19.01.07, 20:57
Dziewczyny,pomóżcie!!! Muszę już zamawiać suknię a wciąż nie mogę znaleźć tej
jednej jedynej. Chciałabym żeby troszkę zakrywała górę tzn. moje wystające
obojczykismile i trochę optycznie zmniejszała ramiona. Jeśli macie jakieś ciekawe
propozycje proszę pilnie o zdjęcia i modele
Obserwuj wątek
    • inkageo Re: Suknia 19.01.07, 21:04
      A podobają Ci się modele z koronkowymi rękawami? I jakim budżetem dysponujemy?wink
      • olga777 Re: Suknia 19.01.07, 21:28
        w tej chwili nie mam uprzedzeń - jestem w stanie wszystko sprawdzać w
        praktycesmileChciałabym tylko żeby suknia raczej nie była wąska. Czyżbyś miała
        jakieś pomysły?
        • inkageo Re: Suknia 19.01.07, 21:33
          Miałam kilka pomysłów, ale kurcze same wąskie. Może zaraz coś znajdęsmile
          • inkageo Re: Suknia 19.01.07, 21:39
            Kupiłam na poprawiny szerszą suknię zakrywającą dekolt, ale jest bardzo
            skromna.. Moja jest ecru.
            img270.imageshack.us/my.php?image=margarettmarcheuh0.jpg
            Pewnie szukasz czegoś bardziej ozdobnego..
            • olga777 Re: Suknia 19.01.07, 21:46
              tą widziałam - bardzo ładna, ale rzeczywiście na ślub wolałabym coś bardziej
              ozdobnego. Osobiście podobają mi się wąskie suknie, ale jestem bardzo szczupła a
              narzeczony niezbyt wysoki, więc nie chcę wyglądac przy nim jak wieżasmile
              • nantu Re: Suknia 19.01.07, 21:57
                a cosmobella 7099?? wydaje mi sie dla szczuplej i wysokiej pany mlodej idealna!
                te poziome ciecia optycznie skroca i poszerza sylwetke,no i ramiona tez sa zakryte..
    • tom2812 Re: Suknia 19.01.07, 22:00
      Zobacz najnowszą kolekcję prezentowaną w czasie Gali Ślubnej w Warszawie 13-14
      stycznia 2007r. - www.weseleonline.pl
      Może znajdziesz coś dla siebie
      • kfiatuszek1903 Re: Suknia 19.01.07, 22:15
        jesli masz szerokie ramiona to wrecz przeciwnie,polecalabym cos co ich nie
        podkresla czyli odpadaja rekawki, dekolty w lodke. najlepiej w tym przypadku
        sprawdzaja sie gorsety z prostym zakonczeniem czyli bez ramiaczek - w ten
        sposob odwracasz uwage od ramion np taka
        www.suknie-slubne.pl/pl/stpatrick.php?s=rahman lub suknie z mini golfami
        www.suknie-slubne.pl/pl/stpatrick.php?s=radmila ta skosna linia sprawia
        ze ramiona wydaja sie wezsze lub z dekoltem jakby to okreslic zawiazywanym na
        szyje?? cos takiego www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=75
        unikaj raczej modeli tego typu www.suknie-slubne.pl/pl/stpatrick.php?s=daga
        albo tego www.suknie-slubne.pl/pl/stpatrick.php?s=retrato
        te co ci pokazalam sa akurat z kolekcji san patric - uprzedzam nie za taniej uncertain
        ale inne firmy napewno maja tego typu modele mam nadzieje ze moglam pomoc i
        milego wybierania smile
        • olga777 Re: Suknia 19.01.07, 22:21
          Dzięki dziewczyny. Tylko że właśnie ja już sama nie wiem, bo mierzyłam takie
          zupełnie bez ramiączek (takich jest przecież najwięcej) i jakoś źle się czułam -
          wyglądałam też nieszczególnie i to opinia nie tylko moja ale też koleżanki,
          która stwierdziła, że "coś jest nie tak"
    • inkageo Re: Suknia 19.01.07, 22:33
      A jakie sukienki już mierzyłaś? Jeżeli jesteś szczupła, a masz szerokie ramiona
      to rzeczywiście nie powinnaś ich podkreślać rękawkami. Fajną kolekcję ma
      Villais (salon Promessa), dzisiaj kupiłam "Porę na ślub" i jest tu dużo
      pięknych sukienek z tej kolekcji.
      • olga777 Re: Suknia 19.01.07, 23:06
        Najwięcej mierzyłam w Agnes - najbardziej podobała mi się ta (tylko ecru i z
        inną koronkąsmile)
        www.suknieagnes.pl/k2007/07p-4-4.html
        • kfiatuszek1903 Re: Suknia 20.01.07, 13:58
          dlatego pisalam ze trzeba po prostu mierzyc,aj tez nieszczegolnie wygladam w
          takiej bez ramiaczek.jesli ta Ci wpadła w oko mozesz sprobowac doszyc do niej
          cieniutkie ramiaczka ale ktore bede troche blizej srodka,jesli rozumiesz o co mi
          chodzi smile ewentualnie mozesz jeszcze sprobowac z suknie z takim bolerkiem
          www.mirage.siedlce.pl/kol.php?i=7&act=prev&p=kol/sin/ a nawet
          zakonczeniem pod jeszcze wiekszym skosem.w niektorych bluzkach w taki sposob
          wszyte sa rekawy(po skosem) tzw rekaw reglanowy i mimo ze ramiona sa podkreslone
          to ten skos optycznie je zweza(dlatego ,tak odbiegajac od tematu, bluzki z takim
          reglanowym rekawem beda dla ciebie dobre smile ale mimo wszystko musisz po prostu
          PRZYMIERZAC pozdrawiam
    • lena_maj Re: Suknia 20.01.07, 16:49
      Tak naprawdę to trzeba: mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć. No i dobrze też
      zapytać sieosoby kóra cię w salonie będzie obsługiwała czy mogłaby ci coś
      polecić.
      Wystające obojczyki są ładne smile moim zdaniem a jezeli chcesz optycznie
      zminiejszyć ramiona to proponuję nie zasłaniać ich żadnymi opadającymi
      rękawkami/ramiączkami etc bo to da efekt odwrotny. Lepiej suknię albo z
      prostymi rękaami zakrywającymi całe ramiona, albo suknię bez ramiączek czy
      rękawków a do tego szal.
      Moje propozycje (góry sukni, bo nie napisałaś jaki ma być dół):
      www.suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=ladera
      www.suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=laris - taka góra może poszerzyć
      ramiona
      www.suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=orfila&nr=1
      www.suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=irene
      www.suknie-slubne.pl/pl/alexismariage.php?s=fougeres
      www.suknie-slubne.pl/pl/stpatrick.php?s=rambla
    • liliana_k Re: Suknia 20.01.07, 21:52
      Witaj,
      zaproponuje Ci suknie z salonu Elizabeth. Na stronie internetowej Elizabeth mało
      jest tych sukien, ale za to w salonie jest ich mnóstwo. Są śliczne.
      Przejrzyj sobie...
      www.elizabeth.com.pl
      • olga777 Re: Suknia 21.01.07, 23:02
        Dzięki dziewczyny, chyba nie ma innej rady tylko jeszcze pomierzyć.. Problemem
        jest tylko brak czasu...Za późno się za to zabrałam..
        • sigmasigma Re: Suknia 22.01.07, 02:38
          ja mam szerokie ramiona i sporo wiem o chowaniu ich.
          Po pierwsze odpadaja mini golfy i niestety inne sukienki doradzane Ci przez
          osobe, ktora podala linki. Obawiam sie, ze te pokazane w linkach bardzo
          podkreslaja szerokie ramiona.
          Jezeli piszac szerokie ramiona masz na mysli, ze sa tluste, to koniecznie je
          zakryj. Jezeli reka jest szczupla, ale patrzac z przodu jestes szeroka w
          barkach, to latwo to skorygowac wybierajac sukienke z szerokim dolem.
          Na lekko tluste przedramie mozesz kupic suknie z gorsetem, wtedy uwaga
          rzeczywiscie bedzie odcignieta od ramion. Jezeli sa po prostu tluste to tylko
          rekaw. Moze byc do lokcia, a najlepiej dlugi. Moze byc koronkowy, tiulowy
          odpada. Zadbaj, zeby nie byl opiety.
          Przepraszam, jesl nieladnie napisalam, ale chcialam obrazowo.
          Ja mam i szerokie bary i tluste ramiona (poza tym jestem szczupla i mam chude
          nogi), wiem co to za bol z takimi rekami. Ciagle musze sobie poprawiac
          proporcje, a czesto latem musze sie grzac w jakiejs bluzce, bo sie po prostu
          nie moge rozebac do topu.
          Olga, wiem, ze masz malo czasu, ale pomysl o jednym. Jesli wybierzesz
          nieodpowiednia suknie, to na kazdym zdjeciu Ci wyjda te rece (zdjecia sa
          robione albo cala postac, albo pol - zawsze jest ramie). Poswiec sie temu, bo
          bedziesz miala zepsuta pamiatke, a zdjecia defekty pokazuja bezlitosnie.
    • miwonka81 Re: Suknia 22.01.07, 20:38
      a ja jestem fanką villaisa i polecam Ci pare ich sukni, a wiem co mówie bo też
      mam wystające obojczyki wink
      na stronie www.villais.com/ w kolekcji New Sensations model 2636 -
      sukienka jest szersza i ma bardzo delikatne bolerko ktore dodaje jej uroku
      (gwiazdka w lewym gornym rogu) - zasloni kosci i zachowasz proporcje
      albo kolekcja Amore model 2610 - waska ale chcialam pokazac rozwiązanie na
      gorze - b.delikatnie zasłania nie przytłaczając
      tez z Amore - 2646 (chyba nie ma jej w salonie w Wawie ale zawsze mozna
      sciagnac wzor wink
      SarahBride - 535
      • olga777 Re: Suknia 22.01.07, 23:30
        Moim problemem nie są tłuste ramiona,a wręcz przeciwniesmile I wydaje mi się
        właśnie, że trochę dziwnie wyglądają tak szerokie ramiona przy chudych
        rączkach.. Już mam kolorowy zawrót głowy i zupełnie nie wiem co powinnam wybrać,
        ale mam nadzieję, że natchnienie przyjdziesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka