Dodaj do ulubionych

Panny młode XL

23.05.06, 18:37
Witam. Mam nadzieję dziewczyny że nie wszytkie macie rozmiar 34/36... Ja mam
górę 40 i dół 42 i mam kilka problemów. Pierwszy to stanik (ale zamówiłam na
allegro ten silikonowy - dam znać) drugi to pończochy. Wszystkie mi
się "wrzynają" w uda. Jakie wy kupujecie, takie aby ta koronka nie była za
ciasna i aby były odpowiednio długie (172).?
Obserwuj wątek
    • malgoszac Re: Panny młode XL 23.05.06, 18:39
      ja mam podobny rozmiar i nie czuje sie xl tongue_out
      Ponczochy i rajstopy kupuje 3 i nic mi w nich nie przeszkadza
    • anulla83 Re: Panny młode XL 23.05.06, 18:53
      ja tez mam podobny "problem" ale probuje to zmienicwink
    • ciemnanocka Re: Panny młode XL 23.05.06, 19:28
      eee ja jestem panna mloda 44smile
      • malgoszac Re: Panny młode XL 23.05.06, 19:30
        a dla mnie rozmiar 34 to kosciotrup nie kobieta tongue_out
        • librea Re: Panny młode XL 25.05.06, 14:16
          wiesz, chyba presadzasz? ja mam rozmiar 34-36 i nie czuję się kościotrupem, ale
          też nie naśmiewam się z tęższych ode mnie. każdy jest taki jaki jest. pozdr.
      • anulla83 Re: Panny młode XL 23.05.06, 19:32
        ja bym chcialabym miec jednak mniejszy
        • aleks2539 Re: Panny młode XL 23.05.06, 19:46
          dla mnie i dla mojego narzeczonego nawet 38 to za chude smile Mam ładną figurę,
          proporcjonalną i kobiecą, jest biust, pupa i bioderka. I te uda... ja też
          próbowałam to zmienić myślałam ze może stres przedślubny pomoże ale nic z tego.
          W rajstopy trójki wejdę spokojnie ale są za krótkie, Chodzi mi głównie o
          pończochy. Na allegro są XL rozmiar uda 40cm. Coś mi się to z moimi wymiarami
          nie zgadza. A Wy zakładacie pończochy?
          • anulla83 Re: Panny młode XL 23.05.06, 19:48
            ja nie przedam za ponczochami ale pewnie tak, mam jeszcze duzo czasu. akiedy
            Wasz slub?
            • aleks2539 Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:01
              jeszcze trochę... 5 sierpień 2006
              Wszystkie diety odpadają - jestem książkowym przykładem efektu jo-jo
              Ćwiczenia - brak czasu, studia i praca mnie pochłaniają
              Smaruję się, kremuję ale nie oszukuję. 38 nagle nie będę
              • anulla83 Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:03
                ja zaczynam cwiczycsmile a masz juz suknie?? moze podamy na gg?
                • basia_lublin Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:08
                  Fajnie, że nie jestem sama
                  Pozdrawiam wszystkie panny xl
              • manaro Re: Panny młode XL 28.05.06, 14:29
                czesc dziewczyny ja takze jestem malym xl ale ostatnio udalo nmi sie schudnac o
                jeden rozmiar i to w bardzo prosty sposob. diety i cwiczenia dawaly zawsze
                srednie rezultaty a ostatnio poprostu nie jem nic po godz 18-19 (roznie to
                bywa) i ogolnie staram sie jesc mniej i sluchajcie to na prawde dziala. na
                poczatku ok tygodnia jest ciezko chce sie jesc jak diabli ale pozniej sie juz
                wieczorkami nie jest glodnym. powodzenia zycze wszystkim xl nie ma sie co
                stresowac i tak jestesmy piekne!!!
                • justm Re: Panny młode XL 29.05.06, 13:32
                  a ja od grudnia pożegnałam 12kg smile a fitness 2 razy w tygodniu bardzo pomógł
                  sylwetce.
    • ewamalami Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:07
      40-42 XL?? łojesu. ja mam 44 momentami nawetsmile to to chyba pod xxl się łapieindifferent a
      wzrostu mam niewiele ponad 160cmsmile najwięcej chyba z tego to moja pupa waży,
      która się jednak mojemu kochaniu bardzo podobatongue_out a pończoch na pewno nie kupię,
      nie bardzo lubięsmile chciałam rajstopy, ale możliwe, że kupię buty z odkrytymi
      palcamismile a stanik... ostastio sie obmierzyłam i chciałam ze starego 80B
      przeskoczyć na 85B, ale cóż się okazało - potrzebuje raczej 80C - co raczej
      wyklcza miseczki silikonowe... płakać nie będę, nie mam ochoty świecic w noc
      poślubną pomarszczonym biustem, jakkolwiek by się miała skończyćsmile i jeszcze się
      nad ranem bawić w zmywanie ewentualnych resztek kleju... niee ;P

pozdrawiam wszystkie kobiece panny młodebig_grin
      • anulla83 Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:12
        ja tez 44 i 171cm wzrostu oczywisciesmile))
        • aleks2539 Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:24
          suknię mam, to nie był problem bo talię mam ładnie zaznaczoną i biust też jest
          a że księżniczkowata suknia to nóg nie widać smile
          Ewamali skąd jesteś?
          • aleks2539 Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:26
            gg odpada
            wszelkiego rodzaju komunikatory wieszają mi komputer sad
            • ewamalami Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:48
              studiuje w Gdańsku, ale ślub biorę "u siebie", czyli w Toruniusmile

pzdr
              • dor_a Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:10
                witam i przyłączam się do tych w większych rozmiarach smile ja też biorę ślub w
                Toruniu smile pozdrawiam
                • ewamalami Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:12
                  a mogę zapytać w której parafii?? j ado tej pory mieszkalam na skarpie i
                  podpadalam pod "leśny" kościół bł. Marii Karłowskiej, ale po przeprowadzce
                  rodziców wylądowałam u franciszkanów na podgórzusmile

pozdrawiam
                  • dor_a Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:15
                    ja mieszkałam na skarpie ale należałam do tego najbrzydszego w Toruniu więc
                    zdecydowaliśmy się na Garnizonowy
                • mrowka05052007 Re: Panny młode XL 24.05.06, 08:44
                  Przepraszam, że się wcinam! Pozdrawiam Torunianki! Tak z sentymentu do miasta -
                  odwiedziłam je w ubiegłe wakacje - baaaaaaaaaaaaaaaardzo mi się podobało!
                  Tym bardziej raz jeszcze - POZDRAWIAM!
                • ladybird4 Re: Panny młode XL 24.05.06, 09:48
                  to i ja sie przylaczam to slubów w toruniu!! smile
    • anulla83 Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:29
      dobrze ze ktos poruszyl taki tematsmile
      nie czuje sie osamotniona
      • malgoszac Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:35
        mam slub w pazdzierniku wiec zaloze prawdopodobnie rajstopy.
        Co do ponczoch to mozna tez sprobowac takie na pasie zamiast tych na silikonie.
      • aleks2539 Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:40
        to da mnie normalny temat. uważam iż nie każda dziewczyna musi być top modelką.
        Najważniejsze abyśmy się podobały naszym ukochanym, aby się nie zaniedbywać,
        nie podchodzić do sprawy że skoro mam rozmiar 42 czy 44 to znaczy że nie mam
        się ładnie ubrać bo "to i tak nic nie pomoże". Nie każda dziewczyna ma
        predyspozycje aby schudnąć do rozmiaru ponizej 40. Skoro moja babcia ma 44,
        mama 42 i ja coś w tych okolicach to i tak wiem ze dieta nie ma sensu.
        Dlaczego? Z prostej przyczyny - bo mam taki układ kości bioder, że mimo iż nie
        ma tam żadnych fałdek to rozmiar 42 jest. I wkurzają mnie sprzedawcy w
        sklepach - że takich duuuużych to oni nie posiadają! To samo z butami - mam
        rozmiar 41 - chociaż akurat w tej kwestii ostatnio się w Polsce poprawiło smile
        • malgoszac Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:45
          absolutnie sie z Toba zgadzam. Uwazam tez ze w Polsce jest taks straszna presja
          na dziewczyny, ze musza sie odchudzac niezaleznie od wszystkiego. A to
          nieprawda. W ten sposob mozna sie wpedzic tylko w chorobe. Nic na sile. Ja sie
          sobei podobam, narzeczonemu tez, nei jestem otyla... i nie czuje potrzeby i
          sensu w zagladzaniu siesmile
    • basia_lublin Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:40
      ja chętnie pogadam na gg jakby co to nr na meila poproszesmile
      • aleks2539 Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:41
        aleks2539@NOSPAM.gazeta.pl
    • caysee Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:51
      Jak zobaczylam temat, to myslalam, ze chodzi o jakies 46tki albo cos. 40 i 42 to
      wcale nie taki duzy rozmiar!
      • aleks2539 Re: Panny młode XL 23.05.06, 20:57
        moze i nie taki duży, ale w jakimś sensie jest to problem. Kwestią jest jeszcze
        tutaj posiadanie normalnego faceta. Mój jak widzi jaką 34/36 to mówi że on z
        taką nie mógł by byc bo o wystające żebra by się poobijał (za to Go też
        Kocham smile )
        • aleks2539 Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:19
          Ewamalami i dor_a ja też jestem z Torunia, ale ślub w okolicach - w Chełmży.
          Gdzie kupiłyście lub szyłyście sukienki? Gdzie kupujecie buty, gdzie fryzjer i
          takie tam
          • dor_a Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:26
            sukienkę kupiłam w salonie na Szewskiej w tym mniejszym, makijaż na pewno w
            Vivie na Wrzosach a fryzjera wciąż poszukuję .. jak jakiegoś dobrego macie to
            koniecznie dajcie znac, butów jeszcze nie mam, ale widziałam nawet fajne na
            Prostej obok kina
          • ewamalami Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:38
            sukienkę szyję w salonie verona (??? bodajżewink na małych garbarachsmile fryzjera i
            innych takich jeszcze, ze względu na nieobecność na miejscu, nie mam. a buty
            kupię pewnie jakoś w Gdańskusmile

pozdrawiamsmile
            • aleks2539 Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:41
              ja suknię szyję w salonie Moniki Konarskiej poprzeczna do szewskiej. Ten mały
              salon o którym piszecie to chyba jej matki jest. Makijaż to pewnie też viva,
              nie wiem co z fryzjerem - moze u siebie w Chełmży. A buty - fajne są na
              www.bialebuty.com ale jakoś się boję zaryzykować...
              • ewamalami Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:46
                ja w razie porażki butowej w realu już sobie na www.bialebuty.com.pl wynalazłam
                awaryjne - śliczne, ale obcas dość wysoki i zamawiać strach smile
                www.bialebuty.com.pl/index.php?m=Main&f=Assortment&id_ass=224&s=8y1gqgg6tp7j81muooqrvdiqclxisro6
                smile
                • dor_a Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:51
                  mi się podobają tego typu
                  www.bialebuty.com.pl/index.php?m=Main&f=Assortment&id_ass=167&s=s7btmmscl02acjnvmaqygut5c4wcixal
                  ale też boję się zamawiać przez internet
                  • ewamalami Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:59
                    pewnie z tym klinikiem bardzo wygodne są i stabilnesmile niestety, ja w czubach nie
                    gustujęsmile
                    • dor_a Re: Panny młode XL 23.05.06, 22:09
                      ja jestem maniaczką butów i lubię i z "czubami" i bez, ale akurat do sukni jakoś
                      lepiej pasują mi takie
                • aleks2539 Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:53
                  butki rewelacyjne. Coś w moim stylu. Ale te 7 cm mnie przeraża. Na allegro
                  ogłasza się gościu który robi buty na wymiar, również uwzględnia wybraną
                  wysokość obcasa. Ale co na żywo to na żywo
                • agawi82 Re: Panny młode XL 23.05.06, 22:35
                  Piękne te butki naprawde. Strasznie mi sie podoba krój no i kwiatsmile I nie
                  wydają się bardzo wysokie. Ja przynajmniej w za niskich źle sie czuje i wole
                  nogi zamęczyć ale mieć jako taki obcas koło 7cmsmile pozdrawiam
                  • ewamalami Re: Panny młode XL 23.05.06, 22:44
                    ja na codzień w ogóle w obcasach nei chadzam, płaściutkie butki preferuję... smile
          • ladybird4 Re: Panny młode XL 24.05.06, 09:54
            sukienke kupilam w susan hooward na szewskiej
            buty w galerii copernicus,
            fryzura w sunflower na lubickiej, a makijaz w upiekszarni ( tez na lubickiej)
            czy ktoras z was moze korzystala z tych salonow?
    • studentk Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:55
      Każdy rozmiat jest dobry byle nie było zwałów tłuszczu na brzuchu.
      Biust i biodra są ok ale opony na brzuchu są straszne.
      • estellla Re: Panny młode XL 23.05.06, 21:59
        i jescze jedna XL ;-]
        • aleks2539 Re: Panny młode XL 23.05.06, 22:00
          witamy smile
          • anulla83 Re: Panny młode XL 23.05.06, 22:02
            ludzie czesto cos palna bez zastanowienia ze komus moze to sprawic przykrosc...
            ja naszczescie tez nie mam problemow z oponkami
        • studentk Re: Panny młode XL 24.05.06, 20:52
          Akurat jestem po tej drugiej stronie smile))
          Jednak fałdy tłuszczu na brzuchy są nieestetyczne i odpychające dla większości
          facetów.
      • aleks2539 Re: Panny młode XL 23.05.06, 22:00
        ja oponki nie mam. Za to moja koleżanka ma. Najgorsze jest to że oponkę
        ostatnio wypomniał jej nasz kolega z pracy (koleżanka lat niecałe 40, urodzona
        dwójka dzieci). A gościu... obwód pasa... nie ma chyba takich rozmiarów, 130cm
        na pewno. Szczyt chamstwa
        • estellla Re: Panny młode XL 23.05.06, 22:13
          faceci dno
          • dor_a Re: Panny młode XL 23.05.06, 22:15
            oj chyba nie wszyscy .. w końcu chyba Ci, którzy będą stali obok przy ołtarzu
            tacy nie są smile
            • estellla Re: Panny młode XL 23.05.06, 22:16
              no o tych to nie mowię
    • mealong ponczochy 23.05.06, 22:21
      Ja mam rozmiar 40-42 i jakies 175 wzrostu. Nosze rozmiar 4 rajstop i ponczoch i
      nie ma problemu.

A moze kup ponczochy przypinane do pasa? Na pewno sa luzniejsze.
      • aniatko sukienki 23.05.06, 22:53
        no właśnie, a jakie sukienki będziecie miały? Też szukam...Fajnego fasonu zeby
        nie wyglądać ani jak beza ani jak baleron. Niby coś już upatrzyłam ale jeszcze
        się zastanawiam.A żeby było śmieszniej to góra 42 a biodra i tyłek max 40...ech smile
        • ewamalami Re: sukienki 23.05.06, 22:59
          ja mam raczej odwrotnie - tyłek więksiejszy od górysmile a sukienkę mam szytą na
          wzór sincerity 3079:
          www.sinceritybridal.com/au_en/collection_popup.php?id=484&disc= ,
          ale tak:
          - bez trenu
          - koronka na dole krótsza od spodniej warstwy (u mnie to atłas)
          - dekolt inny - coby mnie wyszczuplić, czy raczej wydużyć troszkę, pani
          zaproponowała coś jak tutaj:
          www.sinceritybridal.com/au_en/collection_popup.php?action=prev&disc=&style=3116&min=2873&max=4066
          - no i dopinane ramiączka smile
        • paolka25 Re: sukienki 24.05.06, 06:53
          Ja mam podobniesmileGóra też okolo 42 (ze wzgledu na biust i troszke brzuszka) a
          dól max 38. I w mojej sytuacji najlepsza jest sukienka z gorsetem, który mocno
          ściaga górę i zaznacza talię.I ważne też aby spodnica nie była na dużych
          kołach. Ja na szczęście znalazłam juz taka sukienkęsmile
    • czarekania Re: Panny młode XL 23.05.06, 22:57
      Czesc dziewczynki!Super wateksmileJa mam na imie Anka i raczej 40 rozmiar...moje
      wymiary to 91-70-89...mam budowe klepsydry,ale ramionka dosc grube,nie plaski
      brzuszek i w ogole...chcialabym byc jedrniejsza...dwa razy w tygodniu chodze na
      fitness,ale na nic wiecej nie mam czasu!Jakie sukienki wybralyscie do naszych
      kobiecych sylwetek??Ja bym chciala pokazac swoja,ale nie mam zdjecia,a w necie
      nie znalazlam takiego modelusadpozdrawiam Was wszystkie serdeczniesmile
    • anitek23 Re: Panny młode XL 24.05.06, 07:59
      ja tez pod to XL sie lapie wink
      ale nie przejmuje sie , czuje sie swietnie jest ok
      a nosze rozmiar góra: 42 do 44 dól 40.
      moze poczuje sie gorzej przy kupnie sukni ale wlasciwy dobor i bedzie super!!
      pozrwawiem wszystkie panny XL
      milego dnia zycze
    • mrowka05052007 Re: Panny młode XL 24.05.06, 08:54
      To ja tez się dołaczę, a co!
      Chociaż za XL się nie do końca uważam - tylko czasami jak mam doła po zakupach
      i sobhie myśle, ze przejdę na sklepy dla puszystych. raczej mysle o sobie duże
      L.
      178 cm, 70 kg (wskazówka wagi ani drgnie w dół, ale dobrze, że chociaż stoi w
      miejscu), pas- O.K., ale niestety nieszczęsne biodra i pupa (rodzinne) -
      chociaż pupa podobno bardzo podoba się mojemu M.
      W szafie mam pełną rozmiarówkę - od 36 na 44 kończąc. I jak tu podać swój
      rozmiar jesli ktoś się spyta??
      Katorgą jest kupienie spódniczki czy spodni - jeśli dobre w biodrach to w pasie
      odstają z 15 cm. Wrrrrr... Całe szczęście, że ostatnio otworzyli u nas H&M -
      polecam gorąco tym z większymi bioderkami. Wczoraj własnie przymierzałam
      spódnicę - zgadnijcie jaki rozmiar.. 36! Dawno tam mi nie było dobrze, jak się
      okazało, że była dobra.
      A więc dziewczyny - GŁOWY DO GÓRY!
      naszym przyszłym męzom się podobamy - i oto chodzi!!!
      • ewamalami Re: Panny młode XL 24.05.06, 09:42
        wiesz, naprawdę przekonuję się coraz bardziej, że to nie kilogramy decydują o
        rozmiarzesmile ja mam około 160cm i rozmiar 42, góra 44. chociaz myślę, że przy
        mojej macsie teoretycznie powinnam nosic cos okolo 50 - niestety, podczas
        studiów "przybrało mi się" do solidnych 77kgsad w liceum miałam około 69 i wtedy
        nosiłam góra 40. raz chyba udało mi się zejść do około 64 (chyba, bo wagę wtedy
        miałam w domu nie bardzo;P) - ale długo to nie trwalo, bo 5 kg zgubione w 10 dni
        pielgrzymki spokojnie sobie wróciło za jakieś 2 miesiącewink mniej się nie dasmile
        figura rodzinna, tylko wzrost tak jakby dziwny, bo jedyna z 5 rodzeństwa jestem
        taka małasmile jestem najstarsza, brat i siostra już mnie przerośli (nooo,
        braciszek to nawet mojego Łukasza juz przerósł - Ł. ma 180cm, a skubany - brat -
        ma raptem 18 latindifferent) a mała siostra (14) już dogania;P

nooo ale ja tu tak piszę o głupotach, pewno to nikogo nie interesuje, ale
        podsumowujac: nie jest ważne to, co pokazuje waga, ale to, jak się ze sobą
        czujemy - tak naprawdę, bo przecież mięśnie są cięższe od tłuszczykuwink a poza
        tym - na szczęście świat sę powoli przekonuje, że jednak "patyczaki" nie są aż
        takie supersmile

pozdrawiam wszystkie Lki, XLki i resztę niemodeleksmile
        • dor_a Re: Panny młode XL 24.05.06, 09:59
          z tymi kilogramami i rozmiarami to też jest tak, że wszystko zależy od tego co
          sie na siebie ubierze. zdarzyło mi się już nie raz, że gdy proszę o spodnie w
          rozmiarze (40-42, czasem nawet 44, szerkoie biodra a właściwie uda) to zdziwione
          panie w sklepie pytają czemu tak duże. z drugiej strony czasem można jednak
          załapać doła, że w niektórych sklepach rozmiar konczy się na 38 i mówią "my
          większych to już nie prowadzimy" pozdrawiam wszystkie XL smile
        • mrowka05052007 Re: Panny młode XL 24.05.06, 10:11
          kiedyś miałam problem z tym jak wyglądam, który czasami powraca jak bumerang.
          generalnie jednak myślę sobie tak; dopoóki mogą patrzec na siebie w lustrze to
          nie jest chyba az tak źle.
          wink))
      • estellla Re: Panny młode XL 24.05.06, 09:44
        A ja ma taka;przodwww.sinceritybridal.com/au_en/collection_popup.php?
        action=next&disc=&style=3086&min=2873&max=4066
        a tył wyglada tak jak w tej
        sukniiwww.sinceritybridal.com/au_en/collection_popup.php?
        action=next&disc=&style=3085&min=2873&max=4066
        Podobnie u mnie gora o wiele wieksza niż dol okolo 3 rozmiarow rożnicy,no cóż
        ale ta suknia pięknie wyszczypla gorkę wiec oki ;-]
        • estellla Re: Panny młode XL 24.05.06, 09:45
          jeszcze raz
          www.sinceritybridal.com/au_en/collection_popup.php?action=prev&disc=&style=3084&min=2873&max=4066
          www.sinceritybridal.com/au_en/collection_popup.php?action=next&disc=&style=3085&min=2873&max=4066
          • diabladko Re: Panny młode XL 24.05.06, 13:19
            Witamsmile a juz myslalam ze jestem sama.Moj rozmiar to 42-44a czasami nawet 46-
            niestety.Za miesiac biore slub,co prawda tylko cywilny ale i tak chcialabym
            wygladac slicznie i tu pojawia sie problem.Kupilam sliczna spodnice,brazowo-
            zlota i poszukuje jakiegos ladnego gorsetu.No i pojawiaja sie schody-
            gdziekolwiek nie pojde mowia ze robia tylko do rozmiaru 42 a ja potrzebuje
            44.Ech ...
            • aleks2539 Re: Panny młode XL 24.05.06, 14:45
              to idź do gorseciarki albo salonu sukien, który wszystko szyje. dobrej
              gorseciarce Twoje rozmiary niesprawią najmniejszego problemu. Powodzenia
              • studentk Re: Panny młode XL 24.05.06, 21:02
                A może ..... stracić z 15 kilo tłuszczu?????
                Sorry za dosadność ale jak czasami widze w mięsnym leżącą słoninę i wyobrażam
                sobie iż mam ją na sobie....
                • ewamalami Re: Panny młode XL 24.05.06, 23:14
                  autentycznie mnie zamurowałoindifferent
                  • studentk Re: Panny młode XL 25.05.06, 13:14
                    Jednak trochę prawdy w tym jest, był kiedyś taki program w TV i osoby, które
                    schudły dostawały słoninę w ilości odpowiadającej zrzuconym kilogramom.
                    Naprawdę OKROPNY widok, leżące góry sadła w misach.
    • agata781 Re: Panny młode XL 24.05.06, 21:40
      O Jesu!!1Nareszcie nie czuje się samotnasmile))Wzrost 160 cm.a rozmiar 42 w
      porywach do 44.A kto wie czy do tego jeszcze,nie w ciąży.MIx doskonały.Mam
      nadzieję że zmieszczę sie w moją suknię bo z kasą na następną to krucho
      raczej.Piesi to mi sie takie ogroooomn9iaste robią że z kupowaniem stanika
      poczekam aż przestaną.Buty juz mam z odkrytymi palcami a że mam tendencje do
      natychmiastowego obcierania stóp to poszukują rajstop,takich bez szwów na
      palcach no koloru cielistego(suknia też nie jest biała).Gdyby ktoś pytał to z
      zach.wielkopolski jestemsmile))
    • agata781 Re: Ewamalami 24.05.06, 23:19
      Czemu cię zatkało??
      • aleks2539 Re: Ewamalami 25.05.06, 07:35
        Hej. Trochę zejdę z tematu - ale obiecałam wam że opiszę wrażenia po dostawie
        silikonowego stanika z allegro. No więc - porażka. Nie wiem czy jest on źle
        dobrany czy za mały czy po prostu beznadziejny. Jedno jest pewne - biustu
        75C "nie łapie" sad
        • kol.3 Re: rozmiar 40/42.. 25.05.06, 14:57
          • kol.3 Re: rozmiar 40/42.. 25.05.06, 14:58
            to zaledwie małe L. Dziewczyny nie dołujcie się niepotrzebnie.
            • justm Re: rozmiar 40/42.. 25.05.06, 15:53
              a kto tu się dołuje? smile
              sama noszę 42-44, ostatnio bliżej 42, ale od czerwca rezygnuję już z fitnessu
              więc nie wiadomo na czym się skończy smile
              • asanka Re: rozmiar 40/42.. 28.05.06, 13:34
                to i ja sie dolaczamsmile rozmiar 42 - 44 przy 172 wzrostu. Nie jest tak tragicznie
                ale mogloby troche lepiej byc. Bardzo ucieszyl mnie ten watek bo naprawde sie
                balam, ze chyba tylko ja jedna "puszysta" biore slub. Powiem szczerze, ze bardzo
                sie balm zaczac szukac sukienki - balam sie, ze wejde do salonu i ktoras pani
                powie: o nie, takich rozmiarow jak dla Pani to my nie sprzedajemy". Slyszalam,
                ze w niektorych salonach tak potrafia powiedziec panie z obslugi. A wiadomo, ze
                to niezbyt przyjemne. Zlozylo sie tak, ze nie mialam czasu chodzic po salonach a
                slub coraz blizej - sierpien - i wyladowalam w salonie, w ktorym wszystkie
                sukienki szyte sa na miare. I to chyba sie okazalo najlepszym rozwiazaniem.
                Sukienki sa naprawde sliczne (te, ktore sa w salonie na wystawie). Do tego pani,
                ktora prowadzi ten salon potrafi doradzic i w razie czego odradzic cos, w czym
                bedzie komus zle. Najlepsze jest to, ze w salonie tym sa katalogi ze wszystkimi
                sukniami, ktore mozna znalezc obecnie w salonach i mozna sobie wybrac dokladnie
                taka suknie jaka sie chce - dopasowana dokladnie do figury. I nie trzeba sie
                stresowac, ze jak przyjdzie do odbioru sukienki to okaze sie ona za mala lub
                trzeba bedzie wprowadzic drobne poprawki.
                Siedze i czytam to forum i ogladajac sukienki tu zamieszczane zaczelam sie
                zastanawiac, czy ta, ktora sobie wybralam bedzie dla mnie ok. I jak wpadlam na
                ten watek to zaczelam sie przekonywac, ze chyba tak - zwlaszcza ogladajac Wasze
                sukienki i czytajac rady, jakie Wam udzielono, zeby wyszczuplic sylwetke. Moja
                sukienka bedzie prawie taka jak ta -
                www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/9?osCsid=2eb530f658be149d24f147d7dc10e6fb
                tylko zamiast calej sukienki bede miala gorset (ktory bedzie wyszczuplal figure)
                i do tego spodnica - prosta w ksztalcie litery A z miniamlnym trenem. taka gora
                sukienki z rogami jest wlasnie podobna bardzo dobra dla nassmile Mam nadzieje, ze
                dobre wybralam. Jak bedziecie mialy ochote to mozecie powiedziec co o niej
                sadzicie - czy Wam sie podoba.
                Oj, jak zwykle sie rozpisalam. koncze i pozdrawiam wszystkie xl Panny Mlodesmile))
                fajnie, ze jestesciesmile))
                • estellla Re: rozmiar 40/42.. 29.05.06, 15:09
                  śliczna ;-]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka