Dodaj do ulubionych

Villa Czersk - prawda i mity

24.05.07, 10:05
Witam,
Planuje oragnizacje wieczoru weslenego w powyzszym lokalu i nie ukrywam po
przeczytaniu paru post-ów mam troszke mieszane uczucia... dlatego też licze
na konkretne opinie, cenne uwagi, w tej sprawie za które z góry dziękuję.
Miejsce jest urokliwe ale... miejsce jak widomo to nie wszystko .....
Obserwuj wątek
    • jerii Re: Villa Czersk - prawda i mity 24.05.07, 10:27
      No to może ja się wypowiem ...

W restauracji tej byłam dwukrotnie. Absolutnie zauroczył mnie jej wygląd
      zarówno jeśli chodzi o wnętrza jak i o zjawiskowy widok z tarasu. Pod tym
      względem 'mucha nie siada'..

Niestety tu pora przejść do zdecydowanie mniej przyjemnej części tj, menu i
      obsługi.

Za pierwszym razem byliśmy ze znajomymi na spontanicznym niedzielnym obiedzie
      (8 os.). Na realizację zamówienia czekaliśmy 2h .. nie przesadzam, po czym
      dostaliśmy częściowo zimne porcje i dwie potrawy, których nie zamawialiśmy.
      Nigdy w życiu czegoś takiego nie doświadczyłam. Wszyscy byliśmy w totalnym
      szoku..

Postanowiliśmy jednak dac temu miejscu jeszcze jedną szansę i poszliśmy jeszcze
      raz. Znajomi zorganizowali tam obiad po chrzcianch swojego dziecka. Przyjęcie
      było dla ok 30 osób. Na górnym tarasie. Tym razem niestety również przeżyliśmy
      ogromne rozczarowanie! Przystawki w formie szwedzkiego stołu były pięknie
      udekorowane, ale w absolutnie symbolicznej ilości. Na zupę i danie główne
      czekaliśmy wieki. Szcześciażami okazali się Ci, którzy zdecydowali się na rybę,
      bo choć chłodna i lekko przypalona była zjadliwa. Mięsa - rzekomej polędwicy
      NIE DAŁO SIĘ UGRYŹĆ!!!! Nawet za głębokiej komuny nikt nie wciskał mi kawałka
      podeszwy sugerując szlachetny befsztyk. Do tego przypalone i lekko chłodne
      warzywa gotowane - sztuk dosłownie 3.

Godna polecenia byłaby jedynie kawa i tort, którym nas tam poczęstowano, choć
      nie mam pewności czy ciasto było robione w owej 'restauracji'. Inne serwoawne
      słodkości (szwecki stół) również podano w skromnych ilościach.

Chcę również zaznaczyć, że małe ilości bynajmniej nie były spowodowane
      oszczędnym stosunkiem do imprezy naszych znajomych i oczywiście nie w tym rzecz.

Reasumując, kompletny przerost formy nad treścią! Na kawkę i ciasteczko udać
      się warto bo widoki piękne, ale jakikolwiek obiad czy większą imprezkę bym się
      nie odważyła.

• aleex6 Re: Villa Czersk - prawda i mity 24.05.07, 14:13
      no wlasnie, duzo osób narzeka tam na jedznie i obsługe... i widzę, że jest to
      niestety prawda
      • karolin-k Re: Villa Czersk - prawda i mity 24.05.07, 14:22
        to już się totalnie załamałam
        też słyszałam złe opinie, ale też miałam kontakt z dziewczyną która była bardzo
        zadowolona z przyjęcia weselnego

wesele mam tam za niecały miesiąc i jestem mocno przerażona
        • aleex6 Re: Villa Czersk - prawda i mity 24.05.07, 14:34
          karolin-k masz moze gg ? bo jestem ciekaw na jakim jestescie etapie co macie
          ustalone? i jakie dokładnie są te opinie twojej koleznaki co miala w Villi
          Czersk wesele, bo zadnia jak widzisz sa podzilone odnośnie tego miejsca ...
          • karolin-k Re: Villa Czersk - prawda i mity 24.05.07, 14:42
            gg 1130636

pozdrawiam
            • aleex6 Re: Villa Czersk - prawda i mity 24.05.07, 20:31
              ok smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka