Dodaj do ulubionych

gdzie będziecie mieszkać po ślubie??

13.04.07, 09:01
jak tak czytam wypowiedzi to wynika z tego że większość z was mieszka już ze
swoim N. we własnym mieszkanku albo jest w trakcie budowy. i tak troche to
dołujące bo my pewnie zaczniemy coś wynajmować bo nie łapiemy się jeszcze na
kredyt, a z teściami nie chcemy mieszkać!jak jest u was???pozdr
Obserwuj wątek
    • ala-81 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 09:09
      będziemy mieszkali w domku szeregówce mojego N
      • ala-81 sami 13.04.07, 09:09

• ashton Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 09:11
      Tam gdzie i przed ślubem - w wynajętej 20metrowej kawalerce. Działka budowlana
      jest, załatwiamy pozwolenie na budowę, mam nadzieję że w tym roku chociaż
      fundamenty będą.
    • zosia2007 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 09:20
      Tak, jak i teraz w wynajętym mieszkaniu, ale przynajmniej jakies 250 km od
      teściów i rodzicówsmile, a to najważniejsze.
      • ola1311 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 09:26
        A my będziemy mieszkali w domku razem z moimi teściami, ale w naszym osobnym
        mieszkanku z kuchnią i łazienką, o teściowie na górze domu w swoim mieszkankusmile...
        • ola1311 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 09:40
          Aha i zapomniałam jeszcze dodać, że tam na dole domku będziemy mieli super
          warunki,bo oprócz tej kuchni i łazienki własnej będziemy mieli jeszcze własny
          kominek, mój R go sam zrobił w ostatnich dniach, bo jest budowlańcem, więc zna
          się na rzeczysmile i wyniósł on nas tylko koszty materiałówsmile...
          A za jakiś rok, może 2 lata zaczniemy remont domku, który dostał mój narzeczony
          w spadku po babci, i tu znowu - płot w płot z moimi teściami, ale mi ten pomysł
          sie podoba, bo jak kiedyś będą dzieci, to dziadki, będą pod ręką, by wnuki
          przypilnować choć na chwilkęsmile
          A co do mieszkania, to ja z kolei mam je po rodzicach, wybudowalismy się kilka
          lat temu i przeprowadziliśmy sie do domu, więc mamcia moja stwierdziła, że teraz
          to mieszkanko należy do mnie, ale my nie chcemy mieszkać w bloku, tzn. mi jest
          wszystko jedno, mój R nie chce smile..więc jest wynajmowane...

Więc widzę dziewczyny, że jestem w bardzo dobrej sytuacji....

Nie pisałam tego by sie pochwalić, lecz po to by odpowiedzieć na pytanie zawarte
          w temacie...
    • zosiaczek25 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 09:31
      Nie ma sie czym dolowac. Z tego, co ja widze, to wiele z nas mieszka z
      narzeczonym, owszem, ale tez w wynajetym mieszkaniu. My bedziemy przez jakis
      czas mieszkac tam, gdzie do tej pory. Potem musimy szukac innego mieszkania (tez
      do wynajecia. Bo przykro mi Cie rozczarowac, ale nie stac nas na wlasne, a co
      dopiero na wlasny dom), bo moj misiek wlasnie dostal nowa prace i nie chce, aby
      do konca zycia jezdzil do pracy 100 km w jedna strone. Szkoda tylko, bo mieszka
      nam sie tu super. Pozdrawiam!
      • ania294 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 09:42
        My kończymy budowe domu i za dwa miesiące sie wprowadzamy czyli miesiąc przed
        ślubem smile
        • anusiaczek87 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 09:47
          a my bedziemy mieszkac w wynajmowanym, z jeszcze jedna osoba.. mieszkanie/dom
          to bardzo odlegle marzenia..
          • dagps Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 09:52
            wynajmowane, do kredytu nam jeszcze daleko
            • pomidorekk Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 10:07
              a my kuplismy mieszkanie 2 lata temu, więc pewnie po ślubie do niego wrócimysmile
              na tydzień, bo potem jedzie w podróz poslubną!
    • kaasiaz Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 10:11
      ola1311 gratuluję ustawiona jesteś na cacy - to się nazywa mieć szczęście
      (oczywiście mówię o swoim gniazdku) nawet masz w czym wybierać.fajnie.podejżewam
      że jesteś jedynaczką-rodzice nic nie muszą dzielić na dziec.
      miłego mieszkanka!!!
      • ola1311 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 10:25
        Nie jestem jedynaczka, mam brata młodszego o 2 lata, ale jak byliśmy młodsi, to
        rodzice z nami rozmawiali, gdzie chcielibyśmy mieszkać i jakoś tak zawsze
        wychodziło, że ja chce tu zostać, tzn. w mieszkaniu, a braciszek chce w domku
        mieszkać, wiec jakoś tak sie utarło, że to mieszkanie będzie moje.
        Ale jakby braciszkowi się odwidziało i chciałby w nim zamieszkać, to czemu by
        nie...ja odstępuję je już dziś jemusmile...ale póki co niech sobie te osoby co je
        wynajmują tam mieszkają (to też jest fajne, bo jakiś grosz z tego zawsze jestsmile)
        ja/my już mamy swoje gniazdko, i teraz je wykańczamy...(aha, mój R ma 2-je
        rodzeństwa)
    • kamelia04.08.2007 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 10:12
      nie mieszkamy i nie bedziemy mieszkać z rodzicami na pewno. obecnie mieszkamy
      razem blisko ale moich rodziców. jest ok.
      po slubie nie widomo, może niemcy, może francja. jeśli za granicą to czeka nas
      wynajęcie mieszkania.
      a moze jednak PL
      • mayagaramond Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 10:28
        Wynajmujemy mieszkanie i przez najblizsze kilka lat dalej bedziemy wynajmowac.
        Ja mam mieszkanie i dzialke, ale polozone sa 1000 km od mojego obecnego miejsca
        zamieszkania...
    • basiulek11 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 10:55
      My tez jakis czas po slubie bedziemy mieszkac z rodzicami, moimi. Mi to bardzo
      odpowiada, bo rodzicow mam super, mamy bardzo duzy dom i my bedziemy mieli
      wlasne dwa pietra, z odzielna lazienka, toaleta, kuchnia, salonem i tez chyba
      bedziemy chcieli postawic sobie kominek smile bo w tej chwili jest tylko u moich
      rodzicow. Mamy juz dzialke, pare kilometrow od jednych i drugich rodzicow, tez
      bedzie blisko jak trzeba bedzie zajac sie wnukami wink Po slubie powolutku
      zaczniemy budowe i moze po dwoch latach przeprowadzimy sie do swojego domku smile
      • olenka_a Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 11:02
        My mamy moje mieszkanie, w którym mieszkamy od 1,5 roku. Stare, z lat 60-tych,
        ale własne. Kredytu zostało do spłącenia jeszcze na 5 lat. Ale poradzimy
        sobie smile
        Z teściami i rodzicami nigdy bym nie chciała mieszkać, chociaz bardzo ich
        lubię smile
    • amoniaaa dobra rada 13.04.07, 12:09
      jak tylko macie możliwość to uciekajcie od tesciow!!! my zaraz po ślubie
      kupilismy małą kawalerkę i mieszkamy tam już 1,5 roku, a teraz się budujemy.
      Wiem że nie każdy ma takie możliwości ,ale chodzi o to że jak macie choćby 400
      zł na wynajęcie mieszkania to nie żałujcie bo życie z teściami może wam się
      znudzić...
      Wiem że są różne sytuacje i różni teściowie ale ja bym nigdy nnie chciała
      mieszkać z "obcymi" dla mnie ludźmi sad
    • awsr Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 12:19
      w wynajetym domu smile

• jola.pedagogspoleczny Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 13:29
        My już mieszkamy razem- wczesniej w wynajętym mieszkanku a teraz w mieszkaniu
        mojego brata, które to on wykupił kiedyś razem z dziadkami (a mieszkamy tu sami-
        ani bez brata ani bez dziadka). Tylko nie wiemy, jak długo pozwolą nam tu
        mieszkać... Brat znalazł już swoją drugą połówkę (na szczęście dla nas z innego
        miasta) i nie wiadomo, czy nie powie nam kiedyś, że chce tu mieszkać (bo teraz
        siedzi jeszcze u rodziców) a dziadek po śmierci babci drugi raz się ożenił i
        teraz mieszka na drugim końcu polski, ale kto wie, czy nie będzie chciał
        sprowadzić się z nową żoną na stare śmieci...

Teoretycznie więc po ślubie bedziemy mieszkać w tym mieszkanku, co teraz-
        praktycznie jednak nie mamy pojęcia gdzie będziemy mieszkać za miesąc...

PS Z teściami na pewno nei zameiszkamy, bo po pierwsze są 250km od nas a ty
        jest praca, a poza tym mają 2 malutkie pokoiki i poza moim M jeszcze 2 dzieci,
        więc 6 osób na 2 pokojach to lekka przesada. Moi rodzice mają za to duze
        mieszkanie z 3 dużymi pokojami, ale ani ja ani mój M. nie chcemy mieszkać z
        jakimikolwiek rodzicami- za malo intymności a za dużo nieporozumień...
    • kamu2 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 14:34
      my za ok 2-3 tyg.odbieramy klucze do nowego mieszkanka,juz nie mozemy sie
      doczekać,oczywiście bez kredytu sie nie obeszło na połowe mieszkania trzeba
      było zaciągnąc,także teraz już tylko czekamy na te nasz wymarzone 2 pokojesmile
      teraz mieszkamy z moimi rodzicami,nie jest źle,ale co samemu to samemu.
      • szamara do kamu2 13.04.07, 14:38
        Ale wam zazdroszczę, tych dwóch pokoi, o którym razem z narzeczonym tak
        marzymysmile)) Mogłabyś napisać w jakiej części Polski mieszkacie i ile Was
        kosztowało mieszkanko, ile braliście kredytu i jak wysokie raty płacicie. My na
        razie będziemy mieszkali z moją mamą w trzech pokojach w bloku ale w przyszłym
        roku przymierzamy się do zakupu dwupokojowego mieszkaniasmile Pozdrawiam!!
        • kamu2 Re: do kamu2 14.04.07, 10:47
          my mieszkamy w częstochowie,powiem szczerze że to mieszkanie to mamy
          fartem,gdyż my wpłacalismy 47.000 gotówką a reszte czyli 69000 zaciągała za nas
          spółdzielnia i my ten kredyt bedziemy spłacać razem z czynszem w kwocie 390 zł
          miesięcznie.Ale np teraz te mieszkanie co my mamy w nowo budowanej czesci bloku
          juz są az o ponad 30.000 droższe.Chodzimy do tego mieszkania i jakos trudno nam
          uwierzyc że bedziemy tam mieszkac ze bedzie to nasze mieszkanko.Pozdawiam i
          życze wam własnego mieszkanka
    • monalisa.pl ja w willi z basenem!wychodze za bogacza wiec luz 13.04.07, 15:24
      • misiaczek187 Re: teraz w moim mieszkaniu 13.04.07, 15:28
        w przyszłym roku juz w naszym domku i jak widac nie trzeba miec 25-30 lat,zeby
        sie jakos ustawic...jak to niektórzy twierdza
      • ashton Re: ja w willi z basenem!wychodze za bogacza wiec 13.04.07, 15:30
        A zatrudnisz mnie do sprzątania? wink
        • monalisa.pl Re: ja w willi z basenem!wychodze za bogacza wiec 13.04.07, 15:45
          nie wiem, bedziesz musiala na probe najpierw moje miszkanie wysprzatac zebym
          mogla cie do willi wielkiej zatrudnicwink))))
    • eoos Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 15:48
      u siebie, we własnym mieszkaniu.

kupiliśmy już w grudniu, mieszkamy od 1 kwietnia. oczywiście kredyt uncertain, ale 65
      m2, 3 pokoje, SAMI big_grin

a za 10 lat pewnie domek na przedmieściach albo w zielonych okolicach Łodzi smile
      • krzysia2 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 19:42
        My będziemy mieszkać w mieszkaniu mojego N., w którym w sumie już teraz
        pomieszkuję.
    • karolinka.f Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 21:42
      A my NIE mieszkamy razem.
      Po ślubie wprowadzimy się do mieszkania, które zostawi nam moja babcia,
      przeprowadzając się do mojego obecnego pokoju w mieszkaniu moich rodziców.
      • ola1311 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 22:25
        My też poóki co NIE mieszkamy razem...wiadomo, że wprowadzę się dopiero do
        mojego męża wink..
        A pozatym i tak przez rok będę żona "dojeżdzającą", bo jestem na 4 roku studiów
        dziennych, więc zostaje 5, ale na dyplomie będę mieć już nazwisko mojego obecnie
        narzeczonego smile
    • siog Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 22:58
      mamy wlasny dom, nie za duzy i nie maly w sam razsmile
    • nionczka Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 13.04.07, 23:04
      Nie przejmuj sie. My zanim kupilismy mieszkanie tez przez kilka lat
      wynajmowalismy. Byl nawet moment kiedy myslalam, ze nie mam szans na wlasne
      mieszkanie przed trzydziestka. A jednak udalo sie. Wprawdzie splacamy kredyt,
      ale mieszkanie jest nasze i jestesmy dumni, ze sami na nie zapracowalismy. Nie
      jest to mieszkanie docelowe i pewnie za kilka lat trzeba bedzie pomyslec o
      zmianie. Poki co mamy jedna sypialnie na zapas dla przyszlego potomstwa i to
      wystarczy smile

Moim zdaniem lepiej wynajmowac niz mieszkac tesciami, niezaleznie od tego jak
      Wam sie ukladaja relacje z nimi.
    • gina28 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 14.04.07, 07:05
      W teraz moim, a od tego dnia już naszym mieszkaniu. Ładnymm, słonecznym,
      dwupokojowym smile Jest trochę po kobiecemu urządzone... Musimy kupić podwójne
      łózko i szafę dla Narzeczonego smile Ach, jak się cieszę! A jeszcze wybrzydzamy i
      marzy się nam domek...
      • nehema2889762 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 14.04.07, 10:12
        przed mieszkamy osobno a po bedziemy mieszkac z moimi rodzicami wspolnie bez
        osobnej łazienki i kuchni - nie brzmi zachecajaca ale jesli bedziemy wynajmowac
        nie bedziemy w stanie odlozyc na wlasny kat a przy obecnych cenach mieszkan ok
        6tys/metr kw to juz wogole porazka na calego
        jak czytam Wasze posty to czuje sie hmm ułomna? uncertain
        • mala831 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 15.04.07, 12:27
          pocieszę Cię, że nie jesteś sama... My również będziemy mieszkać u moich
          rodziców (na szczęście to domek z ogródkiem). Mamy 5 pokoi i 2 kuchnie więc
          jakoś się tym podzielimy. A może w przyszłości będzie nas stac na coś
          własnego...
        • gina28 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 15.04.07, 22:34
          No coś Ty! Jaka ułomna? Zwyczajna sprawa smile Ze strony finansowej będzie to
          najlepsze wyjście, a poza tym - poradzicie sobie z teściami. Nie wy jedyni
          zaczniecie na nie całkiem własnym.
    • postka Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 14.04.07, 11:58
      my juz prawie cztery lata mieszkamy w moim mieszkaniu kupionym na kredyt
      (jeszcze 16 lat i bedzie nasze...), takze po slubie po prostu do niego wrocimysmile
      Moi rodzice maja duze mieszkanie, ale 300km od nas, a rodzice mojego T.
      mieszkaja w tym samym miescie co my, ale maja 3 pokoje a mieszka tam piec osob,
      takze wlasne mieszkanie bylo nieuniknione.

Patrzac na dzisiejsze ceny ciesze sie, ze kupilam mieszkanie czery lata temu za
      2,5tys za metr, bo w tej chwili bym musiala zaplacic 7tys za metr...
      • nehema2889762 czy ktoś jak ja będzie mieszkał z rodzicami ?:( 14.04.07, 16:53
        jw
        • mapi9 Re: czy ktoś jak ja będzie mieszkał z rodzicami ? 14.04.07, 21:33
          Ja tzn.rodzice ze mną bo to moje mieszkanie.Krótko mówiąc "sajgon" plus jeszcze
          mój bart sad
          • nehema2889762 Re: czy ktoś jak ja będzie mieszkał z rodzicami ? 15.04.07, 08:56
            mapi9 zawiązemy klub nie mieszkających samodzielnie tongue_out
    • gatta26 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 15.04.07, 09:25
      My tez nie mieszkamy razem. Po ślubie początkowo będziemy mieszkać z moimi
      rodzicami, a później zaczniemy poważniej mysleć o domku.
    • ma-la Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 15.04.07, 11:42
      Na razie bedziemy mieskac w Londynie smile) Ale na szczescie w Toruniu czeka na
      nas swiezo nabyte mieszkanko.
    • basia1125 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 15.04.07, 12:00
      Wlasnie kupujemu domek big_grin
    • eva_luna2 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 15.04.07, 22:43
      A my mamy swoje mieszkanko (choc nasze bedzie tak naprawde za 29 lat, jak
      splacimy kredytsmile)
      • jagodkaidamian do ma-la 15.04.07, 23:02
        ja tez mieszkam w Londyniesmile, można wiedzieć w której części Londynu mieszkasz?
        • ma-la Do jagodkaidamian 16.04.07, 18:50
          My mieszkamy w zachodnim Londynie, (w sumie to juz troszke poza) - na Hounslow.
          A Wy??
    • toska26 Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 16.04.07, 09:20
      W kupionym segmencie - sami smile
    • szlemka Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 16.04.07, 21:05
      Tam gdzie teraz- w naszym wspólnym mieszkaniu. I wspólnie spłacamy za nie kredyt wink
    • callaa Re: gdzie będziecie mieszkać po ślubie?? 16.04.07, 21:43
      Mieszkamy ze soba od 7 lat, wiec po slubie nic sie nie zmienismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka