Dodaj do ulubionych

okragle stoliki

19.04.07, 11:12
Witam mam pytanie dotyczace posadzenia gosci.Otoz zawsze bywalam na weselach
gdzie stoly ustawione sa w zdluz stoly klasyczne dlugie- nie wiem czy
rozumiecie?.Na sali gdzie bedzie wesele jest mozliwosc ustawienia stolikow
okraglych po okolo 12 osob mojej mamie bardzo sie ten pomysl spodobal a ja
nie wiem sama jak bedzie lepiej?? Czy ktos z Was byl na tak uzadzonym
weselu?? Jak bawili sie goscie??
Obserwuj wątek
    • medea11 Re: okragle stoliki 19.04.07, 11:16
      Hej ja bylam na takim weselu i uwazam ze to jest o wiele lepsze niz podluzne stoliki ktore sa dlugie i niewygodnie sie wtedy przemieszczac. Sami za tydzien na naszym slubie tez bedziemy mieli okragle. Zdecydowalam sie znajomych posadzic razem a asze rodziny porozsadzac tak, ze ludzie przy stolikach sa w podobnym przedziale wiekowym ale z roznych rodzin.
      • natalii_2 Re: okragle stoliki 19.04.07, 11:21
        Ja byłam na takim weselu, i u nas tez beda okragłe stoliki.. Bawiłam sie super,
        to jest znacznie wygodniejsza opcja.
    • studiobeznazwy Re: okragle stoliki 19.04.07, 11:23
      Ja byłam na wielu weselach z okrągłymi stolikami. Mi osobiście bardzo podoba
      się takie rozwiązanie. Dużym plusem jest łatwiejsze przemieszczanie się po
      sali przy takim ustawieniu niż przepychanie się wzdłuż jednego stołu , no i
      wygląda to bardzo ładnie -oczywiście moim zdaniemwink. Jedyną problematyczna
      kwestia może być odpowiednie przydzielenie gości do konkretnych stolików. Byłam
      tez na takim weselu gdzie każdy okrągły stół miał swoja nazwę ( tzn. różnych
      miast) i później DJ wykorzystywał to do jakiś „zabaw”..
      • monitchka1 Re: okragle stoliki 19.04.07, 12:06
        U mnie też będą okrągłe stoliki, myślę że jest to dobry pomysłsmile
    • emka_waw Re: okragle stoliki 19.04.07, 12:06
      Pozwolę tu sobie przekopiować moją wcześniejszą wypowiedź w tym temacie:

Ponieważ byłam na wielu weselach i przetestowałam jako gość obie opcje, na
      swoje własne wybrałam stoły długie (ale trzy, w środku podkowy był jeszcze
      jeden stół), gdyż:
      - wbrew pozorom, rozmowa nie ogranicza się do najbliższych gości i tych na
      przeciwko, goście mogą rozmawiać wszyscy ze wszystkimi w obrębie danego
      skrzydła (dokładnie tak jak w sali konferencyjnej - która z założenia stworzona
      jest do rozmów), w zasięgu głosu ma się przynajmniej tuzin osób, i wcale nie
      trzeba wrzeszczeć.
      - ponieważ rodziny siadają grupami (żadne winietki tu nie dają rady - i tak się
      przesiądą, z góry ostrzegam), wygodniej jest im siadać w takim własnie układzie.
      - to właśnie przy stolikach okrągłych tworzą się grupki nie mające kontaktu z
      innymi, widziałam nawet jak ludzie przesiadali się do 'fajniejszych' stolików,
      a przy innych zostawało parę smutnych i zapomnianych osób. W podkowie wystarczy
      obrócić głowę w drugą stronę, żeby zmienić rozmówcę i nikt nie czuje się na
      uboczu.
      - przy okrągłych stolikach ktoś zawsze siedzi tyłem do Państwa Młodych, a to
      jest bardzo dla tej osoby niekomfortowe i trochę nieeleganckie.
      - kwestię tłoku i wąskich gardeł widziałam raz, i to właśnie przy stolikach
      okrągłych, ludzie przeciskali się pomiędzy okręgami zahaczając o krzesła. Przy
      układzie w podkowę wystarczy zostawić odpowiedni luz na odstawienie krzeseł, i
      tego dopilnowałam u siebie.
      - na swoim ślubie kwestię wolnej przestrzeni w środku załatwiłam właśnie tym
      dodatkowym stołem odchodzącym prostopadle od naszego stołu, gdzie usiadła
      najbliższa rodzina. Ponadto, żeby usprawnić komunikację, ramiona 'podkowy' były
      oddzielone od naszego stołu, tak że nie musiałam obchodzić całości, żeby wyjść
      za stołu.
      - ustawienie w podkowę jest również o wiele bardziej pojemniejsze niż ta sama
      impreza na stołach okrągłych.
    • kamelia04.08.2007 Re: okragle stoliki 19.04.07, 12:23
      ja, podobnie jak ty, byłam też na weselach, gdzie były stoliki ustawione w
      prostokaty równolegle lub w podkowę.
      Bardziej mi sie podobają okragłe stoliki i takie będa u mnie, wyglądają bardzej
      elegancko, wesele wygląda bardziej jak przyjęcie niż jak biesiada (winietki też
      będą, ale to temat oddzielny, często wałkowany na forum). Pozdr
    • edyta1177 Re: okragle stoliki 19.04.07, 14:41
      Dziekuje za odpowiedzi.Moze to nie bedzie taki glupi pomysl z tymi stolikami
      pojade jeszcze na sale i wszystko sobioe dokladnie zobacze i poustawiamy tak na
      probesmile
    • malinakalina Re: okragle stoliki 19.04.07, 17:48

Ja tez bede miala okragle stoliki - chociaz przyznam ze pomysl wydal mi sie
      dosc odwazny..........i jednak troche sie denerwuje jak to bedzie, ale mysle ze
      naprawde ok i jestem zdecydowanie za tym. Mnie jako gosciowi nie bardzo
      odpowiadaly dlugie stoly i wychylanie sie lub przekrzykiwanie.........ale
      ludzie przyzwyczajeni do innego ustawienia moga miec opory i troche sie
      zastanawiam jak zareaguja moi goscie Hmm............
    • nionczka Re: okragle stoliki 19.04.07, 18:02
      Ja wlasciwie chodze wylacznie na przyjecia przy okraglych stolikach i moim
      zdaniem bardzo sie to sprawdza. Jest naturalnie, jak w kawiarni czy restauracji.
      U nas tez tak bedzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka