mimi78 09.09.06, 21:12 czy jest konieczność aby był taki styl na wesleu? czy nie innych zespołów? Może ktoś z was wybrał coś innego nietypowego?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mayagaramond Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:20 ja bym chciala zespol swingujacy (jak Frank Sinatra, a nie jak "swing party"), moja kolezanka miala kwartet jazzowy. Ale u znajomych, ktorzy nie chcieli bialego misia i zlotego krazka, rodzina panny mlodej zajela sprzet i puszczala swoje plyty... Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:23 jak to SWOJE płyty? To na wesele z płytami przyszli? Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:27 a jakze! Para mloda nie miala zespolu tylko dj, a raczej kolege ktory robil za dj. No i gosciom sie muzyka nie spodobala i zmienili. Byla niezla afera. To zreszta to samo wesele, na ktorym jeden ze szwagrow panny mlodej chcial mnie w ramach przeprosin pocalowac w stope (!!!). Runelam jak dluga (pisalam w watku o aferach) <Wege entstehen dadurch, dass man sie geht (F. Kafka)> Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:28 Uważam że na weselach nie tylko disco polo jest grane tylko kawałki do tanća, bo czy np Czarne oczy to disco polo? chyba nie, a wziąśc zespól żeby grał tylko jazz bo para młoda uwielbia to chyba nie bardzo bo nikt poza nimi moze nie lubiec. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:32 Ivan i delfin? Owszem. Każdy utwór można przerobić na disco polo. Przesłuchuję nie które mp3 no i taki wniosek... Poza tym, boje się chyba bardziej tego że zespół się upije albo co chwila będzie robił przerwę. Byłam na takim weselu i co rozkręcili gości to siup i do kotleta. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:34 przy jazzie trzeba wybrac takie kawalki, ktore nadaja sie do tanczenie, bo i joss stone to jazz i miles davis, ale jan grabarek tez. A przy tym ostatanim chyba sie nie potanczy. Ja jestem tez fanka rytmow pld.amerykanskich, ale to chyba moge sobie odpuscic na weselu. ale tak jak mowi nombrilek, muzyka musi byc taneczna, i taka izeby i ciocia hela i mlodsi cos dla siebei znalezli. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:36 Bez przesady, istnieje wiele gatunków muzycznych. My mieliśmy polską i zagraniczną muzykę lat od lat 60. do obecnych. Za disco polo zabiłabym swój zespół! Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:40 agnerku zgod ale przesłuchuję mp3 tych zespołów i rocka dn roll, swing i inne np. niemen brzmią jak disco polo! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: disco polo na weselu 10.09.06, 10:10 Szukaj w takim razie dalej. Ja szukałam 3 miesiące, prawie się juz poddałam. Dostawałam płyty samych zespołów z Bożej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:41 Konieczności nie ma Wybór należy do Ciebie. Ale czy przy bardziej wyszukanych rytmach goście będą się dobrze bawić? Sama nie wiem i mam dylemat . POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:49 wklejam liste tytulow, ktore byla na weselu mojej kolezanki, moze sie komus przyda: 21:00 Czesªaw Niemen - Pod papugami 22:00 Carmen McRae - Besame Mucho James Brown - I feel Good George Michael - Careless Whisper Jerzy Petersburski - Tango Milonga Eugeniusz Bobo - Ka»demu wolno kocha¢ Eric Clapton - Tears in Heaven Sting - Englishman in NY Abba - Sunny 23:45 Andrzej Rosiewicz - Czterdzie±ci lat min¦ªo Aretha Franklin - Respect Ray Charles - Georgia on my mind Randy Crawford - You miht need somebody The Beatles - Yestarday E. Zabreu - Tico Tico Louis Armstrong - Hello Dolly 2:00 Stevie Wonder - Isn't She Lovely Michael Jackson - Billie Jean Lionel Richie - Hello Hanna Banaszak - W moim magicznym domu Scott Joplin - The Entertainer Joe Cocker - You are so Beautifull All Jarreau - Mornin Sªawa Przybylska - Pami¦tasz byªa jesie« 3:00 Muzyka z lmu - Flintstones Eurytmics - Sweet Dreams Joseph Kosma - Autumn Leaves Elton John - Your Song Hanna Ordonówna - Miªo±¢ ci wszystko wybaczy Paul Mc Cartney - Ain't No Sunshine Michael Jackson - Humane Nature A. C. Jobim - The Girl from Ipanema 4:15 Muzyka z lmu - Va Bank The Police - Every breath You take Bob Dylan - Knockin' On the Heavens door George Gershwinn - Summertime Miles Davis - Someday my prince will come Louis Armstrong - What a wonderfull worl Sonny Rollins - St Thomas Andrzej Kurylewicz - Polskie drogi Odpowiedz Link Zgłoś
szara82 Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:57 U mnie będzie kwadrns z disco-polo. Uważam że "Biały Miś", "Mydełko Fa" (wykonane oryginalnie przez Marka Kondrat) i "Jesteś szalona" dostarczą mi więcej frajdy niż cały Bajm i Budka Suflera razem wzięci. przecież tyle jest fajnej muzyki do tańczenia! Bo przecież mojej kochanej poezji śpiewanej na weselu za dużo nie puszczę Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:45 Nie było disco polo. Standarty międzynarodowe, muzyka rosyjska (dla moich znajomych z grupy z rusycystyki). Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: disco polo na weselu 09.09.06, 21:46 Dziewczyny Jeżeli macie coś fajnego, godnego polecenia to ja prszę na mail gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: disco polo na weselu 10.09.06, 18:42 to to pl.wikipedia.org/wiki/Disco_polo Odpowiedz Link Zgłoś
litorija Re: disco polo na weselu 10.09.06, 18:55 Szara - a kogo słuchasz z poezji śpiewanej i będzie na Twoim ślubie? Odpowiedz Link Zgłoś
alexi100 Re: disco polo na weselu 11.09.06, 18:33 Myślę, że to zależy od młodych. Ja byłam ostatnio na weselu na którym wcale nie leciało żadne tandetne disco-polo i wszyscy byli z tego zadowoleni. A i jeszcze polecam DJ-a zamiast orkiestry bo utwory w orginale brzmią 100 razy lepiej niż zaśpiewane przez amatorów. Odpowiedz Link Zgłoś