alaska_26 13.07.06, 11:36 jaki proponujecie alkohol Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angelsy Re: wódeczka 13.07.06, 16:48 absolutnie absolut zwlaszcza black currant dobre wspomnienia po panienskich Odpowiedz Link Zgłoś
xa.xa Re: wódeczka 13.07.06, 11:43 u nas też Sobieski. oprócz tego oczywiście szampan i winko. zastanawiamy się jaką ilość kupić łącznie, czyli wesele, poprawiny tzw. bramy oraz nieszczęsne "tłuczenie szkła". będzie 63-70 gości. czy ktoś umiałby mi podpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: wódeczka 13.07.06, 11:54 My będziemy mieli Pana Tadeusza z Polmosu Zielona Góra...taki lokalny patriotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: wódeczka 13.07.06, 12:12 u nas była wódka "Soplca" i ponoc była dobra Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: wódeczka 13.07.06, 12:20 a u nas na 100% Finlandia!!! Pozdrówki! mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: wódeczka 13.07.06, 17:04 a ja się dziwię paola, jak w kraju słynącym z dobrych wódek (wierz mi, za granicą stoją na wyższej półce niż Finlandia!), można pić jakieś inne niż nasze? Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: wódeczka 14.07.06, 11:21 niestety ale mylisz się bo owszem wyborowa liczy się zagranicą ale do najlepszych wódek należy Absolut (nie mylić z Absolwentem...) i Finlandia. Słuchaj jeżeli Finlandia wyjdzie mnie drożej o 4 złote od jakiejś polskiej wódki to co mam się jeszcze zastanawiać?! To że nie piję polskiej wódki to nie znaczy że nie jestem patriotką! Z naszych wódek jedynie wyborowa wchodzi w gre. Jednak nie chodzi tu o pochodzenie wódki a o jakość co?! mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: wódeczka 13.07.06, 13:46 Matko co wy za wódki wybrałyście?! Ja nawet podczas zwykłych okazji nigdy nie widziałam by ktoś gustował w takich... A jaki koszt butelki 0,5? mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: wódeczka 13.07.06, 16:09 paola, a ty jaka pijasz na zwyklych imprezach? bo my wlasnie pana tadeusza na weselu zaplacimy 33zł za butelke, w sklepie kosztuje ok. 19zł Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: wódeczka 14.07.06, 11:27 Na zwykłych Bols, Smirnoff, Finlandia też. Ja pijam mało ale jak już to wolę mało ale dobre by później źle się nie czuć. Co do twoich cen to współczuje Ci że musisz się tak wykosztować... Ja mam wesele w restauracji ale sama kupuje wódkę. Mam 0,5 za niecałe 25zl w hurtownii... mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: wódeczka 14.07.06, 11:33 my zawsze pijemy Pana Tadeusza, bo to jest bardzo dobrej jakości wódka...., za to ostatnio piliśmy Absoluta (1l na cztery osoby) i rano mojego M. na pogotowie musiałam wieźć... a co do cen...chcieli z nas zedrzeć 35zł za butelkę, ale wytargowaliśmy swojego alkoholu nie możemy tam mieć niestety, a nawet jeślibyśmy mieli, to i tak za serwis doliczają...poza tym nie chce nam się z tym "wozić", za daleko jesteśmy, żeby móc to wszystko załatwiać... Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: wódeczka 14.07.06, 11:45 Wiesz jeżeli przesadzisz z jakimś alkoholem obojętnie jaki by nie był, to się pochorujesz... Nie pisz że Absolut sam w sobie bo jest trujący, zapędził twojego do szpitala... Widzisz dla nas ślub i wesele to nie zlecenie ludziom pracy za grube pieniądze i stwierdzenie- nie mam czasu na takie detale... Ja większość prac wykonuje sama lub znajomi bo jest to wydarzenie dla nas ważne. Nie zrozum mojego zdania jako ataku na ciebie! Pozdrawiam! mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: wódeczka 14.07.06, 11:49 jakbym miała czas i bliżej, to też bym wiele rzeczy sama załatwiała wystarczy, że zaproszenia sama robiłam...powiem ci, że drugi raz bym się w to nie wpakowała... i to, że nie robimy czegoś sami, nie znaczy że jest dla nas nieważne dzisiaj w nocy jedziemy 500km do księdza spisać protokół, potem do księdza, który nam będzie udzielał ślubu i jeszcze do pałacu, gdzie będzie wesele.....może uda nam się nawet złapać zespół Odpowiedz Link Zgłoś
agab28 Re: wódeczka 14.07.06, 12:05 Każdy zamawia taka w jakiej gustuje. My zamówilismy Krakusa bo ma dosyc ładna butelkę i we wszystkich sklepah i hurtowniach nam ja polecano, gdyz została zupełnie zmieniona receptura. Kupilismy butelke spróbowalismy i jest ok. A kosztowała 19 zł. Myslelismy o Finlandii, ale nalezy wspierac rodzima produkcje.Poza tym Krakus ma łagodniejszy smak. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: wódeczka 14.07.06, 13:28 No widzisz ja twierdze zupełnie inaczej i moja rodzina też! Takie wódki jak Krakus to już chyba nikt nie pije (pisze o Poznaniu bo gdziekolwiek chodze nie widze takiej wódki by była kupowana, czy podawana na imprezach!) Nie uważam spożywania innej niż wymienione przez was wódki za nie popieranie rodzimej produkcji! Przecież wyborowa wyśmienicie się sprzedaje zagranicą bo jest tańsza i ma większego powera niż tamtejsze wódki! Pozdrowienia! mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
natka81 Re: wódeczka 14.07.06, 18:13 Wcześniej pisałaś, że każdy kupuje taką wódkę jak chce , ale zdanie o tańszej za granicą Wyborowej bo ma większego powera, tak jakoś chamsko zabrzmiało... Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: wódeczka 14.07.06, 13:19 Nie użyłam słów że dla Ciebie jest ten ślub mało ważny ale chciałam Ci uzmysłowić że nasze poczynania, takie jak nie wynajmowanie zespołu tylko jednego grajka, ubiór kościoła, auta i sali wykona moja znajoma a nie kwiaciarnia, ciasto upiecze nie cukiernia ale będziemy mieli domowe wypieki, obrączki robił znajomy z naszego złota...itd Te wszystkie działania pozwolą nam na zainwestowanie w lepszą wódkę, jednak jak się okazało to jedna z najlepszych wódek jest tańsza niż nasza... Do restauracji mogę sama zamówić co chce- wódkę, soki, ciasto, tort! Resztę restauracja! Nie lubię popisówy na weselach więc wszytko robię tak by było ładnie ale niekoniecznie wiąże się to z tym że ma być drogo. Rozumiem to że musisz dojeżdzać ale może ktoś z rodziny, przyjaciół, znajomych by Ci pomógł... My mamy ślub w naszej parafii więc wszyscy mają blisko... mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: wódeczka 14.07.06, 20:19 My za Pana Tadeusza płacimy 19 zł za 0,5l i nie jest to po znajomości tylko w normalnym spożywczym sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: wódeczka 13.07.06, 13:57 Pan Tadeusz lub Pałacowa, ktoś tak już ma widzę Odpowiedz Link Zgłoś
natka81 Re: wódeczka 13.07.06, 17:02 polonez jest rewelacyjny, nic mi po nim nie jest, a my bedziemy mieli wyborową to najlepsza wódka polska, w koncu kiedyś szła na import a w kraju była niedostepna Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: wódeczka 14.07.06, 11:30 Popieram! Jedna z najlepszych wódek na świecie! mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
babelek13 Re: wódeczka 13.07.06, 17:34 A MY BEDZIEMY MIEC ''wyborowa'' bo wsrod znajomych i rodziny jest najczesciej pita) Odpowiedz Link Zgłoś
natka81 Re: wódeczka 13.07.06, 17:39 Pozdrawiam wyborowych - to wyborowy wybór hahahaha a i butelkę taką fajną teraz ta wódeczka ma...ech od jutra bedzie sie chłodzić do 5 sierpnia, a jak zamawiacie wódkę jeżeli chodzi o gościa bo my o,5l na osobę liczymy wiem, ze może nam sporo zostać,ale jeszcze poprawiny robimy,a jak jest u was???? Odpowiedz Link Zgłoś
aqa11 Re: wódeczka 14.07.06, 11:40 Miałam na weselu wódke weselną Martinez w butelce ślubnej,nie trzeba naklejek naklejać. Polecam. Mogę podać namiary na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga1984 Re: wódeczka 14.07.06, 19:22 u mnie Bols(wódka podobno dobra a cena przystępna), myślałam o Janie III Sobieskim ale cena mnie powaliła. myślę żeby tak pół na pół na stole postawić...? jeszcze mam duzo czasu na myslenie zależy jak mi końcowo bilans finanów wyjdzie. wódka załatwiana na koncu... popatrze jeszcze na tą Finlandię... powiedzcie, którą najwolniej się upija bo nie chcę mieć po godzinie zalanych gości Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek371 Re: wódeczka 15.07.06, 02:29 cena Cię powaliła?????, przeceież sobieski jest tańszy Odpowiedz Link Zgłoś
agata781 Re: wódeczka 14.07.06, 22:34 A My mamy Absolwenta bo tez jest dobryWażne że"kopie" Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga1984 Re: wódeczka 16.07.06, 10:14 znalazłam w necie takie coś jak wódka "para młoda" :-o pił to ktoś kiedyś? kosztuje tyle co sobieski dlatego pytam... nikt sie nie czepi bo wódka to wódka a jednak ma to na czym mi zależy- mało procentów- ok.17% tylko jaki ma smak i zapach i hm... co sie dzieje z żołądkiem po tym napitku warto to kupić? jednak sobieski kasuje bolsa Odpowiedz Link Zgłoś
agaciha Re: wódeczka 15.07.06, 09:33 U nas byl Pan Tadzio..super wodeczka i ladnie wyglada na stole Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga1984 Re: wódeczka 15.07.06, 19:17 sobieski... w jednym sklepie kosztował 23 zł, w niektórych miejscach nawet 33 zł... to duzo jeśli liczyć 45-50 butelek... bols kosztował 13 zł a podobno dobry... jeszcze sie nad finlandią zastanawiam. pewnie stanie na sobieskim. a u was ile kosztuje. zresztą jak sie hurtowo kupuje to zniżki jakieś są, no nie? (zamiast za wódke dla gości przepłacać wolę tą kasę wydać na kosmetyczkę albo na różne rzeczy podczas podróży poślubnej ) i tak jeszcze duuuużo czasu do kupna wódki Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: wódeczka 15.07.06, 20:53 u nas bedzie łotewskie LB białe (zwykłe) i żurawinowe - pycha, w sam raz dla kobiet, ale męska część rodziny i znajomych też nią nie pogardza ) ceny: ok. 19zł/0,7 l białej i 24zł/0,7 l żurawinowej zabrałam sie za pisanie, ale nadal mi się nie chce!! (magisterka) jeszcze dużo czasu... bardzo dużo... <Pyrda i Kajtek Odpowiedz Link Zgłoś