Dodaj do ulubionych

czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary?

30.06.06, 11:08
Jak pisalam wczesniej chcialabym zaprosic kolezanke (mloda)na przyjecie-obiad-
z grillem (do max. 2 w nocy).. poniewaz jest osoba w tej chwili bez pary,
wiec nie wiem czy mam ja zapraszac sama czy z osoba towarzyszaca? wiem, ze z
nikim sie nie spotyka, wiec bedzei szukac osoby wsrod znajomych lub po prostu
przyjdzie sama.. sa wiec trzy rozwiazania:

1) zaprosic ja sama,
2) zaprosic z osoba towarzyszaca,
3) zaprosic sama ale powiedziec ze jesli ma ochote, to moze zabrac kogo chcesmile

Ktora wersja najlepszasmile bo nadal nie moge sie zdecydowacsmile

buziaki
Obserwuj wątek
    • twitti Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 11:11
      dodam jeszcze ze jest to raczej posiadowka, bez tancow, a wiekszosc gosci
      raczej ma pary, a jak pryzjda sami to dlatego ze ta druga osoba nie moglasmile
    • bacha1979 Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 11:12
      ja bym zaprosiła z osoba towarzyszącą, a czy ona zechce kogoś zabrać, to już
      jej sprawa. Tym bardziej, że do Waszego ślubu 2 miesiace,a w tym czasie wiele
      może się zdarzyć.
      • twitti Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 11:22
        masz racje.. dwa miesiace to kupa czasusmile mam nadzieje, ze wreszcie kogos
        poznasmile a z drugiej strony nie jestem na 100 % pewna co rzeczywiscie dzieje sie
        w jej zyciu prywatnymsmile
    • paola_23 Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 11:22
      Myślę, że powinnaś zrobić tak:
      Napisać z osobą towarzyszącą a co ona zrobi to jej sprawa.
      Nie możesz jej odbierać prawa i możliwości zaproszenia kogokolwiek do pary!
      Ja też tak mam! Jednak w dwóch przypadkach zapraszam dwie koleżanki jako
      delegację z mojej uczelni i one będą same!
      Reszta z rodziny samotnej ma napisane z os. towarz. a co zrobią to ich decyzja!
    • ilekobietamalat Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 11:22
      jako ze to nie bedzie jakies wielkie wesele tylko takie kameralne przyjecie, to
      opcja 3 jest chyba na miejscusmile wiec ja bym wybrala 3smile
    • pantarejka Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 11:38
      Mam identyczną sytuację. Zaprosiłam moją koleżankę z osobą towarzyszącą, a ona
      miała mi potwierdzić, czy przyjdzie sama, czy też z kimś. Powiedziała, że chce
      przyjść sama.
    • mb800 Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 11:47
      Twitti stanowczo zaprosiłabym ją z osobą towarzyszącą i poprostu poprosiłabym o
      potwierdzenie przybycia wink- ta opcja jest chyba przegłosowana smile
      • agnieszka5661 Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 11:59
        ja też tak uważam (jak mb800)
        • twitti Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 12:00
          smile nadal zbieram glosysmile ale pewnie tak zrobiesmile dzieki dziewczyny za pomocsmile
          buziaki
      • dark8 Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 12:04
        Ja również mam trzy przyjaciółk, które teraz z nikim się nie spotykają. Dałam im
        zaproszenia z osobą towarzyszącą, bo może do tego czasu spotkają jakiegoś
        interesującego mężczyznę wink Do końca lipca mają mi dać odpowiedz czy przyjdą
        same czy z kimś.
    • a_weasley Zdecydowanie odpowiedź 3 30.06.06, 12:05
      W końcu co my wiemy, co tam kto w swoim życiu osobistym kombinuje...
      Zaprosisz samą - a nuż właśnie by chciała kogoś wyciągnąć na imprezę, i dasz jej
      po temu okazję?
      Zaprosisz "z osobą", to gotowa nie przyjść, bo nie ma z kim.
      A tak, zostawiasz decyzję zainteresowanej.
    • rzymianka3 Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 12:18
      ja mam kilka kolezanek w takiej sytuacji..zapraszam z osoba..ale wiem ze
      przyjda same..(chyba ze do slubu cos sie zmieni smile
      • justynam24 Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 12:30
        Witam! To jest fajny watek...bo ja z moim narzeczonym nie moglismy sie w tej
        kwestii dogadac smile i kazdy zrobi tak jaki jest zwyczaj po jego stronie
        rodziny. Otoz ja uwazam ze jesli ktos jest w niezadeklarowanym zwiazku i
        zmienia sobie partnerow co jakis czas, albo przyprowadzi sobie na slub
        kolezanke/ kolege, ktorej wcale nie znam - to jest to narazanie pary mlodej na
        zbedne koszty...(tym bardziej ze ze stronie narzeczonego musimy zapewnic
        jeszcze hotel sad ) Po mojej stronie zaproszenie niektorych samotnych osob z
        osoba towarzyszaca byloby rowniez potraktowane za nasmiewanie sie z tego ze
        jest sama...dlatego ja przed rozdawaniem zaproszenia robie wywiad
        srodowiskowy...

Moj narzeczony zaprsza wszystkich z osobami towarzyszacymi...tak jak
        wspomnialam niepodoba mi sie to, bo sa ta chlopaki i dziewczyny, ktore maja
        zaledwie po 18 lat...ale coz...niech mu bedzie...

Uwazam ze wesele to rowniez dobra okazja aby osoby samotne sie poznaly smile

Pozdrawiam
    • chosia odp. 3 30.06.06, 12:27
      Jestem za rozwiazaniem 3. Ja tak zrobilam na swoim weselu i wyszlo niezle: ci,
      ktorzy chcieli przyjsc sami, przyszli sami, ci, ktorzy chcieli przyjsc z kims,
      przyszli z kims. Jesli napiszesz "z osoba towarzyszaca" na zaproszeniu, to
      kolezanka moze albo nie przyjsc, jak mowi weasley, albo zaczac szukac kogos "z
      lapanki". Wersja 3 bedzie dla kolezanki najbardziej niezobowiazujaca.
      • justm Re: odp. 3 30.06.06, 12:31
        twitti bo ja cię zaraz gołymi rękoma uduszę - ile jeszcze wątków poświęcimy
        twojej koleżance? smile))))

z osobą towarzyszącą, nie wypada inaczej.
        • twitti do justm 30.06.06, 12:55
          to juz ostatnismilesmile obiecujewink teraz sprecyzowalam nowe pytaniesmile ale juz nie
          bede poruszac tego tematu w oddzielnych watkachsmile chyba ze chcesz ze mna
          jeszcze troche nad tym podumacwink buziak
          • szara82 Re: do justm 30.06.06, 13:12
            Twitti, ja bym chyba jednak wybrała wersję 3. Powiedz jej, że wypisałaś tylko dla niej, ale jeśli zechce z osobą towarzyszącą to będzie ok. Chyba to najmniej konfliktowa/aluzyjna (nie zmuszasz jej do szukania i nie "naśmiewasz się", że jest sama) wersja. IMHOwink
            PS: ja Ci kibicuję, bo Ty w "mojej" sukni ślub bierzeszbig_grin
            • twitti do szara82 30.06.06, 13:26
              w atelier 319? ty tez? kiedy slub?a ty nie jestes tak jak ja rocznik 82? bo w
              nicku tak maszsmile mi tez sie wersja 3 najbardziej rozsadna wydaje, zwlaszcza ze
              przeciez nie zamykam jej drogismile i wszystko wytlumaczesmile ale zbieram nadal
              wasze opinie:
    • bacha1979 Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 12:58
      justm, a Ty masz takie mordercze zapędy?? Na 2 tygodnie przed ślubem?? Toż Ty
      myślą grzeszysz, wiesz? smile
      • justm Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 13:20
        przynajmniej będę się mieć z czego wyspowiadać - normalnie mam z tym problemy smile

wy mi doradzicie co lepsze na wejście - żurek i flaki czy rosół i flaki?
        bo przez ten rosół to o mały włos wesela by nie było smile)))
        • bacha1979 Rosół i flaki 30.06.06, 13:24
          jak już, tak na mój gust.
          • justm Re: Rosół i flaki 30.06.06, 13:28
            cholera. chyba założę osobny wątek smile
            ja flaków nie znoszę, a rosół to dla mnie taka woda, przepłynie i tyle
            będzie smile
            • bacha1979 Re: Rosół i flaki 30.06.06, 13:29
              Marudzisz Kochana, amrudzisz. Wesele, a już na pewno menu musi być bardziej pod
              gości niz pod Ciebie. Brutalna prawda.
              • justm Re: Rosół i flaki 30.06.06, 13:34
                dobra, to robię sondę smile))
        • twitti ja wybieram rosol i flaki 30.06.06, 13:29
          bo nie lubie bialego barszczusmile z wielkanoca mi sie kojarzysmile
          • rzymianka3 Re: ja wybieram rosol i flaki 30.06.06, 13:33
            a ja bede miec pieczarkowa zamiast na talerzu w takim chlebie..wiesz o co mi
            chodzi?
            • justm pieczarkowa 30.06.06, 13:35
              tak, ja wiem smile lubię pieczarkową
    • pati_m Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 13:20
      Mam podobną sytuację. Zaprosiłam z osobą towarzyszącą - może kogoś spotka do
      tego czasu, a może będzie wolała przyjść z bratem/kuzynem/kolegą etc. Ważne,
      żeby się dobrze bawiła.
    • kaatkaa Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 14:54
      a przepraszam samotne osoby taki jakis podgatunekwink niby dlaczego nie
      zapraszać?
      • twitti Re: czy wypada zaprosic samotna osoba bez pary? 30.06.06, 15:00
        nie rozumiemsmile przeciez ja ja chce zaprosicsmile tylko nie wiem czy jest sens z
        kims? bo teoretycznie jest samotnasmile
    • iw.75 zaproś z os. towarzyszącą... 30.06.06, 15:15
      twitti koniecznie zaproś z osobą towarzyszącą. Mój narzeczony dostał takie
      własnie zaproszenie od przyjaciół (był wtedy sam). Miesiąc przed ich ślubem
      poznaliśmy się. Zaprosił mnie na imprezke a teraz sami szykujemy się do naszej
      uroczystości smile)

Może i twoim znajomym tak się zdarzy, czego z całego serducha im życzę.
    • lady_of_avalon czwarta opcja :) 30.06.06, 15:16
      My w takich przypadkach dawaliśmy jednak zaproszenie z osoba towarzysząca, ale
      sugerowałam przy tym, ze dużo singli bedzie i nie ma przymusu szukania sobie na
      sile towarzystwa - wikeszosci osob w tym momencie ulzylo, a w razie jakby kogos
      poznali (bo taki przypadek tez mamy)to zawsze maja otwarta furtke smile)
      • beata2802 Re: czwarta opcja :) 30.06.06, 15:36
        > My w takich przypadkach dawaliśmy jednak zaproszenie z osoba towarzysząca,
        ale
        > sugerowałam przy tym, ze dużo singli bedzie i nie ma przymusu szukania sobie
        na
        >
        > sile towarzystwa

I to jest najlepsze wyjście!
        • twitti Re: czwarta opcja :) 30.06.06, 15:43
          tylko nieprawdziwe..smile bo wcale nie bedzie duzo singli tylko raczej wiekszosc
          par..smile wiec odpadasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka