vzorka 08.08.06, 11:30 Mam pytanie odnośnie wina. Ile mniej więcej przeznaczacie na jedną osobę, czy kupujecie białe czy czerwone a może oba i jakie rodzaje np: wytrawne, słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: Wino 08.08.06, 11:33 My przepytaliśmy gości, kto co pije i braliśmy po butelce na głowę. Uniwersalne jest półwytrawne czy wytrawne. Wzięliśmy 3 półsłodkie i nikt nawet nie otworzył. A na weselu i tak większość się przestawiła na wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Wino 08.08.06, 11:39 na 50 osoob kupilismy 30 butelek tylko bialego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
vzorka Re: Wino 08.08.06, 11:50 Ja te będe miała około 50 osób na weselu i problem jest w tym że jakbym sie spytała co kto lubi to bym musiała miec drink bar na sali. Z moim przyszłym się sprzeczamy bo on chce miec z alkoholu :piwo, wino, wódke, gorzką wódke i jakies tam jeszcze whisky. Najlepsze jest to że piwo i gorzką będą pic może 3 osoby a trzeba postawic na każdym stoliku żeby nie było że tylko tam gdze będzie osoba która to lubi. Jakie wy macie rodzaje alkoholu? A co do tego wina to jakie według was było by uniwersalne? Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Wino 08.08.06, 11:53 my sie zastanawialismy nad polaczeniem wodki i piwa, ale stwierdzilismy ze to nie jest dobry pomysl. Bo ludzie zaczynaja mieszac te dwa napoje i potem moze sie to zle skonczyc. Wybralismy piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
malbru Re: Wino 08.08.06, 12:00 My najprawdopodobniej zrobimy tak: wódka i wino półwytrawne czerwone i białe. Moja rodzina w większości pewnie będzie pić winko, a od M. pewnie wódkę (albo Panie winko, a Panowie wódkę). W barze, który ma być czynny w trakcie wesela, będzie limit finansowy na tequilę, koniaczek i piwko, ewentualnie Martini - bo są goście, którzy by na taki alkohol mieli ochotę... Ponieważ na weselu będzie najbliższa rodzina - to znamy ich preferencje alkoholowe Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Wino 08.08.06, 12:27 Nie tak się to robi. Pytasz wprost - "będzie wino i wódka, co pijecie?" U nas było ponad 50 osób i każdy bez problemu się zdeklarował. Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: Wino 08.08.06, 11:48 niestety, z winem to jest b. roznie. przeliczylismy potencjalnych pijacych wino, kupilismy po butelce na glowe + 5 butelek, a zostalo 3/4 win. kupowalismy mieszane tj. czerwone polwytrawne, rozowe polslodkie (Carlo Rossi) i biale polwytrawne. rozowe poszlo najszybciej, a i tak goscie najchetniej wybierali wodke lub drinki. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Wino 08.08.06, 11:52 bo tak jest. Malo osob pije wino. Jesli jest wodka to wiekszosc ja bedzie pilo. Wino u nas jest tak na prawde dla wszystkich podane do obiadu (biale lekko wytrawne). POtem bedzie piwo i to samo dla tych ktorzy nie lubia piwa. Biorac pod uwage wino najlepiej wybierac smaki lekkie i slodkie (lub pol wytrawne). A najlepiej samemu najpierw sprobowac przed slubem. My przetestowalismy sami do obiadu, potem zostalo nam pol wiec poczestwoalismy pare osob znajomych i wszystkim bardzo smakowalo Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Wino 08.08.06, 12:10 bo dobre wino to wino wytrawne - jakieś tam wynalazki typu półsłodkie czy półwytrawne to nie jest dobry pomysł... ja tydzień temu byłam na weselu i najszybciej schodziło wino - białe wytrawne z Moraw (przywiezione z własnej winnicy przez jednego z gości) oraz piwo... a wódka była Pan Tadeusz... i nie schodziła Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Wino 08.08.06, 12:25 u nas nikt nie lubi wytrawnych win bo uwazaja ze sa za gorzkie.. ale to kwestia gustu.. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Wino 08.08.06, 12:28 Ja miałam włoskie wytrawne Masi i butelka za butelką była otwierana! Odpowiedz Link Zgłoś