Dodaj do ulubionych

Oborniki Wlkp

04.09.06, 20:10
Jest tu ktoś z Obornik Wielkopolskich? Tak tylko pytam...
Obserwuj wątek
    • ew_le Re: Oborniki Wlkp 08.09.06, 12:02
      nie jestem z Obornik, ale wesele będziemy mieli w Obornikach w restauracji
      Millenium-jeśli znasz to napisz coś o tym miejscu.
      • gostr2 Re: Oborniki Wlkp 08.09.06, 17:09
        Tak znam. My nie wybralismy tej restauracji, bo dla nas za duza. U nas bedzie
        ok 70 osób. Byłąm już tam na weselu- jest ładnie i dobre jedzonko. Szkoda
        tylko, że tak blisko trasy Poznan-Piła... my bedziemy miele w Lagunie, jesli
        znasz Oborniki, to pewnie wiesz gdzie
        Pozdrawiam!
        A skąd jesteście?
        aha i skąd macie fotografa?
        • ew_le Re: Oborniki Wlkp 12.09.06, 07:27
          Dziękuję za pozytywne opinie. U nas będzie 80 osób, mam nadzieję ze nie zgubią
          się na saliwink Jestesmy z Rokietnicy. Fotografa mamy z Poznania.
          Kiedy Wasz ślub? My 14.10.2006smile - juz coraz bliżejsmile
          • gostr2 Re: Oborniki Wlkp 12.09.06, 09:58
            Ojej! My też 14! Ale fajnie!
            • ew_le Re: Oborniki Wlkp 12.09.06, 13:13
              Nieźle się złożyłosmileMam nadzieję ze będzie ładna pogoda smile Jak przygotowania?
              • gostr2 Re: Oborniki Wlkp 12.09.06, 19:34
                No... z tymi przygotowaniami tak srednio... Do konca września mam egzaminy na
                uczelni, całe dnie siedze w pracy i mysle raczej o bieżących problemach., niz o
                ślubie. Tym denerwuje się podswiadomie, wniskując po koszmarach, które mi się
                snią. Ale bardzo się cieszę., ze mamy tego samego dna wesele. Mimo, ze sie nie
                znamy, to jakieś takie miłe, no nie?
                ustalałas już menu na wesele? W Lagunie w pocji podstawowej przewiduje się 3
                sztuki miesa na obiad, nie wiem, czy to nie za mało, to mieso stoi potem na
                stołach cała noc... 90 zł kosztuje podstawowe menu, moze powinnam zamówić
                więcej. Sama nie wiem...
                Mamy DJ, kosciół, samochód, zaproszenia bedziemy rozwozić w weekend, sukienka
                się szyje, brak tylko garnituru, bukietu i fryzury (ale i brak pomysłu na to
                wszystko...). A pogoda oczywiscie dopisze!
                A jak u was?
                • ew_le Re: Oborniki Wlkp 13.09.06, 11:32
                  Menu będziemy ustalac jutro. W Millenium na obiad jest 3,5 porcji mięsa na osobę
                  (za 100zł), mam nadzieję że wystarczy, zwłaszcza ze następnego dnia będzie
                  jeszcze z tego co zostanie śniadanie-większość gości będzie nocowała w Millenium.
                  Moja sukienka też się szyje, poszukujemy garnituru-nie jest to łatwe. U nas
                  goście już dawno zaproszeni-już potwierdzili(oprócz tych niezdecydowanych...)
                  Pozostało wybrać dekoracje, wymyślec fryzurkę. Nie wiemy tez gdzie kupić
                  alkohole, napoje, owoce-moze polecisz jakieś miejsce w Obornikach.
                  Możesz powiedzieć ile płacicie księdzu, my mamy ślub w Żydowie k. Rokietnicy,
                  ale ksiądz nie podał konkretnej kwoty, a nie mam pojęcia jakie są stawki w
                  okolicy bo krótko tu mieszkam.
                  • gostr2 Re: Oborniki Wlkp 13.09.06, 17:34
                    Witaj!
                    Byłam niedawno w Żydowie smile. mój narzeczony mieszka w Żukowie, to dość blisko,
                    jadac od Ciebie za Pamiątkowem. My płacimy ksiedzu 400, to taka średnia stawka,
                    płącą od 200-800 z tego co słyszałam od znajomych. Jeżeli chodzi o wódkę, to
                    załatwilismy Soplicę. Produkuje ja Bols i nasz znajomy ma jakieś "lewe"
                    wejście. KOsztowała 13 (chyba, już dokłdnie nie pamiętam...)zł, soki chcemu
                    kupić w makro w poznaniu.
                    Naprawdę myslisz, ze tego miesa wystarczy? przecież facet przez cała noc może
                    zjesc z 7 kawałków, wesele trwa wiele godzin. Nam musi jeszcze starczyć na
                    skromne poprawiny.
                    a jak tam stres? Mi zaczyna się od wczoraj udzielać, po tych wszystkich
                    koszmarach związanych ze slubem, które mi się śnią. A z zaproszeniami nie
                    spieszyliśmy się, bo zaporaszamy tylko najbliższą rodzinkę i przyjaciół,
                    jesteśmy pewni, że wszyscy przyjadą, bo już nie mogą się doczekać.
                    Bardzo Cie pozdrawiam!
                    • gostr2 Re: Oborniki Wlkp 13.09.06, 17:37
                      no i oczywiście, mogę zapytac o tę wódkę, jesli jesteś zainteresowana
                      • ew_le Re: Oborniki Wlkp 14.09.06, 07:37
                        Oczywiście ze jestem zainteresowana zakupem wódki-za taką cenę!!! Jeżeli możesz
                        to poproszę o jakieś namiary.

Jeśli chodzi o mięso to myślę ze wystarczy, na weselu są tez kobiety, dzieci,
                        które tyle nie jedzą, poza ty są też zimne przystawki i śniadanie więc powinno
                        być ok. Ważne jest żeby szybko podali obiad bo po slubie większość gości jest
                        głodna i chce szybko coś ciepłego zjeśćsmile Zresztą jeśli chodzi o restauracje to
                        3-3,5 porcji to już max, często jest 2,5.

Dzięki za info na temat ofiary dla księdza, myśle ze też damy 400, a ile dla
                        kościelnego i organisty-którego nie chcemy, ale ksiądz powiedział ze coś musimy
                        mu zapłacić zeby nie gral? wink
                        Ja na razie się jeszcze nie stresuję... pewnie niadługo się zacznie, ale na
                        razie spokój, wesele organizujemy od listopada ubiegłego roku, wiec na razie
                        wszystko dzieje sie ze spokojem. Teraz mamy małe zamieszanie z garniturem bo nic
                        ciekawego nie możemy znaleźć ale jestem dobrej myśli. Ogólnie jestem straszną
                        optymistką i chyba stąd to podejściesmile
                        • ew_le Re: Oborniki Wlkp 14.09.06, 09:37
                          Mam jeszcze jedno pytanko-czy ta wódka ma banderolę?
                          • gostr2 Re: Oborniki Wlkp 14.09.06, 16:55
                            Witaj!
                            jasne, ze ma banderolę, już nawet próbowalismy, na tzw. zmówinach i moim
                            zdaniem jest ok, choc nie jestem ekspertemsmile
                            Dzis spotkam się z moim przyszłym męzusiem i zapytam go o namiary na tego jego
                            znajomego. Ta wódka jest naprawdę z rozlewni Bolsa z kowanowa k. obornik. Jak
                            bedę miała namiary to prześlę Ci na gazetowego maila.
                            My nasze wesele organizujemy od czerwca, wiec dosć mało mielismy czsu, ale
                            jestem nauczycielką, wiec całe wakaje miałam wolne.
                            Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka