ala-81 06.03.07, 11:08 powiedz jak robisz tę księgę też chciałabym sama ją wykonać, a moze komuś przyda sięjeszcze ta informacja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gioseppe Re: gioseppe - księga gości 06.03.07, 11:25 no jak to jak? normalnie wykorzytuje taki sam papier ktorego uzywam do zaproszen czyli majestic, ja lubie prosto i elegancko wiec taka bedzie tez ksiega kartki na pewno zabinduje img141.imageshack.us/my.php?image=kartkigf7.jpg a na wierzch cos wymysle, jakas forme okladki na pewno bedzie to prosty papier, bez udziwnien, planuje zostawic miejsce na nasze zdjecie (moze na okladce) i na wspolne zdjecie gosci na poczatku ksiegi, na wstazce bedzie doczepiony dlugopis bo wiem ze maja tendencje sie gubic a chcialabym aby kazdy mial czym sie wpisac a Wy jak robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: gioseppe - księga gości 06.03.07, 11:33 miałam zamiar kupić coś takiego, niestety aukcja jest już zakończona, może napiszę do sprzedawcy www.allegro.pl/item166902288_album_scrapbooking_decoupage_ozdoby_.html i ozdobić wg własnego pomysłu Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gioseppe - księga gości 06.03.07, 11:42 acha, i ja będe robić księgę zbindowaną odwrotnie czyli krótszym bokiem pomysł okładki mi się podoba, musze się dowiedzieć gdzie w krakowie robia takie "bindowanie" na śruby ale co do samej ksiegi ja mam inny pomysł - tzn jak już pisałam nie chcę ozdabiać, poza tym 25 kartek to za mało planuje zrobić 50-60 itak czuję, że skończy sie na bindowaniu i naklejeniu okładki. to chyba najlepsze i najprostsze wyjscie na księge domowej roboty przynajmniej bede miala pewnosc ze sie nic potem nie rozleci acha, bede robic w kolorze zlota/ecru dlatego te zeberka z bindowania pomaluje chyba delikatnie pazlotkiem Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: gioseppe - księga gości 06.03.07, 11:52 myślałam też o kupnie zwykłego albumu tradycyjnego www.allegro.pl/item170848322_super_album_tradycyjny_44_stron_23x23_5cm_szyty_1.html ozdobić chcę jakimś delikatnym motywem w kolorze złota tylko okładkę i pierwszą stronę jak kartkę z kalendarza NA okłądce chcę napisać nasze imiona i datę ślubu, są takie farbki w tubce, z których robi się wypukłe wzorki nie wiem tylko jak będzie się pisało na tych kartkach z albumu może jakimś cienkopisem do podpisywania płyt CD Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gioseppe - księga gości 06.03.07, 12:04 o, ten album super! kupie sobie taki na wklejanie zdjec ze slubu dzieki za linka! no nie wiem, to tez dobry pomysl ale wydaje mi sie, ze najlepiej zostawic prosto, tak jak jest, ewentualnie popros zeby 1 strone w srodku Ci zadrukowali - potem bedzie ciezko wkleic taka strone, chyba ze ja nakleisz a co do tych "pisakow" ja pisze zelowymi dlugopisami w kolorze zlota i miedzi farbki moga chwycic ale nie musza - zalezy co to za material, czy taki zwykly papier czy material. na papierze chwyci na materiale niekoniecznie, zawsze mozesz klejem NAPISAC to co chcesz i potem posypac brokatem Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gioseppe - księga gości 06.03.07, 12:09 acha, i te kartki to taki delikatny pergamin? trzeba delikatny dlugopis kupic bo moze potargac kartki i nie zelowy bo moze sie odbijac Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: gioseppe - księga gości 06.03.07, 12:10 w tym albumie z allegro? też tak myślałam ze to cieniutki pergamin, ale zobacz na inna aukcję tam gdize jest z czarnymi kartami www.allegro.pl/item170848843_super_album_tradycyjny_44_stron_23x23_5cm_szyty_4.html te cienkie to przekładki po prostu no tak myslę Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gioseppe - księga gości 06.03.07, 12:28 NIEE w tym 1 ktory pokazalas nie ma przekladek, inaczej bylyby widoczne na zdjeciu natomiast jesli chcesz to kupowac na ksiege to napisz i zapytaj czy wszystkie sa z takiego delikatnego czy sa to przekladki a miedzy nimi sa grubsze kartki w tym drugim sa to przekladki a na czarnych przykleja sie zdjecia ale ten mi sie kompletnie nie podoba zbyt ciemny efekt Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: gioseppe - księga gości 06.03.07, 12:34 ahaaa już rozumiem o co Ci chodzi myślałam ze piszesz o tym drugim tradycyjnym albumie na tym czarnym dobrze widać, ze to cienkie to przekładka. JAk oglądałam biały album, to się wystraszyłam ze takie cienkie te kartki. Po prostu cięzko na jasnym było określić co kartka a co przekładka Album z czarnymi kartami wybiorę do wklejania zdjęć. Ostatnio oglądałam taki i był super Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gioseppe - księga gości 06.03.07, 12:37 co do OKŁADKI - to papier, tak mi pan odpisal wiec ta farbka, ktora planujesz uzyc chwyci tylko wybierz jakas dobra zeby sie po czasie napis nie starl ja uwazam, ze lepszym wyjsciem jest klej+brokat (mozna zrobic maly szablon z papieru, zeby sie brokat nie rozsypywal gdzie popadnie Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: gioseppe - księga gości 06.03.07, 12:40 aj si nei rozmawiałam ze sprzedawcą o tę farbkę pytałam kiedyś dziewczyny na forum i poodno jest oki. To jakby masa taka gluciata, zastygająca. Dopytam jeszcze w plastyku. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gioseppe - księga gości 06.03.07, 13:22 wiem wiem, znam ją ale są różne, te tańsze po prostu po jakimś czasie sie kruszą i złażą brokat na kleju byłby lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gioseppe - księga gości 09.03.07, 12:55 i jak tam? księga opracowana? ) mi zabrakło JEDNEJ kartki więc jutro muszę dokupić co trzeba pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś