Dodaj do ulubionych

Prokurent Matołusz

04.10.18, 14:57
Kolejny odcinek matołuszowych pogaduszek przy wódeczce.

Biesiadnicy zastanawiają się, jak by tu finansowo dopieścić pana Grada.

Potem Morawiecki wrócił do tematu, pytając czy Grad ma jakieś stowarzyszenie, fundację albo firmę. – Na pewno ma firmę – odpowiedziała Matuszewska.

– Zapytajcie go tak po cichu. Ja bym spróbował tak bardziej jednorazowo. Pięć dych czy siedem, czy stówkę mu damy na jakieś badania czy na coś – odparł wtedy prezes BZ WBK.

Kilian: On ma firmę. Pozbył się udziałów 12 lat temu, bo został posłem, potem wojewodą, posłem, coś tam itd. I prowadziła ta żona. (...)

Morawiecki: Dajcie mi pełne dossier. Pomyślę i jednorazowo będę mu mógł na pewno coś sprokurować.

Kilian: Uważam, że warto. (…)

Fragment o robocie dla Przemka Czarneckiego, który chciałby zarobić, ale się nie narobić, też wart uwagi.

natemat.pl/250921,tasma-morawieckiego-oferta-dla-grada-z-po-i-praca-dla-syna-czarneckiego
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: Prokurent Matołusz 04.10.18, 15:06
      A swoją drogą ciekawe, co on tam temu Gradowi mógł sprokurować... Czy prokurował z pieniędzy BZ WBK? Za wiedzą i zgodą właścicieli banku, czy niekoniecznie? Wydawał się nudny jak flaki z olejem, a tu proszę, jaki ciekawy człowiek!
      • pies_na_czarnych Re: Prokurent Matołusz 04.10.18, 20:38
        witek.bis napisał:

> A swoją drogą ciekawe, co on tam temu Gradowi mógł sprokurować... Czy prokurowa
        > ł z pieniędzy BZ WBK? Za wiedzą i zgodą właścicieli banku, czy niekoniecznie? W
        > ydawał się nudny jak flaki z olejem, a tu proszę, jaki ciekawy człowiek!
        >

Cicha woda brzegi rwie.
    • 99venus Re: Prokurent Matołusz 04.10.18, 15:10
      Jak to miło mieć do czynienia z sympatycznymi,UCZCIWYMI,pracowitymi ludźmi dbającymi o kraj i obywateli.
      Co za obrzydliwa,niemoralna hołota.
      • witek.bis Re: Prokurent Matołusz 04.10.18, 15:17
        Ale za to jaka ekumeniczna... Tu Gradowi sprokurować, tu Czarneckiemu zrobić dobrze...
    • witek.bis Re: Prokurent Matołusz 04.10.18, 15:21
      A tak przy okazji, to co słychać u tego księdza, któremu Matołuszek jakąś dotację z WBK sprokurował, i którego rzekomo Kornel oskubał? Żyje on jeszcze, czy już tylko na listach poparcia się podpisuje?
      • buldog2 Re: Prokurent Matołusz 04.10.18, 16:52
        Wszystkie te pieniądze wyprał, wybielił, zalegalizował i pobłogosławił Kościół, z prymasem abpem Polakiem na czele.
        Nie ma co się czepiać.
        • witek.bis Re: Prokurent Matołusz 04.10.18, 16:58
          A to bardzo przepraszam i za wszystkie grzechy serdecznie żałuję.
    • witek.bis To niby czyja ta afera, bo nie dosłyszałem? 04.10.18, 16:05

Ta afera (taśmowa) to afera Platformy Obywatelskiej. Za chwilę może się okazać, że afera "zegarkowa", "hazardowa" czy "vatowska" to (też) są afery Prawa i Sprawiedliwości. Sorry panowie, ale to niestety wasze afery. Tą żabę też trzeba połknąć - powiedział Morawiecki w Polsat News, pytany o publikację Onetu.

A za następną chwilę może się okazać, że "afera zegarkowa", polegająca na niewpisaniu własnego zegarka do oświadczenia majątkowego, to mały pikuś przy "cichym" prokurowaniu "stówki" dla tego czy tamtego. To co, Matołuszku - łykasz tę żabę od razu, czy będziesz grał na czas odmierzany przez zegarek Nowaka?
      • religijnych.uczuc.obraza Re: To niby czyja ta afera, bo nie dosłyszałem? 04.10.18, 16:38
        Ale o co chodzi? Ja twierdzę od początku że afera hazardowa, Amber Gold to afery pisowskie. Vatowska zapewne też.
        • witek.bis Re: To niby czyja ta afera, bo nie dosłyszałem? 04.10.18, 16:52
          I jeszcze GetBack bym dorzucił, bo co im będę żałował...
        • buldog2 Re: To niby czyja ta afera, bo nie dosłyszałem? 04.10.18, 18:25
          Nie. Nie tak.
          Nie ma co twierdzić tak czy owak, to SĄ afery PISowskie.
        • buldog2 Re: To niby czyja ta afera, bo nie dosłyszałem? 04.10.18, 18:27
          Nie. Nie tak.
          Nie ma twierdzić, że było tak czy owak. To SĄ afery PISowskie.
    • witek.bis Zabawa dla spostrzegawczych 04.10.18, 18:36
      A teraz spróbujcie, drogie dzieci, zgadnąć, w którym programiku kryje się "stówka dla Gradka"? Tylko nie szukajcie jej w Smoku Mądragonie, bo przecież w nim by się nie zmieściła.

Koszty realizacji zadań statutowych obejmują:
      1) Program grantowy Bank Dziecięcych Uśmiechów – BDU 298 426,47 zł
      2) Program grantowy Bank Ambitnej MłodzieŜy - BAM 1 110 904,50 zł
      3) Darowizna na rzecz oświaty i wychowania 147 500,00 zł
      4) Darowizny charytatywne 493 521,51 zł
      5) Projekt Stypendialny 23 300,00 zł
      6) Wolontariat pracowniczy 156 681,84 zł
      7) Projekt „Smok Mądragon” 15 000,00 zł
      8) Projekt „Liga Zadaniowa z Matematyki Finansowej” 14 499,60 zł
      9) Projekt „Narty na zdrowie” 33 700,00 zł
      10) Drobne Projekty Edukacyjne 19 566,98 zł
      11) Program „Santander Universidades” 2 203 321,40 zł
      12) Projekt „15-lecie Fundacji” 5 682,50 zł
      13) Projekt „Bank Mikołajów” 28 725,17 zł
      14) Akcja Pisanka 21 664,57 zł
      15) Projekt „Mistrz i uczeń” 48 587,83 zł
      16) Projekt „Zdrowa Planeta” 10 000,00 zł
      17) Darowizny na rzecz kultury 98 150,00 zł
      18) Projekt „Ucz się od ucznia” 32 952,50 zł
      19) Świąteczna akcja pomocy osobom starszym 51 287,12 zł

fundacja.santander.pl/wp-content/uploads/2017/04/Sprawozdanie_finansowe_2013.pdf
      • witek.bis Re: Zabawa dla spostrzegawczych 04.10.18, 18:43
        Nie, drogi Kaziu - w Pisance też by się nie zmieściła, a poza tym szukamy pieniążków dla peowiaczka, a nie pisiaczka.
        • witek.bis Re: Zabawa dla spostrzegawczych 04.10.18, 18:53
          Aaaa... tak kombinujesz, Dżesiczko... Że niby pieniążki "na badania czy na coś" muszą być w "Zdrowej Planecie" i że mogli mu prokurować w ratkach z różnych programików? A ile ty masz latek, dziecino? Czy ty nie jesteś jakoś przedwcześnie rozwinięta?
      • snajper55 Re: Zabawa dla spostrzegawczych 04.10.18, 19:07
        witek.bis napisał:

> A teraz spróbujcie, drogie dzieci, zgadnąć, w którym programiku kryje się "stów
        > ka dla Gradka"? Tylko nie szukajcie jej w Smoku Mądragonie, bo przecież w nim b
        > y się nie zmieściła.

Widzę kilka możliwości. Na przykład stówka z programu Bank Dziecięcych Uśmiechów (298 426,47 zł) na pewno wywołałaby uśmiech Gradka. Stówka z programu Bank Ambitnej Młodzieży (1 110 904,50 zł) na pewno trafiłaby do jakiegoś banku. Choć najpewniej by była to stówka z programu Darowizny charytatywne (493 521,51 zł).

Choć może najlepszym programem do takich operacji byłby program „Santander Universidades” (2 203 321,40 zł) bo przecież nikt nie wie o co w nim chodzi.

S.
        • witek.bis Re: Zabawa dla spostrzegawczych 04.10.18, 19:13
          Ciekawe, kiedy pan Santander ogłosi wyniki konkursu... Chyba nie powinien z tym długo czekać, bo jakieś złośliwe bachory mogą go oskarżyć o różne niestworzone rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka