freshbratek 12.04.07, 18:34 kto z was jeszcze nie ma bierzmowania i co w tym kierunku robi aby je miec??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamis1982 Re: Bierzmowanie 12.04.07, 20:06 ja z moim N. ostatnio zrobilismy bierzmowanie. Poszliśmy do naszego parafialnego księdza powiedzielismy że nie mamy bierzmowania a chcemy miec slub koscielny - ksiądz powiedział że musimy zdać u niego katechezę tzn. wszystkie modlitwy, akty, dobre uczynki wobec duszy/ciała, 7 sakramentów, rzeczy ostateczne, czym są sakramenty a zwłaszcza bierzmowanie i co daje, i jeszcze jakieś inne rzeczy - przyśliśmy po 5 dniach wykuci do księdza - ten nam wypisał skierowanie do prafii św. Floriana (bo tam jest bierzmowanie co tydzien w piatek) i zaniesliśmy dok. w środę i w nastepny piatek mieliśmy birzmowanie Odpowiedz Link Zgłoś
freshbratek Re: Bierzmowanie 12.04.07, 22:14 sprawdez poczte - wyslalem tam zapytanie Odpowiedz Link Zgłoś
cinnamon_woman Re: Bierzmowanie 13.04.07, 13:12 pierwszy krok - wizyta w parafii drugi krok - lektura katechizmu bierzmowanych trzeci krok - bierzmowanie, w siedzibie diecezji jest conajmniej raz w miesiącu Jestem dobrze poinformowana bo mój Meżczyzna też przygotowuje sie do bierzmowania Odpowiedz Link Zgłoś