Dodaj do ulubionych

wada wzroku a seks

22.09.06, 13:49
Witam! Mam może bardzo dziwne pytanie, ale nie daje mi ono spokoju. Mam dość
duża wadę wzroku (-6), na codzień noszę soczewki, ale jak sobie radzicie
jeśli chodzi o noc. Bez okularów i soczewek mało co widzę, więc jak tu się
kochać? Jak sobie z tym radzicie? Seks "w okularach"? A może śpicie w
soczewkach. Proszę o pomoc, bo nie wiem jak to zorganizować jak już
zamieszkamy razem. Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • kasiad50 Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 13:57
      Fufunia ale pytanie zadałaś, powaliłaś mnie tym. Jak można o cos takiego pytać.
      Wysłałam koleżance, która nosi szkła kontaktowe Twoje pytanie, a ona mi
      napisała, ze:
      1. jak seks się planuje, to ściąga się szkła dopiero "po"
      2. jak jest w środku nocy, to i tak nic nie widac a partnera sie dojrzy

Ciekawi mnie ile masz lat skoro o takie rzeczy pytasz, szok w trampkach
      normalnie.

Nasz Wielki Dzień - 14.07.2007r.
      • doda123451 Re: wada wzroku a seks 23.09.06, 15:25
        wiesz ja tez mam wade wzroku ale jakos nawet nie pomyslałam o okularach w tym
        momencie .hmhmhm dobry wzrok przy kochaniu nie jest az tak bardzo niezbedny.
    • nives1 Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 13:57
      Ja też mam -6 noszę soczewki - i szczerze to nie widzę problemu - yy wiem ze
      dziwnie zabrzmiało -
      Normalnie przed kąpielą lub spaniem zdejmuję soczewki, nie przypominam sobie
      zebym kiedykolwiek specjalnie założyła lub zdjęła soczewki na seks
      po pierwsze znam mieszkanie - szybko też sie przystosowuje do nowych waruków co
      jest normalne na ogół u osób z wadą wzroku
      po drugie znam mojego mężczyznę i przy odległości jaka występuje przy seksie
      między ciałami leciutkie zamglenie obrazu nie przeszadza
      nic nie organizuj
      czuj się swobodnie
      • anabia Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:01
        Ja nie mam wady wzroku. Ale nie słyszałam jeszcze żeby to był problem podczas
        sexu... a jednak...
        To przy zapalonym świetle kochaj się smile
        • fufunia1 Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:06
          Dzięki za odzew. Dla wyjaśnienia - dla mnie to też nie był problem ale mój
          poprzedni facet, tuż przed rozstaniem, podsumował mnie od ślepych itp. tak jak
          bym już wcześniej nie miała z tego powodu kompleksów. A dla koleżanki, która
          nie ma wady wzroku: nie udzielaj się!!!
          • anabia Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:09
            Jak moge się nie udzielać jak sprawy sexu są ciekawe. Wada wzroku poszła na
            drugi plan smile)
            • justm Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:12
              mój mąż zdejmuje soczewki dopiero jak już jest absolutnie pewien, ze idzie
              spać wink
              z resztą po seksie i tak i tak odwiedzamy solidarnie łazienkę wink))))
            • nives1 Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:13
              anabia popieram big_grin
              • anabia Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:18
                smile) Autorka tekstu napewno zamartwia się niepotrzebnie.
                Zobacz sama , agnrek zamyka oczy smile i nie płacze wink
          • aiczka Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 21:25
            To było niegodziwe z jego strony. Pociesz się, że, jak widzisz po wpisach u
            dołu i u góry, -6 jest wadą bardzo rozpowszechnioną (ja taką mam, moja rodzina
            takie ma). Widzenie bez sprzętu jest faktycznie ograniczone, ale nie w każdej
            sytuacji musisz móc przeczytać wielkie "4" albo "F" z drugiego końca pokoju.

I tu anegdota: okulistka mi raz powiedziała (w czasach, keidy najniższym
            stopniem była 2), że dzieci częśto mają problem z przeczytaniem "2", podczas
            gdy inne cyfry widzą dobrze.
    • agnrek Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:04
      Hmm, wydaje mi się, że seks przy zamkniętych oczach jest przyjemniejszy smile
      • anabia Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:07
        A mi przyjemniej jest przy otwartych i gdy pali się światło. Nie mam nic do
        ukrycia przed mężem wink

Ale każdy inaczej sobie radzi wink
        • agnrek Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:10
          Wiesz, wyłączasz wzrok, a włączasz inne zmysły smile
          • anabia Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:15
            nie trzeba wyłączać wzroku by odczuwać inne doznania i by działały inne zmysły.
            zresztą jak kto lubi.

p.s Ja też nie mam ciągle otwartych, a Ty zapewne nie masz cągle zamkniętych wink
            • agnrek Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:17
              Kochana,
              a kto by sie tam kontrolował i sprawdzał, co i gdzie ma, nie? smile
              • anabia Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:20
                Już my dobrze Wiemy co gdzie kto ma od przedszkola winkalbo od podstawówki uczyli
                na biolodze
                • justm Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:24
                  ja tam mogłabym i w soczewkach i okularach, byle nie przeciwsłonecznych wink
                  • agnrek Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:25
                    A w goglach? smile
                    • nives1 Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:25
                      w przeciwsłonecznych tez się da smile)))))
                    • justm Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:27
                      nie próbowałam, a polecasz takie urozmaicenie?
                      ale odpiąć najpierw narty czy niekoniecznie ? smile)))
                      • agnrek Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:28
                        No jak narty wlazą, to już gogle przeszkadzać nie będą na pewno.
    • nionczka Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:11
      Widziec faceta nie potrzeba. Szczeglnie, ze maja sie wyczulac inne zmysly.
      Jak zobaczylam temat, pomyslalam zupelnie o czym innym. osoby z duza wada
      wzroku nie powinny wykonywac cwiczen fizycznych z glowa w dol. Tak mnie zawsze
      uczono na gimnastyce na uniwerku. dziewczyny z duza wada nie robily pompek na
      podlodze tylko cos innego przy drabinkach. Zeby nie obciazac wzroku. Myslalam,
      ze o to chodzilo wink
      • agnrek Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:14
        Nionczka,
        ale się uśmiałam smile Masz rację z tymi ćwiczeniami, ale tak to bosko opisałaś,
        że aż się zaśmiałam smile

P.S. Też mam wadę wzorku smile
        • stolberg Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:16
          ja nosze okulary i nie mam takiego problemu.
      • greene3 Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 21:06
        kurde normalnie dawno się tak nie uchachałam
        ja też o przeciążeniach przy wadzei wzroku słyszałam, ale... głową w dół? No
        proszę bardzo - takie intymne szczegóły poznajemy - i kto by pomyślał, że
        większość tu to jeszcze nie mężatki
        hmm, z głową w dół - nie daje mi to spokoju smile
        • ewik_75 Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 21:19
          greene3 napisała:

> hmm, z głową w dół - nie daje mi to spokoju smile

no wiesz, greene...
          Moje 69 na przykład wink))
          na równoważni...
          Albo na stojąco wink

Od razu się mięsnie poćwiczy wink
          na cellulit też może pomóc, jak się regularnie uprawia wink
          • greene3 Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 21:24
            nie, no ewik co ty...
            na równoważni??
            to chyba rada dla tych, co bez sportu wyczynowego żyć nie mogą
            sex ekstremalny

a o cellulicie w upojne noce zapominam
            • ewik_75 Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 21:27
              greene3 napisała:

> a o cellulicie w upojne noce zapominam

Ja też wink

Przypominam sobie rano wink
        • aiczka Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 21:20
          > hmm, z głową w dół - nie daje mi to spokoju smile
          Weisz, łóżko ma swój koniec i czasem można akurat wyjechać z głową za brzeg ^_^.
    • gingerrr zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:31
      ona sie po prostu boi ,że sprzętu swojego chłopa nie zobaczy big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:33
        Hmm, nosi -6, więc jest krótkowidzem. Z odległości 2 metrów na pewno, ale czy
        ktoś z takiej odległości seks uprawia?
      • justm Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:34
        no to wtedy przyda się lupa wink

ja tam się nie czepiam. post mnie rozluźnił, rozbawił i poprawił podły od
        wczoraj nastrój.
        w końcu coś innego niż - czy ta sukienka jest ładna lub czy brać kamerę czy nie.
      • anabia Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:34
        tekst mnie rozbawił straszliwie smile)
      • nives1 Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:34
        Az tak małych nikt chyba nie ma :p
        • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:35
          A założymy się? smile
          • nives1 Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:35
            Dawaj
            Nie wierzę smile)))
            • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:37
              Oj, nie, nie będę tu świntuszyć.
              Co prawda zdjęć nie mam, ale odpowiem dyplomatycznie... czasem jest tak, że
              facet jak góra,a mały rozmiar slipek nosi.
              Dobra, więcej nic nie napiszę smile
              • nives1 Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:40
                Ja tylko słyszałam ze jak ktoś ma duzą stopę to ma tez duży rozmiar slipek
                No i w przypadku mojego byłego to było absolutne, kompletne i porażajace
                kłamstwo big_grin
                • ashton Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:41
                  Aż dziw, że jeszcze nikt nie napisał, że rozmiar nie jest ważny smile))
                  • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:42
                    Ashton, to było tak - "rozmiar ma znaczenie" smile
                  • anabia Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:42
                    Rozmiar jest bardzo ważny!!!!
                    • ashton Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:44
                      Najgorsze, co może być to facet z dużym rozmiarem slipek (skoro już tak się
                      wyrażamy), który uważa że za samo to należy mu się cześć i chwała. Brrr! Miałam
                      nieszczęście trafić kiedyś na takiego.
                    • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:44
                      Wiecie, bo jak by tu ktoś napisał, że nie jest ważny, to zazar by padło
                      podejrzenie, że napisał to facet, który ma z tym problem.

Oczywiście, to są wszystko żarty, które, mam nadzieję, poprawią autorce wątku
                      nastrój smile
                      • justm Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:46
                        kurczę o porównaniu do stopy nie słyszałam, ale teraz już wiem, czemu buty
                        mojego męża nie mieszczą się w przedpokoju! wink))))

[nie, przedpokój nie ma 20 m kwadratowych, ale maciupki tez nie jest]
                        • nives1 Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:48
                          najlepsze jest to ze na pierwszej randce z narzeczonym spojrzałam na jego
                          stopy - i pierwsze co sobie pomyślałam -o kurfa... powtórka z rozrywki??
                          hehe
                          • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:50
                            A ja coś kiedyś o wielkości nosa słyszałam, ale nie mogę sobie przypomnieć smile
                            • anabia Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:52
                              Ale to chodzi o kobiety, z nosem smile
                              • justm Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:52
                                ani z wąsem smile
                                • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:53
                                  justm napisała:

> ani z wąsem smile

Ha ha ha, ale w naszym związku to, zdaniem niektórych, wąsy mam właśnie ja!
                                  Zaraz się doigram, coś tak czuję smile
                                  • justm Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:54
                                    o. wąsów to ja nie lubię.
                                    ani drapiącego zarostu.
                                    i to by mi bardziej przeszkadzało niż wada wzroku - nieważne moja czy męża wink
                                    • anabia Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:57
                                      A ja lubie zarost u mojego męża taki 2 dniowy smile
                                      • nives1 Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:58
                                        Mi po takim zaroście skóra z nosa i brody schodziła przez 3 dni sad
                                        • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:59
                                          Oj, tak, z tym się zgadzam.
                                          • justm Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 15:00
                                            rposzę jak się dynamicznie temat zmienia.
                                            z soczewek i okularów przez seks na zarost.
                                            co będzie dalej?
                                      • justm Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:58
                                        matko. mój po 2 dniach to miałby chyba brodę do pasa wink
                                        • anabia Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 15:00
                                          A ja nie lubie całkiem buzi u faceta jak pupka niemowaka. Taki zarost 1,5
                                          dniowy góra 2 dniowy jest fajny wink
                                          • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 15:01
                                            Tak, ale nie może być twardy. Ten zarost, rzecz jasna.
                                            • justm Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 15:02
                                              wink))))))))))))))))))))))))))))))))
                                              • ashton Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 15:03
                                                Małżeństwo nam służy wybitnie, takie rozchachane jesteśmy smile
                                                • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 15:05
                                                  Dziewczyny,
                                                  ja muszę przystopować, bo mam jeszcze spotkanie ze stolarzami, a ja tu o
                                                  męskich slipkach się nakręcam smile
                                                  To takie samcze spotkanie, obaj panowie się psikają zapachem wątpliwej urody w
                                                  bryce i dopiero idą do mnie. A ja potem wietrzę i wietrzę biuro.
                                                • anabia Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 15:05
                                                  Bo co nam pozostało ? śmiać się tylko smile)) płakać nie ma już co wink)
                                                  • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 15:06
                                                    Taaa, już panienkami długo nie pobyłyśmy, już nam za mąż trzeba było iść...
                                                  • ashton Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 15:31
                                                    Hehe, od ślubu żyję w takiej euforii że tylko sobie pluję w brodę dlaczego tak
                                                    z tym ślubem zwlekaliśmy wink
                                                  • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 15:32
                                                    Ja też!
                                                  • ashton Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 15:36
                                                    Aż się boję, co będzie jak mi ta euforia minie z wielkim hukiem... wtedy się
                                                    przeniosę na forum młode mężatki wink
                                                  • greene3 Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 21:10
                                                    > Taaa, już panienkami długo nie pobyłyśmy, już nam za mąż trzeba było iść...
                                                    hehe
                                                    Jakbym Kogel Mogel oglądała - oj córuś moja córuś panienką ty już nie będziesz
                                  • ashton Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:55
                                    Ałaaaa, przypomniałam sobie przedślubną depilację moich wąsów... ałaaaa...
                                    • justm Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:56
                                      żeby tylko wąsów wink u mnie wąsów nie, ale z innymi musiałam walczyć wink
                            • ashton Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:52
                              Jak to się mawia - "nieważne są spodnie, ale serce które w nich bije"...
                              • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:52
                                Ashton,
                                to było głębokie smile
                              • greene3 Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 21:11
                                ashton kurde w morde - niezły tekst
                      • anabia Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:47
                        Agnrek a co Ty się tak tłumaczysz ??? wink))
                        • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:49
                          Ha ha, bo mnie znowu ktoś wyzwie od księżniczek forum i że moje posty są be i
                          fe smile I w ogóle najlepiej mnie oknem wywalić.Bez otwierania.
                          • justm Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:51
                            agnrek nie dopraszaj się wink
                            a post pewnie przez weekend rozżarzy się do czerwoności.
                            dziewczyny ja zaraz uciekam, ale dzięki za porpawienie nastroju.
                            na was zawsze można liczyć
                          • anabia Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:51
                            Przez tłumaczenie się napewno tego nie unikiesz smile

Jaka Ty masz dobrą pamięć wink)
                            • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:52
                              Oj, mam, mam.
                • agnrek Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:41
                  Tak, ja też to wiem z autopsji smile
          • anabia Re: zostawcie dziewczynę :DDD 22.09.06, 14:36
            Różne różniaste mają...ale ja się tam nie znam smile))
            • lacitadelle obraz ma znaczenie 22.09.06, 14:52
              zupełnie serio - dla mnie ogromne (co oczywiście nie oznacza, że oczy mam zawsze
              otwarte)

a do autorki wątku - nie rozumiem, jaki masz problem, jeżeli jesteś
              krótkowidzem, ja mam -4 i w "bliskich" sytuacjach widzę b. dobrze.
    • aserath Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 14:46
      tez mnie powaliło to pytanie smile ale jak przeczytalam post, ze byly cie wyzwal od
      slepców to juz mi nie bylo wesoło. uncertain trzymaj się i pamiętaj, ze skoro jeden
      zmysł ci "siadł" to pozostałe masz bardzo wyostrzone! smile
      • malutka78 Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 15:04
        Rozbawił mnie ten wątek.

ja mam -9
        też nosze soczewki smile

i dziwie sie z czym masz problem smile

to kiedy sie kocham i jak, nie ma znaczenia czy mam na sobie soczewki czy nie.

Ale gdyby soczewki powodowały ze mialabym większe fizyczne doznania pewnie bym
        leciala nawet w środku nocy, albo zaraz po przebudzeniu żeby je szybko założyć.
        Na szczeście nie musze tego robić smile

Pozdrawiam smile
    • amoniaaa hahahahahahaha 22.09.06, 15:39
      no dobre to było.... smile)))) ja też noszę brylki ale takie coś mi nigdy do głowy
      nie przyszło <lol>
      • ozi29 buhahahhaha 22.09.06, 20:26
        buhahahhahahahha a co ty chcesz widziec podczas sexuwink))))))))))))))))))ale
        mnie rozsmieszylas smile)))))))))))))))))))))
    • ewik_75 Re: wada wzroku a seks 22.09.06, 20:41
      fufunia1,

mój MŻ i ja mamy oboje wady gorsze niz -6,0 wink))
      Gdyby było tak, jak się tego obawiasz, to nigdy byśmy się w łózku nie odnaleźli wink))
    • ewik_75 i jeszcze jedno... 22.09.06, 20:42
      na CO DZIEŃ

a nie

na codzień...

Pliissss...
      • ozi29 Re: i jeszcze jedno... 22.09.06, 20:46
        zdarza siewink ostatni czytałam,że 80%polaków robi bledy nie swiadomiewink
        • ewik_75 Re: i jeszcze jedno... 22.09.06, 21:05
          ozi29 napisała:

> zdarza siewink ostatni czytałam,że 80%polaków robi bledy nie swiadomiewink

Mam nadzieję że NIEśWADOMIE wink
          Po co któs miałby robić błędy świadomie ?
    • dorit9 zarost 23.09.06, 14:08
      Troche odlece od tematu ale pisalyscie o zaroscie i przypomnialo mi sie, ze
      mamy watpliwosc.
      Moj narzeczony podoba mi si z takim 1 dniowym zarostem, ale na ceremonii w
      kosciele chyba nie wypada tak wystapic?
      Z kolei tak ogolony "do golasa" chodzi zako i obco troche wyglada dla mnie. Co
      Wy na to?
      Pozdrawiam
      • ozi29 Re: zarost 23.09.06, 14:15
        do tej pory tez tak myslalam ze nie ogolonemu nie wypada do slubu iscsmile no
        wlasnie do tej pory kiedy ogladalam probke wesela naszego kamerzysty i tam byl
        chlopak taki z 1 dniowym zarostem baaaaaaardzo mu pasowalo smile tak jak i mojemu
        dlatego od tej pory mysle ze wypadasmile
      • akinom29 Re: zarost 27.09.06, 15:09
        A czemu mialoby nie wypaac?Moj maz poszedl z "trzydniowka" do slubu, bo bez
        zarostu to by bylo jakos tak lyso.Tylko ksiadz mu dowalil, ze sie nie ogolil,
        ale na szczescie z ksiedzem slubu nie bral hahaha
    • malamo Re: wada wzroku a seks 27.09.06, 13:45
      Pytanie choc wydaje sie nieco dziwne wcale nie jest takie banalne jak sie wydaje
      - przynajmniej w przypadku, gdy ma sie bardzo duza wade wzroku. Mysle, ze przy
      -6 na tyle dobrze sie widzi, ze mozna sie cieszyc w lozku rowniez wizualnymi
      doznaniami smile Szczerze mowiac bylabym zadowolona majacy "tylko" taka wade, bo
      mam niestety duza wieksza, a mianowicie -16 dioptrii (slownie minus szesnascie),
      do tego nie moge nosic soczewek z powodu innych komplikacji
      okulistycznych...jesetem skazana wiec na okulary bo bez nich wszystko co jest w
      odleglosci wiekszej niz 20 cm to tylo rozmyte plamy i kolory. Czesto mam wiec
      okulary na nosie gdy kocham sie z moim mezczyzna i ciesze sie, ze On nie robi z
      tego zadnego problemu, a poza tym pieknie sie mna opiekuje, gdy jestem taka
      slepiutka i bezradna bez okularow smile
      Pozdrawiam
      Monia
      • fufunia1 od Fufunia 27.09.06, 13:50
        Jedno słowo do MALAMO: Dzieki! smile A do całej reszty (z kilkoma wyjątkami):
        syty głodnego nie zrozumie sad
        • ashton Re: od Fufunia 27.09.06, 13:58
          No to ja powiem tylko, że Mężowi bardzo się podobam w okularach smile
          • adelheid Re: od Fufunia 27.09.06, 14:11
            ja mam mala wade wiec sciagm okulary. zostawiam na nosie tylko wtedy gdy ogladmy razem jakis... hmmm... filmik... przyrodniczo-przygodowy, tak to ujmijmybig_grin
          • malamo Re: od Fufunia 27.09.06, 14:38
            Moj mezczyzna, a i maz zapewne niebawem bo plany juz poczynione, rzekl mi
            kiedys,ze wyglada to uroczo jak sobie poprawiam okularki zjezdzajace po nosie smile
        • malamo Re: od Fufunia 27.09.06, 14:37
          Ciesze sie, ze moja wiadomosc poprawila Ci troche humor smile
          Od tak dawna borykam sie z tym moim beznadziejnym wzrokiem, ze juz do tego
          przywyklam i nie stresuje sie i nie martwie tak jak dawniej ...poza tym trafilam
          na wspanialego mezczyzne, ktory uwaza mnie za atrakcyjna kobiete mimo grubych
          szkiel na moim nosie.
          Tak wiec jesli lepiej Ci bedzie w okularkach cieszyc sie miloscia, ze swoim
          mezczyzna to smialo...mozna nawet uczynic z okularkow dodatkowy element
          zabawy,zawsze to jeszcze jedna rzecz do zdjecia smile
          Pozdrawiam
          • fufunia1 od Fufuni raz jeszcze 27.09.06, 14:54
            Jeszcze raz dzieki! smile teraz jestem z meżczyzną (Narzeczonym smile który wręcz
            woli kiedy jestem (w ciągu dnia) w okularach niż w soczewkach, ale ja sama
            miałam pewne obawy czy mozna "TO czasem zorganizować w okularach" wink Jeszcze
            raz dzieki i pozdrawiam!
            • ashton Re: od Fufuni raz jeszcze 27.09.06, 15:00
              A do ślubu się w okularach wybierasz? Widziałam kilka zdjęć Panien Młodych,
              które bardzo ładnie w okularach wyglądały - sama jednak się nie odważyłam,
              chciałam wyglądać jak księżniczka a nie pani profesor wink
              • malamo Re: od Fufuni raz jeszcze 27.09.06, 15:36
                Ja zdecydowanie tak smile moze tylko wybiore sobie jakies specjalne oprawki, choc
                przy moich dioptriach to spory wydatek
                • luc29 Re: od Fufuni raz jeszcze 28.09.06, 23:18
                  ech...żeby więcej kobiet myslało tak jak Ty....smile
                  ja uwielbiam kobiety w okularach, zwłaszcza w tak mocnych szkiełkach jak Twoje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka