Dodaj do ulubionych

gdzie w warszawie (okolicy) wesele

16.05.07, 01:03
szukamy czegos ekskluzywnego, z tarasem lub wyjsciem na ogrod. Niestety
wszystkie z wymienionych na forum miejsc (w widocznych dzis postach) z x czy y
powodu nam nie odpowiadaja.
Czy moze ktos byl na jakiejs wyjatkowej imprezie, w uroczym miejscu, w w-wie
lub do 40km w jej okolicach?
np podoba mi sie villa juliana, ale jeszcze jej nie odwiedzalismy...czy ktos
tam byl? jak wrazenia?
Obserwuj wątek
    • edytkao Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 01:25
      Mogę Ci polecić Hotel Alicja w Konstancinie. Jest to bardzo urocze miejsce,
      dosc ekskluzywny, wysublimowany wystrój, jest równiez bardzo przyjemny ogródek,
      do którego wyjście jest bezpośrednio z sali. Zdjęcia na stronie internetowej
      nie sa najlepsze, odrzuciłam to miejsce przy wstępnej selekcji przez internet,
      dlatego polecam pojechać tam osobiście i zobaczyc ten wystrój z bliska. Mnie to
      miejsce urzekło i zdecydowałam się własnie na nie- a tez szukałam czegoś
      wyjątkowego smile
      • elizapj Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 02:39
        Dzieki za podpowiedzsmile dodaje h.Alicja do listy.

chodzi mi tez po glowie zupelnie inna koncepcja, mianowicie jakas stara fabryka,
        typu tam gdzie miesci sie salon jagi hupalo, lub aula teatralana fabryki
        trzciny. nie wiem czy takie miejsce w ogole mozna wynajmowac i czy one sa
        dostosowalne do potrzeb wesela...czy ktos cos w tym temacie wie?
        pozdrawiam wszystkich planujacychsmile
        • sierpniowa_julka Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 11:48
          My chcieliśmy wynająć FT - zwodzili nas pół roku, by w końcu stwierdzić, że
          jednak nie są zainteresowani, bo ich profil miejsca na to nie pozwala. Nad Villą
          Julianną się zastanawialiśmy - cudny ogród, nowiutkie wnętrza... Ale w
          beznadziejnej okolicy - po drodze mija się cementownię, rozklekotane parkany
          placów budowy. Samoloty przelatują tuż nad głową...
          Myśleliśmy również o Villa Nuova, jednak tam ceny były ponad nasze możliwości...
          Tak samo w Pałacyku Sobańskich (ale miejsce również wspaniałe).
          Koniec końców zdecydowaliśmy się na Villę Foksal - piękna okolica, miły ogród,
          przyjemne wnętrza... smile
          • elizapj Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 13:37
            o rany, ale swietne 2 miejsca, zupelnie nie pomyslalam o palacyku sobanskich..a
            villi nouva nie znalam. oba sa urocze...skoro jednak mialas jakies problemy
            podejrzewam ze i z nami wystapia. ale dzieki wielkie. chcemy wkrotce odwiedzic
            wszytskie potencjalne miejsca, wiec na razie robie wilkie rozeznanie i kazdy
            pomysl jest ( na razie ) dobrysmile
    • zuza_mloda Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 08:10
      moze tutaj znajdziesz to czego szukasz,wchodzac zaznacz tylko,ze interesuje cie
      Warszawasmile

www.netwesele.pl/restauracje-wesele/index.php
    • kazikss Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 10:08
      My mieliśmy wesele w Villa Park Wesoła. Wszystko wygladalo bardzo ladnie, jest
      tam wyjscie na ogrod i na patio. Dla niektorych moze byc jeden mankament sala
      do tanca nie jest ta sala na ktorej sie je (sa dwie mozliwosci 1 to taka ze
      sala do tanca jest w tzw. tratorii polaczonej z sala do jedzenia dosc waskim
      przejsciem (ale ladnym z mnoooostwem swieczek wyglada to nawet zachecajaco),
      druga to parkiet w ogrodzie w pewnej odleglosci od sali do jedznia, u nas bylo
      troche za zimno by to zrealizowac, poza tym odpoada gdy jest deszcz). Sama
      knajpka jest zrobiona bardzo gustownie a w czasie wesela wszedzie porozstawiane
      sa swieczki wszystko to naprawde wyglada ladnie.

(ps. dzis pewnie bede mial zdjecia ze slubu i wesela (byl 5 maja) jezeli
      bylabys zainteresowana to moge podeslac).

Kazik
      • elizapj Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 14:27
        dzieki, wielkie, b chetnie obejrze zdjeciasmile
        w ogole jesli ktos ma linki to stron lokali, lub do swoich zdjec to bardzo bym
        prosila, to bardzo pomaga...bo cala masa tych lokali nie ma swoich stron...albo
        jesli ma to sa wyjatkowo trudne do znlezienia, ukryte pod inna nazwa etc...
    • basiulek11 Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 10:32
      Po pierwsze wklejam link do forum, gdzie mowa o dworkach, palacach itp.
      www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?t=5286
      Po drugie wklejam wypowiedz, zreszta mojej imienniczki, odnosnie Villa Julianna
      w Julianowie kolo Piaseczna. Tez widzialam to miejsce i podpisuje sie pod
      ponizsza wypowiedzia:
      "Miejsce, dosyc nowe, bo chyba dzialajace dopiero od paru miesiecy. Villa Park
      Julianna w Julianowie pod Warszawa.
      www.villajulianna.pl
      To miejsce to maly dworek, bardzo ladny, wszystko bardzo ladnie, z dwoma malymi
      zastrzezeniami 1) pani (wlascicielka?), ktora w sumie jest mila, ale w oczach
      troche blyszcza jej pieniazki 2) ceny, ktore sa dosyc wygorowane.
      Ale od poczatku: dworek jest bardzo ladny, ma dwa pietra, tzn. parter, na
      ktorym w sumie sa 4 sale oraz pietro z jedna sala i dwoma pokojami (srednio
      ladnymi), ktore sa wliczone w cene. Stoly tylko okragle, ale ja ostatnio
      doszlam do wniosku, ze to najlepsze rozwiazanie (najwiecej osob moze ze soba
      rozmawiac przy takim ukladzie) i jezeli nie chcialoby sie dzielic gosci po
      pietrach to moim zdaniem max. 160 osob plus wtedy trzeba wypozyczyc dostawiany
      namiot na tance, za ktory pani powiedziala, ze trzeba zaplacic firmie
      wypozyczajacej namioty 2500 PLN. Ja znalazlam, chyba w Izabelinie, firme, ktora
      namiot 25m2 wypozycza za niecale 1500 PLN. Na parterze sa tak jak wspomnialam 4
      sale, tzn. 1 duza sala na max. 90 osob, dwie z ktorych w sumie jest wglad do
      duzej sali, jedna na 30, druga na 40 osob i jeszcze jedna mala, calkiem osobno,
      w ktorej jedynie moim zdaniem mozna posadzic dzieci, z dwoma stolami, czyli 20
      osob. Jest tez sala na gorze, ale nie pamietam na ile osob. Wszystko jest
      bardzo ladne i eleganckie, na dole jest jeszcze bar, ktory sami wypelniamy
      alkoholem.
      Teraz ceny. Mi pani powiedziala 210 PLN od osoby, ale slyszalam, ze mowi i 230
      PLN. Do tego dochodzi 5% serwisu kelnerskiego i 20% korkowego. Menu wyglada
      calkiem niezle, ale na moje oko nie ma tego za duzo. Generalnie ja odnioslam
      bardzo pozytywne wrazenie poza wyzej wspomnianymi szczegolami."
      • elizapj Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 14:31
        to bardzo fachowy opis VJ. Dzieki serdeczne. chyba bede musiala zaczac
        drukowac..bo za duzo by to zapamietacwink
    • margz Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 11:26
      Restauracja BELVEDERE W Łazienkach. Pięknie,romantycznie,palmy,spacerujace
      pawie,cudownie!
      • mb480 Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 12:56
        A co powiesz o Hotelu Admiral w Michalowicach, badz hotelu Hrabski w Falentach.
        Piekan okolica dysponuje tez zajazd na Uboczu w wilanowie
      • kamelia04.08.2007 owszem cudownie, ale 16.05.07, 13:46
        wesele odbywa sie w namiocie, klimatyzacji oczywiście nie ma, więc w lecie
        skwar nie z tej ziemi. Dojazd też nie jest najpiękniejszy.
        Poza tym to oczywiście bardzo ładnie, ceny jak komus nie przeszkadza, to 300
        zł/ osobę, a po 2.00 (albo po północy) 400 zł za każdą godzinę obsługi
        kelnerskiej.
        • mb480 Re: owszem cudownie, ale 16.05.07, 13:53
          chyba mowimy o roznych miejscach. Wszystkie wymienione przezemnie miejsca sa
          dworkami lub budynkami w stylu hotelu
          • kamelia04.08.2007 * 16.05.07, 13:58
            bo i nie odpowiadam na twój post, tylko margz.
            twój post też jest odpowiedzią dla margz, ty odpowiedziałaś wczesniej a ja
            później
        • elizapj Re: owszem cudownie, ale 16.05.07, 14:34
          moge prosic o sprostowanie? ponizszy opic odnosi sie do...?
          (cenne info, dobrze wiedziec gdzie tak jest...)

kamelia04.08.2007 napisała:

> wesele odbywa sie w namiocie, klimatyzacji oczywiście nie ma, więc w lecie
          > skwar nie z tej ziemi. Dojazd też nie jest najpiękniejszy.
          > Poza tym to oczywiście bardzo ładnie, ceny jak komus nie przeszkadza, to 300
          > zł/ osobę, a po 2.00 (albo po północy) 400 zł za każdą godzinę obsługi
          > kelnerskiej.
          • kamelia04.08.2007 mój opis dotyczył 16.05.07, 15:14
            restauracji Belvedere w Łazienkach. miałam tam robic wesele 4 sierpnia 2007r.,
            ale zrezygnowałam, wadą był właśnie brak klimatyzacji (zreszta tam sie nie da
            zrobic klimatyzacji). W lecie może byc sauna w namiocie. Poza tym zraziły mnie
            dodatkowe koszty obsługi.
            znalazłam inne miejsce. robie wesele w konstancinie, sala jest klimatyzowana,
            jest oddzielne pomieszczenie dla orkiestry/dj'a, fotografa i oddzielne
            pomiesczenie na słodki bufet, czyli ciasta oraz na herbatę/ kawę.
            pozdr
    • agulina303 Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 14:58
      Jaworowy dwór piękne miejsce, z pięknym terenem . Byłam tam przed jakimś
      przyjęciem w sobotę wszędzie żywe kwiaty i unoszący się ich zapach. Warto
      pojechać i zobaczyć na żywo.
      • mam6lat Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 15:25
        wiesz co? - dopiero jak napisałam to przeczytałam co jest wyżej..wink
    • mam6lat Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 15:24
      Jaworowy Dwór k. Zakroczymia - ale podobno włąscicielka strzela fochana słowo
      ślub - spróbuj zadzwonić
      • elizapj Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 16:18
        dzieki wszytskim za rady, lista urosla mi tak ze nie wiem ile dni bedziemy
        potrzebowac na zwiedzanie...szczegolnie ze niektore poza wawa...bedziemy pewnie
        czas marnowac bladzac...ale m.in o to tez chodzi by sprawdzic jak sie tam
        dojezdza...stad wielki dzieki za opis trasy do VJsmile

watku fabryk jakos nikt nie rozwinal..domyslam sie ze sie jednak w takich
        lokalach nie robi...ale moze ktos jednak cos wie?
        • sierpniowa_julka Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 16:54
          jak to nikt? ja Ci przecież napisałam o fabryce = FT. smile
          • elizapj Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 17:19
            tak, tsk, oczywiscie napisalas, mialam na mysli jednak to, ze nikt nie napisal
            ze akurat byl na takim, albo ze mu sie udalo zorganizowac swoje...
            Skoro was zwodzili, czuje ze odrzucaja wszytskich. widocznie wesela nie sa im na
            reke. co do pozostalych linkow fabrycznych juz sie biore za ogladaniesmile DZIEKI!

sierpniowa_julka napisała:

> jak to nikt? ja Ci przecież napisałam o fabryce = FT. smile
        • sierpniowa_julka Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 17:03
          Jeżeli podobają Ci się klimaty Fabryki Trzciny, to gorąco polecam Redutę:
          reduta.info/reduta.oferta.php (samo wynajęcie obiektu to koszt 10000)
          Jest jeszcze Forteca: www.siesta.com.pl/forteca.php (koszt wynajęcia
          całego dziedzińca i przylegających sal 10000, koszt wynajęcia sal w piwnicach 2500)
          Z miejsc w klimatach pałacowych mogę podrzucić Ci jeszcze Pałac Prymasowski:
          www.palacprymasowski.pl/wnetrza.html (ceny w zależności od wynajmowanych
          sal od 3000 do 5500 za salę). Wszystkie ceny podałam Ci bez cateringu, dekoracji
          i innych takich... smile
          • sierpniowa_julka Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 17:06
            Jeszcze Pałac w Jabłonnie: www.palacjablonna.pl/
          • elizapj Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 17:29
            To sa FANTASTYCZNE miejsca....cenami sie chwilowo nie przejmuje... rusze zaraz
            xl i posprawdzam ...dzieki raz jeszcze oba wygladaja po prostu wlasnie tak jak
            bym chciala...
            • sierpniowa_julka Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 16.05.07, 18:12
              Widzę, że mamy podobny gust. smile Nas też one zachwyciły - szczególnie Reduta,
              ale... cóż, koszta by nas zjadły... sad
              • elizapj Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 22.05.07, 11:51
                wiec udalo sie nam kilka miejsc juz odwiedzic...i niestety wszystkie te, kt sa
                poza wawa (nawet jesli nam sie podobaja) odpadna..bo chaos logistyczny jaki by
                powstal nas przerasta...bedziemy mieli wiekszosc gosci z poza wawy i rysowanie
                mapek, podawanie tras dojazdow, badz alternatywnie organizowanie gosciom
                busikowych dojazdowych...i zmuszanie by opuszczali weseli dopiero jak sie
                zbierze jakas grupa..nie wiem, czy to ma sens...czy jednak nie lepiej szukac
                czegos w granicach miasta.
                Czy ktos mial wesele w granicah ca. 30 km od wawy? i jak to wypadlo wlasnie z
                pktu widzenia logistycznego???
    • magda7710 Re: gdzie w warszawie (okolicy) wesele 22.05.07, 13:01
      www.hotelosieck.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka