08.08.06, 11:30
Mam pytanie odnośnie wina. Ile mniej więcej przeznaczacie na jedną osobę, czy
kupujecie białe czy czerwone a może oba i jakie rodzaje np: wytrawne, słodkie.
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Wino 08.08.06, 11:33
      My przepytaliśmy gości, kto co pije i braliśmy po butelce na głowę. Uniwersalne
      jest półwytrawne czy wytrawne. Wzięliśmy 3 półsłodkie i nikt nawet nie otworzył.
      A na weselu i tak większość się przestawiła na wódkę.
      • twitti Re: Wino 08.08.06, 11:39
        na 50 osoob kupilismy 30 butelek tylko bialego wina.
        • vzorka Re: Wino 08.08.06, 11:50
          Ja te będe miała około 50 osób na weselu i problem jest w tym że jakbym sie
          spytała co kto lubi to bym musiała miec drink bar na sali. Z moim przyszłym się
          sprzeczamy bo on chce miec z alkoholu :piwo, wino, wódke, gorzką wódke i jakies
          tam jeszcze whisky.
          Najlepsze jest to że piwo i gorzką będą pic może 3 osoby a trzeba postawic na
          każdym stoliku żeby nie było że tylko tam gdze będzie osoba która to lubi.
          Jakie wy macie rodzaje alkoholu?
          A co do tego wina to jakie według was było by uniwersalne?
          • twitti Re: Wino 08.08.06, 11:53
            my sie zastanawialismy nad polaczeniem wodki i piwa, ale stwierdzilismy ze to
            nie jest dobry pomysl. Bo ludzie zaczynaja mieszac te dwa napoje i potem moze
            sie to zle skonczyc. Wybralismy piwo.
          • malbru Re: Wino 08.08.06, 12:00
            My najprawdopodobniej zrobimy tak: wódka i wino półwytrawne czerwone i białe.
            Moja rodzina w większości pewnie będzie pić winko, a od M. pewnie wódkę (albo
            Panie winko, a Panowie wódkę). W barze, który ma być czynny w trakcie wesela,
            będzie limit finansowy na tequilę, koniaczek i piwko, ewentualnie Martini - bo
            są goście, którzy by na taki alkohol mieli ochotę... Ponieważ na weselu będzie
            najbliższa rodzina - to znamy ich preferencje alkoholowewink
          • agnrek Re: Wino 08.08.06, 12:27
            Nie tak się to robi. Pytasz wprost - "będzie wino i wódka, co pijecie?"
            U nas było ponad 50 osób i każdy bez problemu się zdeklarował.
    • monia76 Re: Wino 08.08.06, 11:48
      niestety, z winem to jest b. roznie. przeliczylismy potencjalnych pijacych
      wino, kupilismy po butelce na glowe + 5 butelek, a zostalo 3/4 win. kupowalismy
      mieszane tj. czerwone polwytrawne, rozowe polslodkie (Carlo Rossi) i biale
      polwytrawne. rozowe poszlo najszybciej, a i tak goscie najchetniej wybierali
      wodke lub drinki.
      • twitti Re: Wino 08.08.06, 11:52
        bo tak jest. Malo osob pije wino. Jesli jest wodka to wiekszosc ja bedzie
        pilo. Wino u nas jest tak na prawde dla wszystkich podane do obiadu (biale
        lekko wytrawne). POtem bedzie piwo i to samo dla tych ktorzy nie lubia piwa.

Biorac pod uwage wino najlepiej wybierac smaki lekkie i slodkie (lub pol
        wytrawne). A najlepiej samemu najpierw sprobowac przed slubem. My
        przetestowalismy sami do obiadu, potem zostalo nam pol wiec poczestwoalismy
        pare osob znajomych i wszystkim bardzo smakowalosmile
        • esmeralda_pl Re: Wino 08.08.06, 12:10
          bo dobre wino to wino wytrawne - jakieś tam wynalazki typu półsłodkie czy
          półwytrawne to nie jest dobry pomysł... ja tydzień temu byłam na weselu i
          najszybciej schodziło wino - białe wytrawne z Moraw (przywiezione z własnej
          winnicy przez jednego z gości) oraz piwo... a wódka była Pan Tadeusz... i nie
          schodziła
          • twitti Re: Wino 08.08.06, 12:25
            u nas nikt nie lubi wytrawnych win bo uwazaja ze sa za gorzkie.. ale to kwestia
            gustu..
            • agnrek Re: Wino 08.08.06, 12:28
              Ja miałam włoskie wytrawne Masi i butelka za butelką była otwierana!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka