Dodaj do ulubionych

Fotoksiążka

17.12.06, 14:29
Mam pytanie,czy ktoś z Was ma lub widział "na żywo" fotoksiążkę?
Obserwuj wątek
    • sylvie08 Re: Fotoksiążka 17.12.06, 16:19
      Tez jestem ciekawa opinii, bo mam wlasnie zamiar takowa zakupic.
      • agajac Re: Fotoksiążka 17.12.06, 16:36
        Myślałem o wprowadzeniu tego do oferty. Od dwóch firm dostałem przykładowe,
        reklamowe egzemplarze. Jeden z nich był makabrycznie beznadziejny - wstydziłbym
        się to komukolwiek pokazać - kiepska jakość, brzydki papier, druk, trwałość a do
        tego bardzo słabe, amatorskie zdjęcia. Normalnie żenada. Druga firma przysłała
        mi egzemplarz trochę lepszy, ale dosłownie tylko trochę. Dużo dobrego słyszałem
        o foto-książkach wykonywanych w Bielsku-Białej przez firmę MB-Studio. Są bardzo
        drogie, ale podobno warto. Zamierzam się im niebawem bliżej przyjrzeć.
        Pozdrawiam
        Jacek.
      • hanwar Re: Fotoksiążka 17.12.06, 16:43
        ja widziałam na targach ślubnych.były tam zdjęcia rodzinne fotografa, a nie
        ślubne, ale całość prezentowała się dość ładnie.ja osobiście nie byłam
        zainteresowana, ale być może bym się skusiła na tę ofertę,jak byłoby
        inaczej....pozdrawiam.gdzieś być może nawet znalazłabym namiary
        • aga07 Re: Fotoksiążka 17.12.06, 17:08
          Jak znajdziesz to podaj namiary.Ja znalazłam fajną ofertę na allegro,ale niestety nie z Warszawy i na żywo nie zobacze.Jutro mają mi przysłać przykładowe strony z takiej fotoksiążki.
          • vouguebleue Re: Fotoksiążka 17.12.06, 18:19
            ja taką książke tez widziałam na targach, były w niej zdjęcia ślubne. wyglądało
            to super. bardzo mi sie ten pomysł spodobał. teraz jestem na etapie
            poszukiwania fotografa i mocno sie zastanawiam, czy nie skorzystac z takiej
            oferty.
    • aldialdi Re: Fotoksiążka 17.12.06, 20:55
      Wlaśnie, fotoksiążka zainteresowała mnie jako prezent dla najbliższych gości.
      Póki co ściągnęłam programik, zaprojektowałam książke ale ciągle brak mi odwagi
      do zamówienia jej. Ok, 80 zl może majątkiem nie jest ale jakoś nie mam w
      zwyczaju zamawiać w ciemno tego czego nie znam. Choć czasem warto ryzykować więc
      moze... wink
    • emilkab2 Re: Fotoksiążka 18.12.06, 09:48
      Oglądałam taką z superfoto.pl i Fotojokera. Tragiczna jakość zdjęć !!!! To
      wygląda tak, jakby te zdjęcia wydrukować na drukarce laserowej (kolorowej) i
      ładnie oprawić.
      NIE POLECAM !! Drogie i beznadziejnej jakości
    • inga34 Re: Fotoksiążka 18.12.06, 10:25
      nasz fotograf zrobił sobie taką fotoksiązkę - z nami, przykłądową. Co do
      jakości druku - na 1 zdjeciu się potwierdza, reszta była super. Zamówiłam 2 w
      formacie A4 dla rodziców naszych, zobaczymy jak te wyszły. Ogólnie oceniam
      dobrze. fajna rzecz na prezent.
    • nombrilek Re: Fotoksiążka 18.12.06, 11:04
      super, piekna i na pewno ładniejsze od zwykłego albumu. Zdziwiona jestem że
      niektórzy pisza że słaba jakość, bo te co ja widziałam to rewelacja
      • emilkab2 Re: Fotoksiążka to beznadziejna jakość 18.12.06, 11:49
        Beznadziejna jakość jest w porównaniu do zwykłych odbitek.
        Jak się patrzy na samą książkę wygląda dobrze, ale wystarczy wziąć do ręki
        fotoksiążkę i odbitkę w jakimś większym rozmiarze, by zobaczyć ogromną różnicę
        na niekorzyść! O wiele mniej kolorów, fatalnie wyglądają szarości.
        Moim zdaniem NIE WARTO i odradzam.
        • agajac Re: Fotoksiążka to beznadziejna jakość 18.12.06, 18:52
          No tak... ale czego wymagać skoro - jak ktoś napisał wyżej - taka książka ma
          kosztować 80 zł... Książki z MB Studio z Bielska-Białej kosztują bodajże od 1000
          do 3000 zł.
        • videobeta Fotoksiązka tak, ale u najlepszego introligatora! 18.12.06, 19:48
          Muszę się wypowiedzieć w sprawie fotoksiążki. Na poczatek popieram Jacka z
          Fotopracowni, gdyż faktycznie najlepsze fotoksiążki w Polsce robi MB Studio.
          Osobiście robiłem u niego kilka takich egzemplarzy na 20 i 25 kart w formacie
          30/60cm całę ze skóry, z grawerem z przodu tj. imiona młodych i datą ślubu i
          sposób wykonania usługi, trwałość, rzetelność wykonawcy na najwyższym poziomie
          w Polsce.Fakt jest jeden, że jest to droga usługa. Do niej musicie doliczyć
          koszt 20-25 odbitek na papierze fotograficznym w formacie 30/60cm - ja robiena
          tzw jedwabistym - koszt jednej odbitki w zależności od miejsca w Polsce od 12
          do 20 zł za sztukę. Do tego dochodzi wykonanie fotoksiążki - stąd koszt usługi
          wynosi w granicy 800 do 1.000zł. Jeżeli chcecie można doliczyć do tego
          ekskluzywną skrzyneczkę z drewna dębu pokrytą skórą i wyłożoną materiałem w
          granicy 300-500zł i już macie szacunkowy koszt fotoalbumu.
          W tym momencie należało by się jeszcze zastanowić nad samym projektem
          fotoksiążki - wiem, ze są gotowe szblony, ale ja z nich nie korzystam. Sami na
          własnych błędach nauczyliśmy się tworzyć własny wzór i projekt i to w/g mnie
          jest najlepsze, gdyż staramy się Młodym za każdym razem dawać własny projekt
          zgodny z ich oczekiwaniami.
          Praca nad takim projektem to przynajmniej tydzień czasu.
          Prosze doliczyć tu koszt usługi fotoreportażu, ewentualnych skanów, podatków
          VAT i PD i koszt fotoksiązki wynosi w tym wypadku najmniej 2.000 do 3.000zł.
          Mówię tu o fotoksiążce wykonanej w MB Studio a nie u innych producentów. Będąc
          na międzynarodowych targach foto video w Łodzi w maju br miałem okazję porównać
          wykonanie wszystkich albumów u wszystkich producentó w Polsce i najbardziej do
          gustu przypadł mi introligator Massimo z MB Studio, którego gorąco polecam!
          MARCUS
          videobeta.com/
          • sylvie08 Re: Fotoksiązka tak, ale u najlepszego introligat 18.12.06, 19:54
            A ja planuje zamowic taka fotoksiazke przez www.wolablakowa.pl, w zasadzie
            tylko ich znalazlam kiedys przypadkiem i spodobali mi sie. Nie sa tani, wiec
            moze i jakosc lepsza bedziesmile
            • aga07 Re: Fotoksiązka tak, ale u najlepszego introligat 18.12.06, 23:32
              Znalazłam coś takiego,wygląda fajnie www.allegro.pl/item150959743_fotografia_slubna_fotoksiazka_nowosc.html
          • agajac Re: Fotoksiązka tak, ale u najlepszego introligat 19.12.06, 15:41
            videobeta napisał:
            > Praca nad takim projektem to przynajmniej tydzień czasu.

Marcus - w jakim programie robisz projekty do tej książki?
            Pozdrawiam
            JT.
          • ewik_75 Re: Fotoksiązka tak, ale u najlepszego introligat 19.12.06, 16:00
            nie ma to jak reklama....
    • videobeta Re: Fotoksiążka 19.12.06, 18:02
      Drogi Jacku. Info poszło na "gazetowego".
      Co do reklamy odnośnie fotoksiążki to uważam, że MB Studio robi super swoją
      usługę i życzę każdemu, kto robi coś w życiu, aby był tak sumienny jak
      Massimo /obywatel Włoch - jeden z najsympatyczniejszych ludzi jakich poznałem w
      2006 roku/
      Co do samej fotoksiążki to zawsze wybór należy do Młodych. Jeżeli zależy im na
      czymś na lata napewno wybiorą coś lepszego i trwalszego. Natomiast jeżeli w grę
      wchodzi aspekt finansowy to polecam również dobrą firmę: Wydawnictwo Wola
      Blakowa.

Pozdrawiam
      MARCUS
      videobeta.com/
    • mysza_klapsiara Re: Fotoksiążka 19.12.06, 21:34
      Tak widziałam. Świetna sprawa. Ogólnie podoba mi się. Pozdrawiam.
      • matyldzia76 Re: Fotoksiążka 27.12.06, 17:07
        Myślę, że chodzi tu przede wszystkim o fotoksiążkę ślubną, która swoją jakością
        wogóle nie różni się od odbitek foto, ponieważ też jest odbitką foto tylko w
        formacie 30x60 w oprawie i taka ksiązka faktycznie kosztuje,( jak to opisał
        videobeta). Jakośc jest super, ja mam maszynę fotograficzną, która robi tego
        typu odbitki i wielu fotografów robi u mnie zdjęcia, niektórzy korzystają z
        gotowych szablonów inni każdy ślub składają inaczej ( i tu też wydaje mi się
        jest potem różnica w cenie) Ja ze swojej strony mogę Wam takie ksiązki jak
        najbardziej polecic, koszt moze duży, ale efekt....

• ostatni_m_ohikanin Re: Fotoksiążka 13.01.15, 15:26
      Tak, Fotoksiążka to fajny pomysł na prezent smile można zobaczyć oferte tutaj www.fotobook.pl/ smile)
      • kaga9 SPAMER 13.01.15, 17:51
        Można sobie nie zawracać głowy:
        forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=ostatni_m_ohikanin&title=&forum=
    • slodkazuzia Re: Fotoksiążka 28.01.15, 10:51
      Ja mam, wygląda pięknie i jest świetną pamiątką. Polecam.
    • lenka11211 Re: Fotoksiążka 29.01.15, 18:50
      fotoksiążki są dobre bo sa wieczne, ale uważam, że albumy mimo wszytsko mają to cos
    • microbot12 Re: Fotoksiążka 29.01.15, 21:55
      Ja widziałam! Foto-książki różnią się w zalezności od firmy w jakiej postanowiłaś zrobić tą książkę i od rodzaju papieru. Najpiękniejsze są te z twardymi kartami, które otwierają się zupełnie na płasko.
      • the44 Re: Fotoksiążka 24.02.15, 18:49
        Jeżeli ktoś szuka fotoksiążek to na pewno godne polecenia są te które serwują je w każdej nie al postaci, a do tego w dobrej cenie. Kuzyn przy okazji wesela korzystał z tych www.efotoksiazka.pl/produkty/fotoalbumy.
        • kaga9 SPAMER n/t 24.02.15, 21:28
    • wawel_dragon Re: Fotoksiążka 06.03.15, 16:46
      Mam jedną fotoksiążkę od jakiegoś czasu, jakość jest naprawdę niezła, miło jest ją czasem poprzeglądać, powspominać stare czasy. Kupiłem ją w Drukarni Krakowskiej także jest to sprawdzone miejsce.
      • kaga9 SPAMER, nie warto 06.03.15, 17:02
        forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=wawel_dragon+&title=&forum=
    • kaga9 SPAMER 09.03.15, 19:02
      forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=ulaa93&title=&forum=
    • kaga9 SPAMER n/t 07.09.15, 23:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka