stokrota113 01.11.06, 18:32 rodzice powiedzieli, że po oczepinach panna młoda przebiera się. sala nie jest w hotelu i nie ma właściwie gdzie się przebrać. toaleta? wiecie ile tam miejsca. taki jest zwyczaj? jeśli nie to jak przekonać rodziców? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna_na_wydaniu Re: przebieracie się? 01.11.06, 18:54 Za żadne skarby świata się nie przebieram. Daje za suknie sporo kasy i chce w niej być jak najdluzej. Rodzice maja jeszcze na Ciebie taki wpływ, że co mówią to robisz? Ja powiedzialam tylko ze nie przebieram się i ok tak zostanie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczurzyca nie nie nie 01.11.06, 19:54 Bawić się w sukni jak najdłużej, w końcu masz ją tylko tą jedną noc na sobie ... -- Dekoracja kościoła, podziękowania dla gości i ślubna pamiątka w jednym: www.allegro.pl/show_item.php?item=138938569 Odpowiedz Link Zgłoś
asia_fiksik Re: przebieracie się? 01.11.06, 22:56 pierwszy raz slysze o takim zwyczaju, ja zostaję w mojej sukni do rana. A w co niby mialabym sie przebrac po oczepinach? w pizame???? Odpowiedz Link Zgłoś
beata2802 Re: przebieracie się? 02.11.06, 09:34 > A w co > niby mialabym sie przebrac po oczepinach? w pizame???? ha ha ha ha ha ha! Paciorek, siusiu i spać! Ach nie, inaczej! Paciorek, siusiu i natychmiast zachodzić w ciążę! Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: przebieracie się? 02.11.06, 08:13 nie przebieram się,jak już tyle daje kasy za suknie to chcę być w niej całą nic a swoją drogą to pierwszy raz słysze o takim zwyczaju www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=124 Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: przebieracie się? 02.11.06, 08:17 Absolutnie, szkoda by mi było zdjąć kieckę.. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: przebieracie się? 02.11.06, 09:41 nie przebieram sie. Ale zwyczaj znam - np. zona mojego wujka przebrala sie po 12 (ona z Kielc, on ze Szczecina, ja z W-wy) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: przebieracie się? 02.11.06, 09:46 Raz w życiu zakładasz taką suknie ja do rana wytrzymałam w swojej (a buty jeszcze przed 12 zmieniłam) u mnie nie ma nawet zwyczaju przebierania się, chociaż ostatnio byłam na weselu gdzie część gości po 12 się przebierała, co region to obyczaj Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: przebieracie się? 02.11.06, 10:49 słyszałam o takim zwyczaju ... moja koleżanka sie przebrała po oczepinach ... nie było jej szkoda gdyż druga suknia była równie strojnia tylko że nie biała moim zdaniem kultywowanie tego zwyczaju ma TYLKO sens gdy młodą stać na drugą kieckę - którą można spokojnie nazwać slubną byłam też na weselu gdzie Młoda chciała być " na topie" i przebrać się po 12. Niestety ledwo mieła kasę na suknię ślubną więc po 12 założyła pierwszą lepszą kieckę z szafy. Efekt był opłakany - Młoda wyglądała gorzej niż większość gości. A gdyby się nie przbierała to wszystko byłoby pięknie, ślubnie i dostojnie Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: przebieracie się? 02.11.06, 11:05 za zadne skarby swiata sie nie przebiore;P Nie po to wydaje tyle kasy za suknie, ktora bede miała na sobie kilka godzin, aby sie jeszcze przebierac...Z checia to wogole pochodziłabym w niej z tydzien;P Odpowiedz Link Zgłoś