Dodaj do ulubionych

Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół?

23.01.07, 09:35
Moze jak zrobimy liste zespolow, ktore mamy na wlasne wesele zamowione to
bedzie latwiej podjac decyzje tym, ktorzy sie jeszcze wahaja.

My mamy na razie typy:
Music Time
Pakodeos
Omega
Diamentowy Kolczyk
Singers Band

Ktos ich zna z wesel?
Obserwuj wątek
    • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 09:38
      A-ha, jeszcze mam na oku zespol

Impreza z Mikolowa ( nie daje glowy, ze dokladnie ta nazwa)
      Akord
    • ania_1609 Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 09:51
      My jesteśmy z Sosnowca, mieliśmy zespół Exodus Band z Dankowic koło Oświęcimia.
      • panna_mysza Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 10:25
        i jak wrazenia? tez myslimy nad Exodusem i bardzo podoba nam sie to, ze
        zapraszaja na probe...ale i tak przydalyby sie opinie osob, ktore mialy z nimi
        do czynienia na zywosmile
        • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 10:59
          a ile oni biora za 1 dzien?
          • videobeta Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 11:05
            Jak dobrze porozmawiacie to każdy zespół zaprosi Was na próbe albo na wesele
            gdzie na żywo możecie popatrzeć i posłuchać zespół.
            Znam wszystkie zespoły oprócz Diamentowego Kolczyka i Exodus Band.
            Jak bym miał wybierać to wybierał bym tu między Omegą , Singers Band a Akord.
            Jednak i pozostałe są całkiem całkiem. Jest to oczywiście moje prywatne zdanie.
            Pozdro
            Marcus
            videobeta.com/
            • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 11:11
              orientujesz sie ile oni sobie licza za jeden dzien?

Jakie to sa w ogole ceny srednie? Bo ja nie chce przeplacac.
            • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 18:32
              Omega z Katowic czy z Gliwic?
              Bo sa dwa zespoly o tej samej nazwie.
              • videobeta Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 18:47
                Chodzi o Omegę z Katowic - podaję linka:
                www.omega.info.pl/

Marcus
                videobeta.com/
                • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 19:39
                  Dzieki bardzo!

( wyglada na to, ze wybor padnie na Music Time, bo ta Omega nie odpowiada na
                  maila ).
                  • videobeta Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 21:37
                    Proszę o to aby dać Maćkowi z Omegi czas na odpowiedź. Chłopak pracuje w
                    poważnej firmie jako informatyk więc jest zalatanym facetem, a zespól jest też
                    w porzo.

Marcus
                    videobeta.com/
    • ania_1609 Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 11:04
      www.exodusband.prx.pl/
      My nie żałujemy w ogóle, było świetnie!!
      Nie chcę tu uprawiać reklamy, więc jak macie pytania, to piszcie na gazetowego.
      Napiszę tylko tyle, że wszyscy, i starsi, i młodzi świetnie wspominają zespół,
      bo naprawdę goście świetnie się bawili.
      Pozdrawiam!
      • ania_1609 Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 11:14
        Aha i cena: 1800 zł. Dojeżdżali do Ustronia, grali 12 godzin.
        • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 11:34
          w ktorym roku byla taka cena?
          Znasz moze jakies inne zespoly? Wolalabym takie do max 4 osob.
          • ania_1609 Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 11:48
            Cena z września 2006 roku.
            U mojej kuzynki grał jeszcze zespół "Kalejdoskop" i też podobno fajnie, tylko
            ja nie byłam na tamtym weselu i nie moge Ci nic o nim powiedzieć z własnego
            doświadczenia.
            Pozdrawiam!
            • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 11:50
              a w lokalu musialas placic za zespol jak za goscia?
              Bo wlasnie dlatego wole miec mniejszy zespol.
              • agajac Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 12:46
                Diamentowy Kolczyk widzialem na weselu i są naprawdę bardzo dobrzy. Trochę inny
                styl, ale również godni polecenia - Pan Majster oraz Express - oba ze Śląska.
                Jakby co... to służę namiarami.
                JT.
                • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 12:53
                  a cenowo jak to wyglada? Orientujesz sie ile biora za 1 dzien?
                  • agajac Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 12:57
                    Nie mam pojęcia. O cenę najlepiej pytać u źródła.
                    • videobeta Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 13:50
                      Panmajster z Bytomia....no cóż rock na weselu i to w najlepszym wykonaniu.
                      www.panmajster.com/
                      Jacku tobie też chodzi chyba o Expresss Band z Bierunia to też znam ale inny
                      całkiem styl.
                      www.expressband.pl/
                      Co do cen to z moich ustaleń wynika, że Panmajster bierze ok. 2.5tys.zł a
                      Express Band chyba ok. 2.1tys. zł.
                      Pozdrówka
                      videobeta.com/
                      • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 14:20
                        To ja prosze o polecenie zespolu, ktory liczy sobie najlepiej 3 osoby i nie nie
                        bierze wiecej niz 2,5 tys. wink ( ksiega zyczen otwarta wink )
    • fantazja1984 Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 23.01.07, 22:58
      hej
      chociaż my nie jesteśmy ze śląska to wybraliśmy właśnie zespół Pan Majster lub
      jak kto woli New Person wokalista ma bardzo ładny głos i ogólnie podoba się
      wszystkim moim znajomym a nawet rodzicom !!! Fakt maja do przejechania do nas o
      1000km w obie strony ale myślę że warto OD nas wzieli 2500zł + 1600 za dojazd....
      • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 24.01.07, 11:36
        2500 + pewnie 160zl. za kazdego czlonka zespolu ( oplata jak za goscia) co daje
        juz wyzsza kwote.
        Dlatego wlasnie chce zespol max 4 osoby i za gora 2 tys.
    • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 24.01.07, 19:03
      Czy ktos mial stycznosc na zywo z Singers Band?
      Bo wlasnie sie nad nimi zastanawiam ostro.
    • www_slubik_pl [...] 27.01.07, 16:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 28.01.07, 19:06
      No co jest, nikt wiecej nie ma zespolu, ktory moze polecic?
      • epox123 Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 28.01.07, 19:21
        ja mam kilka,ale nie ze ślaska i stawka duza ,bo zaczyna sie od 3500zł,ja
        zapłace około 4000zł,ale warto,bo muzyka i dobre jedzenie to podstawa
        • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 28.01.07, 19:26
          To swietnie. A ja sie wole potrudzic i znalezc swietny zespol za 2,5 tys. Bo
          dobry zespol to polowa sukcesu. A nie wydanie kupy kasy to caly wink
          • epox123 Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 28.01.07, 19:30
            napewno znajdziesz,videobeta podawał kiedyś całą liste zespołów,zreszta ma ja
            na swojej stronie
    • madziuchna1978 Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 28.01.07, 20:37
      mary_popins czy Ty aby nie przesadzasz? Ślub masz (z tego co piszesz) dopiero za
      rok i 6 miesięcy. To lekka przesada, aby już teraz rezerwować zespół czy
      fotografa. Ja mam ślub za 7 miesięcy i uważam, ze jeszcze za wcześnie aby szukać
      właśnie np fotografa. Z ciekawości podzwoniłam tylko i niestety okazało się, że
      niestety nie ma terminów (zadzwoniłam do około 10 fotografów). Usłyszałam, ze
      teraz rezerwuje się MINIMUM ROK PRZED śLUBEM. Byłam w szoku. Ale już wiem
      dlaczego MINIMUM ROK PRZED śLUBEM. Właśnie takie osoby jak Ty nakręcają ten cały
      interes i niestety ślub coraz rzadziej przypomina miłość i przysięgę, a niestety
      częściej marketing. To co ty będziesz robić rok przed ślubem? Nudzić się bo
      wszystko załatwisz teraz? Tak czy owak - pozdrawiam i udanych MINIMUM ROK PRZED
      śLUBEM przygotowań.
      • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 29.01.07, 08:01
        madziuchna, zawalilas sobie termin u fotografa i teraz probujesz sie wyladowac
        na innych? Przykro, ale to Twoj problem.
        Ja nie rezerwuje fotografa, tylko robie rozeznanie. Zreszta, nie zamierzam sie
        tlumaczyc z moich planow.
        A do mojego slubu pozostalo 16 m-cy z hakiem, ale to tez nie Twoj problem.
        Wlasnie dlatego, by sie nie obudzic z reka w nocniku, jak Ty, juz teraz szukamy
        zespolu. A nasza miloscia i przysiega Ty sie przejmowac nie musisz. Nawet nie
        polecam, bo po co? Martw sie swoimi.
        • madziuchna1978 Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 29.01.07, 09:33
          Zupełnie nie zrozumiałaś. Nie chodzi o wyładowywanie żalów bo takich nie mam.
          Umowę z fotografem podpisałam 3 tygodnie temu - nawet podam namiary bo to
          bardzo fajna dziewczyna z Chrzanowa (cena też przystępna) www.agacudak.com.
          Reszta także jest już załatwiona. Ale jest to dziwne, że niby tyle sal do
          wynajecia, niby tyle zespołów fotografów, a nikt nie ma terminów. Wynika z
          tego, że ludzie nic innego nie robią tylko się pobierają. A jednocześnie cały
          czas słyszymy teksty jaka to drożyzna i jak to nikt nie ma kasy. O co chodzi?
          Chyba właśnie tylko o nakręcanie interesu ślubnego.

Czasem brakuje mi wsród forumowiczek takiego zdrowego rozsądku. Bo mam prawo
          mysleć, że jezeli ktos organizuje ślub dwa lata wczesniej to chyba przez te dwa
          lata impreza weselna staje sie trescią życia. A co po ślubie? Pustka bo nie ma
          co organizować?

Oczywiscie masz racje - to Twoja sprawa i Twój wybór. Mnie nic do tego i wcale
          nie zamierzałam i nie zamierzam Cię krytykować. Tylko trochę wyluzuj bo masz
          jeszcze bardzo , bardzo dużo czasu. A po co tak wcześnie się denerwować? Przez
          te Twoje 16 miesięcy z hakiem jeszcze wiele może sie zmienić... Jedna z
          forumowiczek opisywała jak zamówioną przez nią restaurację kilka miesięcy przed
          ślubem wykupił inny właściciel...

Pozdrawiam
          • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 29.01.07, 11:00
            Moja droga, mylnie oceniasz sytuacje mysląc, ze skoro pytam o zespol czy
            fotografa to organizacja obslugi mojego slubu i wesela stala sie trescia mojego
            zycia. Wcale tak nie jest.
            Dotychczas tylko lokal mamy zarezerwowany, a to dlatego, ze kiedy pod koniec
            ubieglego roku pytalismy o wolne terminy to nam odpowiadano, ze sa pod koniec
            pazdziernika. Wiec musielismy slub przelozyc na 2008r. ( slub jesienia nie jest
            moim marzeniem). Teraz chce miec pewnosc, ze wszystko zdazymy zalatwic. Wiec
            zbieram informacje o dobrych fachowcach ( foto, video itp.) i kiedy przyjdzie
            pora ( wstepnie mysle, ze w wakacje 2007r.) zarezerwujemy sobie najlepszych.
            I tyle. Sama najlepiej wiem, ze jeszcze duuuuuuzo czasu mamy do slubu. Nawet
            napisalam tu kiedys (na innym temacie) pewnej lasce, co sie dziwila, ze my na
            czerwiec 2008r. nic nie mamy jeszcze a ona na grudzien 2009r. ma wszystko
            zarezerwowane ( serio!)- bez przegiec! Bo uwazam, ze nie ma sensu wszystkiego
            planowac na za dwa lata. Ja sama mam nadzieje, ze nic sie nie wydarzy do
            czerwca 2008r. co by sprawic moglo, ze do slubu nie dojdzie. W sumie 16 mies.
            to tyle co dwie ciaze ( przeliczylam wczoraj wink ).
            • madziuchna1978 Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 29.01.07, 11:20
              No rzeczywiscie organizowanie imprezy na 2009 rok - to już przegięcie smile))
              Ja zastanawiałam się nad 2008 rokiem, ale mój N chce w tym roku i już! Mnie
              szczerze mówiąc momentami przeraża próba ogarnięcia tego wszystkiego - boję
              się, że o czymś zapomnę i w czasie imprezy dopiero okaże sie czego. I cała
              rodzina bedzie się na mnie patrzeć a ja chyba postawie oczy w słup bo nic
              innego juz nie uczynię. Wiesz to tak jak z pakowaniem torby na wakacje.
              Siedzisz juz w samochodzie i jedziesz na wymarzony urlop i wydaje ci się, ze
              wszystko zapakowałaś - cały czas w głowie jednak myśl, ze coś zostało w domu
              nie daje Ci spokoju. No ale analizujesz i raczej wydaje Ci sie , ze wszystko
              masz. Po czym na miejscu - czyli 1000 km od domu okazuje się, ze nie
              spakowałaś na przykład kosmetyczki z bielizna i masz tylko to co na sobie (sic)
              na dwa tygodnie.

