Dodaj do ulubionych

dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)????

23.06.06, 15:27
skoro z Poznania nikogo nie ma ( przynajmniej na razie) to kto slubuje 12
sierpnia???tak w ogole calej Polsce...tylko o Krakowie mi wiadomo..pozdrawiam
cieplo!
Obserwuj wątek
    • marjef Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 15:29
      dla mnie prawie ten dzień - 14.08 Warszawa
    • rzymianka3 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 15:35
      no oczywiscie i dla mnie..ale to pewnieo mnie ci wiadomo smile) Jak przygotowania?
      • babelek13 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 15:39
        juz powolutku wszystko gotowe..zostaly tylko obraczki i garnitur dla mego
        lubego, sytuacja u nas o tyle skomplikowana ze slub w Polsce a my tymczasowo
        mieszkamy w Irlandii, ale z pomoca kochanych rodzicow wszystko bedzie gotowe!
        • rzymianka3 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 15:42
          no to niezle smile) my we wloszech.i mamy tylko zaproszenia(nie rozdane :-
          )),suknie,sale,Dj(mam nadzieje ,mama miala mi to zalatwic)ale nie mam jeszce
          fotografa,ja bede 4 lipca w polsce myslisz ze to juz za pozno?
          • babelek13 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 15:47
            mysle ze z fotografem nie powinno byc problemu to bedzie jeszcze ponad
            miesiacsmile spoko bedzie dobrze! a sprawy koscielne juz wszystko zalatwione bo z
            tym to trzeba najpozniej 3 miesiace przed.. pozdrawiam, a gdzie slub macie?
            • rzymianka3 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 15:52
              date ustalilam w lipcu rok temu(jak bylam),zapowiedzi juz ponoc byly na
              wielkanoc,bo sasiadka pytala mame kiedy to ja slub biore smile,nauki robilismy
              tutaj,ale na tym forum dowiaduje sie o jakis skupieniach itd..no i nie dostalam
              zadnejkarteczki na spowiedz sad pytalam przyjaciokli ktora rok temu brala slub
              u nas,powiedziala ze dostala.Wiec juz sama nie wiem.My slub w Krakowie.TY?Aha
              no i jeszcze zachcialo mi sie zmienic sukienke smileale nie wiem czy nie bedzie
              za pozno
              • babelek13 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 16:02
                powinniscie dostac taki indeks ukonczenia nauk my tez mielismy tzw. skupienie,
                a kateczke do spowiedz dostalismy od ksiedza przy podpisywaniu protokolu
                przedmalzenskiego, a i jescze nam zostala jakas pordadnia rodzinna...a z Urzedu
                stanu cywilnego tez tzreba miec poswiadczenie ze zadnych zwiazkow wczesniej nie
                mieliscie, ale na to sie czeka jakis tydzien przynajmniej w Poznaniusmile ciezko
                tak kurcze planowac taka uroczystosc nie bedac na miejscu co? pozdrawiam zycze
                szczescia jak masz jakies pytania postaram sie odpowiedziecsmile
                • rzymianka3 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 16:07
                  my juz po cywilnym, po naukach dostalismy tylko taki "dyplom"ukonczenia,tu
                  poradni nie ma,a przy protokole ksiadz mi nie mowil o zadnym skupieniu i
                  zadnych karteczek nie dal...tylko powiedzial to przyjdzcie tak z tydzien (dwa)
                  przed ustalimy ceremonie ,bomoze by co pan mlody poczytal po wlosku..bo my
                  bedziemy miec dwujezyczny slub..ani slowem o tym jak z kwiatami organista...a
                  jak pytalam ile za ofire to poweidzial ze to wszystko razem na koncu.UFF,troche
                  sie denerwuje ttym kosciolem..ze jeszcze mi cos nie wypali sad
                  • babelek13 do rzymianka3 23.06.06, 16:20
                    na pewno wszystko jest ok nie denerwuj sie skoro rozmawialiscie z ksiedzem to
                    na pewno bedzie w porzadkusmile
                    • rzymianka3 Re: do rzymianka3 23.06.06, 20:06
                      mam nadzieje...dzieki smile
                  • wetlinka Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 20:04
                    dla mnie to wazny dzień - moje urodziny!!!!, ślub też chciałąm tego dnia -nie
                    było salisad(((
                    więc wam zazdroszczę moje drogie!!!!! Piękna data!
        • olaimikolaj Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 01:40
          babelek13 napisała:

> juz powolutku wszystko gotowe..zostaly tylko obraczki i garnitur dla mego
          > lubego, sytuacja u nas o tyle skomplikowana ze slub w Polsce a my tymczasowo
          > mieszkamy w Irlandii, ale z pomoca kochanych rodzicow wszystko bedzie gotowe!

My jestesmy w podobnej sytuacji, moi rodzice zajmuja sie organizacja slubu i
          wesela, bo my na stale mieszkamy za wielka woda. Przylatujemy do Polski na 2
          tygodnie przed slubem. Mamy juz niemal wszystko zalatwione.
    • sierpniowe_popoludnie Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 16:05
      ja smile jak przygotownia?
      • babelek13 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 16:18
        powolutku juz prawie wszystko gotowe..a u Ciebie? gdzei slub? nam zostaly tylko
        obraczki, ganitur, i poradnia przedmalzenska..u nas to troche skomplikowane bo
        mieszkamy w Irlandii a slub w Polsce..
        • sierpniowe_popoludnie Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 16:33
          zostało nam to samo - obrączki, garnitur i kwiaty smile
    • atulka2 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 20:57
      hej, my też 12 sierpień bardzo się cieszę że to już nie długo,u nas już prawie
      wszystko jest zrobione suknia się szyje, garnitur wisi w szafie, obraczki są
      kupione...itd., zapowiedzi tylko trzeba zanieś do mojej parafi i będzie ok.
      pozdrawiam wszystkichsmile))
      • zaba772 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 21:07
        Dla nas oczywiscie tez wyjatkowa datasmile Przygotowania trwaja, a wariacje na
        temat 12 sierpnia dopiero sie zaczynaja i to ostrosmile Dwa tygodnie temu
        skonczylam studia, obronilam sie i powrocilam do przygotowan slubno-weselnych!
        Ehhh zoladek zaczyna sie sciskac, w glowie coraz wiekszy metlik, co jeszcze
        zalatwic, gdzie jechac, co kupic..smileA czas pedzi jak szalonysmile Za Was tez
        trzymam kciuki i pozdrawiam! Bylo nas tu wiecej z 12go sierpnia, ale cos sie
        towarzystwo rozeszlowink
        • babelek13 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 21:11
          Gratulacje z okazji obrony! trzymam za Was kciuki rowniez!! gdzie slub?
          • zaba772 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 21:14
            My jestesmy juz teraz z Koszalina...ale slub jeszcze w rodzinnych stronach -
            Grudziadzsmile Przygotowania na odleglosc spedzaja mi doslownie sen z powiek!
            Okropnie tak ciagle o czyms sobie przypominac i tylko zapisywac, ze "nastepnym
            razem trzeba to i to zalatwic". Ale trzeba byc twardym i jakos sobie radzimysmile
            • babelek13 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 21:20
              my tez na odleglosc tyle ze chyba troche wieksza niz Wasza bo w Irlandii
              jestesmy od 2 latsmile) takze tez troch biegania za kazdym razem jak w Polsce
              jestesmy! ale nasi rodzice kochani sporo pomogli wiec wszystko powinno byc
              cacy!!! pozdrowienia, szczescia zycze i ladnej pogody!
              • zaba772 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 21:28
                O kurcze!!!! Ale zazdroszczesmile Irlandia to cale moje zycie!!! Wlasnie tam sie
                zareczylismy (Mizen Head) i nie wyobrazam sobie tego nigdzie indziejsmile Kocham
                te Zielona Wyspesmile Pozdrawiam Pozdrawiamsmile
    • monttana22 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 23.06.06, 22:51
      MY też 12.08 czyli... juz niedługo. Mieszkamy w Poznaniu a ślub w Słupsku - w
      moim mieście smilesmilePrzygotowania w toku- suknia sie szyje, garnitur, obrączki juz
      są. Trzeba dograć sprawy organizacyje i oczywiście pokupować owoce, ciasta ...
      ale to juz w sumie w tygodniu przed ślubem, żeby wszystko na świeżo.
      Nerwy już są smile
      • melani2 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 24.06.06, 10:52
        MY też. Nerwów nie ma jeszcze
    • margola22 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 24.06.06, 10:08
      dla nas to ważny dzień,ale nie najważniejszy... przygotowanie ostatnio stanęły
      w miejscu z przyczyn bardzo smutnych, lecz nie zależnych od nas. czy jesteście
      już po pierwszej spowiedzi?
      • elkam80 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 24.06.06, 10:52
        My również 12.08 i jesteśmy z Poznania.
        Pozdrawiam.

mój suwaczek
        • paulali Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 24.06.06, 16:39
          oj my tez.

dobrze ze nas tak duzo. w okolicach warszawy powinno byc jeszcze wiecej bo kilka
          miesiecy temu juz niewiele sal bylo do wynajecia wink

nasz slub bedzie poza warszawa.

ja sie jakos nie moge denerwowac organizacja bo w srode mam obrone pracy
          magisterskiej wink potem sie pomartwie.

ale wiele rzeczy juz udalo sie ustalic: suknia, dworek, menu, czesc koscielnych
          rzeczy. jestesmy tez po pierwszej spowiedzi (na karteczce sa dwie wymagane)
    • erka80 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 25.06.06, 21:17
      Ja mam datę na 11 sierpnia ale to jeszcze nic pewnego ślub za granicą i moze
      coś nie wypalić bo juz zaczeły się jakieś schody ze ślubem cywilnym
    • olaimikolaj Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 01:37
      babelek13 napisała:

> skoro z Poznania nikogo nie ma ( przynajmniej na razie) to kto slubuje 12
      > sierpnia???tak w ogole calej Polsce...tylko o Krakowie mi wiadomo..pozdrawiam
      > cieplo!

My jestesmy z Poznania ale tydzien po Was = 19 sierpnia
    • sylwuska22 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 07:25
      My też, my też, my też smile 12 sierpnia godzina 17:00.
      Mamy salę, orkiestrę, fotografa, kamerzystę, obrączki, sukienka zamówiona,
      surdut wisi w szafie tylko koszula została do kupienia i właśnie jestesmy w
      trakcie rozdawania zaproszeń.
      • aserath Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 08:28
        my tez 12.08 i co mi sie wydaje ze wyszlismy na prostą, ze juz wiekszość
        załatwionne, to zawsze sie pojawia jeszcze cos!
    • dark8 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 08:42
      Przyłączam się do par z 12.08. Przygotowania w toku, sala, orkiestra zaklepana.
      Protokół podpisaliśmy w ten weekend. Dłuższą chwile stałam pod Kościołem i
      patrzyłam na nasze nazwiska "wiszące" na tablicy ogłoszeń - zapowiedzi
      przedślubne wink
    • golinda Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 08:44
      i my też 12.08
      mieszkamy w warszawie, ale ślub w rodzinnych stronach (ziel. góra)
      • truska5 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 08:45
        Godzina 18 Kielce
      • dark8 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 08:54
        Zielona Góra - piękne miasto, właśnie zaczęłam je wspominać z sentymentem, tam
        studiowałam wink
        • golinda Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 08:56
          piękne jest, ale bez perspektyw niestety
          no i chyba przywykłam juz za bardzo do klimatu dużego miasta, do anonimowości i
          tego, że jak sobie coś wymarzę, to na pewno gdzieś to kupię smile
          w zg bez szans...
          ale czasy dzieciństwa i LO wspominam wspaniale!
          • dark8 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 09:06
            Co do pracy się zgodzę, tylko garstka osób z roku została w Zielonej i znalazła
            pracę. Resztą wróciła w rodzinne strony albo znalazła pracę w większych miastach.
            Ale wspomina się miło.
            • zaba772 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 11:12
              A czy mialyscie/liscie juz pierwsza spowiedz?? My tez jestesmy na odleglosc z
              naszym rodzinnym miastem i nie wiem o ile wczesniej ida zapowiedzismile
              • dark8 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 11:40
                Jesteśmy jeszcze przed spowiedzią. W parafii, w której będziemy brać ślub jest
                tylko jedna spowiedz, tydzień przed ślubem. A w parafii, do której ja chodzę na
                przygotowania dwie. Jutro idę na ostatnie spotkanie i umówię się z księdzem. Tak
                więc narzeczony raz się spowiada, ja dwa razy wink
                Zapowiedzi poszły automatycznie dwa miesiące przed ślubem.
                • golinda Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 11:44
                  dostaliśmy już karteczki
                  teraz tylko zebrać się musimy i iść smile
                  • dark8 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 11:46
                    co to za karteczki? My w sobotę podpisywaliśmy protokół ale żadnych karteczek
                    nie dostaliśmy
                    • rzymianka3 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 11:59
                      ja tez nie dostalam,ale ponoc sa to karteczki gdzie ksiadz musi podpisac ze sie
                      wyspowiadalas
                      • dark8 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 12:17
                        mam nadzieję, że dostaniemy, jak zgłosimy się na początku sierpnia, żeby donieść
                        akty chrztu i wyciąg z USC.
                        • rzymianka3 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 12:20
                          ja juz zanioslam wszystko i nic.Lae wlsanie sie dowiedzialam ze jeseli sie
                          mieszka razem to tylko jedna spowiedz na dzien przed,bo jezeli miszkasz razem
                          to nie mozliwosci postanowienia poprawy
                          • dark8 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 12:32
                            My nie mieszkamy razem, na razie nawet nie w jednym mieście. Dzieli nas 200 km.
                            Przeczytałam dziś na forum cały protokół i ksiądz przy nas ominął dużo punktów.
                            Ciekawa jestem dlaczego.
                            • rzymianka3 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 13:34
                              ja siedzialam godzine przy protokole..Zeby tak oni sami wiedzieli dlaczego
                              kazdy wymaga czegos innego smile
                              • dark8 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 14:00
                                My może 20 minut plus gadka, że za późno jesteśmy. Połowę pytań nie rozumiałam,
                                bo ksiądz tak szybko czytał. Odpowiadał za nas i zanim zdążyłam cokolwiek
                                powiedzieć, sam wpisywał tak albo nie.
    • ksmusik Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 13:25
      my też 12.08 o 17. w małym miasteczczkuw w woj. zachodniopomorskim.
      ogólnie mała jest w naszym rejonie wesel a tu 12 są aż 3 , nieźle co??
      z przygotowaniami pomału do przodu, zaproszenia już poszły, we wtorek pierwsza
      przymiarka !!!!!!
      pozdrawiam paaa
      • golinda Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 13:52
        my też mamy 12.08 o 17:00 całkiemblisko, bo w woj. lubuskim smile
        • zaba772 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 14:51
          Nie, no jak ja czytam te roznorodnosci w sprawach Koscielnych to juz nie wiem,
          czy jest jakas konkretna procedura ktorej powinni przestrzegacsmile My bierzemy
          slub w innej parafii, ani nie mojej, ani nie narzeczonego. Karteczki do
          spowiedzi dostalismy, sa 2 spowiedzi, ale jeszcze na zadnej nie bylismysmile Nie
          musielismy tez zawiadamiac naszych parafii, wiec ominelo nas dawanie tam na
          zapowiedzi itp. Ogolnie spisywanie papierkowej czesci tez poszlo szybko. Od
          swiadkow niczego nie wymagali, ja juz nie wiem...czasami czuje sie jakby to
          wszystko nie bylo do konca tak, jak powinnosmile Uspokoje sie dopiero 12go, po
          wyjsciu z Kosciolasmilehihi
          • rzymianka3 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 14:57
            witaj w gronie,ja sie juz calkowicie pogubilam smile
            • alergena Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 16:24
              my też 12 sierpnia o 17.00, niestety chyba pójdę do kościoła "na boso" mam mały
              rozmiar 35-36 a buty z kolekcji ślubnych są koszmarne brzydkie sad
              pozdrawiam
              • golinda Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 17:43
                ja nie kupiłam butów z kolekcji ślubnej, tylko w normalnym sklepie
                będę je mogła założyć jeszcze wiele razy po ślubie smile
                • zaba772 Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 20:28
                  Ja tez mam taki rozmiar i zdecydowalam sie na Buty Growikar. Pochodze wlasnie z
                  Grudziadza, skad jest ta firma, ale sa znani w interneciesmile Bylam u
                  wlasciciela, tez chcialam takie butki co je ponosze po weselu,
                  ale...dowiedzialam sie, ze dziewczyny czesto przynosza takie po calonocnej
                  zabawie + po poprawinach i sa tak zrypane, ze nie ma szans na dlugie ich
                  ponoszenie potemsmile Mama i narzeczony namowili mnie na takie slubne butki i
                  wlasnie jestem w fazie oczekiwania na niesmile
    • polciaaa Re: dla kogo 12.08 najwazniejszym dniem:)???? 26.06.06, 23:50
      My również 12 sierpnia wink)
      W Poznaniu studiowałam i bardzo kocham to miasto, ale wróciłam w rodzinne
      strony - również w Wielkopolsce wink)
      Zaproszenia rozdane, suknia prawie uszyta, buty kupione - nie typowo ślubne,
      ale śliczne wink) Młody też ma buty, a garnitur kupimy niedługo.
      Obrączki zamówione; sala, fotograf, kamerzysta - już dawno zarezerwowane.
      Protokół spisany. Kończymy spotkania w poradnii przedmałżeńskiej.
      "Wisimy" już na zapowiedziach wink)
      Jak narazie wszystko układa się super, oby tak dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka