Dodaj do ulubionych

GDZIE w wawie chrzest, kom,birze.dla dorosłych?

28.07.06, 09:47
moj narzeczony musi sie do slubu zaplanowanego na lipiec 2007 przygotowac do
przyjecia tych samkaremtów. gdzie i w jakim kosciele (wawa) moze sie zapisac
na te "kursy" przygotowujace go do chrztu, komunii i bierzmowania (kursy dla
dorosłych)?
nie jest łatwe takie szukanie bo najlepiej to pochodzic po parafiach i sie
dopytac a nie kazda parafia ma swoja str www, ale moze ktos z was albo z
waszych znajomych załatwił juz takie sparwy ?!
bede wdzieczna za odp
Obserwuj wątek
    • beata2802 Re: GDZIE w wawie chrzest, kom,birze.dla dorosłyc 28.07.06, 10:18
      lepiej wybrać obrządek dla par mieszanych: katoliczka z niekatolikiem.
    • agnrek Re: GDZIE w wawie chrzest, kom,birze.dla dorosłyc 28.07.06, 10:32
      Najlepiej iść do najblizszego kościoła i zapytać, gdzie i kiedy można przyjąć
      sakramenty.
    • mealong Re: GDZIE w wawie chrzest, kom,birze.dla dorosłyc 28.07.06, 10:47
      W kosciele sw Anny www.swanna.waw.pl ale aktualnie nie widzialam nic na stronie
      • misumi Re: GDZIE w wawie chrzest, kom,birze.dla dorosłyc 28.07.06, 11:57
        Wiem że kursy dla dobosłych (bierzmowanie) organizowane sa w kościela na ul.
        Karolkowej (sama tam robiłam), znajdz w necie do nich kontakt i zadzwon i
        spytaj może organizują też inne kursy, choć podejrzewam że do chrztu i komuni
        to będa indywidualne.
        pozdrawiam
        • mealong Re: GDZIE w wawie chrzest, kom,birze.dla dorosłyc 28.07.06, 12:06
          Z tego co wiem to kursy do bierzmowania sa w kilku kosciolach. Dodatkowo mozna
          sie dogadac w parafii i chodzic na indywidualne zajecia.

Slyszalam, ze w kosciele sw Anny sa zajecia, ktore nazywaja sie katechumat
          (google nic nie znajduje sad ), wlasnie dla ludzi przygotowywujacych sie do chrztu.
          • monalisa.pl Re: GDZIE w wawie chrzest, kom,birze.dla dorosłyc 30.07.06, 15:26
            dzieki wielkie !!!
    • a_weasley Jezuici 30.07.06, 15:58
      U jezuitów na Rakowieckiej. Przygotowaniem dorosłych do chrztu trudni się ks.
      Mirosław Paciuszkiewicz, tel.: 0-22-54-28-817.
      Do bierzmowania przygotowują we środy o 19:00, najbliższy cykl zacznie się 6
      września.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka