aga07 17.12.06, 14:29 Mam pytanie,czy ktoś z Was ma lub widział "na żywo" fotoksiążkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylvie08 Re: Fotoksiążka 17.12.06, 16:19 Tez jestem ciekawa opinii, bo mam wlasnie zamiar takowa zakupic. Odpowiedz Link Zgłoś
agajac Re: Fotoksiążka 17.12.06, 16:36 Myślałem o wprowadzeniu tego do oferty. Od dwóch firm dostałem przykładowe, reklamowe egzemplarze. Jeden z nich był makabrycznie beznadziejny - wstydziłbym się to komukolwiek pokazać - kiepska jakość, brzydki papier, druk, trwałość a do tego bardzo słabe, amatorskie zdjęcia. Normalnie żenada. Druga firma przysłała mi egzemplarz trochę lepszy, ale dosłownie tylko trochę. Dużo dobrego słyszałem o foto-książkach wykonywanych w Bielsku-Białej przez firmę MB-Studio. Są bardzo drogie, ale podobno warto. Zamierzam się im niebawem bliżej przyjrzeć. Pozdrawiam Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: Fotoksiążka 17.12.06, 16:43 ja widziałam na targach ślubnych.były tam zdjęcia rodzinne fotografa, a nie ślubne, ale całość prezentowała się dość ładnie.ja osobiście nie byłam zainteresowana, ale być może bym się skusiła na tę ofertę,jak byłoby inaczej....pozdrawiam.gdzieś być może nawet znalazłabym namiary Odpowiedz Link Zgłoś
aga07 Re: Fotoksiążka 17.12.06, 17:08 Jak znajdziesz to podaj namiary.Ja znalazłam fajną ofertę na allegro,ale niestety nie z Warszawy i na żywo nie zobacze.Jutro mają mi przysłać przykładowe strony z takiej fotoksiążki. Odpowiedz Link Zgłoś
vouguebleue Re: Fotoksiążka 17.12.06, 18:19 ja taką książke tez widziałam na targach, były w niej zdjęcia ślubne. wyglądało to super. bardzo mi sie ten pomysł spodobał. teraz jestem na etapie poszukiwania fotografa i mocno sie zastanawiam, czy nie skorzystac z takiej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
aldialdi Re: Fotoksiążka 17.12.06, 20:55 Wlaśnie, fotoksiążka zainteresowała mnie jako prezent dla najbliższych gości. Póki co ściągnęłam programik, zaprojektowałam książke ale ciągle brak mi odwagi do zamówienia jej. Ok, 80 zl może majątkiem nie jest ale jakoś nie mam w zwyczaju zamawiać w ciemno tego czego nie znam. Choć czasem warto ryzykować więc moze... Odpowiedz Link Zgłoś
emilkab2 Re: Fotoksiążka 18.12.06, 09:48 Oglądałam taką z superfoto.pl i Fotojokera. Tragiczna jakość zdjęć !!!! To wygląda tak, jakby te zdjęcia wydrukować na drukarce laserowej (kolorowej) i ładnie oprawić. NIE POLECAM !! Drogie i beznadziejnej jakości Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Fotoksiążka 18.12.06, 10:25 nasz fotograf zrobił sobie taką fotoksiązkę - z nami, przykłądową. Co do jakości druku - na 1 zdjeciu się potwierdza, reszta była super. Zamówiłam 2 w formacie A4 dla rodziców naszych, zobaczymy jak te wyszły. Ogólnie oceniam dobrze. fajna rzecz na prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: Fotoksiążka 18.12.06, 11:04 super, piekna i na pewno ładniejsze od zwykłego albumu. Zdziwiona jestem że niektórzy pisza że słaba jakość, bo te co ja widziałam to rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
emilkab2 Re: Fotoksiążka to beznadziejna jakość 18.12.06, 11:49 Beznadziejna jakość jest w porównaniu do zwykłych odbitek. Jak się patrzy na samą książkę wygląda dobrze, ale wystarczy wziąć do ręki fotoksiążkę i odbitkę w jakimś większym rozmiarze, by zobaczyć ogromną różnicę na niekorzyść! O wiele mniej kolorów, fatalnie wyglądają szarości. Moim zdaniem NIE WARTO i odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
agajac Re: Fotoksiążka to beznadziejna jakość 18.12.06, 18:52 No tak... ale czego wymagać skoro - jak ktoś napisał wyżej - taka książka ma kosztować 80 zł... Książki z MB Studio z Bielska-Białej kosztują bodajże od 1000 do 3000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
videobeta Fotoksiązka tak, ale u najlepszego introligatora! 18.12.06, 19:48 Muszę się wypowiedzieć w sprawie fotoksiążki. Na poczatek popieram Jacka z Fotopracowni, gdyż faktycznie najlepsze fotoksiążki w Polsce robi MB Studio. Osobiście robiłem u niego kilka takich egzemplarzy na 20 i 25 kart w formacie 30/60cm całę ze skóry, z grawerem z przodu tj. imiona młodych i datą ślubu i sposób wykonania usługi, trwałość, rzetelność wykonawcy na najwyższym poziomie w Polsce.Fakt jest jeden, że jest to droga usługa. Do niej musicie doliczyć koszt 20-25 odbitek na papierze fotograficznym w formacie 30/60cm - ja robiena tzw jedwabistym - koszt jednej odbitki w zależności od miejsca w Polsce od 12 do 20 zł za sztukę. Do tego dochodzi wykonanie fotoksiążki - stąd koszt usługi wynosi w granicy 800 do 1.000zł. Jeżeli chcecie można doliczyć do tego ekskluzywną skrzyneczkę z drewna dębu pokrytą skórą i wyłożoną materiałem w granicy 300-500zł i już macie szacunkowy koszt fotoalbumu. W tym momencie należało by się jeszcze zastanowić nad samym projektem fotoksiążki - wiem, ze są gotowe szblony, ale ja z nich nie korzystam. Sami na własnych błędach nauczyliśmy się tworzyć własny wzór i projekt i to w/g mnie jest najlepsze, gdyż staramy się Młodym za każdym razem dawać własny projekt zgodny z ich oczekiwaniami. Praca nad takim projektem to przynajmniej tydzień czasu. Prosze doliczyć tu koszt usługi fotoreportażu, ewentualnych skanów, podatków VAT i PD i koszt fotoksiązki wynosi w tym wypadku najmniej 2.000 do 3.000zł. Mówię tu o fotoksiążce wykonanej w MB Studio a nie u innych producentów. Będąc na międzynarodowych targach foto video w Łodzi w maju br miałem okazję porównać wykonanie wszystkich albumów u wszystkich producentó w Polsce i najbardziej do gustu przypadł mi introligator Massimo z MB Studio, którego gorąco polecam! MARCUS videobeta.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie08 Re: Fotoksiązka tak, ale u najlepszego introligat 18.12.06, 19:54 A ja planuje zamowic taka fotoksiazke przez www.wolablakowa.pl, w zasadzie tylko ich znalazlam kiedys przypadkiem i spodobali mi sie. Nie sa tani, wiec moze i jakosc lepsza bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
aga07 Re: Fotoksiązka tak, ale u najlepszego introligat 18.12.06, 23:32 Znalazłam coś takiego,wygląda fajnie www.allegro.pl/item150959743_fotografia_slubna_fotoksiazka_nowosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
agajac Re: Fotoksiązka tak, ale u najlepszego introligat 19.12.06, 15:41 videobeta napisał: > Praca nad takim projektem to przynajmniej tydzień czasu. Marcus - w jakim programie robisz projekty do tej książki? Pozdrawiam JT. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Fotoksiązka tak, ale u najlepszego introligat 19.12.06, 16:00 nie ma to jak reklama.... Odpowiedz Link Zgłoś
videobeta Re: Fotoksiążka 19.12.06, 18:02 Drogi Jacku. Info poszło na "gazetowego". Co do reklamy odnośnie fotoksiążki to uważam, że MB Studio robi super swoją usługę i życzę każdemu, kto robi coś w życiu, aby był tak sumienny jak Massimo /obywatel Włoch - jeden z najsympatyczniejszych ludzi jakich poznałem w 2006 roku/ Co do samej fotoksiążki to zawsze wybór należy do Młodych. Jeżeli zależy im na czymś na lata napewno wybiorą coś lepszego i trwalszego. Natomiast jeżeli w grę wchodzi aspekt finansowy to polecam również dobrą firmę: Wydawnictwo Wola Blakowa. Pozdrawiam MARCUS videobeta.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: Fotoksiążka 19.12.06, 21:34 Tak widziałam. Świetna sprawa. Ogólnie podoba mi się. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
matyldzia76 Re: Fotoksiążka 27.12.06, 17:07 Myślę, że chodzi tu przede wszystkim o fotoksiążkę ślubną, która swoją jakością wogóle nie różni się od odbitek foto, ponieważ też jest odbitką foto tylko w formacie 30x60 w oprawie i taka ksiązka faktycznie kosztuje,( jak to opisał videobeta). Jakośc jest super, ja mam maszynę fotograficzną, która robi tego typu odbitki i wielu fotografów robi u mnie zdjęcia, niektórzy korzystają z gotowych szablonów inni każdy ślub składają inaczej ( i tu też wydaje mi się jest potem różnica w cenie) Ja ze swojej strony mogę Wam takie ksiązki jak najbardziej polecic, koszt moze duży, ale efekt.... Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_m_ohikanin Re: Fotoksiążka 13.01.15, 15:26 Tak, Fotoksiążka to fajny pomysł na prezent można zobaczyć oferte tutaj www.fotobook.pl/ ) Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 SPAMER 13.01.15, 17:51 Można sobie nie zawracać głowy: forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=ostatni_m_ohikanin&title=&forum= Odpowiedz Link Zgłoś
slodkazuzia Re: Fotoksiążka 28.01.15, 10:51 Ja mam, wygląda pięknie i jest świetną pamiątką. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka11211 Re: Fotoksiążka 29.01.15, 18:50 fotoksiążki są dobre bo sa wieczne, ale uważam, że albumy mimo wszytsko mają to cos Odpowiedz Link Zgłoś
microbot12 Re: Fotoksiążka 29.01.15, 21:55 Ja widziałam! Foto-książki różnią się w zalezności od firmy w jakiej postanowiłaś zrobić tą książkę i od rodzaju papieru. Najpiękniejsze są te z twardymi kartami, które otwierają się zupełnie na płasko. Odpowiedz Link Zgłoś
the44 Re: Fotoksiążka 24.02.15, 18:49 Jeżeli ktoś szuka fotoksiążek to na pewno godne polecenia są te które serwują je w każdej nie al postaci, a do tego w dobrej cenie. Kuzyn przy okazji wesela korzystał z tych www.efotoksiazka.pl/produkty/fotoalbumy. Odpowiedz Link Zgłoś
wawel_dragon Re: Fotoksiążka 06.03.15, 16:46 Mam jedną fotoksiążkę od jakiegoś czasu, jakość jest naprawdę niezła, miło jest ją czasem poprzeglądać, powspominać stare czasy. Kupiłem ją w Drukarni Krakowskiej także jest to sprawdzone miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 SPAMER, nie warto 06.03.15, 17:02 forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=wawel_dragon+&title=&forum= Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 SPAMER 09.03.15, 19:02 forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=ulaa93&title=&forum= Odpowiedz Link Zgłoś