cukiereczek851 28.02.07, 21:44 ile płacisze za zdjęcia ślubne z plenerem czy z studiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiula20 Re: fotka za ile 28.02.07, 23:21 No ja dostalam sie do fotografa, ktory ma super opinie w moim rejonie i nie tylko.A jestem z Trojmiasta,bardziej okolic No my za sesje w studio zaplacimy 1300zl. Obejmuje ona 15 zdjec wraz z albumem skorzanym, oraz albumy dla rodzicow po kilka zdjec kazdy (nie pamietam dokladnie ile). No tak to u nas wyglada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elenak Re: fotka za ile 01.03.07, 01:07 A my płacimy 900 zł w studio, w tym 15 zdjęć i płytka do tego.Świętokrzyskie. Odpowiedz Link Zgłoś
elenak Re: fotka za ile 01.03.07, 01:09 Zapomniałam dodać że jeszcze dla rodziców tez taka sama ilość zdjęc czyli razem 45 fotek.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: fotka za ile 01.03.07, 15:16 nawet jeśli to chyba przesada za zrobienie 15 zdjęć i to jeszcze w studiu 900zł?! nie liczę tych dla rodziców, bo będą to zapewne odbitki. w sumie nie wiem jaki jest cennik, ale wydaje mi się to za dużo...sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: fotka za ile 01.03.07, 14:47 Ja miałam cudne zdjęcia i te w plenerze, w kościele i na sali... Zapłaciłam jedyne... 180zł. za odbitki i ok. 100zł. za 4 albumy. Odpowiedz Link Zgłoś
elza_lui Re: fotka za ile 01.03.07, 14:52 Jakim cudem Ci się to udało? Jakiś fotograf w rodzinie lub wśród znajomych? Jeśli nie i jesteś z Warszawy to proszę baaardzo o namiary na maila gazetowego. Z góry dziękuję. E. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: fotka za ile 01.03.07, 15:00 Bratowa mojego męża ma zakład i sama zaproponowała nam zdjęcia w plenerze (wyszły super) a w kościele to robił chłopak mojej siostry (amator ale utalentowany) Kamerzystów to miałam nawet dwóch a kosztowali mnie 350zł. - a płytka wyszła tak super że szkoda gadać! (to też był znajomy) Odpowiedz Link Zgłoś
foto_slubik Re: fotka za ile 04.03.07, 14:10 paola_23 napisała: > Bratowa mojego męża ma zakład i sama zaproponowała nam zdjęcia w plenerze > (wyszły super) a w kościele to robił chłopak mojej siostry (amator ale utalento > wany) > Kamerzystów to miałam nawet dwóch a kosztowali mnie 350zł. - a płytka wyszła ta > k > super że szkoda gadać! (to też był znajomy) jestem przekonany, że szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
www_slubik_pl Re: fotka za ile 01.03.07, 07:33 a moze 1099 zl? w tym reportaz od blogoslawianstwa poprzezslub koscielny, wprowadzenie na sale + plener. Do tego fotoksiazka z lakierowana okladka z waszymi zdjeciami a w srodku od 90 do 100 stron formatu A4. W sumie ponad 100 zdjęć + DVD ze znacznie wiekszą ilością zdjęć... Zaś taka sama opcja tylko zamiast fotoksiazki elegancki album slubny i 30 powiekszeń formatu 15x21 - 499 zl... pawel Odpowiedz Link Zgłoś
www_slubik_pl Re: fotka za ile 01.03.07, 09:58 działamy w Gliwicach oraz Tychach ale zdjęcia wykonujemy na terenie całego kraju, powyżej 100 km + dodatkowa opłata za dojazd. pawel Odpowiedz Link Zgłoś
aleyka Re: fotka za ile 02.03.07, 11:50 www_slubik_pl a czy mozesz przeslac (ewentualnie jak nie chcesz na forum to na maila gazetowego) jakis linki do waszej strony lub waszych zdjęć? Zeby można było zobaczyć w jakim stylu je robicie i żeby zdecydować czy może nie skorzystać z waszych usług. Odpowiedz Link Zgłoś
www_slubik_pl do aleyka 02.03.07, 12:09 prosze bardzo: www.slubik.pl/slub/index.htm www.slubik.pl/plener/index.htm lub nowa nasza strona poświęcona Fotoksiążke - co prawda w budowe ale... www.ksiazkaslubna.pl pozdrawiam pawel Odpowiedz Link Zgłoś
politycznie Re: fotka za ile 04.03.07, 12:15 fotoslubik, a ze tak spytam... za te 499 zl. to ty doplacasz do interesu, czy zdjecia wywolujesz w rossmanie? Bo ja 500 zl. to wydaje na same materialy... nie mowiac juz o dojezdzie i pracy wlasnej.... Odpowiedz Link Zgłoś
www_slubik_pl Re: fotka za ile 04.03.07, 13:51 to drogo albumy kupujesz. z tego co wiem, zdjecia wolasz tutaj: www.fotonet.info/index.php?&action=c_fotografia_cyfrowa zakladajac, że robisz na metaliku i kadrujesz wszystkie na panorame - 4 zl za 30 zdjec to 120 zl. 30 pietnastek na "zwyklym" papierze to 45 zl. Na album zostaje Ci 455 zl - w Katowicach Bogucicach jest dobra hurtownia z alabumami Hezno - zaoszczedzisz troszke... pozdrawiam pawel Odpowiedz Link Zgłoś
politycznie Re: fotka za ile 04.03.07, 14:05 No ja zdjęć daje trochę więcej, i wywołuje trochę drożej niż w fotonecie, bo te fotonetowe mi sie średnio podobają... już sie nieraz na nich zawiodłam - szczególnie na papierze Kodak Endura. Kiedyś była jeszcze inne papiery. Hurtownia hurtownia ale porządny album Henzo to 120 zl. (skorzany) ja jeszcze daje drugi ze zdjęciami z pleneru. Do tego rzeczy typu klej do zdjęć, opakowania na płyty. Jeszcze trzeba dodać baterie do lampy itd. Poza tym dojazd, który często wychodzi więcej niż 50 zl. No i własna praca. Poza tym podatek, a z tego co mówisz to płacisz i podatek i vat. Odpowiedz Link Zgłoś
www_slubik_pl Re: fotka za ile 04.03.07, 14:13 no widzisz. Sama mówisz, że dajesz troche wiecej zdjęć, oprawiasz w album ze skóry itp. Oczywiście, że w cenie 499 zl klient nie dostanie u mnie 60-80 zdjęć w abumie kosztującym ponad 100 zl. Ale czy to zbrodnia oferując troche mniej zdjęć w albumie kostujacym polowe tego? Skoro są na to klienci i tego potrzebują? Oczywiście część z Mlodych Par decyduje się na tego typu "powiekszenie" uslugi i doplaca np. do 60 zdjec (650zl). Lub do lepszego albumu albo Fotoksiążki... tylko czemu naskakujesz na mnie pawel Odpowiedz Link Zgłoś
politycznie Re: fotka za ile 04.03.07, 14:36 Przepraszam, ze na ciebie naskoczyłam nie było to moim zamiarem, ale po prostu nie wiem jak można za tak małe pieniądze robić zlecenia. Az to sobie policzyłam wszystko i wychodzi ze zarabiasz na tym albo bardzo mało albo zero. Nie jestem w stanie aż tak dokładnie policzyć Po prostu tego nie umiem zrozumieć. Potem młodzi maja namieszane w głowach, bo jeden robi za 500 zl. a drugi za 1500 zl. Już tu nieraz takie dyskusje były na temat cen itd. zawsze tak było i zawsze tak będzie ze będą tańsi i gorsi, oraz ci drożsi i lepsi. Ale fakt, to młodzi wybierają Tak poza tym to znalazłam kiedyś na internecie takiego fotografa co za 600 zl. daje 1200 zdjęć na CD (!!!! - toż to chyba film a nie zdjęcia....) i jeszcze ileś tam 100 czy 200 wywołanych.... A potem porównują takich do dobrych fotografów. I jeszcze raz sorry, naprawdę nie chciałam naskoczyć na ciebie Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
foto_slubik Re: fotka za ile 04.03.07, 14:11 politycznie napisała: > fotoslubik, a ze tak spytam... za te 499 zl. to ty doplacasz do interesu, czy > zdjecia wywolujesz w rossmanie? Bo ja 500 zl. to wydaje na same materialy... ni > e > mowiac juz o dojezdzie i pracy wlasnej.... proszę mnie nei mylić z www.slubik co sie sprzedaje za grosze Odpowiedz Link Zgłoś
politycznie Re: fotka za ile 04.03.07, 14:38 hehe, przepraszam, takie podobne nicki macie Odpowiedz Link Zgłoś
kb155 Re: fotka za ile 01.03.07, 13:36 my płacimy 1500 za ślub (kościół, wesele) + plener - Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek851 Re: fotka za ile 01.03.07, 22:06 niom ja płace 1200 za kościól wesele + plener a razem ze studiem place 1800 oczywiscie z płyttkami i albumem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mala831 Re: fotka za ile 03.03.07, 19:51 My 950 za przygotowania, kościół, wesele i plener. W tym 2 płyty ze zdjęciami +albumik z 5 odbitkami 13x18. Ilość zdjęć na płycie około 400. Fotograf z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.dp Re: fotka za ile 03.03.07, 21:29 my płacimy 1200zł za fotoreportaż ślubny z całego dnia od przygotowań do oczepin + plener, oczywiście płytka ze zdjęciami, album i 100 zdjęć w formacie 15x20 (fotograf z katowic) Odpowiedz Link Zgłoś
agaq11 Re: fotka za ile 04.03.07, 11:37 ja płace 600 zł za najlepszego w moim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
zajac1978 * zapraszam na moją stronke * 04.03.07, 12:59 www.zajac4.xnet.com.pl/photo1 stronka tymczasowa, jeszcze w trakcie tworzenia ale może ktoś będzie już zainteresowany ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gatta26 Re: fotka za ile 04.03.07, 13:06 Sam plener 700 zł - 40 zdjęć w albumie i około 100 na płytce. Odpowiedz Link Zgłoś