Dodaj do ulubionych

Do wszystkich forumowiczów WAŻNE

18.06.06, 17:52
Ostatnio byłam zmuszona usunąć wątek, w którym forumowicz postanowił
pochwalić się zdjęciami ze swojego ślubu. Niestety kilkoro z użytkowników
naszego forum zachowało się w sposób ohydny i mocno żenujący. To naprawdę
bardzo przykre, że ludzie, którzy w realu nigdy by sobie na to pewnie nie
pozwolili, pod osłoną internetowej anonimowości decudują się na zamieszczanie
tak paskudnych złośliwości.
Takie zachowania nie będą tolerowane, a wszystkie wypowiedzi naruszające
zasady dobrego wychowania kasowane.
Przypominam, że to forum jest miejscem spotkań osób zainteresowanych tematem
ślubu i wesela, a nie miejscem służącym wylewaniu na innych swoich
frustracji.
I na koniec prośba do wszystkich, którzy doskonale to rozumieją - jeśli
zauważycie złośliwe i chamskie wypowiedzi to kliknijcie na ikonkę "Skasujcie
ten post" (czasami coś mi umyka). To pozwoli nam zachować na forum dobrą
atmosferę.
Obserwuj wątek
    • adelheid2 Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 18.06.06, 19:09
      zgadzam sie Z Toba w 100%-w tym co napisalas. Tez mialam taki
      przypadek.Pozdrawiam Cie serdecznie!!!!!!!!!!
    • ilekobietamalat Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 18.06.06, 19:40
      moze warto by bylo dobrac jeszcze kilku sensownych moderatorow?
    • miaau Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 18.06.06, 19:54
      niestety wiele dziewczyn nie potrafi zdobyc sie na odrobine tolerancji,
      dystansu do siebie i na wszytsko reaguja z przewrazliwieniem, nieprzebierajac w
      slowach.. pozostaje nie wdawac sie z nimi w dyskusje i .. wspolczuc przyszlym
      mezom.. bo owszem, masz racje dafni, one czuja sie bezpieczne pod oslonka
      sieci.. ale to tylko pokazuje jakimi sa osobami naprawde..

z reszta, mimo, ze jestem po slubie, zagladam tu jeszcze czasami bo forum
      mlodziutkie mezatki i.. dopiero jest przepelnione zlosliwoscia i jadem.. a co
      drugi watek to : podoba mi sie inny facet, zdradzilam meza albo jak sie
      rozwiesc ..
      cos mi sie wydaje ze siec wogole zle na kobiety wplywa.. pewnie to troche
      szowinistyczne stwierdzenie - ale takie sa moje obserwacje..

pozdrawiam, miaau - juz mezatka wink
      • kasia_na_102 Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 19.06.06, 08:48
        W pełni się zgadzam z przedmówczynią! Jak logowałam się na forum na początku
        moich przygotowań ślubnych, to nie było takich chamskich zachowań. A to nie było
        jakieś wieki temu, a rok! Nie potrafię się nadziwić, co się zmieniło od tamtego
        czasu sad Mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda nam się odzyskać to forum dla
        dziewczyn potrzebujących porad ślubnych, a nie rzucających brzydkimi słowami do
        nieznanych osób sad
        Pozdrawiam i łączę się w walce wink
        Kasia
    • deodyma Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 18.06.06, 22:32
      i bardzo dobrze!
    • caysee Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 18.06.06, 22:49
      Sluszna decyzja.
    • kami315 Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 19.06.06, 10:41
      Bardzo dobrze.
    • maya28 Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 19.06.06, 12:03
      Cenzura może i jest niezbędna dla poprawy klimatu (aczkolwiek chyba sama w
      sobie nic dobrego nie wnosi) ale jak już sie mówi o kasowaniu wątku tomkiewicza
      z jego zdjeciem ślubnym, to chyba przydałoby sie równiez skasowac watek
      tomkiewicza, w ktory wlasnie tomkiewicz obrzucił błotem Aiwon. To wlasnie on
      zlamal niepisana regule tego forum.
      • keksi Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 19.06.06, 12:13
        szkoda ze niedowartosciowani ludzie probuja na forum wyrzucic z siebie swoje
        frustracje. Badzmy czujne!
        • marti_kan Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 19.06.06, 12:53
          Oczywiście, że coś takiego było bulwerujące, ale powiecmy szczerze ,,kto mieczem
          wojuje to od miecza ginie ''.Jak można napisać dziewczynie, że wygląda jak by
          miała ,,pośmiertne plamy opadowe''a jeszcze wczoraj widzałam taki post tego
          osobnika.
          Pomijam ten fakt, że wiele razy w postach tego osobnika jest obrażane także
          nasze społeczeństwo.Jakby sam nie zaczynał takiej atmosfery wprowadzać to by
          było ok.
          Czasem jest niezbędna interwencja z góry smile
          Ale co tam zawsze wina jest po bydwóch stronach smile)))))
          Pozdrawiam i zajmujmy się naszymi ważnymi sprawami smile))
    • yoga22 Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 19.06.06, 14:58
      sam wprowadził na forum okropną atmosferę, więc ja na pewno nie będę się nad
      nim użalała. takich ludzi jak on nie jest mi szkoda. osobiście zapracował sobie
      na taką ocene.
    • agatha111 Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 19.06.06, 15:36
      W pełni popieram! Ale powiedzmy sobie szczerze takie zachowanie wobec siebie on
      sam spowodował - jak można tak poprostu nie znając osoby, obrażać ją i nabijać
      się z jej narzeczonego - to jest niegrzeczne i chamskie! A reakcja
      forumowiczów - no cóż... kto mieczem wojuje...
      • szara82 A może by tak jeszcze... 19.06.06, 15:44
        ... zapisać gdzieś, że nie wklejamy prywatnych zdjęć ślubnych nie swoich? Bo potem trafiam na wątki, gdzie ktoś pokazuje znalezione w necie czyjeś zdjęcia i obdarza je niewybrednym komentarzem.
        Co do tomkiewicza i mariszki - trzeba było reagować dużo wcześniej. I albo ufamy, że ludzie po tym wątku przypomną sobie o funcji "skasuj ten post", albo szukamy jeszcze kogoś na moda. Takie moje skromne zdanie.
    • kunsia Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 19.06.06, 15:55
      A nie dalo by sie poblokowac niektorych ktorzy psuja atmosfere i niepozwolic im
      pisac na tym forum?
      Taka czarna lista?
      Jak ktos osiagnie powiedzmy 20 zlych glosow to go blokujemy...
      • yoga22 Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 19.06.06, 16:01
        nie wiem czy zda to egzamin, ponieważ jak kogoś zablokujemy to ta osoba utworzy
        sobie nowe hasło i dalej będzie szalała na forum.........
    • kunsia Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 19.06.06, 16:18
      Mhhhh od razu robi sie cieplej na serduchu...
      Jak to bylo z ta opcja ignorancji niektorych uzytkownikow? Gdzie i jak sie to
      robi?
    • javus Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 20.06.06, 14:32
      > Ostatnio byłam zmuszona usunąć wątek, w którym forumowicz postanowił
      > pochwalić się zdjęciami ze swojego ślubu. Niestety kilkoro z użytkowników
      > naszego forum zachowało się w sposób ohydny i mocno żenujący.

Ciekawe dlaczego ludzie na niego jechali on potrafil ladniej parze dokopac ze
      dziewczyna ma wyraz twarzy kwasniewskiego i chlopak bedzie ja bil (wszystko
      wyczytal ze dzjecia) i nikt nie kasowal tego posta
      Potem gdy on wyslal swoje zdjecie i ludzie pisali tylko prawde to juz problem???
      Przeciez ten czlowiek na to zaslugiwal. A kasowanie postow ktore nie lamia
      regulaminu ( kazdy moze wyrazic swoje zdanie a on o to sie prosil nawet
      zaznaczyl ze 8 pasazer to swietny film) sa chyba nie fair??

> Takie zachowania nie będą tolerowane, a wszystkie wypowiedzi naruszające
      > zasady dobrego wychowania kasowane.

ja bym powiedzial oko za oko. On jechal na ludzi (wszytskich z forum) bo np
      biala suknia jest nedzna itd. Wyrazanie swojego zdania o czlowieku ktory bez
      skropolow wyrazal swoje mocno skrzywione zdanie na temat innych jest objawem
      zlego zachwowania???

> Przypominam, że to forum jest miejscem spotkań osób zainteresowanych tematem
      > ślubu i wesela, a nie miejscem służącym wylewaniu na innych swoich
      > frustracji.

No wlasnie prosze poczytac posty tomkiewicz73. Moim zdaniem to jest flustrat.

Pozdro dla wszytskich oprocz rodziny tomkiewicza.

Javus

• dafni Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 20.06.06, 14:44
        Myślsz, że oko za oko to naprawdę najlepsza metoda? A może lepiej byłoby
        właśnie wyjść ponad poziom tomkiewicza?
        Nie sądzę żeby powód "bo on zaczął" usprawiedliwiał własną złośliwość.

Zdaję sobie sprawę z tego, że w całym wątku znalazły się wypowiedzi, które nie
        łamały regulaminu, ale wniosek o usunięcie i zamknięcie niesmacznej rozmowy
        wyszedł od samych forumowiczów.
        • maya28 Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 20.06.06, 14:55
          Jeżeli jednak kasujesz post Tomkiewicza, jako naruszający pewne reguły dobrego
          smaku ( z czym sie zgadzam) to może warto również skasowac ten wątek
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=43029826&a=43043540
          który cały czas na forum istnieje..
          • 82asa zaczynajmy od siebie :) 20.06.06, 15:03
            przeczytalam co ten caly tomkiewicz napisal! uwazam ze ten czlowiek powinien
            dostac w zeby od meza tej dziewczyny ktora obrazil. bo uwazam ze czasami madre
            slowa do takich ludzi nie docieraja. p.s oczywiscie zaznaczam ze nie jstem
            zwolenniczka przemocy smile))

ale jeszcze jedna mysl mam.....musimy same uwazac jak i co mowimy do naszych
            kolezanek z forum. uwazam ze nie jedna z nas tu zachowala sie malo fajnie w
            stosunku do innej dziewczyny. zacznijmy od siebie a pozniej naprawiajmy swiat.
        • szara82 Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 20.06.06, 14:58
          Dafni, masz rację, że skasowałaś, ale sama piszesz, że "forum jest miejscem spotkań osób zainteresowanych tematem ślubu i wesela, a nie miejscem służącym wylewaniu na innych swoich frustracji." Dlatego trochę szkoda, że nie zareagowałaś wcześniej (może nie wiedziałaś) co tomkiewicz wypisuje. Bo nie zniżanie się do czyjegoś poziomu to jedno, a mówienie że deszcz pada kiedy ktoś pluje w twarz to drugie.
          Wszyscy z tego wyciągneliśmy wnioski na przyszłość mam nadzieję i możemy wrócić co ślubnych opowieścismile
        • dafni Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 20.06.06, 14:59
          A co do tomkiewicza, to przejrzałam zamieszczone przez niego posty, częśc
          usunęłam i przy okazji dowiedziałam się jeszcze jednej ciekawej rzeczy.
          Wszyscy na niego najeżdżacie, a prawda jest taka, że to nie on zaczął. Cały
          konflikt pojawił się po tym, jak jego narzeczona pokazała zdjęcia obrączek i
          została nie wiedzieć czemu bardzo nieprzyjemnie potraktowana. I przestałam się
          trochę dziwić, że od tego momentu tomkiewicz zaczął być niesympatyczny. Pewnie,
          że nie pwinien był okazywać tego w taki sposób, ale miał pełne prawo wściec się
          na ludzi z forum.
          • maya28 Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 20.06.06, 15:02
            czyli uważasz ze jego atak na Aiwon jest w jakimkolwiek stopniu
            usprawiedliwiony????????? Obrzucic dziewczyne błotem i jej męża bo komus sie
            obrączki nie spodobały???? teraz jestem w szoku.
            • dafni do maya28 20.06.06, 15:13
              Napisałam, że rozumiem dlaczego się wściekł, bo i jego obrzucono kiedyś błotem
              właśnie za taką drobnostkę, jak wybór obrączek. Bo ludziom nie wystarczyło
              wyrazić opinii na temat projektu i musieli wystosować do jego narzeczonej sporo
              niesympatycznych słów. To jest dopiero szok!
              Ale napisałam też, że nie powinien był do nikogo zwracać się w ten sam sposób.
              Tak jak już pisałam wcześniej "oko za oko" to nie jest najlepsza metoda.
              • vanilla4 Re: do maya28 20.06.06, 16:35
                Dokładnie - dziewczyna zamieściła obrączki i została zmieszana z błotem - od
                tego się niestety to lanie jadu zaczęło. Smutne..
                • maya28 Re: do maya28 20.06.06, 17:38
                  wątek z nieszczesnymi obrączkami zobaczyłam jak juz chyba umarł śmiercią
                  naturalną. Ale nie widzialam w nim czegokolwiek co by mogło usprawiedliwiać
                  tak osobistą napaść na Aiwon, która chyba z resztą w tym wątku sie nie
                  wypowiadała, czy się mylę? Ja też zamieścilam link do kolczyków, nad którymi
                  sie zastanawiałam i sie dowiedzialam m.in. ze przypominają mikser kuchenny, czy
                  ja z tego powodu mam sie wyżyć na jakichś osobach??? To co on napisał do Aiwon
                  wstrząsneło mną było to naruszenie prywatności. nie krytykował koloru krawata
                  tylko ich personalnie! Dla mnie to jest drastyczna różnica. Ja bym to
                  nawzała "inną kategoria czynu". Tymbardziej sie dziwie, ze skoro kasowałaś
                  wątek Tomkiewicza, nie skasowałaś napaści na Aiwon. Tylko tyle.
        • anusiaczek87 Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 20.06.06, 15:13
          moim zdaniem najlepsza metoda to nie znizanie sie do niskiego poziomu co
          niektorych forumowiczow
    • 82asa zaczynajmy od siebie :) 20.06.06, 15:04
      przeczytalam co ten caly tomkiewicz napisal! uwazam ze ten czlowiek powinien
      dostac w zeby od meza tej dziewczyny ktora obrazil. bo uwazam ze czasami madre
      slowa do takich ludzi nie docieraja. p.s oczywiscie zaznaczam ze nie jstem
      zwolenniczka przemocy smile))

ale jeszcze jedna mysl mam.....musimy same uwazac jak i co mowimy do naszych
      kolezanek z forum. uwazam ze nie jedna z nas tu zachowala sie malo fajnie w
      stosunku do innej dziewczyny. zacznijmy od siebie a pozniej wymagajmy od
      innych smile
    • yoga22 Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 20.06.06, 15:26
      słuchajcie i tak dałyśmy mu popalić, może dotarła do niego prawda o jego
      osobie. Sądzę, że pomimo tego, że już się nie udziela na tym forum to na pewno
      je czyta, więc szkoda tej dyskusji na jego temat, gdyż mogę sądzić, że właśnie
      jemu o to chodziło. To była czysta prowokacja z jego strony. strasznie dziwny
      człowiek... nie tylko z wyglądu smile
      • dafni Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 20.06.06, 15:46
        Szczerze mówiąc wątpię, żeby było czym się chwalić...
        I szkoda, że już w tym wątku, który założyłam po to, żebyśmy zaczęli być dla
        siebie milsi pojawiła się taka uwaga...
        • nie.migotka Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 20.06.06, 15:48
          Dafni, uprzedziłaś mnie wink Właśnie miałam napisać, że ten wątek też już się
          nadaje do skasowania smile)

Pozdrawiam
          • a.bc Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 20.06.06, 17:32
            1 Tak to wygląda jak sie wpuści na forum szympansa(czytaj faceta) - Po prostu
            nie zrozumie!a co sie wyzwierzęcy to jego - a niechaj mu idzie na zdrowie
            2.śmieszy mnie wytykanie watku awion - kazdy ma prawo pokazywac swoje zdjęcia i
            jak sie komus nie podoba to niech nie zaglada pod określone watki - koniec
            kropka
            3. Jestescie dorosłymi ludzmi wiec przestańcie obrzucac sie błotem i wytykac a
            ten to a tamten to!- jest to przykład galopującego szczenbiactwa.
            Przepraszam ale ludzie zawierajacy tak powazny sakrament-= powinni być
            powazni
            4. A zatem zabierac sie drogie panny i kawalerowie za organizacje wesela a nie
            za robienie rozruby!
            • lady_wawa Re: Do wszystkich forumowiczów WAŻNE 23.06.06, 01:06
              Popieram !!! smile))

P.S.
              Czytałam chyba wszystkie wątki i posty tego ...jak mu tam ...
              i jednogłośnie stwierdzam, że nie powinien oglądać tyle filmów po dobranocce .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka