gostr2 04.09.06, 20:10 Jest tu ktoś z Obornik Wielkopolskich? Tak tylko pytam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ew_le Re: Oborniki Wlkp 08.09.06, 12:02 nie jestem z Obornik, ale wesele będziemy mieli w Obornikach w restauracji Millenium-jeśli znasz to napisz coś o tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
gostr2 Re: Oborniki Wlkp 08.09.06, 17:09 Tak znam. My nie wybralismy tej restauracji, bo dla nas za duza. U nas bedzie ok 70 osób. Byłąm już tam na weselu- jest ładnie i dobre jedzonko. Szkoda tylko, że tak blisko trasy Poznan-Piła... my bedziemy miele w Lagunie, jesli znasz Oborniki, to pewnie wiesz gdzie Pozdrawiam! A skąd jesteście? aha i skąd macie fotografa? Odpowiedz Link Zgłoś
ew_le Re: Oborniki Wlkp 12.09.06, 07:27 Dziękuję za pozytywne opinie. U nas będzie 80 osób, mam nadzieję ze nie zgubią się na sali Jestesmy z Rokietnicy. Fotografa mamy z Poznania. Kiedy Wasz ślub? My 14.10.2006 - juz coraz bliżej Odpowiedz Link Zgłoś
ew_le Re: Oborniki Wlkp 12.09.06, 13:13 Nieźle się złożyłoMam nadzieję ze będzie ładna pogoda Jak przygotowania? Odpowiedz Link Zgłoś
gostr2 Re: Oborniki Wlkp 12.09.06, 19:34 No... z tymi przygotowaniami tak srednio... Do konca września mam egzaminy na uczelni, całe dnie siedze w pracy i mysle raczej o bieżących problemach., niz o ślubie. Tym denerwuje się podswiadomie, wniskując po koszmarach, które mi się snią. Ale bardzo się cieszę., ze mamy tego samego dna wesele. Mimo, ze sie nie znamy, to jakieś takie miłe, no nie? ustalałas już menu na wesele? W Lagunie w pocji podstawowej przewiduje się 3 sztuki miesa na obiad, nie wiem, czy to nie za mało, to mieso stoi potem na stołach cała noc... 90 zł kosztuje podstawowe menu, moze powinnam zamówić więcej. Sama nie wiem... Mamy DJ, kosciół, samochód, zaproszenia bedziemy rozwozić w weekend, sukienka się szyje, brak tylko garnituru, bukietu i fryzury (ale i brak pomysłu na to wszystko...). A pogoda oczywiscie dopisze! A jak u was? Odpowiedz Link Zgłoś
ew_le Re: Oborniki Wlkp 13.09.06, 11:32 Menu będziemy ustalac jutro. W Millenium na obiad jest 3,5 porcji mięsa na osobę (za 100zł), mam nadzieję że wystarczy, zwłaszcza ze następnego dnia będzie jeszcze z tego co zostanie śniadanie-większość gości będzie nocowała w Millenium. Moja sukienka też się szyje, poszukujemy garnituru-nie jest to łatwe. U nas goście już dawno zaproszeni-już potwierdzili(oprócz tych niezdecydowanych...) Pozostało wybrać dekoracje, wymyślec fryzurkę. Nie wiemy tez gdzie kupić alkohole, napoje, owoce-moze polecisz jakieś miejsce w Obornikach. Możesz powiedzieć ile płacicie księdzu, my mamy ślub w Żydowie k. Rokietnicy, ale ksiądz nie podał konkretnej kwoty, a nie mam pojęcia jakie są stawki w okolicy bo krótko tu mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
gostr2 Re: Oborniki Wlkp 13.09.06, 17:34 Witaj! Byłam niedawno w Żydowie . mój narzeczony mieszka w Żukowie, to dość blisko, jadac od Ciebie za Pamiątkowem. My płacimy ksiedzu 400, to taka średnia stawka, płącą od 200-800 z tego co słyszałam od znajomych. Jeżeli chodzi o wódkę, to załatwilismy Soplicę. Produkuje ja Bols i nasz znajomy ma jakieś "lewe" wejście. KOsztowała 13 (chyba, już dokłdnie nie pamiętam...)zł, soki chcemu kupić w makro w poznaniu. Naprawdę myslisz, ze tego miesa wystarczy? przecież facet przez cała noc może zjesc z 7 kawałków, wesele trwa wiele godzin. Nam musi jeszcze starczyć na skromne poprawiny. a jak tam stres? Mi zaczyna się od wczoraj udzielać, po tych wszystkich koszmarach związanych ze slubem, które mi się śnią. A z zaproszeniami nie spieszyliśmy się, bo zaporaszamy tylko najbliższą rodzinkę i przyjaciół, jesteśmy pewni, że wszyscy przyjadą, bo już nie mogą się doczekać. Bardzo Cie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gostr2 Re: Oborniki Wlkp 13.09.06, 17:37 no i oczywiście, mogę zapytac o tę wódkę, jesli jesteś zainteresowana Odpowiedz Link Zgłoś
ew_le Re: Oborniki Wlkp 14.09.06, 07:37 Oczywiście ze jestem zainteresowana zakupem wódki-za taką cenę!!! Jeżeli możesz to poproszę o jakieś namiary. Jeśli chodzi o mięso to myślę ze wystarczy, na weselu są tez kobiety, dzieci, które tyle nie jedzą, poza ty są też zimne przystawki i śniadanie więc powinno być ok. Ważne jest żeby szybko podali obiad bo po slubie większość gości jest głodna i chce szybko coś ciepłego zjeść Zresztą jeśli chodzi o restauracje to 3-3,5 porcji to już max, często jest 2,5. Dzięki za info na temat ofiary dla księdza, myśle ze też damy 400, a ile dla kościelnego i organisty-którego nie chcemy, ale ksiądz powiedział ze coś musimy mu zapłacić zeby nie gral? Ja na razie się jeszcze nie stresuję... pewnie niadługo się zacznie, ale na razie spokój, wesele organizujemy od listopada ubiegłego roku, wiec na razie wszystko dzieje sie ze spokojem. Teraz mamy małe zamieszanie z garniturem bo nic ciekawego nie możemy znaleźć ale jestem dobrej myśli. Ogólnie jestem straszną optymistką i chyba stąd to podejście Odpowiedz Link Zgłoś
ew_le Re: Oborniki Wlkp 14.09.06, 09:37 Mam jeszcze jedno pytanko-czy ta wódka ma banderolę? Odpowiedz Link Zgłoś
gostr2 Re: Oborniki Wlkp 14.09.06, 16:55 Witaj! jasne, ze ma banderolę, już nawet próbowalismy, na tzw. zmówinach i moim zdaniem jest ok, choc nie jestem ekspertem Dzis spotkam się z moim przyszłym męzusiem i zapytam go o namiary na tego jego znajomego. Ta wódka jest naprawdę z rozlewni Bolsa z kowanowa k. obornik. Jak bedę miała namiary to prześlę Ci na gazetowego maila. My nasze wesele organizujemy od czerwca, wiec dosć mało mielismy czsu, ale jestem nauczycielką, wiec całe wakaje miałam wolne. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś