Dodaj do ulubionych

Te zdjęcia sa rewelacyjne!!!

31.01.07, 11:48
www.jeffascough.net/main.html
www.joebuissink.com/
www.martinschembri.com.au/#
Po prostu cudne!
Obserwuj wątek
    • kasia-k Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 31.01.07, 11:53
      nio smile
    • karolin-k rzeczywiście piękne 31.01.07, 15:21
    • gioseppe Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 31.01.07, 15:34
      śliczne
      te mi sie też podobają www.jcsphoto.com/
    • golinda Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 31.01.07, 18:59
      przede wszystkim te zdjęcia zostały poddane ostrej obróbce graficznej
      wszystkie!!
      są efektowne, ale czy naturalne?
      • agajac Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 31.01.07, 19:05
        Zawsze jak oglądam zdjecia zachodnich fotografów, to zastanawiam się dlaczego w
        Polsce ludzie się nie śmieją tak pięknie, nie są tacy radośni - nawet na
        weselach, bardzo często typowo polskie, smutne, ponure twarze. Uśmiechać się
        trzeba! smile
        • juliam1 Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 31.01.07, 19:10
          agajac napisała:

> Zawsze jak oglądam zdjecia zachodnich fotografów, to zastanawiam się dlaczego
          w
          > Polsce ludzie się nie śmieją tak pięknie, nie są tacy radośni - nawet na
          > weselach, bardzo często typowo polskie, smutne, ponure twarze. Uśmiechać się
          > trzeba! smile
          >
          mam to samo odczucie, w ogole w Polsce ludzie sa dosc smutni, moze przez
          pogode smile))
          poza tym czesto wstydza sie pokazac swoje uczucia, tak mi sie wdaje
        • newsletters Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 01.02.07, 21:51
          agajac napisała:

> Zawsze jak oglądam zdjecia zachodnich fotografów, to zastanawiam się dlaczego w
          > Polsce ludzie się nie śmieją tak pięknie, nie są tacy radośni - nawet na
          > weselach, bardzo często typowo polskie, smutne, ponure twarze. Uśmiechać się
          > trzeba! smile

bo ten kraj siermiężnie wygląda?
          bo jako nacja mamy problemy ze zwykłym i naturalnym wyluzowaniem się?
          bo rzeczywistość po tych uroczystościach jest tak dobijająca, że na samą myśl
          człowieka skręca?
    • pumeczka Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 31.01.07, 20:52
      te zdjęcia nadają się na wystawę "fotografia ślubna", są w takim stylu glamour i
      z nutą amerykańskiego blichtru, czy chciałabym mieć takie w albumie? może parę
      żeby ładnie w ramce wyglądały, ale brakuje mi takie polskiego smaku, takiego
      ciepła, nie mówcie, że Polacy się nie uśmiechają, bo tak nie jest do końca, my
      jesteśmy narodem, który po prostu nie szczerzy swoich super perłowych ząbków , a
      jak trzeba to uśmiech ale szczery nieraz gości na ustach naszych rodaków
      dlatego wolę stronki z portfolio naszych rodzimych fotografów, ujęta jest magia
      sakramentu małżeństwa, radość weselnych uciech i jakieś polskie łany zbóż na
      pamiątkę
      to moje zdanie oczywiście, ale może jestem zbyt patriotycznasmile
    • kasiad50 Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 31.01.07, 21:36
      Cuuuuuuuuuuudne są smile
    • siog Jeff Ascough 31.01.07, 21:43
      zdjecia pieknesmile Jeff mieszka w Wk.Brytanii. nawet dostalam od niego cene za
      zdjecia a moj slub.
      to sa zdjecia niepozowane,prawdziwe. po raz tysieczny na tym forum powtarzam ze
      zaden fotograf np w Wlk.Brytanii czy Irlandii (wlasny przyklad) nie bedzie robil
      zadnych "sesji" przed czy po slubie ani zadnych ustawianych zdjec przez kilka
      godzin.Fotograf przychodzi na przygotowania i konczy prace po pierwszym tancu
      (chyba ze zaplaci sie do polnocy ale rzadko) i basta! i to jest dokladnie czas w
      ktorym takie zdjecia powstaja.
      Slubna fotografia tutaj jest na bardzo wysokim poziomie, kazdy swietny fotograf
      (profesjonalista) nie bedzie mial oporow robic slubne zdjecia. te zdjecia nie sa
      podawane obrobce, tylko sa zrobione swietnym spzetae za kilka lub nawet
      kilkanascie tys.euro. tyle na tematsmile
      p.s. w Pl widzialam tylko jedna ladna strone ze zdjeciami slubnymi, reszta
      koszmar,kicz albo beztalencie...niestety...
      • aga_kr3 Re: Jeff Ascough 01.02.07, 08:44
        a mógłbyś podać tą polską stronkę, aż jestem ciekawa wink
      • foto_slubik Re: Jeff Ascough 01.02.07, 08:47
        siog napisała:

> to sa zdjecia niepozowane,prawdziwe. po raz tysieczny na tym forum powtarzam ze
        > zaden fotograf np w Wlk.Brytanii czy Irlandii (wlasny przyklad) nie bedzie robi
        > l
        > zadnych "sesji" przed czy po slubie ani zadnych ustawianych zdjec przez kilka
        > godzin.Fotograf przychodzi na przygotowania i konczy prace po pierwszym tancu
        > (chyba ze zaplaci sie do polnocy ale rzadko) i basta! i to jest dokladnie czas
        > w
        > ktorym takie zdjecia powstaja.
        > Slubna fotografia tutaj jest na bardzo wysokim poziomie, kazdy swietny fotograf
        > (profesjonalista) nie bedzie mial oporow robic slubne zdjecia. te zdjecia nie s
        > a
        > podawane obrobce, tylko sa zrobione swietnym spzetae za kilka lub nawet
        > kilkanascie tys.euro. tyle na tematsmile
        > p.s. w Pl widzialam tylko jedna ladna strone ze zdjeciami slubnymi, reszta
        > koszmar,kicz albo beztalencie...niestety...

Bzdury totalne - jeśli to naprawde jakiś fotograf Ci naopowiadał, to musiał mieć
        niezły ubaw, skoro w to uwierzyłaś...
        • siog Re: Jeff Ascough 01.02.07, 11:41
          a dokladniej co z tego co napisalam uwazasz za bzdury?
    • agata224466 Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 31.01.07, 21:44
      Szkoda tylko, że na zdjęciach ślubnych tak mało (albo wcale) samego ślubu. No i
      bardziej im zależy na pokazaniu sukni niż panny młodej, nie mówiąc już o panu
      młodym
      • siog Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 31.01.07, 22:18
        a bo widzisz jest mniej hipokryzji po prostu. slub uwaza sie za bardzo wazna
        intymna ceremonie, i nikt nie bedzie w tym momencie latac po kosciele i robic
        zdjecia i uzywac flesze...bynajmniej kazdy profesjonalny dobry fotograf w UK czy
        w Irl ci to powiesmile
        • foto_slubik Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 01.02.07, 09:10
          słowo "bynajmniej" ma zupełnie inne znaczenie. Nie należy używać słów, których
          znaczenia się nie zna. Już się nie dziwie, że uwierzyłaś w te bzdury odnośnie
          zachodniej fotografii ślubnej, które Ci ktoś nawciskał do główki.
          • siog Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 01.02.07, 11:44
            nikt mi nic do glowki nie nawciskal.... a z "bynajmniej" blad,zdarza sie,nie
            znam jezyka polskiego perfekcyjnie...
            • 04sonia Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 01.02.07, 12:38
              Zdjęcia są wręcz cudowne.
              Naprawdę odbiegają od polskiego tandetnego kiczu ( kucanie przy drzewku, nóżka
              z podwiązką na ławeczce, biegnąca do nikąd para młoda)
              Ale nie oszukujmy się dużo osobą ten kicz w zupełności wystarczy bo chcą mieć
              właśnie tego typu zdjęcia (sesje zdjęciowe), co można zauważyć nawet po
              wypowiedziach. A fotografowie dopóki mają zajęcie i chętnych na swoje usługi
              po co mają się szkolić i zmieniać styl ? Inna sprawa że wielu by się do tego
              nie nadawało...

Tak jak wiele z was napisała że szkoda że na tych zdjęciach nie ma samego
              ślubu, że są przerobione, ale czy nie zauważyłyście jak na nich uchwycone jest
              to co najważniejsze czyli emocje?
              Oglądając te zdjęcia widzi się że to był ważny, wielki dzień.
              A na polskich stronach fotografów? : para przy ołtarzu, para biorąca komunię,
              para dająca sobie buzi, para pijąca zdrowie itd. – naprawdę straszne, oglądają
              takie zdjęcia po którymś z kolei mam już dość a wszystkie z w/w stron
              obejrzałam po kilka razy

Ja jestem przekonana że na swoim ślubie będę chciała mieć na pewno zdjęcia
              reportażowe a nie na tle fototapety z wodospadem.
              • goldioo Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 01.02.07, 13:24
                >Zdjęcia są wręcz cudowne.
                Naprawdę odbiegają od polskiego tandetnego kiczu ( kucanie przy drzewku, nóżka
                z podwiązką na ławeczce, biegnąca do nikąd para młoda)<
                HAHAHAHAHAHAH LOL
                No, niestety to normasad
                • juliam1 Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 01.02.07, 14:02
                  zdjecia te jak i jeszcze pare innych sa rzeczywiscie piekne i ogladam je prawie
                  codziennie smile
                  Moze w PL robia takie a nie inne bo taki rynek, takie zapotrzebowanie, nie
                  wiem. Wiem, ze taki jeff czy inni maja sprzet ok 100tys zl i zwylke robia w
                  parze wiec czego jeden nie uchwyci to drugi uchwyci smile poza tym zobaczcie jakie
                  tam sa warunki, w jakich mieszkaniach sa te sluby... no i czasem mam wrazenie
                  ze te twarze tez sa inne smilezdjecia sa bardzo naturalne. mi sie bardzo podobaja!
              • mayagaramond Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 01.02.07, 16:13
                Siog ma racja, w Niemczech tez zaden fotograf nie bedzie latal po Kosciele.
                Siostra mojego chlopaka wyraznie zaznaczyla, ze nie chce zdjec w czasie
                nabozenstwa. A nie jest zadna fanatyczka religijna.

Dlaczego tak duzo osob uparcie twierdzi, ze te zdjecia sa obrabiane komputerowo?
                Dobra fotografia analogowa nie potrzebuje Photoshopa. Oczywiscie trzebe miec tez
                troche szczescie, np. z pogoda, oswietleniem no i para mloda.
                • siog Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 01.02.07, 18:53
                  Dziekuje Mayagaramond! to co napisalam jest prawda i znam to z doswiadczeia, a
                  takze spotkalam sie z fotografami bo wybieralam na swoj slub. Nie wiem dlaczego
                  foto_slubik uznal to za bzdury chociaz jednoczesnie stwierdzil ze mam mala
                  glowke do ktorej ktos cos wkladal... lecz na moje pytanie co jego zdniem w moim
                  poscie jest bzdura odpowiedzi nie otrzymalamsmile
      • newsletters Re: Te zdjęcia sa rewelacyjne!!! 01.02.07, 21:43
        agata224466 napisała:

> nie mówiąc już o panu młodym

bo jak to powiedział kiedyś "boski" Gino Lucadamo: tych zdjęć i tak nikt nie
        kupuje smile
    • siog Do Foto_slubik 02.02.07, 13:23
      moze w koncu sie dowiem jakie bzdury powypisywalam?smile
      • 04sonia Re: Do Foto_slubik 02.02.07, 15:23
        siog napisała:

> te zdjecia nie sa
        > podawane obrobce, tylko sa zrobione swietnym spzetae za kilka lub nawet
        > kilkanascie tys.euro. tyle na tematsmile

Zdjęcia są świetne co pisałam już wyżej ale nie masz racji co do tego że nie są
        poddawane obróbce. Mogę cię zapewnić że większość z nich była poprawiana w PS-
        ie – ja nie widzę w tym nic złego, ale fakt faktem na pierwszy rzut oka widać
        że zdjęcia są poprawiane.
        Nawet przy zwykłej codziennej fotografii bardzo ciężko poprawia się balans
        bieli czy natężenie kolorów ( nie wiem czy to dobrze napisałam, w każdym bądź
        razie Leyers i Hue & Saturation)

Ponieważ strony są we flashu nie mogę podać ci dokładnych linków do takich
        zdjęć, ale w szczególności widać to na stronie Martin Schembri, gdzie w
        większości zdjęć zastosowane są Filtry .

Wydaje mi się że o to chodziło foto-ślubikowi
        • super_luiza Re: Do Foto_slubik 02.02.07, 15:58
          Zdjęcia są faktycznie piękne, ale wymagały niewątpliwie obróbki.
          Poziom stron polskich fotografów i zdjęć tam zamieszczanych jest nadal niższy
          ale to wynika niestety również w naszego niewyedukowanego jeszcze estetycznie
          społeczeństwa a przez to wymagań klienteli i doświadczeń fotografów w tym
          temacie. Stosunkowo niedawno ludzie młodzi zaczęli dostrzegać wartość zdjęć
          niekonwencjonalnych i chwytających "momenty".
          W Polsce jak na razie robienie zdjęć ślubnych przez fotografów było niestety
          trochę wstydliwym zajęciem, między innymi ze względu na żenująco niskie stawki
          i standardy. ale idzie ku lepszemusmile
          Ciekawa jestem co napiszecie o stronie kogoś kogo bardzo bardzo dobrze znam -
          walcie śmiało, nie obrażę się - www.blindman.pl Ja znalazłam jeszcze parę
          innych ciekawych stron polskich. Macie też jakieś przykłady?
        • amberwind Re: Do Foto_slubik 02.02.07, 18:08
          Co do podstawowej obrobki w programie graficznym to jest to tak samo oczywiste,
          jak konieczne. Gdy fotografuje analogowo, to dlugie godziny pracuje w ciemni
          tradycyjnej, aby efekt koncowy zdjec byl jak najbardziej zadowalajacy i
          spelnial okreslone oczekiwania.
          Gdy natomiast zdjecia wykonuje cyfrowo, obrobke realizuje w "ciemni"
          komuterowej smile Nie wyobrazam sobie, aby Klient otrzymal, ot tak na szybko
          zdjecia z matrycy. Nawet doskonale naswietlone z trafnym balansem bieli,
          wymagaja pracochlonnych szlifow w komputerze ... Innej drogi wedlug mnie nie
          ma ... Oczywiscie, przesada w zabiegach komputerowych jest rownie szkodliwa jak
          ich brak, ale to osobna historia ... smile

pozdrawiam,

Beata
          • mayagaramond Re: Do Foto_slubik 04.02.07, 18:05
            amberwind napisała:
            > Co do podstawowej obrobki w programie graficznym to jest to tak samo oczywiste,
            >
            > jak konieczne.

Bez przesady. Jeszcze 5,10 lat temu nie bylo to ani oczywiste ani konieczne.
            Prawda jest jednak, ze klient stawia coraz wieksze wymagania, bo robienie zdjec
            nie jest tylko zajeciem niewielkie grupy fotgrafow. Zdjecie moze zrobic kazdy, z
            roznym efektem, ale faktem jest, ze skoro laik moze no to zdjecia
            profesjonalisty musza sie jakos odrozniac.
      • foto_slubik Re: siog 02.02.07, 16:00
        Nie mieszkam na forum, zaglądam tu sporadycznie i nie ma potrzeby mnie wołać.
        Odpowiadam wtedy, kiedy mam na to ochotę.

Bzdury, które wypisałaś:

bzdura pierwsza:
        > to sa zdjecia niepozowane,prawdziwe.

bardzo duża część tych zdjęć to zdjęcia pozowane. Ale jest to zrobione tak
        dobrze, że wyglądają naturalnie. Po tym właśnie można poznać klasę fotografa, że
        choć pary, modele pozują, to wygląda to jak złapana ulotna chwila.

> zaden fotograf np w Wlk.Brytanii czy Irlandii (wlasny przyklad) nie bedzie
        robil zadnych "sesji" przed czy po slubie ani zadnych ustawianych zdjec przez
        kilka godzin.

Bzdura kolejna. A jesli nie bzdura to zbyt daleko idące uogólnienie (jesli
        rozumiesz co mam na myśli). Na pewno tacy są - w Polsce też. Miałem okazje
        ogądać sesje ślubne zarówno w Irlandii jak i w GB i USA. W USA - kilkugodzinna
        sesja z druhami, świadkami, całą rodziną to standard.
        A wiesz w GB i IRL nie robi się zdjęć w czasie ceremonii? Nie wiesz. Dlatego, że
        bardzo często później nowożeńcy zostają w kościele razem z księdzem i fotografem
        - wtedy specjalnie dla zdjęc powtarzane są najważniejsze elementy nabożeństwa.
        Fotograf rozklada światła, których nie mógłby rozłożyć w czasie mszy, używa
        aparatu średniofarmotego, ktory wymaga dużego nakładu czasu, cyzelowania każdego
        kadru. Ale za to mu płacą - tak samo księdzu, żeby został. To wszystko kosztuje
        ogromne pieniądze. Nikt (albo prawie nikt) nie zapłaciłby tyle w Polsce.

>Fotograf przychodzi na przygotowania i konczy prace po pierwszym tancu
        > (chyba ze zaplaci sie do polnocy ale rzadko) i basta! i to jest dokladnie czas
        > w > ktorym takie zdjecia powstaja.

Kolejne uogólnienie. Sytuacja, którą opisujesz często spotykana jest również w
        Polsce.

> Slubna fotografia tutaj jest na bardzo wysokim poziomie, kazdy swietny
        fotograf > (profesjonalista) nie bedzie mial oporow robic slubne zdjecia.

Tak samo jak w Polsce - jeśli mu się zapłaci. Śluby robią wszyscy: początkujący
        amatorzy za 500 zł i rozchwytywani fotografowie mody, ale 10 tys. zl.
        Na zachodzie sytuacja pod tym względem jest identyczna.

>te zdjecia nie sa podawane obrobce, tylko sa zrobione swietnym spzetae za kilka
        lub nawet > kilkanascie tys.euro. tyle na tematsmile

A to już jest mega-bzdura nad bzdurami. Nie ma zdjęcia, zrozum NIE MA ZDJECIA NA
        ŚWIECIE, które nie byłoby poddane obróbce. Ktoś Ci to wyżej opisał, więc nie
        będę sie powtarzał. Dodam tylko, że zdjęcia na stronach fotografów tutaj
        wymienionych są poddane bardzo mocnej obróbce. Jeśli tego nie widzisz to chyba
        nie masz pojecia na co patrzysz...

> p.s. w Pl widzialam tylko jedna ladna strone ze zdjeciami slubnymi, reszta
        > koszmar,kicz albo beztalencie...niestety...

Znów daleko idące uogólnienie i dla wielu porządnych, polskich fotografów po
        prostu obraźliwe. Nazywanie ludzi "beztalenciami" tylko dlatego, że Tobie coś
        się podoba mnie jest obraźliwe - trudno Ci będzie zaprzeczyć.
        • siog Re: siog 02.02.07, 16:13

A wiesz w GB i IRL nie robi się zdjęć w czasie ceremonii? Nie wiesz. Dlatego, że
          bardzo często później nowożeńcy zostają w kościele razem z księdzem i fotografem
          - wtedy specjalnie dla zdjęc powtarzane są najważniejsze elementy nabożeństwa.
          Fotograf rozklada światła, których nie mógłby rozłożyć w czasie mszy, używa
          aparatu średniofarmotego, ktory wymaga dużego nakładu czasu, cyzelowania każdego
          kadru. Ale za to mu płacą - tak samo księdzu, żeby został. To wszystko kosztuje
          ogromne pieniądze. Nikt (albo prawie nikt) nie zapłaciłby tyle w Polsce.

Nie wiem skad takie bzdury! cale zycie chodze na sluby w Irlandii i wlasny tez
          mam wkrotce ale czegos takiego w zyciu nie widzialam i nie slyszalam! Bullshit!
          • foto_slubik Re: siog 02.02.07, 17:03
            siog napisała:

> Nie wiem skad takie bzdury! cale zycie chodze na sluby w Irlandii i wlasny tez
            > mam wkrotce ale czegos takiego w zyciu nie widzialam i nie slyszalam! Bullshit!

Czy całe Twoje życie zaczęło sie po 1 maja 2004? Widziałem conajmniej trzy śluby
            w IRL gdzie było właśnie tak jak opisała to też Kalina, kilka takich slubów
            widzialem w GB, a w USA pracowałem jako fotograf przynajmniej przy
            kilkudziesięciu takich ślubach jesli nie więcej. Oczywiście - to też nie jest
            żelazna reguła. Nie lubię uogólnień.

Ale powiem Ci jeszce jedno - będziesz miała fotografa Irlandczyka, i super. Ale
            to naprawdę nie jest powód, żeby się wywyższać, żeby obrażać polskich
            fotografów. Tym bardziej, że podejrzeam, że za tego Irlandczyka nie płacisz Ty,
            tylko Twój przyszły mąż Irlandczyk, pewnie tak samo niezbyt rozgarnięty jak 80%
            Irlandczyków.

• siog Re: siog 02.02.07, 17:17
              na tym forum zauwazylam ze nie tylko jestes "wszechwiedzacy" ale tez chamski!
              Ja jestem Irlandka i sama place za fotografa!
              Mam nadzieje ze nie wszyscy Placy sa tak rozgarnieci jak ty!
              • mayagaramond Re: siog 02.02.07, 17:34
                Brawo Siogsmile

Do foto-slubik - przeciez nikt nie jest w stanie stwierdzic ze 100% pewnoscia
                czy dane zdjecie bylo obrabiane komputerowo czy nie. Chyba, ze przy tym byl.

Dodac trzeba jednak rowniez, ze na zdjecia ze strony internetowej wybiera sie
                najlepsze fotki. I tu nigdy tan na prawde nie wiemy, czy to prawdziwy slub czy
                sesja podczas, ktorej zrobiono setki zdjeci, zeby wybrac 5-10 najlepszych.
                • kalina_studio Re: siog 02.02.07, 17:50
                  > przeciez nikt nie jest w stanie stwierdzic ze 100% pewnoscia
                  > czy dane zdjecie bylo obrabiane komputerowo czy nie. Chyba, ze przy tym byl.

To tak jakbys powiedziala - "przeciez nikt nie jest w stanie stwiedzic, czy
                  dziewczyna jest umwalowana czy nie, chyba ze byl przy malowaniu". Analogia jest
                  wyjatkowo trafna, bo po pierwsze, makijaz tak samo widac na twarzy, jak
                  postprocesing na zdjeciu. Przynajmniej patrzac okiem fachowca. Po drugie, tak
                  jak niektore makijaze moga oszpecac, tak i nieudolna obrobka psuje zdjecie. A
                  nawet jak zdjecie jest piekne samo w sobie to lekki postprocesing jest
                  wskazany - tak samo jak makijaz tzw. naturalny.
                  Natomiast z kiepskiego zdjecia nic nie wycisniesz - co najwyzej mozesz je
                  zamienic na grafike.

> Dodac trzeba jednak rowniez, ze na zdjecia ze strony internetowej wybiera sie
                  > najlepsze fotki. I tu nigdy tan na prawde nie wiemy, czy to prawdziwy slub czy
                  > sesja podczas, ktorej zrobiono setki zdjeci, zeby wybrac 5-10 najlepszych.

Ja akurat uwazam, ze latwiej wybrac 5-10 zdjec z prawdziwego slubu, niz z sezji
                  z modelami. Na prawdziwym sa prawdziwe emocje - na sesji z modelami trzeba je
                  dopiero wykreowac.
                  Oczywiscie sejsa z modelami pozwala na wiele powtorzen itd. wszystko zlaezy od
                  tego, czego fotograf poszukuje w zdjeciach, ktore robi.
                  --
                  www.kalina-studio.com
              • foto_slubik Re: siog 04.02.07, 15:02
                siog napisała:

> Ja jestem Irlandka !

to jakby nieco tłumaczy poziom Twoich wypowiedzi i tok Twojego rozumowania...

PS.
                A ja jestem Eskimosem z Katmandu!

• siog Re: siog 04.02.07, 15:04
                  > PS.
                  > A ja jestem Eskimosem z Katmandu!

Nie! ty jestes zwyklym polskim CHAMEM!

• foto_slubik Re: siog 04.02.07, 15:05
                    siog napisała:

> > PS.
                    > > A ja jestem Eskimosem z Katmandu!
                    >
                    > Nie! ty jestes zwyklym polskim CHAMEM!
                    >

przynajmniej nie udaję kogoś kim nie jestem... smile
                    Bynajmniej!
                    smile)
                    • siog Re: siog 04.02.07, 15:07
                      a dlaczego myslisz ze ja udaje?smile
                      • foto_slubik Re: siog 04.02.07, 15:08
                        Ty??? A czy ja gdzieś napisałem, że Ty kogoś udajesz???
        • kalina_studio Re: siog 02.02.07, 16:30
          > A wiesz w GB i IRL nie robi się zdjęć w czasie ceremonii? Nie wiesz. Dlatego,
          > żebardzo często później nowożeńcy zostają w kościele razem z księdzem i
          > fotografem - wtedy specjalnie dla zdjęc powtarzane są najważniejsze elementy
          > nabożeństwa.

Hmm - to rzuca nowe swaiatlo na pewna sytuacje jaka miala miejsce podczas
          fotografowania przeze mnie slubu Polki i Anglika. Brali slub w kosciele
          protestanckim. Byl on tak urzadzony, ze tam gdzie jest w katolickim
          prezbiterium, byl bardzo duzy nieogrodzony podwyzszony kwadrat, na ktorym stal
          oltarz. Jedyna wskazowka, jaka dostalam od tego ksiedza, bylo, ze bardzo prosi
          bym nie wchodzila na to podniesienie. Problem byl w tym, ze jak on udziwlal im
          slubu, zapraszal ich na to wzniesienie. Ale nie stali na jego brzegu - jak to
          ma miejsce w kosciele katolickim, tylko w glebi, prawie pod sciana.
          I w trosce o to, czy mi dobrze zdjecia wyjdam ksiadz zaproponowal, ze po
          ceremonii, jak juz wszyscy wyjda, mozemy sobie powtorzyc zakladnaie obraczek i
          wtedy bede mogla podejsc jak blisko chce!!
          Zdebialam, ale tylko sie rozesmialam, ze sobie poradze i na prawde nie trzeba.
          Nie wiem, moze inni takie rzeczy uskuteczniaja, ale to dla mnie jest dziwne
          conajmniej. Troche zabawne, ale dziwnesmile

--
          www.kalina-studio.com
          • 04sonia Re: siog 02.02.07, 18:33
            Nie uogólniajmy też że wszyscy fotografowie z Wielkiej Brytanii czy Irlandii są
            świetni, tak jak wszyscy polscy tragiczni.
            Wystarczy wpisać w google.uk „wedding photography” i przejrzeć kilka pierwszych
            stron. Większość naprawdę nawet nie zasługuje na uwagę , zdjęcia są kiczowate i
            tandetne. I w drugą stronę w Polsce też można znaleźć naprawdę dobrych
            fotografów robiących świetne reportaże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka