Dodaj do ulubionych

15-09-2007

23.06.06, 00:26
Czekam na odzew "współtowarzyszy" szczęśliwej daty wink)))
POZDRAWIAM!
Obserwuj wątek
    • chmurcia4 Re: 15-09-2007 23.06.06, 21:42
      Nikt mi nie potowarzyszy?
      sad
      • chmurcia4 Re: 15-09-2007 06.07.06, 00:04
        sad
      • skarpetka11 Re: 15-09-2007 28.12.06, 13:15
        ja smile
    • chmurcia4 Re: 15-09-2007 27.07.06, 09:02
      No to teraz już wiem, że są Pary na ten dzień smile
      Czekam na odzew tongue_out

Pozdrawiam - buziakibig_grin
    • kika2411 Re: 15-09-2007 27.07.06, 11:45
      my rowniez slubujemy 15 wrzesnia 2007.w Pile.o godz.16 narazie mamy tylko
      zalatwiony kosciol ,zostala nam do obejrzenia jeszcze tylko jedna sala,nie
      robimy wesela tylko przyjecie do 24godziny na 35 osob.a jak u ciebie z
      przygotowaniami?
      • chmurcia4 Re: 15-09-2007 27.07.06, 14:57
        Cześć tongue_out

A u mnie odwrotnie - od roku mam już aklepaną salę (nocleg, menu i dekoracja
        też, bo wszystko na miejscu - właścicielka tak praktykuje). Kurs przedmałżeński
        zrobiony w listopadzie. A za dwa tygodnie spotkanie z orkiestrą. Suknię
        wybieram już od roku i jak narazie niczego specjalnego dla siebie nie widzę sad
        No może poza małym bukietem z białych róż wink

P.S.: dodam że ślub w Kroczycach (Śląskie).

Gorąco pozdrawiam smile
        • kisia81 Re: 15-09-2007 27.07.06, 15:46
          wchodze na forum, patrze a tu właśnie TA data smile)
          my też ślubujemy właśnie 15 września 2007 - już nie mogę sie doczekać smile
          Pozdrawiam smile
          • pipistrelle Re: 15-09-2007 27.07.06, 16:50
            dziewczyny nie zal wam troche czasu?? dwa lata szykowac sie do slubu to chyba
            jednak lekka przesada.
            • chmurcia4 Re: 15-09-2007 27.07.06, 19:34
              Czy przesada - no nie wiem. Przynajmniej nie szykuję wszystkiego w trzy
              miesiące i spokojnie mogę pooglądać zdjęcia i poczytać dobre rady na forum wink a
              potem zorganizować własne weselicho. Dwa lata - to fakt - strasznie długo.
              Plany były na ten rok, ale nie było już wolnych terminów, więc dopiero za rok i
              jeszcze ciut tongue_out

Pozdrawiam gorąco
              • chmurcia4 Re: 15-09-2007 01.08.06, 21:57
                No to powoli ruszyły sprawy.

Orkiestra już prawie "nasza", poszukuję fotografa. no i przede wszystkim mam
                listę gości hip-hip hura!;D

teraz zastaniawiam się nad suknią: wybrać dobrą krawcową czy wyprzedaże i
                promocje, bo na kupno takiej "prawdziwej" mnie niestety nie stać sad

a jak wasze przygotowania wrześniowe przyszłoroczne dziewczyny wink
                Pozdrawiam
      • mmadzia2 Re: 15-09-2007 19.09.06, 12:48
        a czy możesz mi podpowiedziec jak robicie z muzyka na waszym przyjeciu? u mnie
        tez bedzie jakies 35 osób, zabawa ma byc jakos do północy i niewiem jak
        załatwic sprawe muzyki....slubuje tydzien przed tobasmile
    • ladylike_a Re: 15-09-2007 27.07.06, 22:40
      Witam,
      I my też ślubujemy 15.09.
      W Krakowie. Na razie zaklepana sala i wybrany kościół (ale tam jeszcze nie
      byliśmy rozmawiać).
      Hihihi, no i lista gości zrobiona.
      Tyle...
      Pozdrówka.
    • nenulka21 Re: 15-09-2007 07.08.06, 18:54
      ja nie biore wtedy ale chce sie zapytac co powiedzieli jak dwa lata wczesniej
      erzerwowaliscie ;d bo my chcemy poltora roku wczesniej rezerwowac..ale nie wiem
      czy sie dziwnie nie popatrza
      • chmurcia4 Re: 15-09-2007 07.08.06, 20:18
        na pewno nie będą dziwnie patrzeć - dlaczego? Bo teraz wszyscy do przodu
        rezerwują (szczególnie te lepsze sale są rozchwytywane jak świeże bułeczki). U
        nas to nawet na trzy lata do przodu były daty zaklepane, a właścicielka sali
        powiedziała, że sporo osób (jeszcze samotnych) rezerwuje sobie u niej salę, bo
        wiedzą że warto i tak, żeby - "gdyby coś" - już mieć wymarzoną datę.
        Więc smiało możesz ruszać do właścicieli big_grin
        Powodzenia!
    • chmurcia4 Re: 15-09-2007 19.09.06, 12:45
      No i czas zacząć wielkie odliczanie, towarzyszki ;P
      Jak wasze postępy w przygotowaniach.

Ja akurat rozglądam się za suknią - i mam problem, bo wszystkie takie ładne i
      takie drogie uncertain

Pozdrawiam wszystkie 15-ki ;D
    • chmurcia4 Re: 15-09-2007 20.09.06, 21:00
      Hej, czy macie pomysł na fotografa z okolic Katowic??
      Szukam od 3 miesiećy i nici. każdy ma zaklepaną już tą datęsad
      Będę plakać sad
    • aga.ta1 Re: 15-09-2007 21.09.06, 15:16
      Hejka!
      My także 15.09.07-we Wrocławiu.
      Z przygotowań to narazie mamy wybrany hotel, gdzie w sali restauracyjnej będzie
      wesele. Bardzo długo zajęło nam znalezienie odpowiedniego miejsca, gdyż
      najbardziej zależało mi na uniknięciu tzw. prostacko-discopolowego
      efektu.Sadzę, że się udało.
      Pozdrawiam wszystkie panny młode 2007!
      • chmurcia4 Re: 15-09-2007 21.09.06, 21:19
        aga.ta1 napisała:

> Hejka!
        > My także 15.09.07-we Wrocławiu.
        > Z przygotowań to narazie mamy wybrany hotel, gdzie w sali restauracyjnej
        będzie
        >
        > wesele. Bardzo długo zajęło nam znalezienie odpowiedniego miejsca, gdyż
        > najbardziej zależało mi na uniknięciu tzw. prostacko-discopolowego
        > efektu.Sadzę, że się udało.
        > Pozdrawiam wszystkie panny młode 2007!

A ja też jestem z Wrocławia, a że nie udało nam się znaleźć fajnego miejsca i o
        rozsądnej cenie - ruszyliśmy w Polskę i weselicho w Jurze Krakowsko-
        częstochowskiej big_grin

A to sobie pogadamy, hihi big_grin
        Pozdrawiam cieplutko z pl. Legionów
        • aga.ta1 Re: 15-09-2007 22.09.06, 14:21
          No to was niezle wygnalo.
          My takze mielismy taki moment zastanowienia czy by gdzies sie nie oddelegowac z
          Wrocka z tym calym weselem. wink))
          Ale ostatecznie udalo nam sie znalezc sale, która nam odpowiada.
          Narazie jednak nie szaleje z innymi przygotowaniami, bo jakby nie bylo mamy
          jeszcze caly rok przed soba!
          Pozdrawiam goraco z okolic Hallera. smile)
          • chmurcia4 Re: 15-09-2007 26.09.06, 07:19
            smile
            Cześć, jak tam przygotowania - ja czasami przeglądam -"namiętnie"-katalogi z
            sukniami i zastanawiam się co zrobić z fotografem, bo wszyscy, którzy nam się
            podobają, to już zajęte terminysad
            No i rozważam - szycie tej wybranej czy kupno jakiejś taniej sukni - a że tak
            myślę od kilku miesięcy, to jeszcze nic nie wymyśliłamwink

Pozdrawiam cieplutko
    • jo_miekka Re: 15-09-2007 27.09.06, 14:06
      My też 15.09. Chcielismy w czerwcu, ale nie ma salisad(
      Więc mamy 15.09 w Dziwnowie nad morzem (mam nadzieje, że będzie piekna pogoda i
      będziemy miec super sesję na plaży).
      Smiesznie troche, bo organizujemy wesele, mieszkając 660 km dalej, ale jakos
      chyba damy rade, nie?
      Buzka
      • magdalenow Re: 15-09-2007 27.09.06, 14:20
        no pewnie że dacie rade!! ja jestem z Wawy a marzył mi sie slub w górachsmile) a
        Dziwnów jest slicznym miastem, byłam tam trzy razy i było super! a pogoda
        napewno bedzie piekna, ja biore slub tydzien przed tobasmile
      • chmurcia4 Re: 15-09-2007 28.09.06, 04:03
        Ja też na odległość, no może nie tak jak niektóre forum'owiczki zza granicy,
        tylko z Wrocławia w Kroczycach - jakieś 350 km.
        też planowaliśmy na czerwiec - ale tradycyjnie brak wolnych terminów uncertain

pozdrawiam
    • ma-la Re: 15-09-2007 28.09.06, 12:06
      My tydzien pozniej!Wiem, ze to nie 15, ale tez sie pochwale!
      • chmurcia4 Re: 15-09-2007 28.09.06, 13:14
        ma-la napisała:

> My tydzien pozniej!Wiem, ze to nie 15, ale tez sie pochwale!

fajnie, że jest nas już troszeczkę - tych wrześniowych big_grin
        a gdzie ślub??

Pozdrawiam
        • jadwiga1984 Re: 15-09-2007 04.10.06, 21:32
          i ja dołączam do waszego gronasmile na forum piszę i czytam już od paru miesięcy-
          od momentu rozpoczęcia planów i sporo mi forum pomogło smile
          w sumie od czerwca już czerpałam stąd informacje.np. nie wiedziałam wtedy że
          tyle naprzód trzeba rezerować terminy.... poszłam do księdza infuata i akurat
          nasz wymarzony termin był wolny jeszcze smile a cały wrzesień pozostały i
          październik zajęty big_grin także gdyby nie wasza pomoc pewnie termin dopiero na 2008
          byśmy mieli... a tak już wszystko zaplanowane,wybrane. w ciągu miesiąca umowy
          popodpisujemy i pasuje. najwięcej załatwiania będzie na 3-5 miesięcy przed
          terminem... ale jest super smile
          a sukienkę tanio możesz w allegro kupić smile markowe trochę taniej, nieraz
          użyane ale piękne.. ja się zdecydowałam na nową, szytą na miarę smile plus gratis
          tiulowy szal, torebka z satyny i kwiat na szyję(ale go nie założę) a wszystko
          za 400 zł... smile także po prostu trzeba się umieć "obrucić" i poszukać smile a
          suknia tak piękna... klasyczna smile aha, i halka jeszcze w cenie smile oczywiście
          nie zamówiłam jej jeszcze big_grin tak 5-6 miesięcy przed terminem zamówię.
          • chmurcia4 Re: 15-09-2007 05.10.06, 01:45
            Witamy witamywink

Muszę ci powiedzieć, że miałaś niezłego farta, że ci się udało w kościele
            zaklepać, bo nas ksiądz odesłał z kwitkiem i kazał przyjść 2 miesiące przed (a
            tego się obawiałam).

No i z suknią - 400 zeta - SZOK
            POZDRAWIAM wink

Nasz Wyjątkowy Dzień
    • chmurcia4 Re: 15-09-2007 07.11.06, 20:02
      Powoli ruszyły poważniejsze przygotowania: ostateczny wybór fotografa,
      zamawianie sukni, plany co z gośćmi i wybór zaproszeń...
      Ale mi się już przejadło: nie z powodu odległej daty (chociaż chyba też, bo od
      roku wiemy, że "za rok"), tylko ze względu na prawo i różne urzędy uncertain Już
      nawet byliśmy zdecydowani odwołać całe wesele i wziąść ślub tylko we dwoje i to
      się nie da, bo brakuje mi jednego papierka ("Wrocław go nie ma, Warszawa nie
      jest wtajemniczona", a poza tym "Pani nam nic nie udowodni, bo nie nagrała nas
      Pani" --> i to mam być prawo polskie sad( ). Dlaczego młodym w dzisiejszy
      czasach tak trudno osiągnąć sukces i być kimś, a przede wszystkim zrealizować
      zwyczajne, codzienne marzenia??? sad(

Nasz Wyjątkowy Dzień
    • siog Re: 15-09-2007 07.11.06, 22:01
      czy 13-09-07 tez sie liczy? jezeli tak to dolaczam siesmile
      • chmurcia4 Re: 15-09-2007 07.11.06, 22:45
        no pewnie, że się liczy --> wiTam big_grin
        a coś więcej...wink

Nasz Wyjątkowy Dzień
        • jusmac Re: 15-09-2007 08.11.06, 12:55
          hej chmurcia4, jak już wczesniej pisałam - patrz twoje poszukiwanei
          fotografa smile my również 15.09.2007. I nadal mamy tylko salę, orkiestrę i
          kościół smile A tak z ciekowści na jaką orkiestrę sę zdecydowałaś?
          • chmurcia4 Re: 15-09-2007 08.11.06, 18:49
            smile
            a no faktycznie, ale rzadko ostatnio pisuję na forum, więc już prawie nie
            pamiętam z kim rozmawiałam a z kim nie (za dużo u mnie się teraz ważnych rzeczy
            dzieje, więc zupełnie nie mam czasu na forum sad((((()
            a zdecydowaliśmy się na "SONG" - bardzo miłe osoby, no i mieliśmy okazję być na
            ślubie, gdzie oni grali w połowie sierpnie (zaproponowaliśmy im że przyjedziemy
            posłuchać na żywo i się zgodzili, a i Młodzi nic nie mieli przeciwko).
            Narzeczony jak usłyszał Ingrid w ich wykonaniu, to już "byli nasi" bez zbędnych
            pytań wink
            pozdrawiam cieplutko i mam nadzieję że już w krótce będę miała możliwość
            zaglądać tu częściej. A Wy piszcie piszcie ja przeczytam wszystko ;P

Nasz Wyjątkowy Dzień
      • sophie22 Re: 15-09-2007 08.11.06, 20:59
        my takze tego dnia- ale ja martwie sie bardzo gdyz jeszcz nic nia mamy
        zalatwionewinkMieszkamy po za granicamiPolski a cala uroczystosc planujemy w
        Warszawie... wiele przyjezdnych osob, miejsca ktore wybralismy na przyjecie sa
        niedostepnecrying(( caly czas probujemy
    • keitii01 Re: 15-09-2007 08.11.06, 11:08
      My również 15 w Koszalinie (na tą chwilę mamy jedynie kościół i salęsmile)))
    • chmurcia4 Re: 15-09-2007 26.11.06, 09:32
      cześć dziewczyny, jak postępy u waś - to już niecałe 10 miesięcy wink
      pozdrawiam

Nasz Wyjątkowy Dzień
      • chmurcia4 Re: 15-09-2007 12.12.06, 08:40
        odwołane sad(((((((
        po dwóch latach przygotowań sad((((
        • kisia81 Re: 15-09-2007 12.12.06, 09:05
          odwołane?? jak to??
          będzie dobrze, mam nadzieje, że to chwilowy krysys

Serdecznie pozdrawiam
          • chmurcia4 Re: 15-09-2007 12.12.06, 11:22
            wink dzięki za słowa otuchy - ale nie wiem kiedy będzie dobrze... sad

i wszystko nie od nas zależy, tylko od ***** urzędników, którym się nie śpieszy.
            chcieliśmy wziąść ślub od razu po zaręczynach, czyli w 2005 roku, ale nie było
            szans, w obecnym 2006 też i obawiam się, że w przyszłym też jej nie mam sad(( w
            chwili obecnej jestem w trakcie wymiany obywatelstwa (już prawie od 3 lat
            czekam na papiery, a od pół roku powinnam na 100% mieć nowe dokumenty) i stąd
            nie mogę wziąć ślubu, bo nie mam jednego papierka, potrzebnego do ślubu
            konkordatowego oraz nie mogę go zdobyć (nie mogę go uzyskać w USC miasta, w
            którym się urodziłam, bo nie mam już odpowiednich dokumentó tego kraju, ani w
            Polsce, bo jeszcze nie mam dokumentów tutaj). ciągle jakieś przesłuchania,
            jakieś opłaty (co rok wydaję ok. 700 zeta na to) oraz niezapowiedziane wizyty
            dzielnicowego, straży granicznej itp.

jak czytam posty to trochę wam zazdroszczę normalnego życia, bez dodatkowych
            atakcji i wtrącania się zupełnie obcych osób. szczerze mówiąc - jeszcze pół
            roku temu szukałam, pisałam i myślałam o tym wzystkim, a teraz to już nie mam
            ochoty na jakikolwiek ślub, a nawet święta, bo będę siedzieć i się
            martwić sad(((((

postanowiliśmy z narzeczonym zainwestować w nasze życie "od tyłu" - mamy już
            własne mieszkanko i powoli kończymy remont, zdecydowaliśmy się na dzidziusia, i
            może dziecko uspokoi nasze życie.

tylko szkoda, że muszę rezygnować z normalnego życia, bo urzędnikom "widzi się
            tak" sad(

pozdrawiam i życzę duuużo słonecznych chwil
            • chmurcia4 Re: 15-09-2007 12.12.06, 11:26
              a na dodatek nie wiem, co mam zrobić ze ślubem, bo tak wiele już
              zorganizowaliśmy sad((((((((((((((((((((((((((((
    • kasiiula86 Re: 15-09-2007 12.12.06, 18:16
      hej ja rowniez bede szczesliwa mezatka tego dnia w BIAŁYMSTOKU nasze
      przygotowania trwaja jeszcze tylko 9 miesiecy !!! a czas przeleci pewnie bardzo
      szybko mamy juz sukienke odkupilam od znajomej smile sliczna smile mamy tez sale i
      kamerzyste smile)) szukamy zespolu lub dj no i do kosciola smile pozdrawiam big_grin
    • chmurcia4 :(( 14.12.06, 10:16
      kolejne zderzenie z urzędnikami i co raz mniej wiary ...
      już mam dość, wszystkiego dośćsad(
      bez marzeń, bez planów, bez wszystkiego, czego pragnęliśmy...

dziewczyny - ja się już poddaję i czuję się jak śmieć crying((((
      • kate.zet1 Re: :(( 15.12.06, 11:42
        Cześć Chmurcia, jejku jak mi przykro! Ja też mam ślub 15.09.2007 w okolicach Wrocławia, ale w związku z Twoimi problemami, az głupio o tym pisac! sad
    • forumania Re: 15-09-2007 28.12.06, 15:38
      Hej. My też 15 września 2007.
      Kochane Panie, zostało nam 8 miesięcy i 18 dni do tej szczęśliwej datysmilesmile

My zaczęliśmy przygotowania pod koniec września i aktualnie wygląda to tak:
      kościół (17.00), sala, orkiestra, kamerzysta i moja sukienka już sąsmilesmile
      Auto będzie wypożyczone od jednego z gości.
      Brak nam fotografa (wybredni jesteśmy), garnitu dla N., biżuterii do sukienki i
      butów (tu wybór będzie najbardziej trudny).
      Oczywiście pozostają jeszcze takie drobnostki jak fryzjer, makijażystka ale
      narazie o tym nie myślę.

Pozdraiwm wszystkie Panie z 15.09 (i nie tylko). Wszystkim wam życzę powodzenia
      w tym dniu, a potem szczęściasmilesmile
      a.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka