Dodaj do ulubionych

Ślub w niedzielę

12.09.06, 16:37
Witam,
Mamy super salę na oku, ale niestety został ostatni termin. Jest to dzień 19
sierpnia. Już niedługo musimy wpłacić zaliczkę i zastanawiamy się czy
niedziela jest odpowiednim dniem.
Czy ktoś z was rówież ma ślub w niedzielę (lub piątek, też były takie dni), a
może był jako gość. Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • natusia24 Re: Ślub w niedzielę 12.09.06, 16:41
      sluby w piatek zdazaja sie ostatnio bardzo czesto, za to na niedzielnym jeszcze
      nie bylamsmile))
      • monia76 Re: Ślub w niedzielę 12.09.06, 16:51
        my dostalismy zaproszenie na niedzielny slub w ubieglym roku. niestety,
        musielismy zrezygnowac z przybycia, poniewaz nie bardzo moglismy brac urlopy na
        poniedzialek. pojechalismy tylko na slub.
        z tego co wiem, panstwo mlodzi sporo mieli takich przypadkow jak nasz.
        • beki79 Re: Ślub w niedzielę 12.09.06, 17:08
          Trochę to przykre sad,
          Przecież każdy może mieć urlop na żądanie, zamienić się zmianami. Jestem zdania,
          że jak troszeczkę goście się postarają i jak im zależy na młodych to jednak
          przyjdą????? Pocieszcie mnie sad
    • kingadpl Re: Ślub w niedzielę 12.09.06, 16:56
      A ja mam slub 14.sierpnia we wtorek, bo sroda jest swietem, wiec to tak jakby
      sobota. Jednak akurat wybor dnia nie zalezal ode mnie a od rodziny mojego A. Ja
      chcialam bardzo w sobote, no coz nie udalo sie smile
    • greene3 Re: Ślub w niedzielę 12.09.06, 17:08
      Jak macie możliwość to proponuję jednak piątek.
      Lepiej jak goście zwolnią się wcześniej z pracy tego dnia niż jak mają do pracy
      zmykać po weselu
      Poza tym ekipa na sali też lepiej będzie pracować w piątek niż w niedzielę po
      sobotnim ślubie na przykład
    • ala49 Re: Ślub w niedzielę 12.09.06, 17:27
      bralismy slub w zeszla niedziele 10.09.2006 - wszyscy goscie dopisali smile
      • kruszy1 Re: Ślub w niedzielę 12.09.06, 18:15
        ja byłam na slubie 26.08.06 i bylo super,a moze zmiencie na 14.08.07 mysle ze
        wtorek to super termin!!!!
    • hatige Re: Ślub w niedzielę 12.09.06, 18:20
      my bedziemy miec w czwartek 28.12 smile)
    • wetlinka Re: Ślub w niedzielę 12.09.06, 18:24
      Brałam ślub w niedzielę 20 sierpnia i wszyscy goście dopisali! Jesli zapraszam
      tych, których lubisz to na pewno wszyscy sie pojawią. Moi przyjaciele i
      rodzina! nie zawiedli
    • olaimikolaj Re: Ślub w niedzielę 12.09.06, 21:01
      termin o ktorym wspomnialas przypadnie dokladnie w rocznice naszego slubu, ale
      moim zdaniem to kiepski pomysl, mysle ze piatek jest lepszy, dokladnie 2
      tygodnie przed naszym slubem bylismy na piatkowym slubie i weselu u kuzyna i
      bez problemu, wiec jesli macie do wyboru piatek, to ja jestem za. Wezcie tez
      pod uwage sierpniowe swieto 15 siernia, skoro planujecie slub w tym okresie, 14
      sierpnia to prawie jak sobota jesli 15 jest dniem wolnym.
      pozdrowienia
      • nataluk Re: Ślub w niedzielę 13.09.06, 19:34
        niedziela jest ok, napewno lepsza niż piątek.
        jeżeli chcesz brać ślub w kościele to trochę nie wypada od ołtarza na imprezę -
        piątek to dzień postny w kościele katolickim, a jak ludzie chcą to przyjdą i w
        niedziele.
        • kaga9 Re: Ślub w niedzielę 13.09.06, 19:47
          nataluk napisała:

> > jeżeli chcesz brać ślub w kościele to trochę nie wypada od ołtarza na
          imprezę -
          >
          > piątek to dzień postny w kościele katolickim,

To się zgadza, Nataluk z ust..z klawiatury mi to zdjęłaśwink jednak przewijają
          się tu panny młode z różnymi poglądami, dla mnie to akurat miałoby znaczenie,
          ale nie wiadomo, czy autorce wątku ta kwestia przeszkadza.
          Ja miałam ślub we wtorek, w dodatku poza miejscem zamieszkania, ale nie było
          wesela, transport zapewniony, więc zaproszeni się zjawili.
          Ale myślę, że musisz wziąć pod uwagę fakt, że część pracujących w poniedziałek
          od rana osób zrezygnuje lub znacznie skróci swój pobyt na imprezie.
        • beki79 Re: Ślub w niedzielę 13.09.06, 20:24
          W piątki już jest pozarezerwowane. Ten dzień też mi się nie podoba. Kojarzy mi
          się z drogą krzyżową. Byłam tylko ciekawa jak wygląda taka impreza w piątek lub
          niedzielę. Niedziela jedynie jest brana pod uwagę. Myślę, że może ślub zacząć
          wcześniej około 14.00 i wcześniej się skończy impreza. Pozatym organizatorzy
          dają 8 pokoi gratis (dla marudnych gości) plus apartament dla noworzeńców smile
    • wujo_prezio Re: Ślub w niedzielę 13.09.06, 19:58
      musisz niestety liczyc sie z tym ze lista gosci stopnieje o polowe, bo jezeli slub w niedziele to i poniedzialek musi byc wolny, a wiele osob na to sobei nie moze pozwolic
      • kingadpl Re: Ślub w niedzielę 13.09.06, 21:33
        Dlatego wlasnie wybralismy wtorek 14.08.07, aby sroda byla wolna i goscie mogli
        sie wyspac. Poza tym planujemy slub ok godz. 17, aby tez duzych korkow w
        miescie nie bylo i rodzina nie musiala sie zwalniac z pracy na caly dzien. A
        jak ktos chce to sobie wezmie wolne.
        • beki79 Re: Ślub w niedzielę 17.09.06, 16:46
          Dziś już się zdecydowaliśmy! Wesele wyprawiamy w niedzielę!
          Jestem pod dużym wrażeniem sali, jest bajeczna. Już mógłby nadejść ten dzień!
          • kingadpl Re: Ślub w niedzielę 17.09.06, 17:32
            swietnie! Gratuluje1 a komu naprawde na was zalezy to wezmie wolne w pracy na
            poniedzialek! smile))
            • jolas12 Re: Ślub w niedzielę 19.09.06, 09:16
              śmiało ostatnio znjomi byli w niedzielę na ślubie i weselu. Bawili sie do 6
              rano następnego dnia. Dla chcącego nic trudnego a jak ktoś nie chce to łaski
              nie robi to wasz ślub!
    • enixx Re: Ślub w niedzielę 19.09.06, 10:25
      Niedawno bylam na slubie w niedziele - i nie bylo tak zle smileGoscie dopisali,
      zabawa byla super smile Wiekszosc chyba wziela urlop w poniedzialek, chociaz np
      moj narzeczony z urlopem mial problem. No ale i tak bawilismy sie do 2.
    • kociak83 Re: Ślub w niedzielę 19.09.06, 12:29
      Ja myślę że dzien tygodnia nie ma większego znaczenia. Słyszałam o ślubach w
      środy i czwartki tak więc niedziela jest OK
    • aw122 Re: Ślub w niedzielę 19.09.06, 12:39
      Mialam okazje byc na niedzielnym slbie. Jakos za specjamnie nie odczulam
      roznicy poza tym, ze prosto z wesela musialam stawic sie w pracy. Ciezko bylo,
      ale przezylam. Teraz bardzo czesto wykorzystuje sie na wesela tzw "łączniki" np
      15.08, wiec dlaczego nie niedziela.
      • beki79 Re: Ślub w niedzielę 19.09.06, 12:54
        Dzięki wam śliczne! Czuję się dużo pewniej. Racja, jest to nasze święto, a
        goście jak chcą z nami spędzić ten ważny dzień i jak będzie im zależało na nas
        to napewno się zjawią!
    • ania719 Re: Ślub w niedzielę 19.09.06, 14:06
      dlaczego nie ? zawsze lepiej niż piątek smile
      • kot_klakier Re: Ślub w niedzielę 19.09.06, 14:20
        ja również będę miała slub w niedzielę-22.10
        pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka