktyczną to wybierz coś w sklepie z sukniami balowymi, ale bez
      tiulowej halki, to będzie delikatniejsza, no i może na jakiś cudzy ślub się
      przyda, albo na sylwestra...
      • rasha2 Re: Slub cywilny- sukienka 06.05.06, 22:41
        www.allegro.pl/item102575677_luksusowy_kompletny_zestaw_slubny_okazyjnie_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka