Dodaj do ulubionych

Sukienki dla dziewczynek

16.01.07, 22:53
Co o tym sądzicie? Ja myślę, że to świetny pomysł, choć typowo amerykański. U
nas chyba rzadko się spotyka małe dziewczynki sypiące np. kwiaty. Chociaż
podejrzewam, że zwyczaj ten zaczyna robić karierę, gdyż w każdym salonie, w
którym byłam w ofercie znajdowały sie takie właśnie małe sukieneczki.
A te są naprawdę urocze smile
www.weddingchannel.pl/?p=MjswO3BsOzY7NjIx
Obserwuj wątek
    • promyczek_k Re: Sukienki dla dziewczynek 16.01.07, 22:55
      Oczywiście nie wszystkie są urocze. Niektóre dziewczynki wyglądają wręcz
      groteskowo w sukienkach wyglądających jak miniaturka "dorosłej" sukni
    • agawia84 Re: Sukienki dla dziewczynek 16.01.07, 23:00
      Wg mnie to też fajny pomysł. Na tej stronce też są fajne sukieneczki!
      www.demetriosbride.com/us/index.php?page=collection_kukla_05
      Właśnie czegoś takiego szukam bo na moim ślubie będzie córeczka dziewczyny
      mojego taty, która ma 6 lat i będzie mi niosła obrączki na poduszeczce a ona
      sama chce mieć taką piękną sukieneczkę więc obiecałam, że razem coś ładnego
      wybierzemy!
      • promyczek_k Re: Sukienki dla dziewczynek 16.01.07, 23:03
        U mnie miały być dziewczynki sypiące kwiatki. Oczywiście plany były, ale nie
        wiem teraz, co z tego będzie. Jedna by miała 3 latka i obawiam się, zwłaszcza
        znając jej charakter, że nie pójdzie. Po pierwsze się przestraszy, bo jakaś taka
        strachliwa. A nawet jak nie, to chyba przez przekorę nie pójdzie.
        Druga też 3 latka, ale ewentualnie by szła ze starszą siostrą, więc nie powinno
        byc kłopotu smile
        Pozdrawiam!
        • agawia84 Re: Sukienki dla dziewczynek 16.01.07, 23:10
          Szanowna Koleżanko Forumko chciałam zauważyć, że w tym samym dniu wychodzimy za
          mąż! Mam nadzieję, że nie będzie strasznego upału bo byłby nie do zniesienia.
          Jeśli chodzi o flower girl, to faktycznie taka 3latka może się wstydzić . Moja
          6 latka wygląda na 4 (bardzo drobniutka i niziutka) i przeżywa jak szczerbaty
          sucharek! Sama się zastanawiam, czy w ostatniej chwili nie spanikuje! Mam
          nadzieję, że nie zawiedzie przybranej siostry smile zwłaszcza, że będzie miała na
          sobie piękną sukieneczkę!
          Pozdrawiam!

mój suwaczek
    • kasiol2 Re: Sukienki dla dziewczynek 16.01.07, 23:53
      w niektórych sukienkach te dzieci wyglądają przepięknie,
      na naszym weselu córeczka nam będzie niosła obrączki lub
      sypała kwiatki, i właśnie chciałabym dla niej jedną z
      takich sukienek, co prawda myślałam żeby zamówić uszycie
      takiej sukienki,ale jeżeli gotowa byłaby dobra (córka jest
      drobną dziewczynką) i oczywiście w przystępnej cenie to może
      lepiej kupić. a tak z ciekawości pytam nie wiecie dziewczyny
      ile takie sukienki kosztują?
      mój suwaczek

• agawia84 Re: Sukienki dla dziewczynek 16.01.07, 23:59
        niestety nie wiem, ale słyszałam, że ceny zaczynają się od 300 zł ale to
        niepewne źródło więc trzeba sprawdzić. Tak wogóle to nawet nie wiem w których
        salonach w Polsce sprzedają takie piękne kiecuszki. Jak będziecie wiedziały to
        dajcie znać na forum!
        Pozdrawiam!
    • siog Re: Sukienki dla dziewczynek 17.01.07, 00:12
      promyczek_k napisała:

> Co o tym sądzicie? Ja myślę, że to świetny pomysł, choć typowo amerykański.

kolejny raz chcialabym podkreslic ze NIE jest to typowy zwyczaj AMERYKANSKI,
      jest to raczej powszechny zwyczaj EUROPEJSKIsmile
      • katia.seitz Re: Sukienki dla dziewczynek 17.01.07, 00:15
        u nas prawdopodobnie obrączki będzie niosła siedmioletnia córeczka kuzynki. mam
        nadzieję, że to jeszcze właściwy wiek? na pewno ucieszyłaby się z takiej
        sukieneczki, pewnie obgadam to z jej mamą...
    • anek45 [...] 17.01.07, 00:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • promyczek_k Re: Sukienki dla dziewczynek 17.01.07, 12:27
        Miałam na myśli śluby, ale przecież rzeczywiście ciężko się tego domyślić, jak
        się jest na forum o ślubach. Następnym razem będę bardziej precyzyjna biorąc pod
        uwagę intelekt niektórych forumowiczek
        • anek45 [...] 17.01.07, 12:28
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kasiol2 Re: Sukienki dla dziewczynek 17.01.07, 01:00
      w mojej miejscowości w 2006 roku było kilka (dokładnie wiem
      o 4 może było ich więcej), ślubów na których dziewczynki sypały
      kwiatki przed parą młodą, wiem jednak że narzeczeni musieli
      wcześniej ustalić to z kościelnym, ponieważ u nas to do niego
      należy obowiązek posprzątania po ślubie, tym bardziej że po
      jednej uroczystości może zaraz odbywać się następna.

mój suwaczek
    • lumidee23 Re: Sukienki dla dziewczynek 17.01.07, 12:30
      zakochalam sie szczegonie w tych prostych sukieneczkach bede miala na slubie
      dwie 5 latki w takich sukieneczkach i 1 chlopczyk niosacy z nimi obraczkismile

mam tylko pytanie co zrobic zeby dziewczynki sie zaprzyjaznily wczesniej dzien
      przed weselem je zapoznac i polozyc je razem spac??? to bylby fajny pomysl..smile
      bo one jak przyjada z mamusiamy prosto na wesele obydwie sa wstydliwe ;p to lipa
      z sypania a tak jak dzien wczesniej sie je zapozna bedzie fajnie;d prawda??
      powinno sie udac ??smile
    • nionczka Re: Sukienki dla dziewczynek 17.01.07, 12:33
      Zwyczaj dzieci uczestniczacych w ceremonii nie jest tylko amerykanski. W Europie
      jest to na porzadku dziennym. Dzieci niosa welon, obraczki, sypia kwiaty, etc.

Sukienki sa ladne, ale moim zdaniem dla malych dziewczynek powinny byc krotkie.
      Smiesznie wygladaja male dziewczynki w dlugich sukniach. A makijaz w ogole jest
      karygodny.

• kami-lia Re: Sukienki dla dziewczynek 11.04.14, 13:02
        moja córka wystąpiła na weselu ostatnio w sukience od KAAN e-kaan.pl/pl/122-sukienka-rozyczki.html sukienka skromna, elegancka i najważniejsze wygodna wink
        • memphis90 Re: Sukienki dla dziewczynek 11.04.14, 13:25
          Szczerze mówiąc szczytem elegancji to ta sukienka nie jest - choć ładna!- moja córa chodzi w takich na codzień do przedszkola. Ale co kto lubi. Dziecko ubrane mniej formalnie nie razi, to przecież dziecko smile
        • sztukaubrania Re: Sukienki dla dziewczynek 01.05.14, 21:25
          cześć, polecam nasze sukienki allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=26113773
          przykładowa sukienka:
          allegro.pl/tiulowe-platki-dluga-sukienka-slub-wesele-usa-r116-i4200984886.html
        • bozenkajola Re: Sukienki dla dziewczynek 14.05.14, 12:46
          Zakupiłam śliczny komplecik, idealnie nadający się na chrzest, oraz inne uroczystości rodzinne. Składa się z sukieneczki oraz bolerka w kolorze ecru kiddostate.pl/dziewczynki/135-Bolerko-Sukienka-ecru-68-74-okazjonalne.html myślę, że w takim zestawie dziewczynka będzie wyglądać jak mała księżniczka i zachwycać wink
    • anetina Re: Sukienki dla dziewczynek 17.01.07, 13:02
      nie wiem, jak u nas wypali
      ale będzie dwójka dzieci

1,5 ltnia i prawie 4 latek
      • eliza_1978 Re: Sukienki dla dziewczynek 31.03.14, 22:40
        Piękne sukienki dla dziewczynek można kupić na:
        buy4kids.pl/category/sukienki-dla-dziewczynek
        • matwen Re: Sukienki dla dziewczynek 03.06.14, 17:47
          Kupiłam tą z "kołnierzem", jest naprawdę śliczna. buy4kids.pl/sukienka-bawelniana-z-wzorem-kwiatowym.html
          • klonika Re: Sukienki dla dziewczynek 06.06.14, 16:14
            super sukienka! smile sama bym sobie kupiła, jakby była większa wink
            ____________________________________________________________________________
            Jak wygląda przeprowadzka do anglii? Czy radca prawny Gliwice jest skuteczny?
            • eliza_1978 Re: Sukienki dla dziewczynek 03.07.14, 22:10
              Nowa kolekcja w buy4kids jest prześliczna - zobaczcie same, szkoda, że nie jestem młodsza... buy4kids.pl/sukienka-ela.html
    • za_mszowe Re: Sukienki dla dziewczynek 08.04.16, 19:41
      W tym to chyba na placzabaw a nie na slub,ograniczona intelaktualnie spamerko.

Dziewczynki od kwiatkow to zwyczaj zachodnioeuropejski. Amerykanski zwyczaj to raczej orszak druhen,ale zwykle na tego typu forach watki zakladaja takie typowe blondynki z dowcipow i popisuja sie "znajomoscia realiow". Bo zagranica to tylko Ameryka,nie inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka