mimiwas 16.05.06, 11:16 Dziewczyny, poradźcie, jak zadbać o plecy, bo ostatnio mocno ich wygląd się zmienił na niekorzyść, a do ślubu coraz bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia76 Re: Ładne plecy 16.05.06, 11:25 potraktuj je kwasami - popros mame/narzeczonego o codzienne smarowanie plecow kremami z kwasami (np svr) - powinno pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: Ładne plecy 16.05.06, 11:58 tak pod warunkiem, że nie zmaierzasz ich wogóle opalać... bo kwasy mogą prowadizć do poparzeń i spowodować przebarwienia słoneczne ja tam polecam glinke zielona codziennie zrobic maseczke na plecy i np peeling z platków owsianych tym je myć powinno pomóc a jesli nie masz wrazliwej skóry możesz psorbować np peeling kawowy na celul;it podobno pomaga to i plecy wygladzi Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Ładne plecy 16.05.06, 12:17 jak zrobić peeling kawowy na celulit? Co i w jakich proporcjach ? Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: Ładne plecy 16.05.06, 12:30 twego dowiedziałam się oczywiście na forum uroda mimo iż celulitu nie mam, ale kobiety tak zachwalały, że całe ciało jest tkaie miłe w dotyku iwęc się skusiłam i spróbowałam a wieć tak 2 łyzki mielonej kawy zalać gorącą wodą dodać łyżke cynamonu wymieszać dodać żel do kąpieli lub taka samą packą masowac ciało, ja dodaje żel do kąpieli bo łatwiej jest się nim potem wysmarowywać niektóre robią tez peelingi solne ale to zbyt drastyczne jak dla mnie niektóre też stosują go na twarz, ja nie ryzykowałam... ale ciałko miluteńkie jet po nim Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Ładne plecy 16.05.06, 12:46 przestalam brac tabletki antykoncepcyjne i ma ten sam problem, a do slubu niecale 3 miesiace uzywam Davercinu (w niektorych aptekach zadaja recepty, w innych nie) to jest takei żrące, że paznokcie można tym zmywać , ale skuteczne bardzo, a skora plecow jest gruba i najczęściej tłusta, więc nic jej nie będzie powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: Ładne plecy 16.05.06, 12:55 golinda a co to jest ten Davercin ? na jakiej on jest bazie? Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Ładne plecy 16.05.06, 13:08 chyba na bazie spirytusu, bo taki ma zapach, ale to jest chyba antybiotyk jakis lekki z tego co mi wiadomo w każdym razie jedyny skuteczny na plecy jak dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: Ładne plecy 16.05.06, 13:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=41800287 zajrzyj tutaj mam ten sam problem Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: Ładne plecy 16.05.06, 14:15 Najlepiej idź do dermatologa. Ja nie mam tagedii, ale i tak poszłam. Dostałam maść isotrexin. Powiedz tylko, że będziesz sie opalac. Kwasy tez robilam, u kosmetyczki. Po niektorych mozna sie opalac. Poza tym piling raz w tygodniu, a na codzien żel pilingujący clean&clear. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcyk5 Re: Ładne plecy 16.05.06, 14:21 Wszystko zalezy od tego ile masz lat hihiiihihiihi Odpowiedz Link Zgłoś
bumcyk5 Re: Ładne plecy 16.05.06, 14:32 annajustyna napisała: > Co ma piernik do wiatraka? Ma, ma - myśl, myśl, myśl - to naprawde nie boli )) Odpowiedz Link Zgłoś
bumcyk5 Re: Pa, pa. trollu.... 16.05.06, 14:36 No widzę, że wspaniała kultura na tym forum panuje. Wystarczy mieć inne zdanie na jakiś temat a zaraz wyzywają od trolli albo dewotek. To powiem szczrze : współczuję Waszym przyszlym męzom. Odpowiedz Link Zgłoś