mada190779 05.03.07, 10:28 proszę o podpowiedzi, jaką wódkę wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 10:43 U nas byłą Luksusowa. W sumie każda jest odpowiednia, o ile jest dobrze schłodzona. Byliśmy na weselu w lipcu, gdzie wódka stała w magazynie i po nalaniu smakowała jak spirytus. Ale za to sporo jej zostało, bo nikt nie pił. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 10:47 my tez myslelismy o Luksusowej, wszysyc mowia ze niczym nie rozni sie od Finlandii...oprocz ceny Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 11:10 Medea ile kosztuje połówka Luksusowej w promocyjnej cenie? Może i my się zdecydujemy.. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 11:21 My rok temy w Sellgrosie płaciliśmy po 17 pln, dołączona była butelka 0,5 l coca-coli. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 15:09 Luksusowa a Finlandia to duża różnica... Jeżeli chodzi o cenę, to jak znajdziesz dobrą hurtownię to masz Finlandię taniej niż jakąkolwiek... Ja nie rozróżniam, bo nie pijam a znam takich co powiedzą po degustacji co jest co... wyczuwanie takich różnic chyba oznacza, że nie są one identyczne?! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 10:49 W zeszłym roku w "Logo" był ranking wódek, w czołówce była Finlandia i Luksusowa. Ja koneserką nie jestem, ale da się wypić Na pewno jest lepsza od Maximusa, Bolsa, które często pojawiają się na stołach, a są nawet droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 11:05 Zastanawialiśmy się nad Finlandią i Absolutem, zadecydują chyba względy estetyczne, Absolut pasuje do granatowego dywanu w sali Będziemy polować na promocję w makro, od miłej pani dowiedziałam się, że są co ok 2 miesiące, ale najlepsze oferty są latem właśnie z myślą o weselach. Teraz w promocji 0,5l kosztuje 26.29 zł. W lecie oprócz oferty cenowej dodają jeszcze gratisy. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda822 Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 11:21 U nas będzie luksusowa, już stoi sobie w domku i czeka na wesele hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 11:32 no wlasnie Inkageo napisala ze czeka na promocje w makro. Myslalam ze mozna tez pojsc do hurtowni ale sie przeliczylam. Zreszta w makro sa tez ceny odzielne dla koncesjonerow i zwyklych ludkow. Myslalam nawet ostatnio czy nie wejsc w jakis uklad z najblizszym sklepem monopolowym i poprosic zeby dla nas zamowili oczywiscie po nizszej cenie... Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 11:38 Ale różnica między ceną dla osób z koncesją i bez nie jest duża, ok złotówki w makro. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_24 Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 12:10 a czy zna ktoś te oto wódki: polanin.com.pl/products.php? category_path=24 ?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mada190779 Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 14:34 dziękuje za wszystkie porady my myśleliśmy o wódce Polonez podobno bardzo dobra i wiele osób się na nią decyduje... Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 15:03 w takim razie pewnie tez bedziemy kupowac w Makro i to niebawem bo juz niecale 7 tygodni zostalo... Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 15:06 My mieliśmy Finlandię i szczerze byliśmy z niej zadowoleni pod każdym względem. Ja nie jestem smakoszem ale goście byli zadowoleni i najbardziej cieszyli się, że nie było po niej kaca. Jednakże musi być mocno schłodzona, a już latem to innaczej nie da rady! Na dodatek płaciliśmy za nią mniej niż inni za zwykłego Absolwenta... Nastawiliśmy się, że wesele jest dla gości i myślę że pod tym względem byli oni wystarczająco zadowoleni... Odpowiedz Link Zgłoś
mada190779 Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 15:47 gdzie można kupić tak tanio Finlandię? Czy to jest w ogóle możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 15:51 jest bardzo tanio ale raczej tylko nam się udało... w moim rejonie też tanio jest w Auchan, Makro, Selgros ale tak jak pisały poprzedniczki - trzeba trafić na upust. Można też dogadać się z hurtownią, która sprzeda ci jeszcze taniej. Ostatnio często bywam w Plusie i tam Finlandia rzadko bywa, bo od razu schodzi ze sklepu ze względu na swoją niską cenę... Odpowiedz Link Zgłoś
kingadaw Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 15:21 Bols czy Sobieski??? Doradźcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta.pio Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 15:34 ŻADNA wódka nie jest dobra w smaku więc moim zdaniem wystarczy, że nie będzie to wódka z czerwoną kartką czy inne dziwadło i będzie ok. o smaku wina to można podyskutować, ale wódka ... Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 15:51 Też smakoszem nie jestem, wódki od wódki nie odróżniam (chyba że wódkę od bimbru). Narzeczony zaproponował "Pana Tadeusza", więc był wieszcz. Smakował gościom najwidoczniej, bo zabrakło Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: jaką wódkę wybrać? 05.03.07, 15:52 to jest naprawdę dobra wódka! Dobry wybór! Odpowiedz Link Zgłoś