A tak to nie mam jakiegoś wymarzonego zespołu, sala nam sie podobała - termin
              był wolny (mamy w Tychach w restauracji Polonez - sa dwie - my wybralismy stary
              browar bo większy) - fotografa rzeczywiscie szukałam dobrego bo chce miec ładną
              pamiatke, kamerzysty nie bedziemy mieli.

Zreszta nigdy nie sadziłam, ze bede miała imprezę ślubną. Ale mój N. chce miec
              wesele - przekonał mnie i myslę, że bedzie fajnie. Nawet jak czegoś zapomnę
              (oby nie bieliznywink )

pozdrawiam
          • kajasiak Do Madziuchny 18.02.07, 03:38
            Popieram Cię w temacie nakręcania dziwnych zachowań przedślubnych, np:rezerwacja fotografa rok wcześniej.
            My będziemy ślubować 7 lipca br. Termin w kościele uzgodniliśmy w zeszłą środę, w czwartek wynajęliśmy sale i catering i noclegi, dziś rozmawiałam z fotografem ( z Warszawy) i tylko kapeli jeszcze brak. Zaproszenia zamawiam przez internet,obrączki kupujemy w Krakowie (największy wybór jaki widziałam), moja sukienka zakupiona zostanie w Bielsku ( w tym salonie wystarczy miesięc na sprowadzenie sukienki i wszelkie przeróbki), a ja jeszcze nie mam koncepcji jaka ma być....
            I ciągle uważam, że mamy jeszcze sporo czasu więc po co planować coś rok wcześniej?
            Nasza decyzja była dość spontaniczna po 7 latach naezeczeństwa...
    • meyghan Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 29.01.07, 11:45
      A ja mam 4in1. W sumie 3 facetów i wokalistka, fajni mlodzi ludzie, grają
      naprawde super. Nie scierpiałabym "dziadków z akordeonem" ;D (bez obrazy)
      Dobrze wychodzą im i wspołczesne przeboje i te stare.
      Ślub juz w maju wink
      Nadal waham sie z kamerzystą...niewiem czy chce, niewiem czy 1.000 to dobra
      cena? Wszyscy go polecają, jest mocno rozchwytywany, widzialam jego film,
      przypadł nam do gustu bardzo, ale ja sie obawiam że kamerzysta bedzie mi
      przeszkadzał jakos uncertain Sama niewiem.
      • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 29.01.07, 19:01
        A skad jest Twoj zespol?

Zawsze mozesz uprzedzic kamerzyste, zeby nie podchodzil pod nos pary mlodej.
        Jak bedzie stal troche dalej to i tak zdola wszystko dobrze nakrecic, wszak ma
        pewnie profesjonalny sprzet.
        Tysiac zl. to nie duzo jak na weselny video, wiec sie nie wahaj zanadto.
        Zwlaszcza, ze juz widzialas jego dziela.
        • meyghan Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 30.01.07, 09:21
          Zespół jest z Katowic, choć jeden z członków chyba mieszka w okolicach Dąbrowy
          Górniczej. Dali nam swoją płytke demo za darmo i "na zawsze" wink Co nas mile
          zaskoczylo, ponieważ inny zespół pożyczył nam płyte i jeszcze musiałam kaucje
          dać (20 zl lub dowód osobisty!).
    • mary_popins Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 07.02.07, 20:24
      No a my ciagle nie mamy zespolu...
      Moze w tzw. miedzy czasie ktoras trafila na super zespol godny polecenia?
      • madziuchna1978 Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 18.02.07, 10:59
        Ale pisałaś (kilka postów wcześniej), że chcesz zamawiać dopiero w wakacje...No
        to się nie martw, że jeszcze nie masz. Do wakacji kupa czasu.

Pozdrawiam
    • malda_80 Re: Pary z Katowic i okolic- jaki macie zespół? 07.02.07, 20:27
      my wzięliśmy dj'a. Tyle, że... wczoraj dzwonił i powiedział, że wyjeżdża i u
      nas nie zagra...sad Ma kogoś w zastępstwie, jutro dowiemy się więcej...sad
      Zmartwił mnie. Wiem, że trochę nie na temat, ale wyżalic się muszę....crying
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka