mary_popins 22.12.06, 09:03 Na ile przed planowanym slubem? Rok czy dluzej? A moze komus udalo sie znalezc na ten sam rok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba002 Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 09:07 Ja zaczęłam poszukiwanie sali na równo rok przed slubem. Zajęło mi to około miesiąca. Ślub jest 5.5.07 a salę zarezerwowalismy 25.5.06. Odpowiedz Link Zgłoś
zula80 Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 03.01.07, 14:49 Ja zaczelam w kwietniu i juz w maju udalo mi sie wszystko zalatwić na termin wrzesien tego samego roku. Suknie zamowilam w czerwcu i na polowe lipca byla gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 09:09 Ślub mieliśmy w lipcu, a sali zaczęliśmy szukać na przełomie maja i czerwca, bo wtedy wymyśliliśmy, że będzie wesele. I znaleźliśmy super salę. Tylko, że nasz ślub był w piątek, więc dlatego mogliśmy sobie na spokojnie przeglądać oferty. Soboty zwykle są porezerwowane. Odpowiedz Link Zgłoś
agapa23 Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 09:13 Salę zarezerwowaliśmy w listopadzie tego roku, a ślub we wrześniu 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
natalii_2 Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 09:23 Wszystko zależy od tego gdzie ma byc wesele, czy to jakieś małe miasteczko czy dajmy na to gigant - Warszawa. Kuzyn planuje slub na czerwiec 2007 w rodzinnej, niewielkiej miejscowości swojej narzeczonej i jeszcze do tej pory nie zarezerwowali żadnej sali, byli w kilku okolicznych i kazano im przyjść w maju!!!! czyli na zaledwie miesiąc przed, my zaczelismy szukać w Warszawie prawie rok wczesniej (a wesele w sierpniu 2007), w końcu udało sie znależć na osiem miesiecy przed.. ale to też nie do końca jest regułą. Moja przyjaciólka znalazła sale na trzy miesiące przed weselem, co prawda pod Warszawą, ale to tez podpada pod slubne szaleństwo stolicy.... Odpowiedz Link Zgłoś
mary_popins Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 09:46 No właśnie my się zastanawiamy, czy zaczynając poszukiwania po świetach jestesmy w stanie zdazyc z weselem na 2007r. ( wrzesien chyba). Moj facet upiera sie ze to realne, a ja bardzo watpie. Mieszkamy w Katowicach, ale wesele moze tez byc w pobliskich gorach. Odpowiedz Link Zgłoś
jusmac Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 10:12 hej, ja również jestem z tych okolic, salę zaczęlismy szukać w sierpniu tego roku na sierpnień/wrzesień 2007. Nie powiem zeby było łatwo. Większość fajnych sal w Katowicach, Bytomiu i Tarnowskich Górach juz dawno zajęte. My zarezerwowalismy salę w środku tygodnia, ale gdy poszliśmy wpłacic zaliczkę, akurat jakaś para zrezygnowała z terminu wrzesniowego w sobotę, więc wskoczylismy na ich miejsce. Jak nie zalezy ci na sobocie - to nie będziecie mieć większych problemów. Życzę powodzenia i pozdrawiam. P.SA. Mój też się upierał że wszystko da się załatwić od ręki... pstryk i już gotowe, a jak zaczeliśmy dzwonic i szukać to się zdziwił Odpowiedz Link Zgłoś
mary_popins Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 10:55 No wlasnie nam zależy tylko na sobocie. I najlepiej, zeby była sala z noclegiem. Ja się już prawie poddaje z tym 2007r. Odpowiedz Link Zgłoś
jusmac Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 11:35 sprawdź gazetowego wysłałam maila. Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: mary_popins 22.12.06, 13:07 restauracja-katowice.com.pl/ www.wanda.go3.pl/ www.zajazdgosciniecslaski.pl/przyjecia.html Odpowiedz Link Zgłoś
carla.a Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 18:39 Natalii_2 powiedz gdzie znalazłas sale? I jak znasz jakieś jeszcze na 100 osób, co mają jeszcze terminy daj znać. Bo ja od września szukam i na sierpień nie am już nigdzie nic w pd-zach Wawie, ani okolicach pozdrawiam. PS.jeśli w Warszawie, to radze szukać 1,5 roku wczesniej,,, co najmniej. To idiotyzm, ale niestety, potem ciężko ci będzie... chyba, że coś nowego akurat otworzą.Ja na to liczę, bo inaczej, to ślub będę musiała przełożyć na 2007 bo na 2007 mają terminy jeszcze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julka3006 Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 29.12.06, 21:36 dziewczyny moja przyjaciólka odstąpi wolny termin -19,05,07 w dworze kaszubskim Magnat- www.dwor-magnat.pl kolo Gdyni -szczegoly na stronie dworu kontaktujcie sie albo na moja poczte albo na jej gg 1453001-powie co i jak dzieki za pomoc jej narzeczony zerwał wczoraj zareczyny a wszystko oplacone... pomózcie Odpowiedz Link Zgłoś
lotka81 Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 10:53 czesc, mamy wesele w trzebini, 07.07.07, wiec dosyc oblezony termin. jak podzwonilam po kilku miejscach to sie podlamalam, wiekszosc na ten dzien byla zajeta juz z rok wczesniej(okolo wakacji 2005--paranoja), proponowano mi juz daty pazdziernikowe ale na szczescie udalo sie... mamy sale ktora pomiesci do 150 osob, mi potrzebne 70-kilka miejsc. umowe podpisalismy 22.11.2006 Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 12:11 Myśmy ustalili datę w na początku grudnia na 13.10.2007. Mój M. upierał się, żeby załatwianiem sali zająć się po Nowym Roku- ale moim zdaniem to już późno (nie dosć, że coraz mniej czasu, to po świętach i Nowym Roku będzie wysyp nowych zaręczonych i wtedy będzie trudniej). Udało mi się zarezerwować salę w Mikołajki czyli jakieś 10 miesięcy przed datą przyjęcia. Szczerze mówiąc mieliśmy szczęście, bo na tego naszego 13 to raczej mało chętnych było, ale gdybyśmy chicieli w inny dzień, to nie wiem, czy by się udało... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_na_wydaniu Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 15:11 Ja umowę podpisałam równo rok przed ślubem. Pani z recepcji hotelu była zdziwiona, ze tak szybko Pochodzę z niewielkiego miasteczka, może dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 15:49 pół roku przed ślubem zależy od sali - nasza jest nowa i niewiele osób o niej wie. Dlatego też mieli jeszcze wolny termin/ Natomiast w okolicy wszystkie słynne, starsze lokale były już zajęte od ok. 8-12 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 18:06 W lipcu tego roku, chcielismy zamowic na kwiecień, niestety wolne miejsce było dopiero na 11 sierpnia 2007 i tak tez wybralismy. Odpowiedz Link Zgłoś
stella_22 Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 22.12.06, 20:54 My zarezerwowaliśmy salę w październiku, na 10 m-cy przed ślubem. Teraz ciężko by już było cokolwiek znaleźć. Chcieliśmy co prawda inną, ale tam terminy były wolne dopiero na 2008 rok... teraz to już niestety z tak dużym wyprzedzeniem trzeba rezerwować salę Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejkakubusia Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 23.12.06, 16:52 Ja zaczęłam niecały rok przed ślubem-w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 23.12.06, 18:14 jak tak sobie cytam, to też jestem przekonana, że w Warszawie to tak 1,5 - rok wcześniej trzeba rezerwować (w jednym miejscu jak w grudniu 2005r pytałam o 2007 wakacje to mi pokazano kalendarz i na lipiec /sierpień i grudzień 2007 już miejsc nie było!!! koszmar jakiś Oczywiście mój mężczyzna jest przekonany, że na ostatnią chwilę też się wszystko da załatwić i właśnie zdecydował się oświadczyć z zamiarem ślubu w najbliższe wakacje. W związku z tym proszę Was o pomoc, może znacie namiary na jakieś sensowne miejsce (ok80os)gdzie mogą być jeszcze wolne terminy??? może w piątek? pozdrawiam serdecznie i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 23.12.06, 18:56 zaczeliśmy na 10 miesięcy przed ale mieliśmy już bardzo ograniczony wybór (pażdziernik) ALe nie ma tego złego - wybraliśmy cos co nam odpowiada w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
edytkao miejsca w Warszawie 24.12.06, 05:05 Chyba nie jest az tak zle Ja podpisywalam umowe z sala, ktora w pelni mi sie podobala pod koniec listopada 2006 , a wiec miesiac temu, a slub odbedzie sie w lipcu 2007. Zanim podpisalam umowe, obejrzalam kilka ciekawych miejsc w Warszawie i najblizszych okolicach i spokojnie mialy jeszcze wolne terminy na czerwiec- wrzesien 2007 Aczkolwiek sele, ktora wybralismy, zarezerwowalismy doslownie w ostatnim momencie- ogladalismy sale w niedziele po poludniu, a czekali na nasza decyzje do poniedzialku rano, po godzinie 10:00 rano juz ktos inny by ja zarezerwowal... a wiec nie martw sie, jesli nie zalezy Ci na jakims konkretnym terminie (jedynym determinantem jest sobota), to masz jeszcze duze szanse na znalezienie czegos ciekawego Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszeq14 Re: miejsca w Warszawie 29.12.06, 18:51 edytkao ... daj namiary na te sale w których były jeszcze terminy na lipiec - sierpień 2007... bo po zach, stronie Wawy, to szukamy od października i kiepsko jest tylko hotel Gaja, ale za mały niestety. I kurcze jakoś nie bardzo nam się podoba. Z góry dziękujemy. Pozdrawiamy serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
basia1125 Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 24.12.06, 22:41 Sala znaleziona wczoraj, dzis zaklepalismy termin juz na 100% i wplacilismy zaliczke. Najpierw zrobilismy rozeznanie w internecie i rozpytalam sie na forum, mielismy jeden dzien na obejzenie wszystkiego co wybralismy. A slub 14.06.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
mary_popins Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 25.12.06, 17:11 2008 ???? O matko! Ja chce w 2007r. Najlepiej czerwiec lub lipiec. Ale to tylko pobozne zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
malina007 Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 03.01.07, 15:22 Nie rozumiem tej całej paranoi z rezerwowaniem na 2 lata wcześniej, zaręczyliśmy sie 22 grudnia 2006 ślub ustaliliśmy na 18 sierpnia 2007 rozesłałam maile dostałam odpowiedzi zarezerwowałam fajne miejsce niedaleko wawy na datę która mi odpowiada w kościele też nie było problemów Wiec jak się chce to można bez nerwów i przekładania ślubu na 2008,trzymam kciuki i życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dziuneczka.pl Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 29.12.06, 17:50 poltora roku niesttey teraaz sie tak rezerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
aga07 Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 29.12.06, 19:03 My zaręczyliśmy się 11 lipca i po paru dniach zaczęłam poszukiwania na 07.07.2007.7 to nasza liczba bo od 07.06.1997 jesteśmy razem,ale sobota 07.06 jest dopiero w 2008 więc wybraliśmy 7.7.7.będzie dokładnie 10 lat i 1 miesiąc.Najpierw powysyłam zapytania o termin do kilku sal,które miałam "upatrzone z inernetu" i wszystkie były zajęte.Obejżeliśmy 11 sal i padło na Legionowo.Rezerwacja niecały rok wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 03.01.07, 14:57 my dość wcześnie (troszkę ponad rok przed ślubem), ale... chcielismy miec juz zaklepane. Tym bardziej, że wesele bedzie w ośrodku wypoczynkowym i w czasie długiego weekendu. Nie chcielismy, aby ktoś zajął gościom miejsca noclegowe. Ale myslę, że gdyby nie to - że zależąło nam na tym własnie konkretnym miejscu, to jeszcze trochę byśmy poczekali. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilorek Re: kiedy zaczynacie poszukiwanie sali? 03.01.07, 15:13 My dokladnie 13 miesiecy przed slubem zarezerwowalismy restauracje i zespol. Odpowiedz Link Zgłoś