mika9983 09.05.07, 10:59 Czy ktoś ma sprawdzone salony ślubne i kwiaciarnie w Legionowie? Jakie tam są dostępne kolekcje sukien i jakie mniej więcej ceny?Z góry dziękuje za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinkas24 Re: Legionowo 09.05.07, 12:28 Z mojego doswiadczenia wynika, że kiepsko jest w Legionowie z tymi wszystkimi firmami oferującymi usługi ślubne. Jeśli chodzi o salony ślubne, to nie znam takiego, który mogłabym polecić. Podobnie, z pozostałymi rzeczami. Kobiety pracujące w legionowskich salonach ślubnych robią człowiekowi wielką łaskę, że w ogóle go obsłużą. W jednym (nie pamiętam ulicy, ale to jest na przeciwko The Lirium) kobieta powiedziała mi, że za przymiarkę sukien musze zapłacić zaliczkę. Więc wyszłam. Ja wszystkie swoje spray (łącznie z fryzjerem i makijażystką) załatwiałam w Warszawie. Ale może znajdziesz coś godnego polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Legionowo 09.05.07, 13:26 A gdzie konkretnie załatwiałas makijaż i fryzjera? po jakich cenach? i na jaką suknie z którego salonu się zdecydowałaś? w którym kościele brałaś ślub? dyzy jest popyt u nas na nauki ślubne co jaki czas mniej więcej są organizowane? Odpowiedz Link Zgłoś
mafia212 Re: Legionowo 09.05.07, 13:48 Hej, jeżeli chodzi o Legionowo to polecam fryzjerkę Emilę (w żółtych pawilonach, na górze). A jeżeli chodzi o kwiaciarnię to: "Aśka" w Jabłonnie Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Legionowo 15.05.07, 09:58 czy w Legionowie na nauki trzeba się zapisywać czy poprostu można iść w czwartek do kościoła i uczesniczyć w naukach?? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkas24 Re: Legionowo 09.05.07, 16:57 mika9983 napisała: > A gdzie konkretnie załatwiałas makijaż i fryzjera? po jakich cenach? i na jaką > suknie z którego salonu się zdecydowałaś? w którym kościele brałaś ślub? dyzy > jest popyt u nas na nauki ślubne co jaki czas mniej więcej są organizowane? Co do ślubu to dopiero będę brała 30.06.2007 w Kościele Matki Bożej Fatimskiej (przy Strużańskiej), na nauki chodziliśmy do Kantego jeśli się nie mylę ("na górce"). Nauki są w każdy czwartek o godzinie 19.00. Jeśli chodzi o fryzjera to też chciałam się czesać u Emilki, ale niestety jest w ciąży i nie jest pewna czy da radę do końca czerwca pracować, więc musiałam poszukać kogoś innego i znalazłam w Warszawie fryzjera, nazywa się Jarek Cielniak, natomiast do ślubu będzie mnie malować Małgosia Ziewiecka www.beautyheaven.pl Byłam u niej na makijażu próbnym i jestem bardzo zadowolona, chociaż miałam pewne obawy, bo kosztowało mnie to 300 zł, ale było warto. A co do suknie to miałam zawężone pole wyboru, bo wygrałam na targach ślubnych na torwarze bon zniżkowy na zakup sukni w jednym salonie w warszawie. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed33f190564cb3e3.html Teraz jestem na etapie poszukiwania dodatków. Odpowiedz Link Zgłoś
arni_dj Re: Legionowo 09.05.07, 14:46 Co do lokalu to www.salabankietowa.pl REWELACJA aje w Jabłonnej gram tam imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
mafia212 Re: Legionowo 09.05.07, 14:49 kwiaciarnia Aśka to ta naprzeciwko przystanku, przy sklepie spożywczym. a kiedy ślub? masz już salę na wesele? mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Legionowo 09.05.07, 14:51 Wesela nie robimy a ślub będzie we wrześniu prawdopodobnie 15 idzemy do księdza jutro Odpowiedz Link Zgłoś
bajsarka Re: Legionowo--kwiaciarnia 15.05.07, 10:58 Kwiaciarnia jest dokładnie w Nieporęcie (jadąc od ronda nieskonczoności) w lewo. Jest to sklep ANNA. Może nei wygląda super, ale mają świeża kwiaty, katalogi, robią wiązanki ze zdjęć, itp. Ja miałam tam robione kwiaty na samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
mafia212 do Paulinkas24 15.05.07, 11:30 ja mam ślub w sierpniu i Emila mówiła, że da radę uczesać bo rodzi w październiku. No ale to jeszcze w sumie tyle czasu,że wszystko może się zmienić. Znasz może kogoś z legionowa kto czesze równie dobrze i mógłby dojechac na czesanie do domu? Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: do Paulinkas24 15.05.07, 11:52 Ja znam dobre fryzjerki w legionowie ale drogie i nie wiem czy dojeżdżają: to marta i gosia z salonu na 3 maja salon prestige tylko że nie wiem ile kosztuje u nich czesanie ślubne Dziewczyny napiszcie mi jak to jest z naukami w kościele na górce, wiem że są w czwartki o 19 ale czy trzeba się zapisywać?? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkas24 Re: do Paulinkas24 20.05.07, 19:03 Na tych ogólnych 10 godzin nauk nie musisz się zapisywać. Dopiero na 3 godziny w poradni trzeba się zapisać. Poradnia jest w tym samym miejscu gdzie nauki. I na to radze sie zapisac wczesniej. Ostatnio dowiedziałam się że u niektórych kobiet z poradni (a sa 3) zapisy sa dopiero na wrzesien. Odpowiedz Link Zgłoś
kongelita Re: Legionowo--kwiaciarnia 29.05.13, 14:12 Zapraszamy do Nowo otwartej kwiaciarni w Legionowie !!! zawsze świeże kwiaty, szybka realizacja każdego zlecenia www.iesyfloresy.com.pl/ ZAPRASZAMY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: Legionowo 15.05.07, 12:03 Ja polecam mala kwiaciarnie przy osrodku zdrowia przy ul. 3 -go maja, a co do fryzjerki to wiele dobrego slyszalam od p. Marcie salonu Prestige, i ladnie tam wykonuja makijaz cena podobno ok 100 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Legionowo 15.05.07, 12:12 No właśnie o tym salonie mówiłam tylko nie wiem w jakiej cenie czesanie bo ja u nich robiłam tylko pare razy strzyżenie z balejżem za dwa kolory na długie włosy to ponad 200 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 12:14 Gdzie bierzesz ślub w którym kościele? chodziłaś na nauki na górkę?? Trzeba tam się wcześniej zapisać czy można iść tak z ulicy?? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 12:16 Nie ja chodzilam na nauki do kosciola przy targu (na Piłsudskiego) nie musialam sie zapisywac i wydaje mi sie ze u Kantego tez nie trzeba idziesz i juz A moj slub bedzie w kosciele w Wieliszewie Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 12:17 Widzę że udało Wam się zorganizować wszystko na magicznę datę Gratuluję!!!! Wiesz może ile u Marty kosztuje czesanie ślubne?? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 12:19 niestety nie wiem, ale chyba zaraz zadzwonie zeby sie potem nie okazalo ze jest zajeta jak bede cos wiedziala to napisze a i paznokcie tez tam mozna zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 12:21 TAk wiem paznkocie to u Wioli to dzwoń bo ciekawa jestem a jestem w pracy i nie mam przy sobie jej wizytówki, hihi Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 12:25 A jaką wogole chcesz mieć fryzurke? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 12:40 www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=dbb4d20b8516813d www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1f9de1bc4008ebf5 www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c6e7aff8c2587db5 to moje trzy ulubione Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 12:43 Bardzo mi się podobają a najbardziej chyba trzecia choć może i druga to zależy co ma sprzodu ja chyba będę miała rozpuszczone włosy i może loki albo też takiego niskiego koka bo mój narzeczony jest mojego wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 12:44 a ile kosztuje Cię wiązanka w tej kwiaciarni o której mówiłaś?? i z jakich kwiatów?? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 13:07 Wiazanka bedzie ze storczykow i eustomy, jeszcze nie wiem dokladnie jak bedzie wygladala, ale nie chce zeby byla za duza jak sie dowiadywalam to pani mi mowila ze moja wiazanka plus wiazanka panny mlodej w granicach 350 -400 zł, a dzwonilam do salonu sie zapisac, niestety nie chcialy mi panie podac cen, powiedzialy ze to zalezy od fryzury, makijaz tez roznie kosztuje i tak samo z paznokciami ale ja sie zapisalam do marty i bede sie tam malowala i dzien wczesniej paznokcie Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 13:10 Ale na fryz to też na próbny się zapisałaś czy tylko na dzień ślubu?? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 13:45 Tylko na dzien slubu szkoda mi kasy na probna, trudno co bedzie to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 13:46 no właśnie, ja chyba też będę robić bez próbnej Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 14:02 ja mam 15 września w kościele garnizonowym Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 14:41 Wesela nie robimy, tylko obiad wesely dla najbliższych a ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: Do Mariolka Legionowo 15.05.07, 15:32 my robimy wesele w Barze Lesnym w Skrzeszewie na ok 90 osob Odpowiedz Link Zgłoś
greatperla Legionowo-super fryzjerka 16.05.07, 13:08 Polecam salon PRESTIGE w Legionowie na ul.Maja.Czesałam sie tam do ślubu u fryzjerki Marty i robiłam makijaż.Wszyscy goscie byli zachwyceni moja fryzura.Moja siostra tez tam sie czesała do ślubu i tez miała piękna fryzure.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Legionowo-super fryzjerka 16.05.07, 13:50 a ile zapłaciłaś u marty za fryzurę ślubną?? Odpowiedz Link Zgłoś
tequilla78 Re: Legionowo-super fryzjerka 17.05.07, 13:43 Ja też jestem z Legionowa i jeżeli chodzi o fryzjerkę to mogę polecić z czystym sumieniem Monikę z Calypso na Sobieskiego obok targu. Są tam dwie Moniki, ja mam na myśli tą, która niedawno urodziła dziecko. Kiedyś pracowała w Calypso, potem miała swój salon "Image" na Sienkiewicza, ale po urodzeniu dziecka wróciła do Calypso, bo właścicielką jest jej teściowa, więc ma elastyczne waruki pracy. Tylko, że do niej trzeba się zapisywać z przynajmniej miesięcznym wyprzedzeniem praktycznie na wszystko, bo ma bardzo dużo klientek. Co do makijażu to będzie mnie malować Pani Edyta Romer (już nie z Legionowa), o której nasłuchałam się wiele pochlebnych opinii, kontakt mogę w razie czego przesłać mailowo, zresztą można go bez problemu znaleźć w Internecie. Wiązankę najprawdopodobniej zamówię w kwiaciarni Euro Florist na Piłsudskiego na przeciwko żółtych pawilonów. Co do salonów ślubnych to przyznaję, że w Legionowie nie ma nic ciekawego. Ja sukienkę zamawiałam w Madonnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Legionowo-super fryzjerka 17.05.07, 13:47 A w którym kościele masz ślub?? i kiedy?? możesz mi przesłać na gazetowego te namiary do Edyty?? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Legionowo-super fryzjerka 17.05.07, 13:49 Aaaaaaaa i za ile zamawiasz wiązankę??Bo jak na razie to słyszałam ceny powyżej 350 zł(( Odpowiedz Link Zgłoś
tequilla78 Re: Legionowo-super fryzjerka 17.05.07, 13:55 Wiazanka podobno ma ksztować ok. 150 PLN, ale mam przynieść zdjęcie i dopiero będę miałaszczegółową wycenę. Edyta Romer: 501 120 454 Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Legionowo-super fryzjerka 17.05.07, 13:57 a gdzie bierzesz ślub?? w legionowskim kosciele?? na naukach już byłaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
tequilla78 Re: Legionowo-super fryzjerka 17.05.07, 14:09 Nauki już za mną, było przyjemniej niż sie spodziewałam. Ślub na Piłsudskiego obok Parku Jana Pawła czyli P. W. Naśw. Ciała i Krwi Chrystusa Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Legionowo-super fryzjerka 17.05.07, 14:15 nauki miałaś u Kantego?? bo ja idę dziś na pierwsze (to znaczy dla nas są to pierwsze) a ksiądz nam powiedział że wyliczył że dziś są ostatnie nauki z poprzedniego okresu ale że możemy iść tak nie pokolei... ale ja nie jestem pewna czy te nauki czasem nie skończyły się tydzień temu?? Odpowiedz Link Zgłoś
tequilla78 Re: Legionowo-super fryzjerka 17.05.07, 14:19 nauki miałam tam gdzie będzie ślub, ale jeżeli chodzi o poradnię i część nauk prowadzonych przez osoby świeckie, to prowadzi je to samo małżeństwo co u Kantego. Przemili ludzie i naprawdę coś w człowieku zostaje po tych rozmowach z nimi. No a z księżmi nauki takie sobie, jak kazanie w kościele - jedno leosze, drugie słabsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Legionowo-super fryzjerka 17.05.07, 14:19 O jeszcze jedno chciałam się zaptyać ale nie wiem czy wypada, o to ile płacicie w kościele za ceremonie, bo ja mam ślub w garnizonowym kościele i ksiądz chce od nas 800 zł i szczerze mówąc to jak to usłyszałam to mi szczęka opadła i się zastanawiam czy to w Legionowie standard?? Odpowiedz Link Zgłoś
tequilla78 Re: Legionowo-super fryzjerka 17.05.07, 14:20 Z tego co się dowiadywaliśmy, to u nas przeciętna "cena" to 500 zl Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Legionowo-super fryzjerka Marta 18.05.07, 08:58 A mozesz zdradzic ile zaplacilas za fryzurke i ile za makijaz?? bo ja sie zapisalam wlasnie do Marty, a kto cie malowal? dlugo siedzialas w salonie?? ja jestem umowiona na 8.30 ale nie wiem na ktora umowic sie z fotografem ( Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Ratunku 17.05.07, 20:32 Dziewczyny poratujcie nas!!! byliśmy dizś na pierwszych naukach, ślub mamy 15 września a nie ma u Kantego już terminów do poradni przedmałżeńskiej, macie jakieś numery telefonów do poradni w kościele przy targu albo do jakiejś innej gdzie będziemy mogli się udać??? Odpowiedz Link Zgłoś
julia.com Re: Ratunku 27.05.07, 21:52 Cześć! Jeżeli chodzi o makijaż to polecam panią Karolinę Matusewicz, malowała do ślubu moją przyjaciółkę i mnie jako świadkową, bomba! Kilka moich koleżanek już sie z nią umówiło na próbne. Dojeżdża do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
julia.com Re: Ratunku 29.05.07, 17:41 Namiary znajdziesz na stronie www.makijazslubny.pl/ Ceny w zależności ile osób, normalnie to jest chyba 150 ale my w sumie miałyśmy 3 makijaże, bo panna młoda próbny + ślubny + mój to razem zapłaciłyśmy za wszystko 350. I jeszcze hennę miałyśmy zrobioną na brwi pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Legionowo 20.06.07, 11:29 witam ponownie Legionowianki jak przygotowania??? my mamy kościół, robimy nauki, mamy stroje poza butami, ja nie mam bielizny, makijażystki a do fryzjerki idę do Tatiany tam przy parku, a co u Was?? Odpowiedz Link Zgłoś
kocica27 Re: Legionowo 21.06.07, 10:51 Witam, Mika - napisałam Ci priva na adres gazetowy. Pozdrwiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kongelita Re: Legionowo 29.05.13, 14:27 Zapraszam do Nowo otwartej kwiaciarni w Legionowie ul. Kościuszki 106!!! Zawsze świeże kwiaty i szybka realizacja zleceń www.iesyfloresy.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś