Dodaj do ulubionych

alkohol na wesle

12.07.06, 13:09
Mam takie pytako..jaki alkohol bedzie u Was na weselu. Ja mysle żeby oprócz
wódki rzecz jasnasmile było winko jakieś i przy wiejskim stole bimber mysle ze
to z powodzeniem wystarczy..a mój narzeczony upiera sie żeby kupic piwo dla
mnie to bez sensu,jak goscie wszystko to pomieszja to ...bedzie ciekawiesmile))
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: alkohol na wesle 12.07.06, 13:10
      Goście będą pili to co jest.
      U nas była wódka i wino.
    • boulinka82 Re: alkohol na wesle 12.07.06, 13:10
      U mnie na stołach bedzie wódka i wino a na jak to okresliłaś "wiejskim" stole (
      u mnie się mówi - staropolskim)będzie bimber robiony prze mojego tatę i piwo z
      beczki wink)
      • kate692 Re: alkohol na wesle 12.07.06, 13:12
        "wiejski" mówi sie na mazowszu a wy gdzie macie "staropolskie" stoły
        • boulinka82 Re: alkohol na wesle 12.07.06, 13:20
          ja tez mieszkam na mazowszu - niedaleko Warszawy - ale pierwszy raz słyszę
          wiejski stół wink) fajnie nie, widać co region to inaczej.
    • kasiababik Re: alkohol na wesle 12.07.06, 13:11
      Nie martw się nie pomieszają. U mnie była wódka i było winko kupiliśmy też 2
      beczki po 30l piwa i ono przede wszystkim poszło, jeżeli są ludzie którzy nie
      moga pić wódki bo np. będą rano jechać to napiją się jedno piwkosmile)

Pozdrawiam
    • aniolki21 Re: alkohol na wesle 12.07.06, 13:23
      u nas byla wodka - ponad 0.5 na osobe
      do tego na stoliku z owocami
      wino- rozne rodzje, ale to ok 10 butelek
      likiery, wiskey i takie tam wynalazki
      bimber
      piwo- 2 beczki po 30 l, a na poprawiny juz braklo i trzebabylo dokupic!
      nikt nie pomieszal i sie nie 'skaczyl' smile
      wszyscy byli zadowoleni ze magli pic to co lubia
    • gostr2 Re: alkohol na wesle 12.07.06, 13:45
      U nas będzie wódka- 0,5l na osobe, winko półwytrawne i rozważam piwo, ale chyba
      nie... Zrobiliśmy wywiad wśród gości, i raczej piwa nikt nie będzie pił
    • ewcia1980 Re: alkohol na wesle 12.07.06, 13:58
      u mnie na weselu była wódka i wino.
      na poprawiny planowalismy jeszcze piwo, bo na obiadek była dziczyzna wiec piwko
      pasowałoby super ale zrezygnowalismy własnie bojac sie mieszania alkoholi przez
      naszych gości.

w ciągu ostatnich 6 tygodni byłam na 3 weselach i teraz napewno zrobiłabym
      troche inaczej. na 2 z wesel na których byłam na stołach była wódka a oprócz
      tego był stolik na którym ustawiono chyba wszystkie rodzaje alkoholi: wina
      (słodkie i wytrawne), whisky, brendy, gin, likiery (np Malibu, które cieszyło
      sie ogromnym powodzeniem) i inne kolorowe alkohole. do tego dodatki żeby robic
      drinki np: różne soki, mleko, gazowane napoje w malutkich butelkach (np sprait
      czy coca-cola).
      no a na poprawinach piwo.

nie zauważyłam zeby goscie pili bez umiaru i takie mieszanie im zaszkodziło.
      panowie i tak przeważnie pili wódeczke a panie wypiły po 2-3 "kolorowe" drinki
      i raczej dobrze sie czuły.
      gdybym mogła pic to sama skusiłabym sie na jakiegos z tych drinków smile
    • nionczka Re: alkohol na wesle 12.07.06, 14:11
      U nas na stolach bedzie tylko wino. Ale 90% gosci jest winolubnych, reszta
      abstynencja wiec nie ma problemu. Po kolacji bedzie mozna zamówic rozne
      kolorowe i mniej kolorowe napoje w barze, ktore przygotuje barman i te beda
      gratis dla gosci co w Hiszpanii NIE jest norma. Jak pierwszy raz uslyszalam, ze
      trzeba placic za drinki na weselu myslalam, ze umre. W zyciu bym tego nie
      zrobila na wlasnym weselu. Wczesniej zapadlabym sie pod ziemie ze wstydu.
      • jadwiga1984 Re: alkohol na wesle 12.07.06, 21:57
        u nas na pewno szampan na toast smile obowiązkowo smile trzeba liczyć 4-5 butelek...
        zapytam sie jeszcze obsługi jak będzie wiadomo kto przyjedzie a kto nie.
        bedzie wino-do dań obiadowych. ok.5-6 butelek. po kieliszku-dwóch dla każdego.
        nie jestem przekonana do wódki... to już sprawa pana młodego big_grin też nie lubi
        tego ale... ma na wzgledzie gości. za wszystko płacimy po pół(po za ubraniami-
        każdy sobie) ale wódkę to już on sam tongue_out
        maksymalnie jednak 10 butelek.
        • wojtek371 Re: alkohol na wesle 12.07.06, 23:21
          10 butelek wódki???, chyba że robisz wesele na 5 osóbbig_grinDDDD, chyba że to jest
          wesele na którym będą w wiekszości członkowie AAbig_grinDDD
          • jadwiga1984 Re: alkohol na wesle 13.07.06, 21:13
            nie wiem ile... to dla tych którzy sobie wesela bez wódki nie wyobrażają, a
            takich na szczęście będzie mało tongue_out
            na ten temat jeszcze będą rozmowy. jednak myślę ze skończy się na tym że wódki
            w ogóle nie będzie. jeśli u ciebie 10 butelek starczy dla 5 gości to masz
            ciekawą rodzinkę... :p może powinnaś ich zgłosić do AA, bo ja nie muszę :p big_grin
            nie komentuję dalej. jak ktoś nie może pojąć że nie wszyscy lubia wódkę to nie
            mój problem.
        • boulinka82 Re: alkohol na wesle 13.07.06, 00:19
          10 butelek??? To na ile osób masz wesele, strasznie mało!?
    • lanka_cathar Re: alkohol na wesle 13.07.06, 07:44
      U nas do części obiadowej nie będzie wódki, bo jak mi ktoś wyskoczy z 'gorzko,
      gorzko', to dojdzie do rękoczynów z mojej strony. Tak więc na obiedzie dla
      rodziny będzie tylko wino i szampan.

Na części imprezowej dla znajomych będzie wino (każda odmiana białego i
      czerwonego, czyli wytrawne, półwytrawne, słodkie i półsłodkie + różowe
      deserowe), szampan Martini Asti, wódka TYLKO w barze, serwowana przez kelnerów
      do drinków, to samo z ginem, malibu, martini bianco, rumem i sheridanem.

Nie kupujemy piwa, ponieważ doszłam do wniosku, ze na piwo to się idzie do
      pubu, a tu mamy wesele. Poza tym mieszanka będzie zabójcza. wink
      • paola_23 Re: alkohol na wesle 14.07.06, 11:11
        lanka_cathar napisała:

> U nas do części obiadowej nie będzie wódki, bo jak mi ktoś wyskoczy z 'gorzko,
        > gorzko', to dojdzie do rękoczynów z mojej strony. Tak więc na obiedzie dla
        > rodziny będzie tylko wino i szampan.

A przy winie i szampanie nie można wołać -gorzko gorzko?!
        Dziwne...
        Mimo iż sama nie piję wódki to będzie ona na moim weselu od samego początku a
        wina mało bo to właśnie nie każdy może i lubi wino.

>
        > Na części imprezowej dla znajomych będzie wino (każda odmiana białego i
        > czerwonego, czyli wytrawne, półwytrawne, słodkie i półsłodkie + różowe
        > deserowe), szampan Martini Asti, wódka TYLKO w barze, serwowana przez kelnerów
        > do drinków, to samo z ginem, malibu, martini bianco, rumem i sheridanem.

taaak a zastanowiłaś się ile Cię to będzie kosztować?! Jeden drink potrafi
        kosztować nawet 100zł. Jednakże to twoja sprawa i jeżeli sobie z tego zdajesz
        sprawę to powodzenia! U mnie jest bar i biorąc przykład z innych wesel każdy kto
        ma ochotę na piwo to sobie kupować mógł. W sumie parę osób skorzystało z piwa a
        drinków to nikt nie chciał bo sam mógł sobie zrobić!

>
        > Nie kupujemy piwa, ponieważ doszłam do wniosku, ze na piwo to się idzie do
        > pubu, a tu mamy wesele. Poza tym mieszanka będzie zabójcza. wink

jesteś w błędzie, bo jeżeli ślub jest akurat w bardzo upalny dzień to goście
        czasami chętnie by wypili piwo niż jakiegoś wykwintnego drinka bo nim się nie
        napijesz...
        Piwo kupisz nawet w drogiej restauracji i wcale nie znaczy to że zachowujesz się
        nie poprawnie, bo obok wina to właśnie piwo jest dobre do jedzenia! Ja tam piwo
        lubie ale wybrane i sporadycznie właśnie w upalne dni...

mój suwaczek
    • anulka_1 Re: alkohol na wesle 13.07.06, 09:48
      u nas na stole była wódka, wino (białe i czerwone + wermut). Kilka butelek piwa
      było na zapleczu "w razie czego" ale nie okazalo się potrzebne. Wermut tez nie
      cieszył się zbytnim powodzeniem. Piwo (z beczki) było natomiast na poprawinach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka