Dodaj do ulubionych

gdzie usadzić świadków

31.05.06, 13:43
Mam problem, bo nie wiem gdzie mam usadzić świadków. Chciałabym aby siedzieli
przy stole z Parą Młodą i rodzicami,ale z drugiej strony oni są młodzi, a
młodzież bedzię siedzieć w mniejszej sali kawałek dalej. Wiadomo,że na weselu
świadek powinien być pod ręką, ale jak oni usiądą koło nas to się zanudzą.
Jak Wy robicie?
Obserwuj wątek
    • maya28 Re: gdzie usadzić świadków 31.05.06, 13:46
      Świadkowie będa siedzieli przy nas, chociazby ze względów organizacyjnych,
      pomocy itp. Ale co kraj to obyczaj i już słyszałam, ze młodzi z rodzicami
      siadają. Więc chyba najlepiej zrobić tak, jak sie u Was praktykuje, to nie
      wywolacie tym zamieszania.
    • agnes_plus Re: gdzie usadzić świadków 31.05.06, 13:48
      A ja to bym spytała świadków, jak im pasuje. Niekoniecznie musisz ich od razu
      posłuchać, ale na pewno poczują się miło, jak zapytasz ich o zdanie.
    • mariolkka Re: gdzie usadzić świadków 31.05.06, 15:01
      Na wszystkich weselach na jakich bylam swiadkowie siedzieli przy mlodych, a
      rodzice siedzieli razem z rodzinka, a i przy mlodych zawsze siedzieli mlodzi
      ludzie - znajomi, bracia i siostry. No ale w kazdym regionie moze byc inaczej smile
    • bacha1979 Re: gdzie usadzić świadków 02.06.06, 06:37
      U mnie jest zwyczaj, że świadkowie siedż koło Pary Młodej. I nie zamierzam
      się "wyłamywać".
    • kasia_kar Re: gdzie usadzić świadków 11.06.06, 12:03
      No właśnie ja też mam taki dylemat. Na naszej sali stół przy którym siedzi młoda
      para może być na 4 osoby (młodzi + świadkowie) lub na 6 osób (młodzi + rodzice).
      Chciałabym mieć świadków blisko ze względów organizacyjnych, ale moja siostra
      która jest świadkową powiedziała, że koniecznie chce siedzieć obok swojego
      chłopaka. On jest cudzoziemcem i będzie się czuł zagubiony, bo nie będzie miał z
      kim pogadać jak się go posadzi wśród obcych mu osób. Dziewczyny świadka to nawet
      nie znam, dlatego nie chciałabym jej sadzać blisko siebie. Czy to będzie dobry
      pomysł żeby rodzice siedzieli z nami przy stole, a świadkowie gdzie indziej? Czy
      to się uda pod względem organizacyjnym?
      • dr_kaczusia Re: gdzie usadzić świadków 11.06.06, 12:13
        mozecie tak zrobic

ja widzialam, ze albo rodzice siedza kolo Mlodych albo swiadkowie

u nas bedzie stol 6 osobowy: My + swiadkowie z osobami towarzyszacymi,
        a rodzice przy stole przed nami, z rodzinka, beda sie integrowac smile
      • halszkabronstein Re: gdzie usadzić świadków 11.06.06, 14:01
        Rozdzielanie świadków i ich osób towarzyszących to tak jak rozdzielenie Ciebie
        z mężem czy matki z ojcem ( rodziców ) na weselu . Pewnych rzeczy się po prostu
        nie robi bo to nie takt . A nie możecie przy stole 6 osobowym siedzieć ze
        świadkami ? Jeśli to tak bardzo Wam przeszkadza możecie z rodzicami... lepsze
        to niż katowanie świadków i ich osób towarzyszących siedzeniem z dala od
        ukochanych uncertain.
    • agnrek Re: gdzie usadzić świadków 11.06.06, 12:54
      Świadków posadź koło Was. Obok nich młodszych członków rodziny. Naprzeciwko Was
      niech usiądą rodzice.
      • askiem Re: gdzie usadzić świadków 11.06.06, 13:52
        U nas zazwyczaj siedzą młodzi, później świadkowie, rodzice itd. My łamiemy
        trochę zasadę i przy naszym stoliku (20 osobowym) bedą przy na siedzieli
        świadkowie, później znajomi (ewentualnie ich osoby twoarzyszące). Rodzice - z
        rodzinką przy oddzielnym stole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka