Dodaj do ulubionych

kto ma ślub 15 września?

• mika9983 Re: kto ma ślub 15 września? 19.06.07, 12:54
      up
    • uccellino Wczoraj odebrałam zaproszenia :-)))) 19.06.07, 14:25
      Teraz będziemy spotykać się z panią, która nam wykaligrafuje w zaproszeniach
      imiona gości. Jestesmy w trakcie sprawdzania z gośćmi, czy chcą byc zaproszeni
      po prostu z osobą towarzyszącą czy z jakims konkretnym imieniem. Jutro widzimy
      się z kolejnym fotografem. Kupiłam sobie żakiet - jeszcze zobaczę, czy założę
      go do ślubu. A przyjaciółka kupiła mi parasolkę smile))
      Ciągle jeszcze nie dotarłam do salonu, w którym ma byc wieczór panieński, nie
      zamówiłam autobusu, nie kupiłam biustonosza... To chyba tyle - reszta to już
      będą jakieś drobiazgi.
      • jo_miekka Re: Wczoraj odebrałam zaproszenia :-)))) 20.06.07, 11:21
        O rany. Dużo masz...
        • mika9983 Re: Wczoraj odebrałam zaproszenia :-)))) 20.06.07, 11:23
          o rany rzeczywiście masz dużo... my nie mamy obrączek, jesteśmy w trakcie
          robienia zaproszeń, oboje nie mamy butów, bielizny, kwiatów, makijażystka,
          • jo_miekka Re: Wczoraj odebrałam zaproszenia :-)))) 20.06.07, 11:48
            My mamy obrączki od ponad miesiąca, bo jakos tak nie mogliśmy sie doczekać.
            Zaproszenia w trakcie rozdawania (ale u nas większość gości ma 300-600km, więc
            dobrze zacząć wcześniej).
            Bieliznę mam, bo musiałam mieć już do pierwszej przymiarki.
            Nie mamy: nic dla Pana Młodego.
            Nie wybrałam kwiatów, biżuterii, nie mam butów (to będzię pewnie największy
            kłopot), nie wiem, kto i gdzie mnie uczesze i umaluje w dniu slubu.
            Kurczę, trochę tego jest....

Mika, co z Twoimi kwaiatami?
            Pomarańczowe w końcu?
            • mika9983 Re: Wczoraj odebrałam zaproszenia :-)))) 20.06.07, 11:49
              właśnie chyba się zdecyduję na pomarańczowe kaliesmile)) albo na róże jeszcze nie
              wiem...a ty jakie kwiaty Ci chodzą po głowie??
              • jo_miekka Re: Wczoraj odebrałam zaproszenia :-)))) 20.06.07, 12:04
                Oo! To się cieszę, że pomarańczowe.
                Ten kolor naprawde ładnie wygląda do "szampańskiej" sukni!
                A ja ciągle nie wiem. Marzy mi się taka kulka brudnoróżowych róż z długimi
                tasmami na dole. Ale czy róż do ecru?
            • uccellino To się tak tylko wydaje, że mam dużo :-)) 20.06.07, 12:01
              Buty kupiłam właściwie "przypadkiem" (tzn. kupiłam je do chodzenia, a po dwóch
              dniach mnie oświeciło, że skoro są kremowe, to mogę je odłożyć na ślub smile))).
              Makijażystki żadnej nie będzie, kwiatów też nie (jest parasolka), biżuterii
              nowej nie kupuję (ale chciałabym dać do profesjonalnego czyszczenia babcine
              bransoletki - o tym też musze na czas pomysleć). Fryzjer jest to fakt.
              Potrzebuję jeszcze parasolki dla świadka, przypomniało mi się. A dziś wreszcie
              zamówiłam ten autobus.
              Dla Pana Młodego potrzebna koszula.
    • jo_miekka Re: kto ma ślub 15 września? 21.06.07, 10:46
      Ej, wrześniówki!
      Śpicie?
      Ślub za neispełna trzy miesiące a tu cisza! wink)
      • mika9983 Re: kto ma ślub 15 września? 21.06.07, 10:53
        ja nie śpie!!! ja pracuje, ale o ślubie nie przestaje myśleć, tylko teraz na
        tapecie mam to że 2 lipca obrona pracy, której boję się jak diabeł swięconej
        wody.... a potem wkręce się już na dobre w wir przygotowań, a co u Was
        Wrześnóweczki??
      • ashton Re: kto ma ślub 15 września? 21.06.07, 10:59
        Może dziewczyny mają zastój w przygotowaniach wink Pamiętam jak na początku
        latałam jak kot z pęcherzem i wydawało mi się że 2 miesiące to za mało, że się
        za cholerę nie wyrobię - pozałatwialiśmy w try miga i kilka tygodni nudy było.
        Nie wyobrażam sobie dłuuuugich przygotowań do ślubu.
        • mika9983 Re: kto ma ślub 15 września? 21.06.07, 11:11
          ja też sobie nie wyobrażam takeigo maratonuktóry by trwał np. rok albo
          dłużej.... zawał gwarantowany... ja wychodze z założenia że im mam mniej czasu
          tym się lepiej organizuje
          • uccellino Racja, chyba bym się zamęczyła 26.06.07, 15:40
            A z aktualności:
            - jutro widzę się z panią, która będzie kaligrafować imiona gości w
            zaproszeniach
            - poganiam chłopa, żeby ustalił, z kim powpisywać jego braci i siostry cioteczne
            - ciągle nie jesteśmy zdecydowani, czy chcemy profesjonalnego fotografa
            - zaczęłam adresowac koperty z zaproszeniami na sam ślub
            - odłogiem leży lista prezentów - jakby się tam teraz jakiś gość zalogowal, to
            chyba by sie przeraził wink) To teraz priorytet - w momencie wręczenia
            pierwszego zaproszenia weselnego musi tam byc porządek smile))
    • ilka_ka zapowiedzi 26.06.07, 17:13
      w ostatnią niedziele były moje (nasze) pierwsze zapowiedzi.. nie byłam na
      sumie, podobno nie wolno słuchać swoich zapowiedzi.
      załatwione mam chyba wszystko poza samochodem sad nie mam czym jechać do ślubu a
      wszystko strasznie drogie.. no bo jeśli ślub kosztuje 400 a wypożyczenie
      samochodu 450?!
      a co przede mną:
      nie mam dodatków do sukienki (a sukienka będzie szyta w sierpniu),
      nie umówiłam się jeszcze na algi,
      i nie mam pomysłu na ubranie sali.. sala ma charakterystyczny wystrój i
      pozostaje mi przybranie stołów - ale nie mam pomysłu

p.s. już nie 3 m-ce - tylko DWA I PÓŁ <PANIKA> smile
      • mroczna_dama Re: zapowiedzi 27.06.07, 09:55
        Ja też 15 września. Mam:
        -zamówioną suknie
        -obrączki od miesiąca
        -fotografa
        -zaklepaną fryzjerkęi makijażystkę
        -załatwiony samochód... cudny czarnybig_grin
        -załatwioną Panią która samochód przystroi i zrobi mi bukiet
        -skompletowaną biżuterię
        -odbyte nauki i poradnie
        -załatwiony oczywiscie kościół (na 14)
        -salę na obiad weselny
        -zaproszenia (już część rozdana)
        -buty też mam od 2 miesięcy

A nie mamy:
        -w zasadzie nic dla pana młodego: ani garniaka,ani koszuli, nic zupełnie
        -kamerzysty, bo nie chcemybig_grin

I to chyba tylebig_grin
        Jak idą przygotowania??
    • jo_miekka Re: kto ma ślub 15 września? 27.06.07, 10:11
      Co mamy:
      - suknia zamówiona i szyje się (byłam na pierwszej przymiarce, ale jeszczce nic
      nie było widać, bo to była podszewka taka tylko)
      - w związku z powyższym mam już bielizne ślubną
      - obrączki od 2 miesięcy (bo jakoś się nie mogliśmy powstrzymać wink)
      - nauki i poradnie
      - fotograf umówiony na slub i plener na plaży
      - DJ - nie nzmay goscia, ale wydaje się w porządku facet
      - zaproszenia rozdane/rozesłane - zostało dosłownie kilka sztuk

Nie mamy:
      - butów
      - żadnych dodatków ślubnych ani pomysłów na owe (biżuteria, bukiet, coś na
      głowę)
      - fryzjera, makijazystki (kusi mnie, żeby samej sie uczesać i umalować)
      - nic dla Pana Młodego
      - kamerzysty (ja nie chcę, więc się specjalnie nie upominam, może się nie
      uda wink)
      - nie mamy spisanego protokołu
      - nie mamy uszczegółowionego menu

Kurde, ta wyliczanka nie ma sensu... Nie wiem, czy dużo nmamy, czy mało.
      Grunt, że przygotowania "on going" i mamy z tego jakąś frajdę.
      Jeste wiele rzeczy, z którymi jestesmy w tyle, ale damy chyba radę.
      Najbardziej sen z powiek spędza mi moja głowa. Bo nie wiem, czy będę miała
      welon (krótkie włosy), chciałabym kwiacior jakiś we włosy. No ale wtedy czym
      rzucę na oczepiny? wink)
      Pozdrawiam Was.
      Jak ten czas leci!!!
      • uccellino Re: kto ma ślub 15 września? 27.06.07, 10:29
        Mamy:
        - restaurację i menu
        - dwie sukienki, które kupiłam przypadkiem w styczniu smile)
        - buty (oboje, w tym ja dwie pary), parasolkę dla mnie, żakiet
        - garnitur (bo nie kupowaliśmy nowego - piętnasty nienoszony by mi w szafie
        wisiał...!)
        - obrączki
        - zaproszenia - wydrukowane, a dziś daję do wykaligrafowania
        - mojego świadka
        - DJa, ktorego miało nie być - niezła historia wink))
        - fryzjerkę i ogolną wizję fryzury
        - wizję makijażu
        - złożone zamówienie na autobus ZTM
        - samochód (a nawet dwa do wyboru) i kierowcę
        - pomysł, aby mój pięcioletni bratanek podał nam obrączki

Nie mamy:
        - koszuli i krawatu
        - decyzji, czy chcemy profesjonalnego fotografa
        - jakiegoś szala dla mnie
        - biustonosza, bo próbuję zajść w ciążę i boję się, że jak kupię za wcześnie,
        to potem się w niego nie zmieszczę wink))
        - parasolki dla świadka
        - świadka Pana Młodego (!!!)
        - zorganizowanego wieczoru panieńskiego - tylko wizję i termin
        - winietek na stoły - ale to i tak dopiero po potwierdzeniach
        - kosmetyków do makijażu - ale pewnie zamówię sobie w prezencie na wieczór
        panieński
        - kupionej wycieczki ani pewności, że pojedziemy wink))
        - samochodów do rozwożenia gości w nocy
        - pierduł typu wiadra na kwiaty, pojemniki na jedzenie po weselu, ja nie mam
        wyczyszczonej biżuterii itp.

No i, co najgorsze, nie mamy do końca wypełnionej listy prezentów. Przy
        niektórych pozycjach widnieje "dokładne parametry wkrótce" wink)). To mnie
        trochę martwi, bo w sobotę dajemy pierwsze zaproszenia.
    • kate.zet1 Re: kto ma ślub 15 września? 27.06.07, 10:35
      no więc ochłonełam już po obronie pracy magisterkiej i dziś...ide na rozmowe kwalifikacyjną....jajko zaraz zniosę smile Ostatnio kupiliśmy garnitur dla mojego D.musimy jeszcze dobrać mu kamizelkę, koszulę i kupic buty - śmiać mi się chce bo takich ważnych rzeczy nie ma a cieszy się że skarpetki do garnituru sobie ostatno kupił haha. Obrączki jutro albo w piatek odbieramy. Zaproszenia rozdane. nie mam załatwionych kwiatów i fryzjera...chyba zdąże, ale biorąc pod uwagę post jednej forumki która rok wczesniej fryzjera rezerwuje to... smile
      • uccellino Jeśli chodzi o dodatkowe "atrakcje", to... 27.06.07, 10:40
        ...pominełam, ale skoro się liczą wink)) to wymieniam:
        - własnie zmieniam pracę
        - postanowilismy kupić miejsce garażowe i podwyższamy nasz kredyt hipoteczny
        - wszystko się psuje np. pralka...

wink))
        • kate.zet1 Re: Jeśli chodzi o dodatkowe "atrakcje", to... 27.06.07, 10:44
          Licza sie liczą, przecież właśnie sztuką jest zorganizowac ślub w całym tym metliku życia codziennego smile
          • mika9983 Re: Jeśli chodzi o dodatkowe "atrakcje", to... 27.06.07, 11:19
            jeśli się liczą to mój N. broni się jutro a ja w poniedziałek
            nie mamy obrączek, kamizelki i krawatu dla N. oraz butów (ani moich ani jego)
            mamy kucharke ale menu bedziemy ustalać doppiero w sierpniu
            brak biżuterii
            poradnia w piątek
            nauki się skończą w połowie lipca
            nie byliśmy jeszcze na spisaniu protokołu bo czekamy na dokumenty
            więc jesteśmy w tyle
            ale na pewno zdążymy
            aha no i nie mamy jeszcze zrobionych zaproszeń
            • kate.zet1 Re: Jeśli chodzi o dodatkowe "atrakcje", to... 27.06.07, 11:25
              Bedzie dobrze!!! powodzenia na obronie Twojej i Twojego N.!!!
              Dobiłyśmy do 100 z postami - fajnie, popularny ten naz watek smile
              • mika9983 Re: Jeśli chodzi o dodatkowe "atrakcje", to... 27.06.07, 11:28
                Kate pokaż swoją suknie plisss
                • kate.zet1 Re: Jeśli chodzi o dodatkowe "atrakcje", to... 27.06.07, 11:40
                  Mika już wklejałam link do sukni jak pierwszy raz prosiłas żebyśmy się chwaliły...poszukaj wyżej :0)
              • ashton Re: Jeśli chodzi o dodatkowe "atrakcje", to... 27.06.07, 11:30
                To i ja powodzenia życzę na obronach smile coraz mnie mniej na ślubnym forum
                (nareszcie się odzwyczajam), ale Wasz wątek odwiedzać będę.
                • uccellino Właśnie sie dziś zastanawiałam, czy nie... 27.06.07, 11:34
                  ...założyc wątku pt. "Dlaczego tak mało ashton?" wink))
                  A czemu zawdzięczmy ten zaszczyt, że do nas będziesz zaglądać? smile)
                  • mika9983 Re: Właśnie sie dziś zastanawiałam, czy nie... 27.06.07, 11:47
                    jak to czemu... bo jesteśmy fajne i ashton nas lubismile))) a tak naprawdę do
                    pewnie przez podobną datę ślubu
                    • uccellino Ashton to Ty już rok temu??? 27.06.07, 11:49
                      A w poradni leczenia uzależnień byłaś? wink)))
                  • ashton Re: Właśnie sie dziś zastanawiałam, czy nie... 27.06.07, 11:48
                    "Zaszczyt", hłe hłe wink No bo ja miałam ślub 16 września, więc tak dotrwam z
                    Wami do rocznicy, miło sobie powspominać będzie co się działo rok temu, na
                    razie jeszcze nie mam czego wspominać wprawdzie, bo 27 czerwca ubiegłego roku
                    jeszcze nie było mowy o ślubie. I może coś doradzę w miarę możliwości?
                    • kate.zet1 Re: Właśnie sie dziś zastanawiałam, czy nie... 27.06.07, 11:54
                      fajnie, fajnie, zawsze Ashton bedziesz nam pomocna jako doświadczona mężatka. ale to prawda, to forum niemiłosiernie uzależnia, pewnie po ślubie też będe tu stałym gościem... smile
                    • uccellino To Ty mi doradź, czy mam brać tego... 27.06.07, 12:04
                      ...profesjonalnego fotografa... Widzieliśmy się z dwoma, rozmowy były nawet
                      sensowne, ale cały czas mam takie poczucie, że to jest po prostu rzecz zbędna.
                      Mamy wśród gości dwóch utalentowanych amatorów - myślę, że mielibyśmy wszyscy
                      mnóstwo frajdy, gdyby to oni robili. A ja nie potrzebuję, żeby te zdjęcia były
                      super - nie wierzę, że zajrze do nich więcej niż 10 razy przez nastepne 50
                      lat... Są tak naprawde chyba bardziej dla rodziców...
                      • ashton Re: To Ty mi doradź, czy mam brać tego... 27.06.07, 12:13
                        Dla mnie profesjonalne zdjęcia to strata PRZEDE WSZYSTKIM czasu, nawet nie to
                        że pieniędzy - ale jestem w mniejszości wink Jeśli goście umieją robić zdjęcia i
                        chcieliby szczelać Wam fotki, to można zdać się na nich.
                  • jo_miekka Re: Właśnie sie dziś zastanawiałam, czy nie... 27.06.07, 11:58
                    Ashton przeca 16.09 się wydawała, sentyment ma dziewczyna i już wink)
                    Powodzenia na obronach!
                    Z naszych innych atrakcji, to miałam zmieniac pracę, ale niestety w ostatniej
                    chwili zdecydowali sie na kogos innego uncertain/
                    A ja juz sie cieszylam, ze problem podrozy poslubnej rozwiazany: brak urlopu w
                    nowej pracy=brak problemu wink
                    Uczymy sie tanczyc i idzie nam coraz lepiej.
                    Tak dobrze, ze chyba naparwde zaskoczymy gosci. I koncepcja na pierwszy taniec
                    zmienia nam sie po kazdych zajeciach wink)
                    • owieczka.k Re: Właśnie sie dziś zastanawiałam, czy nie... 27.06.07, 15:07
                      Za każdym razem jak wchodze na forum to się stresuje wink bo jesteśmy ciągle w
                      polu nie mamy zaproszeń. garnituru, ja sukienke będę miała pierwszą przymiarke
                      3 września więc też sie stresuje że będzie coś nie tak, nie mamy butów ani
                      żadnych doatków.
    • uccellino Dziewczyny! Wstyd! Odkopałam ten wątek na... 01.07.07, 18:47
      ...PIĄTEJ stronie forum! smile))

A chciałam Wam napisać, że nie mogę się doczekać aż odbiorę moje zaproszenia
      weselne od osoby, która kaligrafuje na nich imiona gości (jutro lub we wtorek).
      Od tego momentu będziemy je po trochu rozdawać. W niedzielę jedziemy do Łodzi,
      gdzie jest sporo rodziny.

Poza tym powoli rozdaję i rozsyłam ślubne, odkopuję adresy, przypominam sobie
      kolejne osoby, które warto by zaprosić smile) Fajnie jest.

Chciałabym w tym tygodniu wreszcie zaklepać wieczór panieński.
      • uccellino No i co, sama mam to podtrzymywać? 02.07.07, 13:34
        Zaproszenia wykaligrafowane - są do odbioru smile)
        • jo_miekka Re: No i co, sama mam to podtrzymywać? 02.07.07, 14:02
          No, jak widać jesteśmy po prostu wyjątkowo "niespanikowanymi" Pannami Młodymi,
          skoro watek sobie na stronie piatek spokojnie przebywa wink
          Może i nie ma się czym tak stresować?
          Ja jestem obecnie na etapie walecznego załatwiania dekoracji sali. Nie jest to
          łatwe, bo sala duża, ale brzydka (stołówka ośrodka wczasowego z lat 70-tychsmile),
          no i wymaga dość sporo pracy. A tymczasem nikt nie chce mi zestymowac ceny
          przedsięwzięcia uncertain/
          Zaproszenia rozdane/rozesłane w 99.9%.
          Czekam na odzew gości zaproszonych pocztą i cos z tym jest blado -> martwię
          się, że poczta zawiodła.
          W środę mam drugą przymiarkę sukni (ma byc 5 miar, więc jeszcze neiwiele bedize
          widać).
          Ciagle nie mam sie gdzie uczesać i umalować w ten dzień.
          Ale generalnie coraz mniej jest rzeczy, które spędzają mi sen z powiek.
          Powoli cieszę się bardziej niż denerwuję.
          Czego i Wam życzę!
          • ashton Re: No i co, sama mam to podtrzymywać? 02.07.07, 14:41
            Dziewczyny, jak komuś goście się wykruszą, to ja bardzo chętnie na wesele
            przyjdę - byliśmy w weekend u moich rodziców i już zaczęli snuć plany, jak
            będziemy obchodzić naszą pierwszą rocznicę ślubu "no przyjedziecie do nas albo
            my do was"... aaaaaaaa, a ja chciałam spędzić rocznicę tak jak miał być ślub
            czyli tylko we dwoje... cholera, rodzice z wielką łaską sie pojawili na naszym
            ślubie, ale rocznicę to świętować chcą wink
            • jo_miekka Re: No i co, sama mam to podtrzymywać? 02.07.07, 15:07
              Uuu, Darogaja Ashton!
              Mnie się goście z pewnością wykruszą, bo potężna większość ma wymówkę pt.:
              DALEKO!
              Weselicho tuz nad Bałtykiem, w Dziwnowie.
              Jedziesz?
              • mika9983 obroniłam się :)))) 02.07.07, 18:50
                Od dziś jestem pani mgrsmile)))) nie było warto się tak stresować... teraz już się wkręcam w wir przedślubnysmile)) jutro siadamy do robienia zaproszeńsmile)) w sobote byli moi przyszli teściowei i byliśmy zorientować się jak przystroimy kościół, bo będize to robić moja tesciowa (ma niesamowity talent do takich ozdób) i przystrojenie będzie z margaretek
                Jak na razie to tyle... w środe jade odebrac welon i na poszukiwania butków
                Buziaki dziewczyny
                • mika9983 Re: obroniłam się :)))) 02.07.07, 18:55
                  aha i w piątek zrobiliśmy poradnie... trwało to prawie 2 godziny ale było warto naprawdę swietna babka to prowadiła i mamy 3 zajęcia z głowy za jednym razem i nic nie płaciliśmy a nauczyliśmy się tego NPR na pewno będziemy stosować jak się bedziemy strac o dzidziusia tym bardziej że dzięki temu można z dużym prawdopodobieństwem określić płeć dizecka
                  • jo_miekka Re: obroniłam się :)))) 03.07.07, 11:26
                    Uuu! Gratulacje serdeczne!
                    Nie ma to jak Panna Młoda tuż po magisterium! smile
                    Teraz możesz działać!
                    • owieczka.k Re: obroniłam się :)))) 03.07.07, 11:51
                      Gratuluje !!! Ja właśnie też powinnam sie bronić, ale jeszcze pracy nie
                      napisałam.
                      My dopiero dzisiaj jedziemy oglądać zaproszenia i szybko musimy je robić bo
                      czasu mało.
                      I jeszcze musimy kupić obrączki, garnitur, buty i wszystkie dodatki.
                      A od wtorku idziemy na kurs tańca smile
                • kate.zet1 Re: obroniłam się :)))) 03.07.07, 12:35
                  Super - GRATULACJE! No widzisz nie taki diabeł straszny... smile
                  Jutro idziemy odebrać obrączki! Nie mam jeszcze welonu - będę szyła, bo ceny salonowe mnie przeraziły! A kwiaty jeszcze nie wybrane no i fryzjer i makijażystka!!! Nadal nie mamy butów dla N. A zamiast się zebrać i coś załatwiać to ....leżę - jako leniwa i bezrobotna pani mgr.inż haha!
    • rp.babler Re: kto ma ślub 15 września? 03.07.07, 22:30
      Jak pisałam wcześniej suknia zamówiona, ale inna niż miała być smile, zaproszenia
      kończę robić i powoli rozdaję, dzisiaj byliśmy w USC, mamy już pozwolenie od
      księdza do innej parafii, więcej chyba nic, ani gangu dla
      przyszłego "hasbenda", brak butów, obrączek i wielu innych rzeczy, troche
      panikuję jak czytam ten post, chyba sie biorę do roboty, pozdrowionka
      • mroczna_dama Re: kto ma ślub 15 września? 04.07.07, 07:05
        No ja też jadę w sobotę rodzinę zapraszać. Znajomi już pozapraszani, bo ich mam
        znacznie bliżej, więc poszli na pierwszy ogieńbig_grin
        Tak mi sie przypomniało, ze na kurs tańca muszę się zapisać. Polecacie coś w
        Warszawie??
      • kate.zet1 Re: kto ma ślub 15 września? 05.07.07, 09:12
        Wczorajszy dzień uważam za bardzo udany pod względem organizacyjnym!!! załatwilismy sprawy w USC - obyło się bez zbędnych problemów, kupiliśmy buty dla mojego N - sa sliczne!! no i byliśmy u jubilera na przymiarce obrączek - są piekne i odbieramy za tydzień, bo jeszcze trzeba zrobić grawer i wstawić diamencik do mojej - cieszę się że wszystko powoli się układa. a jak u Was??
        • mroczna_dama Re: kto ma ślub 15 września? 05.07.07, 09:14
          O dobrze Ci, masz już USC z głowy. Ja dopiero jutro zaczynam to załatwiać.
          Najpierw muszę odnaleźć w którym to USC mnie zarejestrowali po urodzeniu, bo
          nikt nie wie... Może wiesz jak się tego dowiedziec??
          • jo_miekka Re: kto ma ślub 15 września? 09.07.07, 10:47
            Uch, dziewczyny, nie wytrzymam, muszę się jeszcze tu pochawalić.
            W weekend kupiłam buty:
            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/078b909dffb33d36.html
            Nie było łatwo, ale i tak znalazłam lepsze niż się spodziewałam!
            Są w idealnym kolorze (!) i przede wszystkim w idelanym stylu do sukni.
            Opinie mile widziane.

W piątek jedziemy do mojego rodzinnego miasta załatwiac formalności kościołowo-
            urzędowe. Mam nadzieje, że się uda, bo to wycieczka 650km i nie będzie mi się
            chciało "wracać"wink)
            • mika9983 Re: kto ma ślub 15 września? 09.07.07, 11:01
              dziewczyny podnoszę wątek... jak tam u Was... my w weekend znaleźliśmy butki
              dla mojego N. ale są bardzo drogie i szukamy czegoś tańszego ale w
              ostateczności weźmiemy te o są piękne... zrobiliśmy zaproszenia jeszcze je
              tylko rozwieźć... dzisiaj ide na próbny makijaż i szukać butów, no i musmi iść
              w końcu na spisanie protokolu i do urzędu ale to w przyszłym tygodniu chyba Jak
              u Was??
              • owieczka.k Re: kto ma ślub 15 września? 09.07.07, 11:14
                A my jesteśmy dopiero w trakcie robienia zaproszeń wink
                Nie ma ciągle garnituru, butów i żadnych dodatków wink
                Ale od jutra kurs tańca wink
                • mika9983 Re: kto ma ślub 15 września? 09.07.07, 11:15
                  a gdzie ten kurs?? wawa??
                  • jo_miekka Re: kto ma ślub 15 września? 09.07.07, 11:33
                    My na kurs chodzimy już od maja. I bardzo się to okazało fajne. Po slubie chyba
                    też będziemy dalej chodzi. To świetna zabawa i sporo ruchu.
                    A garnituru tez nie mamy.
                    Zaproszenia w końcu rozdane/rozesłane do ostatniej sztuki, uff...
                    Zostały dwa miesiące z małym okłądme. Nie wiem, gdzie ten czas zleciał.
                    Dopiero co było 9... Też macie takie wrażenie.
                    • owieczka.k Re: kto ma ślub 15 września? 09.07.07, 11:36
                      Kurs tańca wawa tu : www.taniec.com.pl/cnt/aktualne_nabory.php
                    • ewa.wie Re: kto ma ślub 15 września? 09.07.07, 11:56
                      Witam forumki po tygodniu nieobecności. Byłam na upragnionym, deszczowym
                      niestety urlopie smile Miałam dużo czasu na przemyślenia i złapałam doła jak się
                      zorientowałam że już tylko 2 miesiące z hakiem, a my ciągle "w lesie".
                      Zaproszenia, choć zrobione nie rozdane, obrączek brak, butów brak, podobnie
                      welonu, mojej bielizny, i jeszcze nie załatwiony fryzjer, autokar, kwiaty itd.
                      Po wypoczynku zabieram się ostro do roboty smile
                • owieczka.k Re: kto ma ślub 15 września? 23.08.07, 08:31
                  Jak tam dziewczyny przygotowania ?? My jeszcze troszkę jesteśmy w
                  lesie ale na szczęście stresu zero smile
                  Mam w końcu buty smile jeszcze tylko dodatki typu welon itd ale to mam
                  nadzieje kupie wchodząc do pierwszego salonu ślubnego smile
              • anula789 Re: kto ma ślub 15 września? 11.07.07, 11:11
                A witam moje wrześniówki. Jakoś dawno nic nie pisałam w tym moim wątku, ale widzę, że nadal żyje i ma sie całkiem dobrzesmile Ja też już zrobiłam postepy. Mam spisany protokół, kamerzystę, fotografa, kobiete od pieczenia ciast, orkiestre, samochód, zapowiedzi zostaly ogloszone, muze tylko karteczke zaniesc do parafii mojego N, gdzie odbedzie sie slub. Suknia sie szyje16 mam druga przymiarke. Wydaje mi sie, ze zostaly szczegóły, które trzeba dograc.
    • malgosiab22 Re: kto ma ślub 15 września? 11.07.07, 10:50
      My też dołaczamy do 15 września.

Mamy już:
      -zaproszenia
      -załatwione w USC
      -nauki
      -bieliznę
      -auto
      -salę
      -orkiestrę
      -kamerzystę
      -fotografa
      -ciasta

w trakcie:
      -suknia się szyje

Nie mamy:
      -ubioru Pana młodego...
      -moich butów
      -biżuterii
      -obrączek
      -makijażystki
      -bukietu
      -autokaru
      -organisty
      -kursu przedmałżeńskiego
      -porozwożonych zaproszeń....

Dużo tego...
      • ashton Re: kto ma ślub 15 września? 11.07.07, 11:04
        Małgosia, macie już ciasta? Przecież się zeschną przez te 2 miesiące wink
        Najważniejsze macie załatwione, nie ma co się martwić. 11 lipca ubiegłego roku
        to mój Mąż dopiero nieśmiało przebąkiwał o ślubie...
        O właśnie, 2 miesiące do rocznicy a ja dalej nie wiem czy uda nam się wyjechać
        gdzieś na tydzień czy nie - dziewczyny, nie popełniajcie mojego błędu
        rezygnując z podróży poślubnej, później to tym bardziej się nie udaje sad((
        • jo_miekka co nowego? 12.07.07, 13:36
          Hej Wrześniówki!
          Co nowego?
          My jutro jedziemy do mojej rodzinnej parafii załatwiać formalności i USC.
          A z nowin, to jakoś tak szukałam kogoś do fachowego makijażu, że... zapisałam
          się na kurs owego! Doczekać się już nie mogę! (tego kursu znaczy) smile)
          • mika9983 Re: co nowego? 12.07.07, 13:42
            gdzie się zapisałaś na ten kurs??
            my już mamy za sobą trzy maratony w poszukiwaniu butów... dla mojego N. to
            nawet są jeszcze nie wybraliśmy zastanawiamy się pomiędzy gino rossi i aldo...
            ale dla mnie to normalnie mogiła... są piękne satynowe w nine west ale obcas 10
            cm a ja moge mieć max 3sad((((
            USC załatwiamy w poniedziałek, w ten weekend rozdamy pierwsze zaproszenia, od
            protokołu cofnął nas ksiądz za świadectwo chrztu mojego N. bo miał tam napisany
            ślub katolicki w 76 r. (oczywiście to był jego rodziców) ale ksiądz który
            wystawiał to świadectwo nie napisał że on nie zawierał więc musimy czekać aż
            mama przyśle nowe... jeszcze jestem cieakwa czy nas nie cofną w USC za jego
            stary akt urodzenia ale myślę że nie powinni...
            a u Was co nowego??
            • owieczka.k Re: co nowego? 12.07.07, 13:47
              My mamy papierek z USC smile I wybrane zaproszenia, w weekend pojeżdzimy za
              garniturem i butami.
            • jo_miekka Re: co nowego? 12.07.07, 13:52
              Na kurs się zapisałam tutaj:
              www.ateliervisage.com/kurs1.php
              Fachowa pani będzie mnei uczyc malować cały weekend. Za 250PLN. Myslę, że
              warto. Zresztą zawsze mnie kusiło, żeby sie tego porzadnie nauczyć, bo wydaje
              mi się, że mam zadatki, ale nie znam po prostu niektórych technik i tricków.
              Za ślubny z próbnym pewnie zapłąciłabym niewiele mniej a tak, to mi
              umiejętności jeszcze zostaną smile

Ja buty kupiłam dziwnie szybko i łatwo, a myślałam, że będzie problem
              (nietypowa krótka suknia etc.). Znalazłam zupełnie przypadkiem. Sa dokłądnie
              idealne do stylistyki sukni:
              www.ateliervisage.com/kurs1.php
              A z tym protokołem, to niezły bałagan miałaś, Mike... Kurde, mam nadzieję, ze u
              nas pójdzie gładko, bo jedziemy 600 km i jakos nie widzi mi się jeździć tam co
              tydzień uncertain

Wszystko się powoli dogrywa. I w ogóle nie wiem, jak to się stało, ze nagle
              zostały juz tylko dwa miesiące!!!
              • jo_miekka oj, pomyłka, buty tutaj: 12.07.07, 13:55
                www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/078b909dffb33d36.html
                • mika9983 Re: oj, pomyłka, buty tutaj: 12.07.07, 13:57
                  śliczne butki, widziałam je w ryłko dla mnie niestety za wysokie (chlip, chlip)
                  • jo_miekka Re: oj, pomyłka, buty tutaj: 12.07.07, 14:00
                    No to jest 7,5cm.
                    Ja też w takich na codzień nie chodzę.
                    Zwykle tak do 5cm to jeszcze wyrabiam.
                    Ale dam radę. Zresztą na zmianę biorę butki taneczne, więc luzzzz.
                    A czemu takie niskie chcesz? Dla wygody? CZy wyższa jesteś od Szanownego
                    Przyszłego?
                    • mika9983 Re: oj, pomyłka, buty tutaj: 12.07.07, 14:05
                      wyższa będę od szanownego jeśli wezmę wyższe niż 2 cm... a te w nine west takie
                      piękne ale obcas bym musiała chyba piłą potraktować
                  • jo_miekka Mike! 12.07.07, 14:02
                    Zresztą Mike, wiesz co? Przypomniało mi się! Widziałam takie same jak moje, ale
                    na kaczuszce dosłownie 1cm! Skąd jesteś? U nas widziałam w Ryłko w Fabryce,
                    tfu, w Galerii Krakowskiej smile
                    • mika9983 Re: Mike! 12.07.07, 14:05
                      jestem z Wawy
                      • jo_miekka Re: Mike! 12.07.07, 14:09
                        To poszukaj, może będą.
                        A jak nie, to może zamów coś przez net?
                        Buty to sprawa niełatwa.
                        I sorry, przerobiłam Ci nicka - jesteś MIKA, wiem smile
                        • mika9983 Re: Mike! 12.07.07, 14:12
                          Nic nie szkodzi...
                          jutro pójde z N do KDT w Wawie może tam coś znajde bo jeśli nie to będę robić
                          chyba na zamówienie właśnie z netu na allegro znalazłam taką firmę co robi o
                          dowolnym obcasie ale to są takie typowo ślubne ...czubki i te sprawy... a ja za
                          bardzo takich nie chcę bo nie będę ich potem nosic
                          • mika9983 Re: Mika! 17.07.07, 08:55
                            Byliśmy wczoraj załatwić USC i wydali nam wszystko od ręki jeszcze się okazało
                            że tam pracuje moja koleżanka z liceum smile) w piątek znaleźliśmy dla nas obojga
                            buty, teraz N. się nie może zdecydować bo ma aż trzy modele do wyboru, ja
                            znalazłam jedne i dalej szukam bo może będzie coś ładniejszego, byłam też na
                            próbnym makijażu i jestem baaaardzo zadowolona... w sobote może uda nam się
                            odebrać obrączki!!! a co u Was dziewczyny??
                            aha jutro spisanie protokołu brrrr
                            • jo_miekka Re: Mika! 17.07.07, 10:36
                              Hej!
                              Byliśmy na dalekiej północy w moim rodzinnym mieście i szczęśliwie udało się
                              załatwić wszytsko. USC - b. miło, i formalności w kościele. Protokół
                              spisywaliśmy razem (tzn. ksiądz nie wyprosił jedengo z nas, pewnie mu się
                              spieszyło) i wcale nie było to jakies tam neiprzyjemne ani nic wink
                              Tylko że licencja do odebrania dopiero po zapowiedziach, ale mam nadzieje, że
                              bedzie ją mógł odebrac mój tata.
                              Wczoraj wykończyła nas podróż powrotna - upał dochodził do 40 stopni, nie wiem,
                              jaka była temp. w naszym nieklimatyzowanym aucie, ale czuję się do dziś jakbym
                              miała udar. I z przyjemnością wróciłam do chłodnego biura smile
                              A my ciagle nie mamy stroju dla Pana Młodego i nawet nei am kiedy szukać.
                              Za to w weekend ide na kurs make-upu i już nie mogę się doczekać.
                    • xkomix 15 września 01.08.07, 15:02
                      Ja tez wychodze tego dnia za mąż. juz nie moge sie doczekac. wszystko juz mam
                      zalatwione...no moze oprocz alkoholu (ale to sie da). najwazniejsze zeby tylko
                      pogoda byla ladna.chyba jakigos zaklinacza pogody zatrudnietongue_out
    • kate.zet1 Re: kto ma ślub 15 września? 17.07.07, 11:31
      Cześć dziewczyny, czas nas goni nieubłaganie AAAAAAAAAA!!
      Odebraliśmy obrączki - są takie jak chciałam, więc się cieszę! Wczoraj byłam na wstepnej rozmowie z kwiaciarką - ile Was wyniesie dekoracja kościola, wiazanka i dekoracja samochodu??????????
      Mam jeszcze dylemat co do tortu - znalazlam wspaniałą "artystkę" tortową, zrobi mi tort jaki tylko chcę, ale nie moge się zdecydować który lepszy, pomózcie plisssss smile
      1.img341.imageshack.us/my.php?image=audreyweddingcakexw2.jpg
      2.img341.imageshack.us/my.php?image=tortos4.jpg
      • mika9983 Re: kto ma ślub 15 września? 17.07.07, 11:34
        mi się bardzo podoba drugi sama chyba będę miała podobny... ale jeśli macie
        jakieś dodatki na sali w typie pierwszego to on też jest fajny
        • kate.zet1 Re: kto ma ślub 15 września? 17.07.07, 11:38
          no wlaśnie nie mam nic w kropki, ale on jest taki słodki, z drugiej strony ten drugi jest bardziej elegancki, tylko, że zamiast różowych kokard muszą być pomarańczowe, bo wystrój sali planuje wlaśnie na zloto -pomaranczowy.
          • owieczka.k Re: kto ma ślub 15 września? 17.07.07, 11:48
            A my mamy już garnitur buty dla N tylko ja poszukuje swoich smile I zamówione
            zaproszenia smile
            Reszte to szczegóły spokojnie się zdąży smile
            • jo_miekka Re: kto ma ślub 15 września? 19.07.07, 11:09
              Hej,
              widzę, że mamy zupełnie inną kolejność.
              My np. mamy zaproszenia już jakis czas temu rozdane, ale za to nie mamy
              garnituru ani butów, ani nic w ogóle dla przyszłego małżonka.

A poza tym, to wczoraj dowiedzieliśmy się, że była moje przyszłego wychodzi za
              mąż. Zgadnijcie kiedy?
              Niby mi to koło d... lata, ale jakos tak się zesłościłam. Tym bardziej, że
              przyszły dość mocno się przejął.
              Ale co tam. Przeciez wyłączności na 15.09 nie mamy.
              • owieczka.k Re: kto ma ślub 15 września? 19.07.07, 13:36
                jo_miekka napisała:

> >
                > A poza tym, to wczoraj dowiedzieliśmy się, że była moje przyszłego wychodzi
                za
                > mąż. Zgadnijcie kiedy?
                > Niby mi to koło d... lata, ale jakos tak się zesłościłam. Tym bardziej, że
                > przyszły dość mocno się przejął.
                > Ale co tam. Przeciez wyłączności na 15.09 nie mamy.

Hehe nieżle smileAle nie macie wspólnych gości bo wtedy byłoby kiepsko wink
                • mika9983 Re: kto ma ślub 15 września? 19.07.07, 13:38
                  no rzeczywiście kiepskom by było jeżeli macie wspólnych gości... my wczoraj
                  spisaliśmy protokół i w niedziele będą nasze pierwsze zapowiedzismile))) było
                  śmiesznie na protkole... zostały nam jeszcze tylko dwie nauki do zrobienia,
                  dwie spowiedzi i będzie komplet tych papierków do kościoła... nadal nie mam
                  butów ale mam kilka modeli upatrzonych
                  • jo_miekka Re: kto ma ślub 15 września? 19.07.07, 13:51
                    Nie, wspólnych gości nie ma.
                    To dwie inne bajki zupełnie, no i kilka dobrych lat minęło.
                    Śmiesznie, bo on i ja mamy wspólnmą datę urodzenia. No a z byłą bedzie miał
                    wspólną datę ślubu smile
                    Zresztą ja ich rozdzieliłam te lata temu (wstyd się przyznaćwink), więc niech jej
                    będzie wink)

My też już mamy protokół. Zapowiedzi "w toku" i potem tylko licencję odebrać i
                    koniec z kościołowymi sprawami. USC też załatwione.
                    Za tydzień idziemy na wesele kolegi, więc kupiłam już sukienkę na poprawiny
                    (obskocze dwie imprezy w jednej).
                    A pojutrze idę na ten kurs makijażu, ależ jestem ciekawa jak tam będzie!
    • uccellino Cześć, dziewczyny, nie było mnie tu całe dwa... 21.07.07, 19:52
      ...tygodnie, bo nowa praca pochłonęła mnie bez reszty (ależ jestem szczęśliwa :-
      ))))

Widzę, że trochę się wydarzyło: ashton moderatorem, jakaś awantura o
      salsa.lokę...

Ja niewiele poszłam dalej w przygotowaniach. Wczoraj obejrzałam salon
      kosmetyczny i zamówiłam termin na wieczór panieński (www.dayspa.pl). Będziemy
      się bawić 01.09 , a gabinet jest naprawdę super smile))))

Jesteśmy mocno do tyłu z rozdawaniem zaproszeń.

Przypisałam deadline'y wszystkim rzeczom, które są jeszcze do załatwienia :-
      )))) Może to nas zmobilizuje.
      • ashton Re: Cześć, dziewczyny, nie było mnie tu całe dwa. 21.07.07, 21:45
        Taaa... JESZCZE moderatorem wink
        Kurcze, nie przypuszczałam że to kiedyś powiem, ale... zazdroszczę Wam tych
        przygotowań tak trochę. To prawda że czas leczy rany, zaczynam zapominać to co
        było fatalne w ciągu tych dwóch miesięcy przygotowań do ślubu - czyli de facto
        zapominam o wszystkim oprócz tego, że byliśmy z Mężem tak blisko siebie jak
        nigdy przedtem... i jak nigdy potem.
        Sentymentalna jestem, wybaczcie, to chyba w ramach odreagowania po Salsowej
        awanturze wink
    • uccellino Ostatnie newsy :-)) 30.07.07, 10:20
      W sobotę wykorzystaliśmy większą imprezę na wypchnięcie ostatnich zaproszeń dla
      rodziny. Poprosiliśmy brata i bratową, żeby ich dzieci podały nam obrączki -
      pomyślą i odpowiedzą, ogólnie pomysł im się podoba, umówiliśmy się, że na pewno
      trzeba zabrać dzieci na wizję lokalną do urzędu, żeby wiedziały co i jak.

Z zaproszeń weselnych zostało nam jeszcze tylko 4 czy 5 dla przyjaciół.

Przeliczyliśmy wolne zaproszenia ślubne - jest jeszcze około 30 więc spoko.
      Teraz to już bedziemy je rozdawać każdej napotkanej osobie.

Narzeczony wreszcie wybrał świadka. Niestety nie mojego brata ;-(

Zaraz wysyłam maila do mojego świadka i do przyjaciółki w sprawie wieczoru
      panieńskiego (będą organizowały we dwie).

Na sobotę umówię się do fryzjera na omówienie fryzury.

W sobotę dorzuciliśmy ze 20 pozycji na listę prezentów - głównie gry z
      rebel.pl smile))
      • ashton No to gdzie Was można napotkać? :-))) 30.07.07, 10:55

• mika9983 Re: kochane pomóżcie mi dobrać bukiet 30.07.07, 11:42
          mika9983.fotosik.pl/albumy/233967.html
          są tam też zdjęcia sukni
          pomóżcie
          • ashton moje typy: 4,8,31 30.07.07, 11:47
            Poza konkurencją jest bukiet nr 1 - no kalafior dobra rzecz, ale może nie w
            roli ślubnej wiązanki...
          • kate.zet1 Re: kochane pomóżcie mi dobrać bukiet 30.07.07, 11:49
            A mi się podoba 7. słyszałam tylko, że trzeba odcinać pręciki w tych kwiatach bo bardzo brudzą!! smile
            • mika9983 Re: kochane pomóżcie mi dobrać bukiet 31.07.07, 10:07
              up
    • kate.zet1 Re: kto ma ślub 15 września? 31.07.07, 10:27
      No to jak wszystko szło pięknie i gładko, to od kilku dni mamy niezłe schody w naszych przygotowaniach. Po pierwsze nie możemy wciąż załatwić busa do rozwozu gości - obdzwoniliśmy z 20 firm i wszystko porezerwowane, albo ceny powalają z nóg - lekko sie podłamałam. Druga sprawa to WELON, nie chce wydać 300zł!!! Miałam na oku pewną pracownie no i wczoraj się tam przejechałam i ...wielki klops - to co oferują to bida całkowita! Wiec moze zdecyduję się na zakup w internecie, co myślicie?? Troche się boję...
      • mika9983 Re: kto ma ślub 15 września? 31.07.07, 10:30
        a może poszukaj na allegro albo sprrzedawcy który ma komentarze pozytywne albo
        używany welon ??? widziałam... jest całkiem sporo ładnych i w naprawdę
        świetnych cenach
        • kate.zet1 Re: kto ma ślub 15 września? 31.07.07, 10:34
          dzieki Mika, chyba tak zrobię...nie mam wyjścia. Zastanawiam sie jeszcze czy nie poodwiedzać krawcowych, takich co szyja suknie, może by mi uszyła....nie wiem ile to może kosztować... zobaczę. Ewentualnie allegro albo welony.com - jakaś forumka polecala - musze to sprawdzić.
      • ashton Re: kto ma ślub 15 września? 31.07.07, 10:34
        Kupowałam welon przez Internet, dopiero po zamówieniu dotarłam do
        niepochlebnych opinii na forum na temat tej firmy wink machnęłam ręką, cena była
        śmiesznie niska więc dużo bym nie straciła. Okazało się że nie było tak źle,
        wiadomo że trzeba było go wyprasować, ale panie z salonu się tym zajęły.
        • kate.zet1 Re: kto ma ślub 15 września? 31.07.07, 10:36
          Ashton napisz proszę, co to za firma, zawsze bedzie o jedną mniej.... smile
          • ashton Re: kto ma ślub 15 września? 31.07.07, 10:42
            Lanetti czy jakoś tak... serio, nie pamiętam, w takim pośpiechu wszystko
            załatwiałam wink W każdym razie byłam zadowolona, pogniecenie to chyba jest
            nieodzowne jak się coś pocztą przesyła. Inna sprawa że dopiero po wszystkim się
            przekonałam że welon mi nie pasował, no ale mniejsza o to.
            • kate.zet1 Re: kto ma ślub 15 września? 31.07.07, 10:59
              Dzięki wielkie smile
    • ewitaminka1 Re: kto ma ślub 15 września? 31.07.07, 11:06
      Ja rowniez mam slub 15.09!!!!
      • kate.zet1 Re: kto ma ślub 15 września? 31.07.07, 11:23
        no to witamy w gronie piętnastowrześniówek!!
        • mika9983 Re: kto ma ślub 15 września? 31.07.07, 11:28
          tak jest witamy!!! powiedz co masz już załatwione a co jeszcze przed wami i
          pokaz suknie koniecznie!!!!
    • jo_miekka Re: kto ma ślub 15 września? 31.07.07, 11:44
      Ohoho!
      Jak nam się wątek elegancko rozwinął!
      Czy wszystkie faktycznie tu pokazywałyście suknie?
      Ja dzisiaj byłam u trzeciej miary (suknia szyta) i moje cudo w końcu nabrało
      kształtu. Uff, jakoś mi ulzyło, bo juz miałam pewne obawy. ALe jest super,
      panie krawcowe sa swietne i wiedza lepiej ode mnie, jak i co ma wygladac, a
      moja kolezanka, ktora suknie "wymyslila" zawsze jest ze mna i nadzoruje czy
      wszystko idzie ok. Lubie te przymiarki, nie ma co! W połowie sierpnia kiecka
      będzie w zasadzie gotowa, ale jej nie odbiore, tylko zostawie w pracowni jak
      najdluzej, zeby jeszcze ewentualne poprawki wykonac (moze uda sie choc ciut
      jeszcze zrzucic?wink) i odebrac tuz przed slubem.

Poza tym powoli potwierdzaja nam sie goscie i to jest baaardzo mile!
      Pozdrawiam Was.
      • mroczna_dama Re: kto ma ślub 15 września? 01.08.07, 11:33
        Ja jeszcze nie pokazywałam, bo nie miałam jeszcze miary. ały czas czekam aż
        suknia przyjdziesmile
    • kate.zet1 Do mika 01.08.07, 10:31
      widzę, że też szukasz welonu.... smile pojadę dziś dokładnie zmierzyć tren w sukni, bo właśnie nie wiem jaki długi ma być ten cholerny welon. Daj znać jak coś znajdziesz, razem raźniej smile
      • mika9983 Re: Do mika 01.08.07, 11:33
        właściwie to ja jeden welon mam taki do połowy pleców ecru, ale moja suknia
        jest dość prosta więc chciałam zobaczyć jak długa mgiełka będzie z nią
        wyglądać... na razie szukam wśród używanych
        • anula789 czasu coraz mniej... 26.08.07, 13:14
          Jak tam moje wrzesniowki? Cos nasz watek zamarl, a tu coraz blizej tego wielkiego dnia....poraz go ozywic... Napiszcie jak tam samopoczucie? Macie juz wszystko? Stres zaczyna mi coraz bardziej doskwierac, czy ze wszystkim zdaze... Chociaz zostaly tylko szczególy, ale jak kazda panna mloda. chcialabym, zeby wszystko bylo super...
          • ilka_ka tylko 3 tygodnie.. 26.08.07, 18:27
            no ja już mam wszystko poza sukienką - 1 wrzesnia mam pierwszą
            przymiarke, musze dokupić pończoch na zapas, no i welon. narzeczony
            kupił mi piękną biżuterie srebrną do mojej białej sukni..
            zostały ostatnie drobne sprawy
            nawet stronke www już załozyłam smile
          • owieczka.k Re: czasu coraz mniej... 27.08.07, 08:15
            My jeszcze nie mamy niektórych rzeczy np; koszula, kamizelka dla N,
            welonu, bielizny, sukienka się ciągle szyje i jeszcze jej nie
            widziałam, brak wybranego bukietu, ale w końcu kupiłam buty big_grin i to
            nawet 2 pary się udało big_grin
            • stworzenje Re: czasu coraz mniej... 31.08.07, 15:54
              1.czekam na odbior sukni-dwie przymiarki mam za soba,
              2.Kamizelka N. ma poprawke zwezenia
              3.czekamy na obraczki
              4.no i w restauracji trza podac tydzien przed ostateczna liczbe gosci

i to tyle do 15 wrzesnia smile
              • rp.babler Re: czasu coraz mniej... 11.09.07, 21:21
                teraz nasza kolejsmile a pogoda okropna sad
                • anula789 Re: czasu coraz mniej... 12.09.07, 00:41
                  bedzie piekna pogoda i cieplo. Uwierzcie w to ja wierze!!!!!
                  • owieczka.k Re: czasu coraz mniej... 12.09.07, 12:57
                    Ja się boję że zamarznę wink Najchętniej bym jakąś kurtke puchową
                    założyła smile troszkę zaczyna mnie stres dopadać, że nie zdązymy
                    dopiąc szczegółów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka